2016-06-01, 23:24
  #39601
Medlem
Napoleon.Snowballs avatar
Citat:
Ursprungligen postat av oyto
Det kanske är samma sorts manöver som när borgerliga skribenter - hycklande, men effektivt - utmålar MP som en extrem pendang till extrema SD, för att på så sätt kunna backa in på SD:s valhänt försvarade åsiktsrevir?

Alltså ett facilt sätt för (i faktarutan uppgivne vänsterliberalen) Adamson att få kritisera "mångkulturalismen" genom att balansera med "högerpopulismen". Att slänga systemkritiker under bussen för att få kritisera systemet. Inte nobelt, men kanske fair play - samma metod brukas ju flitigt av SD själva. Virtue signalling genom att extremistförklara och bygga halmgubbar, t ex att en populism från höger i själva verket är fascism:



För annars ser jag Adamsons text som ett försvar för ett grundläggande feltänk vi antagligen kommer att dras med i svensk politik framöver. En felriktad rekyl och korrektur till mångkulturalismens kollektivism från vänster - nämligen en socialliberalkonservativ mytbildning om indivdualismens postnationella primat, från höger.

Adamson påpekar mycket riktigt det schizofrena i att förneka och avsky europeisk särart och samtidigt vurma för "rasifierades" identitetspolitik. Liksom det principiellt illiberala i att "med taggtråd" skydda såväl europeiska etniciteter som icke-västliga kulturer.

Men, det är ju ett logiskt felslut att vänsterns brist på konsekvens ger liberalerna rätt eller den "populistiska högern" fel. Bara för att en rasifierad med rätta kan anklagas för att vara rasist, innebär det inte att det inte finns kollektiv med skilda intressen, anspråk och rättigheter. Rasismen ligger inte i den empiriskt väl belagda insikten att det finns sinsemellan exkluderande kollektiv, baserat på kultur och etnicitet - utan att bara vissa kollektiv accepteras som legitima.

Ja, här menar jag att Adamson inte alls är liberal, inte i meningen (åsikts)marknadsanpassning och laissez-faire. Om det är så att turknationalister, muslimer, förortsrasifierade, etniska svenskar, etniska kurder eller etniska judar i Sverige uppenbarligen känner en "organisk" samhörighet som tar sig uttryck i olika sorters exkluderande identitetspolitik - så är det både orealistiskt och illiberalt att försöka göra ideologiskt våld på den mänskliga naturen. Det är ett socialistiskt, reglerande von oben-projekt, med fantastiskt dåliga förlagor i europeisk historia.

Det är vidare i sig rasism och etnohierarki att fördöma vissa sorters "identitetspolitik", men inte alla. För - här är ju den obekväma sanningen för liberaler, för att parafrasera Gordon Gekko: Identity works.

Den liberalt autonoma individen har en konkurrensfördel genom ett kollektiv tillhörighet. Rationella aktörer, tänkande atomer inser att de tjänar på att tillhöra skyddande, exkluderande ingrupper. På den fria, konkurrensutsatta marknad som en mångkulturell, mångetnisk statsbildning utgör är den ensamme, identitetslöse svag.

Turkiska och muslimska nätverkare fick nyligen en lektion i att de bara hade inflytande politiskt och tillgång till mediala plattformar till låns - vilket på intet sätt kommer få deras upplevda grupplojalitet att svalna på sikt. Kurdiska nationalister och kristna assyrier och armenier drog det längsta strået denna gång, inte som autonoma individualister utan i grupp. Ja, en tillfällig allians och intressegemenskap av flera grupper som sinsemellan också har historiskt groll.

Och är "taggtråd" verkligen oförenlig med klassisk liberalism? Är inte gränser och äganderätt mellan individer och grupper i själva verket en förutsättning för den konkurrens som för utvecklingen framåt?

