2019-06-02, 17:50
  #1
Administrator
admins avatar
Hatgrupp vill tysta Flashback - kändisar och bedragare bland medlemmarna

En grupp personer som är besatta av att sanningen om dem själva inte sprids vidare till allmänheten, har gått samman för att försöka stoppa det fria ordet. De hävdar att de arbetar mot näthat, men i praktiken så ska alla som försöker granska eller sätta strålkastarna på deras verksamhet skrämmas till tystnad - journalister, Google och mest av allt Flashback.

De har sedan 2017 en sluten Facebook-grupp (A12) med 50 medlemmar, där de organiserar DDoS-attacker, planerar utpressningar och kartlägger anställda på Google.

De har varit verksamma i olika konstellationer i över tio år, och drar sig inte för att använda olagliga metoder för att tysta. De trakasserar annonsörer, hotar journalister och hänger urskillningslöst ut alla som ens kan associeras med sådana som står i deras väg.

Orsaken till att jag inte tidigare uppmärksammat gruppen beror bl.a. på att jag - möjligen något naivt - anser att de bör ha samma rätt till yttrandefrihet som alla vi andra. Att hata Flashback, Google och yttrandefrihet är en åsikt. Det är viktigt att människor även kan ha dessa övertygelser. Däremot så är inte hot, utpressning och organiserade cyberattacker försvarbart.

För att undvika spridningen av hot mot såväl medlemmar på Flashback som övriga personer i samhället, så kommer jag enbart att använda mig av akronymer när jag nämner deras verksamhetsområden vid namn. Jag kommer heller aldrig att länka till någon av gruppens verksamheter, då de är ökända för att lagra ip-adresser i syfte att kartlägga sina fiender. Att diskutera en grupp, utan att nämna dem vid namn, och inte länka till deras verksamhet, är omöjligt. Men alternativet är tystnad. Och då har de vunnit.

Det allvarliga med denna grupp är inte att de hatar det fria ordet, utan att de på allvar vill förändra spelplanen för det fria ordet på internet. Att de använder hot och utpressning i syfte att nå sina mål. De vill tysta Flashback, och på vägen ska alla som inte håller med dem också tystas.

Men denna fråga är så mycket större än Flashback. Den handlar om hur vi vill att internet ska se ut i framtiden. Om vi vill att denna grupp ska lyckas skrämma allmänheten till tystnad.

En betydande del av gruppen är dömda för brott (våldtäkt mot barn, grovt bedrägeri, narkotikabrott, mord, övergrepp i rättssak) och saknar deklarerade inkomster. De har ett klart och tydligt syfte. Att undvika uppmärksamhet. Vilket är orsaken till att jag startar denna tråd.

De har även en nättidning (IFI), och en mer militant del av verksamheten (SIG). I den slutna Facebookgruppen beskrivs den senare som "en hemlig grupp i gruppen som är lite mer militant och lite mer hemlig".

Jag kommer att redovisa hur journalister tystas, och efter hot tvingas radera sina artiklar från flera av landets största dagstidningar. Om hur journalister får hembesök och utsätts för mordhot. Jag kan t.ex. redan nu avslöja hur flera kändisar lockats till denna skara, och numera är en del av gruppen.

Exempel på kändisar som är med i hatgruppen:

Runar Sögaard
Emilio Ingrosso
Andreas Kleerup

Ingen av dem har hamnat i gruppen av misstag, då alla tre har varit medlemmmar i över ett år, och tittat på när deras kritiker hotas.

Gruppens ledare: Kent - Hot, utpressning och organiserade cyberattacker

Gruppens ledare. Kent, är verksam på Facebook under en påhittad identitet. I december 2015 köpte han en polisskjorta av en polis, och senare även en polisjacka. När han inte fick polisjackan levererad så anmälde han säljaren för bedrägeri. (Göteborgs tingsrätt, mål B 2708-16).

Kent har vid upprepade tillfällen hängt ut kvinnor som är anställda på Google Sverige - som gruppen anser ska skadas - och journalister på bl.a. SVT. Han har attackerat advokater, juridikprofessor Mårten Schultz (som vägrat hjälpa honom) och en kvinnlig polis som Kent anser är medlem på Flashback.

Kent är ansvarig utgivare för två nättidningar, och har enligt honom själv "hängt ut" 470 medlemmar på Flashback med namn och personnummer. Han har på senare tid blivit mer försiktig med publika namnpubliceringar, sedan han vid upprepade tillfällen hängt ut oskyldiga. Personer som kontaktats och hotats, vilka senare visat sig vara någon helt annan person.

