Citat:
Ursprungligen postat av
TheLucky
Ja forum för levande historia startades ju i tron att elever passivt skulle ta in information. Så skedde nu inte. Istället fick man stora problem, framför allt med grupper som är så kallade oberörbara. Ser vi till nedläggningen av jämställdhetsmyndigheten är ju det ett led hos M och Kd som nu begriper att de inte gynnas av den här vänsterliberala vågen där globalism ingår. Det var ju därför EBT lanserade begreppet myndighetsvänstern. En markering där hon menade att varför ska vi stödja något som inte gynnar oss. Såsom du säger så kommer ju Forumet för levande historia att gå samma öde till mötes av samma skäl.
Läste den utmärkte Chris Forsne på ledarsidorna idag.
https://ledarsidorna.se/2019/01/euro...ker-i-var-tid/
Forsne talar lite om samma sak som vi här: varför ska vi lyssna på något som inte gynnar oss, och rent av är fientligt inställd.
Det är en intressant fråga, varför man ska gå med på och till och med stötta något som är dåligt för en själv och det man värnar, till exempel sitt eget land? Det är ju rena galenskapen att bejaka det som bringar en olycka. Gäller inte bara den så kallade myndighetsvänstern, gäller också det som tråden ibland uppehåller sig vid: mångkulturen.
Adam Cwejman är i en i tråden redan nämnd och avhandlad
ledare inne på det här med saker som är dåliga för en själv och hur man förhåller sig till det. Primärt uppehåller han sig vid det som är dåligt för honom, nämligen att det inte går så där jättebra för hans liberala demokrati alla gånger, särskilt inte på senare tid. Bland annat berör han en av orsakerna till att färre tycks vara intresserade av liberalism i hans tappning, nämligen att folks vardag påverkas negativt av hans liberala demokratis verkningar. Han kör en hel del peppning också, skriver att den liberala demokratins anhängare bör sluta vara så pessimistiska, att man bör gaska upp sig.
Som vanligt med Adam, i likhet med majoriteten av landets ledarskribenter och andra åsiktskonstnärer, handlar det egentligen mest om att de i toppen inte pratar på rätt sätt om den liberala demokratin med, eller till, de där nere. Eller kanske ännu rättare, när de där nere råkar överhöra toppens interna diskussioner om sakernas tillstånd. Att vissa av följderna av Adams liberala demokrati är rena skiten för folk, verkar egentligen inte bekymra honom.
Citat:
Ett problem är att vissa som ömmar för den liberala demokratin varit för upptagna av systemets fiender och missat de många vardagliga problemen och vedermödor som fått väljare att vända uppmärksamheten mot politiska alternativ, inte sällan på den extrema högerkanten.
Egendomsbrott i förorten, otrygghet och brottslighet i stadskärnan eller underpresterande och svårtillgänglig allmänvård, tondöv och ogenomtänkt migrationspolitik eller välfärdssystem som inte levererar. Den stora katastrofen, må det vara högerextremismen eller klimatkollapsen, förskjuter fokus från de många dagliga katastroferna. Vad man glömt är att få väljare bryr sig om politiska system, de vill att vardagen ska fungera.
Bry sig om politiska system? Är Adam dum på riktigt? Så klart inte, men nog skojar han med oss. Oaktat att det andra citerade stycket tycks skrivet av en drucken eller någon som bara är kass på att argumentera, så är det nog så, att om ett politiskt system, här Adams liberala demokrati, gång på gång inte håller vad det lovar när det gäller en så viktig sak som folks vardag, då är det väl för tusan självklart att folk börjar ifrågasätta lämpligheten i att ordna världen enligt just det politiska systemet. Det spelar ingen roll hur de i toppen talar. Inte ens när de på botten överhör de lärda diskussionerna. Funkar det inte så funkar det inte. Som exempel kan man ta den allt mera sällan vid namn nämnda mångkulturen, som allt oftare blir en daglig del i allt fler svenskars vardag, i yrket och privat.
Vidare är det värt att lägga extra märke till att Adam talar specifikt om den liberala demokratin. Och fler gör som han, talar specifikt bara om den liberala demokratin. Som om det är den enda formen av demokrati. Talar också om folk med andra åsikter som fiender. Adam kanske tycker att demokrati och hans liberalism är samma sak? Jag vet inte, men det kan vara så. Det får vara hur det vill med det, utom att liberalism så klart inte är en förutsättning för demokrati, men man kan fundera på ett par saker angående detta, när man läser Adams ledare.
För det första tål det att funderas på om Adam egentligen är så intresserad av demokrati? Nej, han är nog inte det. Han verkar mest vurma för det han kallar för liberala friheter, friheter vilka så klart och som redan nästan sagts inte har som sin enda förutsättning Adams variant av liberal demokrati.
Citat:
Den individuella friheten globalt ökar: Fler kvinnor har tillgång till utbildning. Utrymmet att välja livsstil och partner är ojämlikt fördelade, världen över. Men trenden är entydig: Människor blir friare. Självmordstalen, ofta ett uttryck för ofrihet och desperation går ned i länder som Kina, Ryssland och Sydkorea.
Adam är en lustig en. Försöker han inbilla oss att färre självmord i Kina, Ryssland och Sydkorea skulle ha nåt med hans liberala demokrati att göra? Man kan nästan få för sig att Adam försöker sig på det trolleritricket. Han är en ledarskribenternas Labero. Kanske skulle ge sig i slag med den illusionisten?
Inte heller följande är saker som enbart kan förekomma i Adams liberala demokrati.
Citat:
Marknadsekonomi, äganderätt och rättssamhället anses alltjämt vara eftersträvansvärda, inte udda vägval i västvärlden. Den liberala demokratin står inte inför ett existentiellt hot. Varken i Polen, USA eller Sverige. Snarare så är dess väg till framgång krokig, ojämn och konstant påpassad av utmanare.
Adam måste på allvar tro att alla i Sverige är mer än lovligt korkade och lättlurade. Adam är enligt min uppfattning verksam inom samma gebit som gycklarna och clownerna på Kiviks marknad. Vet inte om han borde hålla låda i nåt cirkustält där, istället för att skriva på en fordom större tidnings ledarsida. Kanske borde han hålla till i Grönköping?
För det andra bör man enligt min mening vara försiktig med det mesta som kommer från folk som ständigt använder ideologiska beteckningar framför ordet demokrati. Sådana personer är sällan intresserade av folkstyre. Oftast fäster de större vikt vid beteckningen, inte sällan all vikt, varvid det betecknade endast används för syns skull.
I övrigt skriver Adam dåligt, i likhet med många andra svenska ledarskribenter. Resonemangen håller inte. Det är ständiga luckor i deras argumentation. Själv tycker jag att det blivit markant sämre med tiden, särskilt senaste året har det gått rejält utför. Beror det på att de vet att de har fel? Men ändå skriver och säger som de gör? Så kan det nog vara. För som alla vet är det mycket svårt att argumentera för något man vet är fel. Det kräver sin man, och Adam är enligt min uppfattning inte uppgiften vuxen, om han än är karl för sin peppiga halmhatt.