Ta Israel t ex. Med taggtråd och gränser är det otvetydigt överlägset sin arabiska omgivning i snart sagt all klassiskt liberal tävlan. Utan taggtråd är det en dödsdömd kultur och etnicitet, enbart på grund av underlägsen nativitet och konkurrerande gruppers sammanhållning. Det moderna, toleranta, framgångrika, liberala trumfas av ett robust, primitivt patriarkat - om den kollektiva äganderätten inte hävdas.

Vari ligger det liberala i att förneka europeiska nationer de mest vitala verktygen att konkurrera på lika villkor, nämligen den fulla folkrätten att hävda sitt ägande och sina kollektivs särintressen? På vilket sätt är denna legitima politiska nationalism inte förenlig med "högerpopulism"?

Demos-populus-folk-nation. I dessa koncentriska, positiva begrepp ligger kommande syntes mellan tesen kollektivistisk mångkultur och antitesen individualistisk liberalism. Populism och nationalism är varken föråldrat eller hotfullt, utan centralt i en återdemokratiserad framtid.

Jag skall inte låtsas att jag känner Adamsons ståndpunkter genomgående men jag uppfattar det som att han inte angriper nationalism eller patriotism. Han gör en insiktsfull jämförelse mellan det av etablissemanget mest älskade och det mest avskydda. Självklart haltar den något. Jag tycker att det är osundare att vara "självhatare" än "självälskare". Det finns många sossar i rörelsen som i smyg är rätt så rejält nationalistiska, på det sätt som Hansson och Erlander var. De inser också att deras stoltaste skapelse, folkhemmet, kräver nationalism och ett omhuldande av folkmajoriteten.

Han beundrar ju också Moberg, som närmast hade klassats som etnonationalist i dagens Sverige.
Citera
2016-06-02, 00:06
  #39602
Medlem
Citat:
Ursprungligen postat av Napoleon.Snowball

Citat:
Ursprungligen postat av oyto
Flashbackaren Cwejman, f d LUF:are, lånar sig till GP:

Citat:
De gamla liberalerna hade genomfört rösträttsreformer, värnat den fria marknaden och infört grundläggande socialförsäkringssystem. Men trots deras, för tiden, progressiva anda hamnade de mellan stolarna. Socialdemokraterna ansågs bättre företräda arbetarnas intressen och de konservativa var den naturliga motpolen till socialdemokratin, inte liberalerna.

Hundra år senare håller socialdemokratin på att duka under för samma utveckling som en gång i tiden födde deras framgång. Sedan sekelskiftet har socialdemokratiska partiers röstandel stadigt minskat över hela Europa. Nedgången är inte spikrak i hela Europa men tendensen går inte att förneka.

Skillnaden mot de liberala partiernas situation under mellankrigstiden är att socialdemokraterna dessutom plockar med sig sin sparringpartner, högern, ned i avgrunden. Undersöker man närmare hur stora regeringsbärande högerpartier klarar sig ser man att de knappast kapitaliserar på socialdemokratins förluster.

Citat:
Därför lever vi nu i en brytningstid när de två blocken som skapade och levde efter den gyllene kompromissen inte längre upplevs som samhällsbärande. Socialdemokrater och högerpartier i land efter land påminner alltmer om liberalerna som efter första världskrigets slut vaknade upp och insåg att väljarna inte längre efterfrågade deras politik. Frågan är vad som kommer härnäst.

http://www.gp.se/ledare/cwejman-bort...6ger-1.2118041

Minns t ex Carl Rudbeck som la den "barnsliga liberalismen" i malpåse i höstas (Sydsvenskan 2015-11-30). Ja, vad kommer härnäst, Cwejman? Liberala friheter behöver skyddas om de ska existera, i synnerhet i det splittrande mångkulturella samhället utan en uppvägande, assimilerande, normerande mittpunkt - dvs ett patriotiskt majoritetssamhälles massa som normerande förutsättning. Friheter och ansvar, rättigheter och (mot)krav. Splittrande tendenser behöver kontraherande konservatism, om skiten ska hålla ihop.
Citera
2016-06-02, 12:26
  #39603
Medlem
Erik Helmerson (EH) gör vissa medgivanden i reträtten; som en hantlangare i den kontrollerade oppositionen yppar han inte gärna mer än läget fordrar, för att stävja stormen och gjuta olja på vågorna. Men är gräsrötterna nöjda med dessa nedsinglande smulor från elefanternas och drakarnas dignande bord? Är det darr på manschetten som gör att smulorna skvätter?