Kent skryter gärna om hur han lyckats tysta journalister, eller stänga ner hela hemsidor som vägrat underkasta sig gruppens krav. I den slutna Facebookgruppen berättade han för ett och ett halvt år sedan att gruppen redan lyckats stänga ner 30-40 hemsidor, och hur deras "största skalp var "Hänt i Sverige" som skrev satiriskt mycket illa om några kändisar". I ett annat inlägg skriver han:

"... media som skrivit om min dotter och som inte vill radera eller ändra på det fick sina straff. Vi plockar helt enkelt ner flera av dessa sajter så nu finns de inte kvar på nätet längre. Vi visade med det att "Dont fuck with us" och det har gett resultat, inte många som skriver om oss mer. Inte ens på Flashback och de som skriver om oss på Flashback raderas."

Varför skulle någon vilja skriva om hans dotter? Här är ett par ledtrådar:

9news Australia: Interview with an internet gore collector
Huffington Post: Woman Charged For Allegedly Having Sex With Skeleton In Sweden
Expressen: Kvinnan planerade en porrsajt med lik

Kent gör skillnad på journalister och journalister. De som hjälper honom, och de som motarbetar hans intressen. I den slutna Facebookgruppen skriver han att bara vissa journalister ska hängas ut i deras nättidning. Enligt honom så finns det även journalister som de samarbetar med.

"Vi skriver inte om andra journalister som gör samma sak som vi ... Men det finns media som bär sig illa åt också, som VLT i Västerås och det har vi skrivit om. Vi kommer också att skriva om en religiös tidning som ljuger mer än alla andra "seriösa" tidningar."

Den 23 november 2018 berättar Kent om att det kommit förslag om "att starta ett konkurrerande forum till Flashback." Fördelen är enligt Kent att de kan hänga ut personer de ogillar, men det verkar samtidigt väldigt jobbigt att driva ett forum. Så förslaget har tills vidare lagts på is.

Kent är en av gruppens två medlemmar som aktivt skickar utpressningsliknande mail till alla som annonserar på Flashback. Han tar till alla medel, inklusive rena förfalskningar, för att få annonsörerna att tro att de skadas om de annonserar på Flashback. Han har t.ex. i aktivisternas slutna Facebookgrupp skrivit att han "alltid kört med pedofilgrejen. Har till och med flyttat en annons till en pedofiltråd som en av oss skickade till casinot".

I praktiken innebär det att han letar upp en tråd på Flashback som han tror att annonsören ogillar, och gör sedan ett fotomontage så det ser ut att företaget annonserar i den aktuella tråden. Detta trick använder både Kent och hans kollega Linda, som mer eller mindre är de enda två som skickar mail till Flashbacks annonsörer.

Gruppens grundare: Helena - Likdelar, pedofili och djursex

Deras hänvisning till pedofili som skrämseltaktik är dock något ironisk, då aktivistgruppens grundare, Helena, äger en hemsida där hon idag säljer likdelar, och tidigare även haft hemsidor som förespråkar pedofili (pedofil.se) och djursex (tidelag.se, zoofili.se). När Helena sålt likdelar på nätet har inbetalningarna vid upprepade tillfällen gjorts till Kents bankkonto på Handelsbanken. (Göteborgs tingsrätt, mål B 11058-12, diarienummer 1400-K149178-12). Polisen misstänker även att han har byggt ett lönnrum i Helenas lägenhet, där hon tidigare förvarade sina kranier.

När polisen gjorde en husrannsakan, i samband med att Helena gripits för en skottlossning, hittade de liksäckar, "polislegitimation", kranier, 300 mänskliga skelettdelar och portkoden till ett bårhus i Eksjö i hennes lägenhet. Ett vittne berättade senare för polisen hur Helena erbjudit henne pengar för att få tillgång till döda personer på ett äldreboende. Helena nekade till anklagelserna.

Vägrar svara på frågor om bankkonton i skatteparadis

Helena ägde tidigare sajten Viraldeath.com, som hon senare sålde till Theync.com för 6000 USD. Pengarna betalades till ett bankkonto i Saint Vincent och Grenadinerna, via hennes bolag Omega Media Inc som är registrerat i Panama. I polisförhör har Helena vägrat att svara på frågor om Omega Media Inc.

https://web.archive.org/web/20111119...iraldeath.com/
https://opencorporates.com/companies/pa/713215
https://theync.com
https://www.theverge.com/2012/6/13/3...e-who-watch-it

"Jag har varit nekrofil, om man så vill, hela mitt liv." Så inleds en textfil som polisen hittat på Helenas dator, och på sin blogg skriver hon "I am a necrophile". Trots detta så förnekar hon idag att hon någonsin skulle ha varit nekrofil.

http://web.archive.org/web/201102102...johannaxn.net/
http://web.archive.org/web/201102251...s-little-blog/
Citera
2019-06-02, 17:50
  #2
Administrator
admins avatar
Patrik: Barnaga, Tredje riket och lavemangsex

Patrik är en av gruppens mest aktiva medlemmar, och hör till de som varit med längst. Han är aktiv på de flesta sociala medier, där han å ena sidan propagerar för barnaga, Tredje riket och klysmafili (lavemangsex), samtidigt som han i aktivisternas slutna Facebookgrupp anser att de med tveksamma åsikter ska bort från nätet.

