Danmark har kommit längre i debatten, det är bekant. Danska LO och näringslivet är mer eller mindre överens om att asylinvandrarna endast kan bidra och konkurrera om lönen sänks.
När det gäller internationella studenter finns det en pragmatiskt syn även här - Vad gagnar Danmark, är en fråga som infinner sig. Socialdemokratiska dagstidningen Politiken förstår att det är skillnad i nyttohänseende på studenter från olika länder; östeuropéer är intressanta:
Citat:
»De største grupper af internationale studerende kommer fra Skandinavien og Østeuropa. Men der er stor forskel på, hvor tilbøjelige de er til at blive«, siger Kristine Vasiljeva, der er økonom i Kraka og står bag analysen.
»Mange studerende fra andre skandinaviske lande returnerer til deres hjemlande, og de er derfor mindre attraktive for Danmark.
Citat:
I Dansk Erhverv opfordrer Mette Fjord Sørensen, uddannelses- og forskningspolitisk chef, til, at man tænker strategisk og differentierer indsatsen.
Citat:
»Vi skal turde kigge på talenterne. De skal vide, at de har gode jobmuligheder. Hvis de er dygtige, skal vi have fokus på at rekruttere dem, mens de er her«, siger hun.
http://politiken.dk/indland/uddannel...te-forretning/
---
Mikael Jalving i Jyllands-Posten blir paff över frispråkigheten och fylligheten i en lärobok om korstågen, som riktar sig till gymnasieskolan:
Vi står i gæld til korstogene
Citat:
Til trods for de tusind års afstand spiller korstogene en kolossal rolle for opfattelsen af Vesten og Østen i dag og genererer fortsat en masse skyld såvel som beskyldninger i politik, medier og det akademiske liv. Hvis ikke det havde været for korstogene, var vi sikkert sluppet for angrebet mod mod den jødiske synagoge og ”Krudttønden” i København, ikke sandt? Uden Richard Løvehjerte var Omar Abdel Hamid El-Hussein slet ikke blevet terrorist, vel?
Citat:
Javelja. Men se så op, for her kommer en ny bog med et stærkt oplysende potentiale, efter hvad jeg forstår, den første gedigne historiebog om korstogene henvendt til ungdoms- og gymnasieskoler, skrevet og formidlet på et klart og stringent dansk af de to historikere og undervisere Michael Pihl og Jesper Rosenløv og udgivet af forlaget Frydenlund under titlen Korstogene – islams ekspansion og kristen modoffensiv.
Korstågen som kristen
motoffensiv.
Citat:
Man tror knap sine egne øjne, når man åbner den rigt illustrerede lærebog med kilder og følger dens gennemgang af korstogenes tid, sted, forløb og forhistorie. For som undertitlen røber, sættes de kristne korstog ind i en bredere og dybere sammenhæng med den islamiske ekspansion i Mellemøsten, Nordafrika, Øst- og Sydeuropa, som unægtelig foregreb dem. Som bogen argumenterer pædagogisk for må korsridderne forstås på baggrund af den kristenhed, der helt tilbage fra de første muslimske erobringer i 600- og 700-tallet og tyrkernes senere hærgen i 1000-tallet, kom under et voksende pres. Den kristne modoffensiv hvilede på forestillinger om bod, pilgrimsfærd og hjælp til de kristne i Østen, som var blevet underlagt islamiske magthavere, selv om også andre faktorer gjorde sig gældende.
Citat:
Den ydre forudsætning for korstogene var islams voldsomme fremvækst, der udgjorde en umiddelbar trussel ikke alene mod kirken, men tillige mod Europas politiske orden.
Störning och motreaktion. Mycket klassiskt. Idag: massimmigration/islamisering vs nationalism.
Citat:
Korstogene ophørte, og deres militære betydning kan diskuteres, men de osmanniske angreb op igennem Europa fortsatte, og i dag kender selv vestlige skolebørn udtryk som jihad, halal og haram. Den arabiske verden ligger i permanent borgerkrig, klanvælde og kaos, stort set intet er lykkedes siden middelalderen, og der er lang, lang vej til noget, der bare ligner arabisk forår. Til gengæld har Europa ved egen dumhed fået islam tæt ind på kroppen via indvandringen. Prisen er så småt ved at gå op for folk, mens de europæiske politikere fortsætter deres vanvittige kurs ind i mørket.
Korstågen har upphört, men islam utbreder sig. Och detta genom Europas beredvilliga, suicidala, självförebrående och inkapaciterande Anständighet med stort a. Med Sverige och svensken som den fredsskadade, perniciösa preciösen; en dront som saknar beskyddare.
http://jyllands-posten.dk/debat/blog...il-korstogene/
Så, man ska inte skämmas för sina åsikter. Kan de sen backas upp med argument som är skyhögt över fi-lägrets eventuella diton, så är det bra det med, men ingen nödvändighet. Positionen möter motstånd i motpositionen, redan där 1-1 och psykologisk fördel för utmanaren.