Citat:
Mörkar medierna om invandring? Frågan har ältats i årtionden med ett crescendo de senaste månaderna. Nu belyses den även i antologin ”Migrationen i medierna” från Institutet för mediestudier.

Svenska medier, i synnerhet public service och morgontidningar, åtnjuter ett stort förtroende bland publiken. Samtidigt anser enligt SOM-institutet 60 procent att ”medierna inte rapporterar sanningen om samhällsproblem förknippade med invandring”.

Citat:
Absolut konsekvensneutralitet är omöjlig och inte önskvärd om vi inte vill ha ett iskallt, cyniskt skvallersamhälle. Men jag tror att medierna som kollektiv måste bli mer transparenta. Vi bör i möjligaste mån undvika att ta särskilda hänsyn, och när vi gör det måste vi öppet och rakt förklara varför.

Länk (ej unvisiterad):

EH refererar till Publicistklubbens ordf Björn Häger, när han hittar argument för att mörkning av invandrarrelaterad brottslighet kan vara skälig, för att inte spä på "rasismen"... Bakvänt om något. Sanningen är aldrig rasistisk. Att tro på eller hävda censuren, mörkläggningen, är agendajournalistik eller Samhallsvarianten av mångfaldssamhället. Läsarna, åsikts- och mediekonsumenterna, medborgarna, drar sina slutsatser oavsett vad. Även propaganda måste ha en viss kredibilitet för genomslag.
Citera
2016-06-02, 16:36
  #39604
Medlem
longbow4ys avatar
Citat:
Nej, medierna är inte alltid konsekvensneutrala i frågor om SD och invandring. Då måste vi öppet och rakt förklara varför, skriver Erik Helmerson.

Ja varför EH?
Är det så enkelt som det svar Björn Häger anger:
Citat:
Nyhetsrapportering har ibland påverkats av en rädsla att underblåsa främlingsfientlighet och gynna Sverigedemokraterna. Journalister har en annan världsbild än partiet och det märks. Vi har agerat partiskt gentemot SD: ”tigit om dem, granskat dem hårdare och lyft fram kritiker”

Journalister har en annan världsbild. Det är svaret. Låt den meningen sjunka in.

Det är precis den orsaken som SD själva sagt hela tiden. Att Journalister som grupp i huvudsak är MP+V personer med en världsbild som INTE är representativ för befolkningen.

Det är fantastiskt att EH och BH själva bekräftar de vi alla vetat och klagat på. Journalister har en annan världsbild än befolkningen. Nu ändrar sig journalisterna så det är inte bara så att de har eller haft en annan världsbild. De har dessutom haft fel.

Så fel att deras världsbild och konsekvensen av deras makt skadat landet allvarligt.

Att komma undan med att de har en annan världsbild är ungefär som att försöka säga att de varit naiva. Konsekvensen är bara att föraktet för dessa naiva galningar når nya höjder bland de mer normalbegåvade i landet.

Nu får vi det bekräftat i DN. Är det inbjudan till total kapitulation i mediekriget?
__________________
Senast redigerad av longbow4y 2016-06-02 kl. 17:19.
Citera
2016-06-02, 18:45
  #39605
Medlem
Citat:
Ursprungligen postat av longbow4y
Journalister har en annan världsbild. Det är svaret. Låt den meningen sjunka in.

