Citat:
Ursprungligen postat av
Sixt
Man är borta från nyhetsflödet och den här tråden 2 dagar och se vad man missar! Nu är verkligen krisen ett faktum. Generaldirektören beskriver det som ett extra ordinärt läge. Sen blir han hårt kritiserad tillsammans med Migrationsministern i aktuellt.
Även det något ovanligt. Samtidigt blir SD största parti. Kostnaderna för ensamkommande "flyktingbarn" skenar och LO propagerar för att S och M ska göra gemensam sak i invandringsfrågan. Samtidigt som PM Nilsson kontrar och antyder att Alliansen ska börja förhandla med SD. Ja mycket har hänt de senaste dagarna, uppe på allt som redan skett den här sommaren.
Dagens samhälle stack ut extra mycket, i stort sett alla ledare och debattartiklar behandlade migration eller konsekvenser av migration under dagen. Det blir en mycket intressant höst. Det var någon statsvetare som spekulerade om en lugn höst eftersom DÖ skull leda till att budgeten går igenom.
Jag tror han kommer få så fullständigt fel att han riskerar att avlida när det blir dags för budgetomröstning. Utöver den sommaren som har varit och utöver de händelser som inträffat de senaste två dagarna, så har C, FP och M, (KD?) sina riksstämmor till hösten. Där all ny politik ska upp på agendan. Migrationspolitiken ska röstas igenom och mängder av motioner kommer att läggas in mot decemberöverenskommelsen.
Talskrivarens artikel var intressant. Lite oklart vad som åsyftas men mycket av informationen är sådant som borde vara varje invandringskritikers skyldighet att memorera. Tänker på dessa stycken. Mycket användbart i diskussioner.
Citat:
Det motsvarar cirka 50 miljarder kronor. Eller med andra ord, 2 miljarder mer än vår försvarsbudget. 10 miljarder mer än kostnaderna för rättsväsendet. Eller 81 procent av utgifterna för hälsovård, sjukvård och social omsorg.
Ställer tydligt migration mot välfärd. Speciellt i frågor om hälsovård och social omsorg, som ligger många svenskar varmt om hjärtat.
Citat:
2013 beviljade Sverige och Tyskland 40 procent av uppehållstillstånden inom EU. Sverige beviljade ensamt 22 procent. Spanien, ett land med 46 miljoner invånare, beviljade endast 555 uppehållstillstånd totalt under samma år.
Underdogperspektiv. Lilla Sverige tar emot väldigt många medan stora, egoistiska Spanien flyr från sitt ansvar. Också ett perspektiv som appellerar till svenskarnas sinnelag.
Citat:
Sverige har varit det land i västvärlden med störst flyktingmottagningen, per capita, sen 1983. Bara de senaste tio åren har vi tagit emot 500 000 flyktingar. Det finns därför skäl att hävda att Sverige har tagit emot en oproportionerligt stor andel i relation till storleken på vår befolkning och har gjort så under en lång tid.
Samma här.
Intressanta siffror tycker jag. Sällan man ser den typen av tydlig beskrivning av situationen i Sverige, ur en mer historisk synvinkel. Hur mycket vi faktiskt offrat och fortsätter att offra. Inte direkt regelrätt nationalism som antyds i artikeln men jag tror det är kritik och information som kan fungera väldigt bra i lite bredare kretsar. Bland medelklassen, där dessa frågor har varit tabu under lång tid. En slags mjukintroduktion till invandringskritik 101.
Tycker även att tvisten är intressant, rubriken i inledningen får det ju att låta som det gamla vanliga, förhandla på EU-nivå om ökat mottagande i andra länder men här är det något annat som antyds.
Citat:
Genom att harmonisera ersättningsnivåerna och regelverken för migrationspolitiken i EU ger man starka incitament för flyktingar att söka sig till fler länder inom unionen.
Citat:
Även med en migrationspolitik närmare EU:s genomsnitt skulle Sverige ta emot flyktingar, om än i en mindre skala.
Enligt mig är det tydligt vad som menas här. Minska bidragen och andra typer av regler som lockar migranter (PUT istället för TUT, etc) så kommer färre söka sig till Sverige och därmed "jämna ut" mottagandet i EU. Typisk signalpolitik som exempelvis Danmark sysslar med. Egentligen bara ett annat sätt att säga det som SD brukar säga, att Sverige ska ha en flyktingmottagning likt "EU:s genomsnitt", bara ompaketerat i en mer acceptabel ton och med en annan avsändare. Det rör på sig i medielandskapet.
Hittade också fler artiklar av Månsby där han tar upp både migrationen igen och brottsligheten:
Jag har förutspått det tidigare och jag säger det igen. Jag tror på en mig.uppgörelse mellan S och M som återupprättar det tidigare konsensus som fanns mellan de båda. Att Sverige ska ha en rättssäker men begränsad asylinvandring. Man kommer införa TUT och liknande åtgärder.
Förhoppningsvis gör man en ordentlig omarbetning av systemen och tar tillbaka makten från mig.domstolarna till politikerna, för att ta bort mig.verkets möjligheter att på eget bevåg bevilja PUT till alla syrier och liknande. Jag hoppas att man inte gör något halvhjärtat i tron om att väljarna kommer köpa det. Som att t.ex. låta handläggningstiderna öka genom att inte utöka resurserna till mig.verket och hoppas att bostadsbristen till slut får migranterna att välja andra destinationer.
Om nya, restriktivare system kommer på plats samtidigt som Sverige blir en allt mindre attraktiv destination pga. bostadsbrist, höga handläggningstider och väntan, då kan den förhoppningsvis minska avsevärt. Det blir nästa steg. Att faktiskt garantera att politiken får avsedd effekt. Risken är att S och M kapitulerar och börjar lyssna på folkviljan, men att man snarare gör något halvdant och med medias hjälp försöker förvrida det till att problemet är ur världen.
I min mening står den framtida konflikten inte längre om invandringspolitiken kommer förändras eller ej. Det tror jag är oundvikligt på sikt. Konflikten står kring vem som gör det och hur. Här tror jag att det finns två huvudsakliga scenarier. Ett där S och M gör upp om politiken tillsammans. Vilket antingen kan sluta med att man får till en ordentlig minskning och vinner tillbaka mycket prestige från SD. Eller att man gör något halvdant och att SDs framgångar fortsätter.
Det andra är där Alliansen och SD gör upp om migrationspolitiken och kastar ut S ur regeringsbyggnaden. Där SD antingen säljer sig billigt och tappar i prestige. Eller att man får till en markant förändring och stärker sin ställning. Oavsett vad så tror jag detta står klart. Nyckeln till regeringsmakten i framtiden ligger i invandringspolitiken. Den stora konflikten kommer handla om vem som tar den med hjälp av invandringspolitiken och vilka konstellationer som uppstår.
En slags kapplöpning mellan de som vill se ett konservativt regeringsunderlag mellan SD och Alliansen. Och de som vill se ett socialliberalt regeringsunderlag mellan Alliansen och S.
Citat:
Ursprungligen postat av
Nethater
Det stör mig lite att en talskrivare inte tycks känna till innebörden av att "rösta med fötterna".
Att rösta med fötterna är att helt enkelt fysiskt flytta på sig. Dvs. männsikor som flyttar från Malmö till Bjärred röstar med fötterna. Eller människor som lämnar Stockholm för London.
Tänkte på det där också. Jag har dock tolkat det som att det helt enkelt innebär att man flyttar på sig/går därifrån. Att då rösta med fötterna i bemärkelsen lämna sitt parti borde väl fungera fint? Nåväl.