Citat:
Ursprungligen postat av
ManyMen
Norsk kritik mot svensk invandringspolitik, debatt i Studio Ett
I programmet får Fredrik Federley svara på varför svenska politiker pratar om invandringen som en ekonomisk vinst. Han svarar:
Ska denna tölp nu påstå att politiker faktiskt beskrivit invandringen som en kostnad? Han skäms inte ens. Man behöver bara gå till regerings egna sida(
http://www.regeringen.se/sb/d/17468#item215187) där Erik Ullenhag förklarar att det är en myt att invandringen kostar. SvD ger även Ullenhag sitt fulla stöd i en faktakoll(
http://www.svd.se/nyheter/inrikes/gr...yt_6739593.svd) de borde skämmas över idag.
Har Federley sovit i riksdagen de senaste åtta åren? Finns det någon annan förklaring till hur han kunnat missa politiker och media som beskrivit invandringen som en ekonomiskt vinst? Får man spela så här oförstående när lögnerna börjar krackelera?
Federley och många av hans liberala gelikar verkar köra ett debattknep som jag inte vet vad det kallas: det att bara ta argumentationen ett steg längre, fastän man tänkt väldigt mycket längre än det steget. Det är i mitt tycke väldigt oärligt eftersom man inte är ute efter att upplysa lyssnarna utan bara vinna debatten. Nu tillstår Federley dessutom att det faktiskt varit fråga om oärlighet och inte bara okunskap att tänka längre än ett debattsteg i taget.
Om en SDare säger "invandringen kostar", svarar Federley "Nej, internationella studier visar att det inte är så". Ändå är han medveten om att:
* Sveriges invandring inte går att jämföra med mer framgångsrika exempel
* Sveriges arbetsmarknadsregleringar inte går att jämföra med mer framgångsrika exempel
* Sveriges invandring var lönsam fram till mitten av 80-talet
* Sveriges invandring totalt under 1900-talet gått med ett pyttelitet plus, men därefter har det börja gå minus
* Arbetskraftsinvandringen kan fortsätta vara lönsam, men asylinvandringen kostar, i Sveriges fall massor
* Att även vissa av asylinvandrarna kan var lönsamma på sikt, men många inte - beroende på utbildningsbakgrund och liknande, förutom arbetsmarknad i Sverige
* Att stor invandring även om den är lönsam omvandlar Sverige demografiskt och att detta kan leda till spänningar (men det är värt det för att världen som helhet blir bättre enligt honom, oväntat utilitaristiskt argument för en liberal IMO men skit samma).
Att Federley inte tillstår allt detta beror nog dels på att han som liberaler inte vill ha demokrati, eftersom de tycker att folk i gemen är för dumma för att begripa sitt bästa, och dels på att han vet att han inte kommer att vinna väljare - i Sverige är hans ståndpunkter extrema. MSMs bristande vilja att syna argumenten ytterligare förvärrar problemet.
Markus Uvell med sin beryktade stökighetsförklaring är väl det enda helt ärliga uttalandet man sett från en liberal. Kudos för den, även om alla inte delar hans syn på att det är den enda vägen.
Citat:
Ursprungligen postat av
Pandelume
På SvD Brännpunkt idag, en sociolog som försöker nyansera lite. Kan även läsas som en kritik av Arnstads användning av fascismbegreppet. Några utdrag:
Magnusson som är docent i sociologi lyckas på en debattartikel ifrågasätta flera heliga kor.
- Han kritiserar nazism/rasism/fascismstämpelns användning och applicerbarhet.
- Han kritiserar sambandet mellan kritik av flyktinginvandring och främlingsfientlighet.
- Han hävdar att invandring i sig innebär reella problem som gör folk kritiska.
- Han ifrågasätter motviljan att diskutera kostnader.
Vad jag funderar på mest är följande:
Citat:
Ett modernt samhälle hålls samman av strukturella faktorer, inte en gemensam kultur.
Jag trodde kultur var en av flera strukturella faktorer. Är andra strukturella faktorers företräde över kulturen ett synsätt som är helt förhärskande inom sociologin? Det låter otroligt tycker jag. Det finns hur många exempel som helst på stater där kulturella skillnader lett till spänningar och rent av krig. Finns det något enda lyckat exempel på det han säger utom möjligen Singapore - för Sovjet och Jugoslavien före 1990 är väl inga vidare ideal?
Citat:
Ursprungligen postat av
Enoch.Thulin
Ett citat för att belysa en vanlig paradox i liknande sammanhang:
Citat:
– Den bygger på en aktiverande metod som ska resultera i att man blir mer medveten om hur normen på en arbetsplats kan se ut och hur den tar sig uttryck. ”Se människan” vill öppna upp för möjlighet till dialog och diskussion.
Ett sådant här inkluderande projekt syftar till att visa på hur lika vi är och hur små skillnader det är mellan oss: okönade pronomen, orasifierande beteckningar på folkgrupper osv, ingen ska kallas något som verkar särskiljande. Allt detta i syfte att man ska bli bättre på att "se människan"?