Fast det BH säger är ju att journalister har en annan världsbild än partiet (dvs. SD), vilket är helt sant. BH medger inte att journalisters världsbild skiljer sig från den hos befolkningen i stort. Det skulle förmodligen inte heller EH gå med på. De här typerna inbillar sig fortfarande att de slåss mot ett högljutt särintresse. SD, Le Pen, Trump, Orban osv anses när allt kommer omkring vara brus, populism, strömningar i tiden.
Citera
2016-06-02, 20:24
  #39606
Medlem
Continental Ops avatar
Jag lyssnade på 60 minuter med Göran Greider idag, hade väntat mig en massa vansinnigheter men han sa flera vettiga saker. Har inte full koll på vad han eg sagt om invandring tidigare men han har ju sagt helt vansinniga saker på GMV panelen om att sverige bör låna pengar och stimulera ekonomin med en massa byggprojekt etc tidigare.

Nu sa han iaf att han tror inte sverige kan ta mer än 80 000 och att vi borde sätta stopp där, oklart om han menade 2015, då hade det varit exakt vad jag tycker , han sa att han blivit kallad rasist pga detta av yngre vänstermänniskor från sthlm men att han hade viss förståelse för dem då han kände likadant som ung, sen sa han att mkt av vänsterns uppfattning beror på att de bor i Sthlm (Söder nämndes) och att man får ett annat perspektiv om man bor i landsorten och i synnerhet om man besöker borlänge. Han var lite svävande ang åsiktskorridoren, minns inte allt då jag gör annat samtidigt som jag lyssnar, men han menade iaf att det var ett problem att det är att ha åsikter mellan SD och fri invandring.

Överhuvudtaget klart bättre än väntat, givetvis mkt försiktigt uttryckt från honom men gradvis flyttas perspektivet
Citera
2016-06-02, 20:53
  #39607
Medlem
Napoleon.Snowballs avatar
Citat:
Ursprungligen postat av Continental Op
Jag lyssnade på 60 minuter med Göran Greider idag, hade väntat mig en massa vansinnigheter men han sa flera vettiga saker. Har inte full koll på vad han eg sagt om invandring tidigare men han har ju sagt helt vansinniga saker på GMV panelen om att sverige bör låna pengar och stimulera ekonomin med en massa byggprojekt etc tidigare.

Nu sa han iaf att han tror inte sverige kan ta mer än 80 000 och att vi borde sätta stopp där, oklart om han menade 2015, då hade det varit exakt vad jag tycker , han sa att han blivit kallad rasist pga detta av yngre vänstermänniskor från sthlm men att han hade viss förståelse för dem då han kände likadant som ung, sen sa han att mkt av vänsterns uppfattning beror på att de bor i Sthlm (Söder nämndes) och att man får ett annat perspektiv om man bor i landsorten och i synnerhet om man besöker borlänge. Han var lite svävande ang åsiktskorridoren, minns inte allt då jag gör annat samtidigt som jag lyssnar, men han menade iaf att det var ett problem att det är att ha åsikter mellan SD och fri invandring.

Överhuvudtaget klart bättre än väntat, givetvis mkt försiktigt uttryckt från honom men gradvis flyttas perspektivet

Och då är ju ändå 80 000 en för landet skadligt hög siffra. Men att Greider ens kommer fram till en gräns är signifikativt.

Sverige blir således det sista landet i Europa som överger myten om Mångkulturalism som i sig god. Vi har nu 17% utlandsfödda - mycket mer än t ex USA någonsin har haft.

För den som inser att vårt land inte kan hantera större inflöde av kulturfrämmande människor längre måste målet nu vara, för att citera Fukuyama, getting to Denmark. (Danmark beskrivs av Fukuyama som det bäst styrda demokratiska landet, målet för andra länder att uppnå.)

För att vi skall kunna komma till Danmark måste kulturrelativismen/mångkulturmyten försvinna från etablissemangets floskelpärm.

