Tråden uppmärksammar en förändring i mediekriget. Är det en ny strategi eller "bara" taktik?
Fetmarkerar det jag menar tyder på vad som är på gång.
Citat:
Ursprungligen postat av
fasligt
Jaha, nu är det visst inte bra längre att sk journalister hittar på och glorifierar i "det godas" namn. Det var värst.
...
Synkronmedia rustar sig uppenbarligen för ett, åtminstone delvis, nytt narrativ. Tydligen är inte längre invandraren eller annan valfri offerskapsrepresentant, per definition god, ädel och beundransvärd. Något är i görningen. Vi får se om det utvecklar sig i positiv riktning eller ej.
Citat:
Ursprungligen postat av
Friherr
Paulina Neuding skriver att invandringen inte får bli en ”murbräcka för liberala reformer”. När vi sa och skrev på samma tema för tio år sedan så var det en konspirationsteori, men kanske har tidsandan nu kommit dit.
Hursomhelst, så tänkte jag klippa in ett citat som knyter an till ett annat trådtema:
The endgame! Var hamnar vi om vi drar ut pilarna i nuvarande riktning. Svältlöner kombinerat med indragna bidrag. Det är denna ”sociala explosivitet” Neuding talar om som kan bli följden av de reformer som MÅSTE genomföras. Också denna ”konspirationsteori” har varit uppe i tråden otaliga gånger.
Citat:
Ursprungligen postat av
frasselito
Nu börjar även statsmedia inse det vi på Flashback insett för längesen. Asylinvandringen är bara ett sätt att skapa industri och omfördela från skattebetalaren till storföretagen. Man blir pippad från alla håll. Varför ska man vara solidarisk med detta?
...
Varför diskuteras aldrig dessa frågor i statsmedia? Varför ställs politiker aldrig till svars av journalister?
Ingen långsiktighet. Ingen iskall konsekvensanalys.
....
Blott förnimmelser om Godhet och öppna hjärtan. Ett samhälle förblindat av kärleken till mångkulturen.
...
Det är inte långsiktigt klokt att bedriva det samhälle som bedrivs. Det är helt uppenbart, för den som ser verkligheten.
Lägg därtill "omvändelsen" från Blair och Clinton. Kravaller i Paris, Brexit och "migranter" vid gränsen mellan USA och Mexico för att nämna några händelser som överträffar Melodifestival, Idol och kändisskvaller i medierna. Också i Public service.
Så vad är det som är på gång?
Min åsikt är att de byter taktik för att bibehålla strategin att kunna sätta agendan och därmed ha makten att påverka folk. Inte bara i Sverige men jag använder främst svenska exempel
Medierna har nått vägs ände med soft news, infotainment inom journalistiken. Alla ämnen går inte att skoja bort längre. Nu är det allvar och då krävs ett helt annat tilltal än en morgonsoffa och gulliga reklaminslag mellan nosande på allvarliga samhällsproblem. Annars är de inte relevanta längre.
Vi ser detta slå igenom i "svennebilden" inom reklammarknaden. En bra värdemätare på från stora starka men mjuka män som Lennart ”Hoa-Hoa” Dahlgren på 70 talet vi gått via töntarna "Var är chipsen" via den konforma könlösa Hipsterlooken för trendnissarna till... Zlatan. Och försvarsmakten.
Helt plötsligt är det inne att säga obekväma saker om man vågar stå för det.
"Vad faan får vi för pengarna" är nästan revolutionärt och också väldigt populärt.
Åsiktskorridoren är en modetrend som alla andra modenycker för medierna när tidigare trender inte längre lockar.
Den som bryter mönstren och skapar nya trender i rätt tid är vår tids nya hjältar för medierna och deras konsumenter. Profilerna som sticker ut.
Bästa internationella exemplet är Trump.
Innan det var det Obama. Det dessa två hade gemensamt var att de upplevdes vara annorlunda än dem de kampanjade mot. Hela 68 rörelsen var en annan moderörelse. Klimatrörelsen också.
Medierna i USA missade detta genom att köra fram Hillary Clinton som av de flesta upplevdes vara passé. Det av mediekonsumenter som omedvetet formas av reklaminslag och infotainment.
Medierna i Sverige försökte och försöker av samma skäl, modetrendigt, lyfta fram Annie Lööf.
Och det är där vi är idag.
Mediernas maktanspråk resulterar i att de frenetiskt letar efter trender men också är snabba på att döma ut det som inte är trendigt. Också inom politiken.
De försöker vara herre på täppan men när svennebilden svänger från surdegsbakande hipstermjukisar till tuffa och ibland obekväma människor tappar de helt enkelt fotfästet. Och det blir väldigt svårt att diskutera allvarliga saker om man tidigare alltid skojat bort allt sådant eller valt att anlägga "det gulliga och goda perspektivet"
In kommer då en sådan som Hanif Bali som är obekväm, påläst och väljer att gå på offensiven mot mediernas omoderna "Svennebild".
Det är inte Sverigebilden som skall utmanas. Det är svennebilden. Och det handlar i grund och botten om moraliska värden. På ett personligt plan.
Och det är detta nya narrativ som medierna försöker hitta ett sätt att haka på.
Kvartal och SVT är exempel på medier som nu gör djupa intervjuer av svenskar.
Senast igår Hanif Bali i SVT. Ingen slump alltså.
Ser ni trenden?