Bläddrar igenom Avpixlat för första gången på flera månader. Tröskar mig förbi antalet artiklar om Islam, islamiseringen och muslimer vilka fyller upp sidorna till bredden och slutar utmattad vid 6 Februari. Inte en sten har förblivit ovänd vad gäller tidningens ambition att informera oss om muslimsk sedvänja och kultur. Innan dess hade man, som påpekats, "missat" att hoten mot Obama inte bara riktats av muslimer utan av en till synes fullständigt integrererad judisk chefredaktör för en tidning. Bläddrar vidare. Mer om Islam, islamiseringen och muslimer innan jag fastnar för ett hastigt och blygsamt replikskifte med den socialdemokratiske juden, tillika rådgivaren för Goldman Sachs,
Erik Åsbrink, som i DN krävt ökad invandring till Sverige. Artikelförfattaren tassar som en våt hund runt kärnämnena och vågar till synes inte ta strid mot dessa fräcka förslag, tydligt mer obekväm i sin retorik om ämnet inte är Islam och muslimer. Nu upptäcker jag dock något som dittills uteblivit. En scenförändring har uppstått och många stenar lämnas plötsligt orörda i repliken med Åsbrink. Som en tam huskatt petar artikelförfattaren, Johannes Brahe, på Åsbrinks nypressade kostym.
Vad hände med:
- Den numer obligatoriska kunskapen om att det var Åsbrink som var starkt bidragande orsak till den så kallade Novemberrevolutionen? Det vill säga beslutet att avreglera kreditmarknaden vilket banade väg för bankernas ohejdade utlåning samt förändrade den politiska prioriteringen från låg arbetslöshet till inflationsbekämpning. Gjorde Åsbrink detta som socialdemokrat eller globalistisk aktör?
- Faktakollen, eller överhuvudtaget, det lilla påpekandet att Åsbrinks nuvarande uppdragsgivare heter Goldman-Sachs. En tysk-judisk lånebank, känd för att ha satt Grekland i konken, installerade därefter sig själva och styr
enligt uppgifter världen. Tror Avpixlat och Johannes Brahe att detta har någonting med saken att göra? Skribenten tycks förbluffad över den "borgerliga touchen" Åsbrink anlägger i sina alternativ för en socialdemokratisk arbetslinje.
Ibland gränsar det på en slak lina, och tenderar till att bli frontalkrock, när man å ena sidan skall, jag citerar en av Avpixlats läsare: "Inte belysa alla konfliktssituationer", medan det å andra sidan är direkt nödvändigt att kritisera, oavsett hur tam kritiken riskerar att bli.
http://avpixlat.info/2012/02/06/repl...nje/#more-9833