Det är därför Adamsons artikel i Kvartal är viktig. Det räcker inte med att SD (och en folkmajoritet med samma uppfattning) vill harmoniera landets politik med övriga Europas. Etablissemangets partier måste också få verktyg att riva ner mångkulturens Potemkinkulisser.
__________________
Senast redigerad av Napoleon.Snowball 2016-06-02 kl. 20:56.
Citera
2016-06-02, 22:49
  #39608
Medlem
fasligts avatar
I Der Spiegel International kan man läsa en lång intervju med Österrikes unge konservative utrikesminister Sebastian Kurz. Bortsett från att Der Spiegel-journalisterna Walter Mayr och Mathieu von Rohr gör några valhänta försök att få ministern att uttrycka bestörtning över att nationalisten Hofer närapå blev president, är det på det hela taget ett sansat samtal. Kurz konstaterar helt sakligt att Europa och europeiska värderingar har all rätt i världen att värnas och försvaras, att folkviljan är helt legitim, att oreglerad invandring bör kväsas och att gränsskyddet varit bra men ännu otillräckligt, att Makedonien gjort en hjältemodig insats utan egen vinning och att Turkietdealen självklart kan kopieras med andra länder som mot betalning bromsar migrationen till Europa. Någon gång når svensk msm också denna nivå, frågan är bara när.
Citat:
SPIEGEL: Your ministry had made preparations in anticipation of having to explain Hofer's election outside the country. Is the FPÖ representative a politician whom Austria must apologize for?

Kurz: For us, it was about answering potential questions. They were, of course, to be expected. We would have explained that the election was fair and democratic -- regardless whether one likes the result or not.

SPIEGEL: Austrian writer Robert Menasse says that people who support FPÖ head Heinz-Christian Strache are "patriots who don't know that they're fascists."

Kurz: I do not see the use in insulting half of Austrians as fascists and idiots. It is not just our country that has shifted to the right. More and more people in the middle are unhappy. Clearly the established parties have, for a long time, thought it to be a matter of course they would get elected.
Citat:
SPIEGEL: Is Austria a divided country?

Kurz: Right now, we should be filling in the divides -- and doing so by taking people's existing concerns seriously. We in Austria have always had lots of immigration. But when one starts, as happened in Europe last year, to open the borders and to transport people northwards as fast as possible, then of course it's not just Syrians who come. People from all around the world then see their chance to quickly come to Europe.

SPIEGEL: Austria reacted by closing the western Balkan route.

Kurz: That was overdue. There was massive resistance to our plans. But I think it has now been recognized that it was the right step.

SPIEGEL: In Berlin too?

Kurz: I have regular contact with German ministers and parliamentarians, and have received very positive feedback.

SPIEGEL: The German chancellor and the interior minister complained at the time about Austria "going it alone."

Kurz: It wasn't a case of "going it alone." It was a regional measure, coordinated with our neighboring states.

SPIEGEL: In Germany, some insinuated that Austria was reverting to the imperial era and throwing its weight around as a regional power in its former sphere of influence.

Kurz: We are neither a regional power nor are the Balkans our sphere of influence. These are self-confident countries. We should be particularly thankful to Macedonia, a country that has taken on a very difficult task without profiting from it. Quite to the contrary: Instead of praise, there was criticism from the international media. The reason for our decision was that we were being massively overstretched -- we had to stop the influx. Whether that also had a positive impact in Germany, that judgment must be made there.
Citat:
SPIEGEL: What was the primary reason for the decrease in refugee numbers: the agreement with Turkey or the closing of the Balkan route?

Kurz: We should not set off individual achievements against each other. The closing of the western Balkan route, however, was a considerable contribution. Even the Greek foreign minister recently admitted as much. It has become less attractive for people to make their way to Europe. Working together with Turkey can be a further building block. It may be able to create short-term relief. But I also warn against us relying on the Turkey deal. Otherwise we may ultimately be left in the lurch.

SPIEGEL: Are you afraid that Europe is making itself dependent on Turkey?

Kurz: The Turkey deal can only be Plan B. Plan A needs to be a strong Europe that is prepared to defend its external borders on its own. If we do not do that, then we are living in a Europe that is dependent -- on other countries, and possibly even on personalities like President Erdogan. And dependency is dangerous.

SPIEGEL: Control of the external EU border is a nice catchphrase, but how is that supposed to work, for example, off the Libyan coast?

