Citat:
Ursprungligen postat av
flashbackdasen
Även stora danska tidningen Berlingske tar upp DN:s mörkningar.
http://www.b.dk/globalt/svensk-avis-...rgreb-i-sommer
Blir intressant att se om de norska och danska medierna kommer börja attackera de svenska medierna.

Frågan är även vem som skulle vinna den striden. Känns som att det svenska korthuset har mycket att förlora och att det skulle falla rätt rejält om annan media gick till angrepp.
Danskarna citerar Nyheter Idag. Det här måste vara någon form av trendbrott i den svenska mediedebatten. DN har gjort sitt bästa för att förneka att man mörkade händelserna, men det finns för mycket omständigheter som starkt talar för att DN visste om allting, men att de valde att mörka allting. Får det här spridning i internationell press kommer svensk media ha väldigt svårt att hantera det här. De kommer bli ställda inför en situation de aldrig tidigare har varit med om.
--
Ända sedan Alice Teodorescu tog över på GP:s ledarredaktion från de insuttna och tröttkörda flumliberalerna som huserade där tidigare har tidningen lyckats göra sig relevant. Vem brydde sig vad hösäcken Gert Gelotte tyckte och tänkte om någonting överhuvudtaget? Hur ofta såg man honom i TV-soffor och i debattprogram? Istället är Alice numera en given debattör i det offentliga samtalet. Om hon fortsätter på samma sätt som nu är hon nog en av Sveriges mest inflytelserikaste borgerliga debattörer inom en inte alltför avlägsen framtid. Det är nog dit hon vill. Det gör förhoppningsvis det tidigare gardet inom GP gröna av avund.
Jag läste aldrig GP innan Alice tog över, och jag tror inte många utanför Västra Götaland gjorde det heller. Numera ser jag GP-ledare relativt ofta i mitt Facebook-flöde. Det var nog många som underskattade Alice och som inte trodde att hon skulle greja det när de gamla ledarskribenterna stack. Jag vet inte hur det går för GP rent ekonomiskt just nu, men rent publicistiskt har rekryteringen av Alice varit en relativ framgång. Det finns utrymme för tydlig högerpolitik i Sverige som inte handlar om ekonomi.
Vi minns alla hur det lät i början:
Citat:
Nästan alla tidningar i Sverige har startats för att driva politisk opinionsbildning. Nu tar de kommersiella skälen över allt mer. Göteborgs-Posten rekryterade Alice Teodorescu av kommersiella skäl, skriver tidigare ledarskribenten Gert Gelotte.
http://www.svt.se/opinion/article2738386.svt
Citat:
Ledarredaktionen överger Alice Teodorescu
Gert Gelotte har sagt upp sig och Malin Lernfelt är sjukskriven. Därmed blir den nya ledarredaktören Alice Teodorescu och en vikarie ensamma kvar på redaktionen.
http://www.dagensmedia.se/medier/dag...orescu-6089853
Citat:
Gelotte: Det blev värre än jag trodde
Göteborgs-Postens ledarsida får svidande kritik av förre medarbetaren Gert Gelotte.
En del texter de har publicerat är rent förfärliga, jag är glad att jag inte jobbar där längre, säger han.
Sedan Alice Teodorescu tog över som politisk redaktör har hela den förra ledarredaktionen sagt upp sig i protest.
Gelotte säger att den gamla ledarredaktionen hade flera möten med både chefredaktören Cecilia Krönlein och ägaren Peter Hjörne där de förnekade att Alice Teodorescus åsikter skulle förändra tidningens politiska färg.
Cissi tog ansvar för hennes anställning men inte för hennes åsikter. Peter menade att han diskuterat politik med Alice Teodorescu och kommit fram till att hon var liberal. Men om de inte ser att GP har förändrats politiskt måste de vara blinda. Alla andra ser ju det, konstaterar han.
http://www.nytid.se/default.aspx?page=3&nyhetnytid=606
Det tidigare tänkandet på GP verkar ha gått ut på att köra på i samma stil som de senaste 10 åren. Det verkar inte ha spelat någon roll om man stod inför fallrepet, bara man inte ändrade uppfattning i massinvandringsfrågan. Nu har det visat sig att invandringskritik är kommersiellt gångbart, hur kan döende mediehus på sikt inte ta intryck av detta?
Alice börjar sin senaste ledare med att ställa en relevant fråga.
Citat:
Alice Teodorescu: Vad är det som händer i Sverige?
Många är upprörda och chockade. Efter de senaste dagarnas avslöjanden om Stockholmspolisens agerande i samband med de sexuella övergreppen på ungdomsfestivalen We are Sthlm är de kraftiga reaktionerna helt befogade. Vad mer mörkas i Sverige?
Migranter är som folk är mest. Vissa är driftiga, ambitiösa och måna om att göra rätt för sig. Andra är lata och har medvetet valt Sverige för vårt generösa bidragssystem. Vissa kommer göra allt i sin makt för att bli en del av Sverige och inte ligga samhället till last, samt anstränga sig för att lära sig svenska seder och normer. Återigen andra kommer att utnyttja den svenska flatheten och toleransen för intoleransen, ägna sig åt kriminalitet och kosta skattebetalarna en förmögenhet.
När samhället inte uppvisar nolltolerans mot kriminella eller relativiserar hänsynslöst beteende, oavsett förövarens etnicitet, drabbas inte bara de direkta offren. Också de skötsamma med samma ursprung kommer indirekt att påverkas och misstänkliggöras. De kommer att tvingas att anstränga sig dubbelt så mycket för att slippa ses som potentiella förövare.
https://www.gp.se/nyheter/ledare/1.2...der-i-sverige-
Mauricio Rojas börjar så sakteliga närma sig pudelns kärna i SvD: kritik mot mångkulturen som politisk ideologi i Sverige. Det här kan kanske vara en ingång till en ny debatt vi aldrig tidigare haft i Sverige inom media, nämligen frågan
varför Sverige ska vara mångkulturellt överhuvudtaget. Det finns för mycket ursäkter i Rojas text för att den ska utgöra ett startskott, men nu har den grundläggande problematiken kommit upp till ytan.
Citat:
Multikulturalismen bygger på en utopisk syn på ett mångkulturellt samhälle där inga grundläggande konflikter kan uppstå mellan olika värdesystem och kulturer. I ett sådant perspektiv uppfattas alla kulturella yttringar som både likvärdiga och berikande. En sådan föreställning inspirerade den invandrarpolitik som Sverige antog i mitten på 1970-talet. Den kulturella valfriheten blev nyckelbegreppet i denna politik. Inga preciseringar av denna valfrihet gjordes, och inga eventuella värdekonflikter antyddes. Det reflekterades inte ens över den uppenbara konflikt som kan uppstå mellan kulturella traditioner förankrade i förmoderna samhällssystem och det sekulariserade, jämställda och demokratiska samhällets värdegemenskap.
Läget förbättrades knappast med skiftet från invandrarpolitik till integrationspolitik i slutet av 1990-talet, där en opreciserad mångfald upphöjdes till samhällsgemenskapens grund. Så devalverades de facto det svenska språket och Sveriges kulturarv till ett bland många andra. Det var som om landet plötsligt hade blivit ett oskrivet blad som nu skulle fyllas av alla upptänkliga kulturella inslag. Det var en välmenande vilja att bejaka det som kommer utifrån, som på detta sätt omvandlades till en kontraproduktiv självförnekelse av det som Sverige har varit och fortfarande är.
http://www.svd.se/varken-assimilatio...olitiska-laget