Kurz: The people need to be rescued, but that cannot be packaged with a ticket to Central Europe. That only promotes the influx. We need to become active as fast as possible in Libyan waters, so that the people cannot even embark for Italy.
Citat:
SPIEGEL: What would be the alternative to the deal with Turkey?

Kurz: The issue is, first of all, joint protection of the EU's external borders. Secondly, more humanitarian aid is needed (in the areas where the flight originates), so that living conditions there improve. And thirdly, we should say clearly: It is we in Europe, and not the human traffickers, who decide whom we take in. Whoever wants to enter illegally has forfeited their chance. At the same time, countries like Austria and Germany are declaring themselves willing to bring some of the poorest of the poor to Europe through resettlement programs. The decision cannot merely benefit the young men who are fit enough to withstand the journey. We do not have to immediately grant someone who arrives in Lesbos the right to move into an apartment in Berlin. Once we communicate that message, Europe will become significantly less attractive.

SPIEGEL: How do you know that?

Kurz: I am also integration minister and speak with many refugees. When I ask if they came with the goal of living in Greece or Poland, most of them answer "no."
Citat:
SPIEGEL: Political developments in Turkey are worrisome. The immunity of lawmakers was recently lifted. Is this a result of the deal -- because Erdogan now has free rein?

Kurz: Not a result of the deal, but a matter of fact. How we deal with it is crucial. Europe's fundamental values cannot be negotiable. Keyword visa-liberalization: There cannot be any exceptions for Turkey either.

SPIEGEL: Erdogan is threatening to terminate the agreement, which creates the impression that he is pushing the Europeans around.

Kurz: If we Europeans are not in a state to be able to solve the refugee crisis ourselves, if we only depend on Plan B with Turkey -- then that is not simply an impression, it is the truth. But Europe cannot be susceptible to blackmail or be weak. I am, in any case, not in favor of having a deal with Turkey at any price.
Citat:
SPIEGEL: Could the Turkish model be repeated in an African country -- that governments demand money in exchange for stopping migrants?

Kurz: Of course.

SPIEGEL: It looks likely that the upper ceiling Austria has established for the number of asylum applicants it wants to accept each year will be reached this autumn. Then what?

Kurz: Then it will be necessary to turn people back at the Austrian border.
Citat:
SPIEGEL: In 2000, your party formed a coalition government with the right-wing populist FPÖ under the leadership of Wolfgang Schüssel. Would you rule out a repeat?
Kurz: The candidate from the FPÖ just received almost 50 percent of the votes. If they do half as well during the next parliamentary election, it may no longer be possible to have a coalition without the FPÖ.
http://www.spiegel.de/international/...a-1094931.html
Citera
2016-06-03, 07:33
  #39609
Moderator
Siegfrids avatar
Nalin Pekgul kliver i en krönika i dagens Fokus fram och vsrnareför en etnifiering av politiken. Invandrarpolitiker med dubiös bakgrund i form av kriminalitet, tillhörighet till extrema rörelser eller bara allmänt polariserade i frågor som klyver befolkningen i hemlandet bjuda in med öppna armar att delta i svensk politik.
Resultatet blir att polariseringen fortsätter och förtroendet för demokratin och partiväsendet undergrävs i invandrarbefolkningen.

Citat:
Personer som har ett kriminellt förflutet i det egna hemlandet, eller är kända för extrema religiösa åsikter bland landsmännen i Sverige, får en position i något parti. Genom sin nyvunna position i det svenska samhället försöker de stärka sin ställning bland landsmännen. Men med sin fläckiga bakgrund får de sällan någon verklig respekt. Vägen till framgång blir i stället att frikostigt strö löften omkring sig om att använda den nyvunna positionen till att gynna den etniska/religiösa gruppen eller enskilda individer inom gruppen. För att göra sin lojalitet med gruppen trovärdig spelar de ofta starkt på nationalistiska känslor, eller på fundamentalistisk religion.

Avvikande beteende ursäktas med kulturskillnader.

Citat:

Den spärr som normalt hindrar partierna att ställa inkompetenta eller moraliskt tvivelaktiga personer på valbar plats på listan, verkar inte fungera när det gäller människor med invandrarbakgrund. Ett udda beteende eller konstiga åsikter kan ursäktas med språksvårigheter eller kulturskillnader.

---

Detta är en viktig förklaring till masstillströmningar av etniska eller religiösa grupper till politiska föreningar. Genom att stödja »sin« man eller kvinna vid ett fåtal strategiska tillfällen har ledaren för en grupp många gentjänster att vänta. Politiken etnifieras. De som ställer upp som röstboskap i de politiska föreningarna är övertygade om att de gör något bra för sitt folk eller sin religion.

Hon exemplifierar med moderaternas provval för några år sedan där plötsligt stora grupper somalier dök upp, med medlemsavgiften betald i klump, för att rösta på sin kandidat.
Men hon kunde lika gärna tagit sossarna eller miljöpartiet som exempel. Men det ligger väl för nära förstås.

Men det faligaste är enligt Pekgul det hat som förs in i politiken via hatfyllda politiker uppfödda på hatisk politik i länder med djupa konflikter.

Citat:
Politiskt aktiva som kommer från länder med långvariga konflikter bär med sig mycket hat. Men nu när de lever i Sverige och når de positioner som ger inflytande över samhällsutvecklingen, måste de använda sin makt och ställning för att verka för försoning. Inte gå sina etniska gruppers ärenden. Det är allvarligt när politiska partier inte upptäcker att vissa förtroendevalda med rötter i andra länder har sin främsta lojalitet i den egna etniska gruppen. I sin naivitet uppmuntrar partierna till och med invandrarmedlemmar att verka bland »sina egna«.

Det här är ett allvarligt demokratiproblem. Det berör alla partier.
Tragiskt nog är Pekgul själv ett exempel på en hatisk politiker, som ända upp i vuxen ålder var övertygad om att hon skulle dö som självmordsbombare i kurdisk frihetskamp.

Trots den uppenbara bristen att inte se bjälken i det egna socialdemokratiska ögat får ända artikeln ses som ett framsteg i kampen mot etnifieringen och mångkulturiseringen av Sverige.

http://www.fokus.se/2016/06/varning-for-etnifiering/
Citera
2016-06-03, 17:38
  #39610
Medlem
orrtupps avatar
Som några exempel i den här tråden verkar peka på, så börjar kanske marken gunga även under DN.
Den här krönikan ifrån Elisabeth Åsbrink ser i mina obotligt optimistiska ögon i alla fall ut som en stapplande början på en avbön. http://www.dn.se/kultur-noje/kroniko...nte-ska-tanka/

Visserligen inleds den med den obligatoriska harangen om rädslan för det nya och okända.

Citat:
Världen är full av människor som vill att vi ska känna i stället för att tänka. Vi ska bli rädda – för främlingar, för att förlora vår välfärd, för att flyga till Paris eller London.

Sedan kommer det nya som jag tror är andemeningen i hennes krönika,
Citat:
Känsloargumentet finns också i uppmaningen att öppna våra hjärtan – med andra ord, att känna oss goda. Men jag vill inte ha ett samhälle som styrs av en längtan efter att vara god.

Klok som hon är så har hon skrivit om ämnet tidigare, fast då råkade hon GLÖMMA den lilla detaljen som gör att hon nu måste skriva en ny krönika.
Citat:
För några krönikor sedan skrev jag om min rädsla för rädslan, en känsla som gör människor irrationella och möjliga att manipulera. Men jag glömde min rädsla för oförnuft, brist på reflektion eller för att religiösa hänsynstaganden ska styra det offentliga livet och politiska beslut.

Så nu är det förnuft och fakta som ska vara rättesnöret, rädsla och annat känslopjunk ska inte få styra i politiken längre...eller så har hon ju tyckt hela tiden, hon råkade ju bara glömma att nämna det under den rusiga öppna gränser och Refugees welcome eran
Citat:
Jag är trött på känslor som valuta i det offentliga samtalsutbytet, känslor som förväxlas med åsikter, känslor som blir till politiska beslut. Jag längtar efter tanke. Eftertanke. Kunskap. Förnuft.

Allt detta är förstås rejält inlindad i en massa text om människovärde, mänskliga rättigheter och liknande och det kan förstås vara jag som desperat övertolkar henne men jag tycker mig som sagt ana en liten avbön och ett avståndstagande från snyftandet i journalistiken och politiken.
Citera
2016-06-03, 18:45
  #39611
Medlem
longbow4ys avatar
Citat:
Ursprungligen postat av orrtupp
Som några exempel i den här tråden verkar peka på, så börjar kanske marken gunga även under DN.
Den här krönikan ifrån Elisabeth Åsbrink ser i mina obotligt optimistiska ögon i alla fall ut som en stapplande början på en avbön. http://www.dn.se/kultur-noje/kroniko...nte-ska-tanka/

Visserligen inleds den med den obligatoriska harangen om rädslan för det nya och okända.



Sedan kommer det nya som jag tror är andemeningen i hennes krönika,

Klok som hon är så har hon skrivit om ämnet tidigare, fast då råkade hon GLÖMMA den lilla detaljen som gör att hon nu måste skriva en ny krönika.

Så nu är det förnuft och fakta som ska vara rättesnöret, rädsla och annat känslopjunk ska inte få styra i politiken längre...eller så har hon ju tyckt hela tiden, hon råkade ju bara glömma att nämna det under den rusiga öppna gränser och Refugees welcome eran

Allt detta är förstås rejält inlindad i en massa text om människovärde, mänskliga rättigheter och liknande och det kan förstås vara jag som desperat övertolkar henne men jag tycker mig som sagt ana en liten avbön och ett avståndstagande från snyftandet i journalistiken och politiken.

Tyvärr följer hon slaviskt den förda Israelisk utrikespolitik som förts under de senaste decennierna.
Fram till 2015 var mångkulturen ett skydd för den etnicitet som EÅ och andra hade i Europa.
Alltså var mångkultur något att bejaka. Värsta exemplet på det är väl fortfarande Barbara Spectre med länk här: https://www.youtube.com/watch?v=MFE0qAiofMQ

När det väl gick upp för denna intressegruppen att multikulti som inkluderar andra MENA grupper hotar dem själva ändrades snabbt politiken. Nu måste multikulturen via ändringar i demografin stoppas likt det som sker i Israel. Där kan vi snacka om gränser.

Och det är den kovändningen som nu orkestreras också i DN.

Det visar också att intresset för detta i grunden inte är styrt av vad som är bäst för Sverige utan för ett starkt särintresse. Ett klansamhälle.

Klansamhället är redan här. Det har bara skötts lite snyggare än vad mer burdusa nyinflyttade "Svenskar" visar upp.

Men jag förstår att de gör på detta sätt. Det är inget olagligt och i deras intresse.

Problemet är att de förnekar andra att göra likadant.

Edit: "Svenskar ett folk som alla andra" har inte varit politiskt gångbart. Det är det nu. Och det får STORA konsekvenser.
__________________
Senast redigerad av longbow4y 2016-06-03 kl. 18:47.
Citera
2016-06-03, 19:14
  #39612
Medlem
Menveds avatar
En del inlägg på senare tid har handlat om ganska så anmärkningsvärda reträtter, t.ex. Björn Häger och Erik Helmersson. Jag tror detta handlar om en gryende insikt att Donald Trump snart är president och ledare för den fria världen. Det bästa är att vara på rätt sida redan innan detta sker. Båda två är tillräckligt intelligenta för att inse att det svenska etablissemanget inte kommer att ha något att sätta emot när dagordningen sätts av en vit-nationalist i Vita huset. Vad Peter Wolodarski säger kommer vara en fis i universum, och förmodligen kommer Wolodarski då att heja på Trump och håna och förnedra alla som är kvar i det gamla paradigmet.
Citera

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Det är enkelt att registrera ett nytt konto

Bli medlem

Logga in

Har du redan ett konto? Logga in här

Logga in