Den 14 mars 2018 (klockan 11:02) skriver han i den slutna Facebook-gruppen att "Google är som ett skadedjur typ kackerlacka" som enligt honom måste "försvinna från nätet". Han föraktar Flashback, eftersom medlemmarna på forumet enligt honom är "patrask som rasister, pedofiler, kriminella personer, internettroll, terrorister, stalkare, knarkare".

På sociala medier har Patrik försökt komma i kontakt med "hemliga underjordiska sexsällskap", och påstår sig själv vara ledare för "Svenska lavemangklubben" där de använder lavemang i sexuella aktiviteter"

Han har i sociala medier berättat om hur han vill arbeta på äldreboende, och undrar om det finns några genvägar för de som saknar undersköterskeutbildning. Han vill, enligt egen utsago, ge lavemang och assistera vid sexuella aktiviteter - något som han menar är "enklare vårduppgifter". Han saknar deklarerade inkomster.

Facebookgruppen A12 hotar anställda på Google - Facebook avstår från att agera

Den 14 mars 2018 (klockan 11:02) skriver A12-medlemmen Patrik att "Google är som ett skadedjur typ kackerlacka som borde försvinna från nätet."

A12-medlemmen Robert håller med, och börjar posta mängder av uppmaningar om hur man bör skada Google. Den 11 juni 2018 (klockan 21:21) uppmanar han medlemmarna att "gå på Google och dess medarbetare, så det blir världens otryggaste arbetsplats". Fyra dagar senare, den 15 juni 2018, skriver han:

"Jag tycker det är bra att vi har tryck på Flashback, men jag tycker den största boven är Google ... Jag skulle hellre se att man kartlägger alla anställda på Google och börjar hänga ut dom till grannar och omgivning. Det skall kosta mycket att jobba hos Google, och man skall känna obehag."

Den 27 juni 2018 postar Kent både namn, adress och lägenhetsnummer på en kvinna som är anställd på Google Sverige. Det är första gången som en anställd på Google Sverige hängs ut med namn och adress i gruppen. Två dagar senare postar Kent kontaktuppgifter till en annan anställd på Google Sverige.

Facebook har informerats om Kent, som på Facebook falskeligen utger sig för att vara en 72-årig man i Bohuslän, och om Facebook-gruppen där Googles anställda blir hotade. Ingen reaktion från Facebook. Det inkommer med tiden fler anmälningar mot gruppens aktiviteter. Men fortfarande ingen reaktion från Facebook. Ett år senare så har hoten bara blivit grövre och allvarligare. Att anmäla till Facebook är ingen idé. Att hota anställda är uppenbarligen inget problem enligt Facebooks regler. Inte heller hot mot journalister.

Fortsättning följer ...

2019-06-03: (FB) Hatgrupp vill tysta Flashback - del 2 (part 1)
2019-06-03: (FB) Hatgrupp vill tysta Flashback - del 2 (part 2)
2019-06-06: (FB) Hatgrupp vill tysta Flashback - del 3 (part 1)
2019-06-06: (FB) Hatgrupp vill tysta Flashback - del 3 (part 2)
2019-06-09: (FB) Hatgrupp vill tysta Flashback - del 4 (part 1)
2019-06-09: (FB) Hatgrupp vill tysta Flashback - del 4 (part 2)
2019-06-09: (FB) Hatgrupp vill tysta Flashback - del 4 (part 3)
2019-07-11: (FB) Hatgrupp vill tysta Flashback - del 5

admin
Citera
2019-06-02, 18:04
  #3
Medlem
Hat föder hat.
Citera
2019-06-02, 18:10
  #4
Medlem
Varifrån har du/ni fått all information? Känns som att källkritik är A och O här. Jag säger inte att det som står är BS, men jag är skeptisk till hur pass mycket sanning och vad som bara är rykten/aningar i texten.
Citera
2019-06-02, 18:13
  #5
Medlem
Studsbolls avatar
Citat:
Ursprungligen postat av next-chapter
Varifrån har du/ni fått all information? Känns som att källkritik är A och O här. Jag säger inte att det som står är BS, men jag är skeptisk till hur pass mycket sanning och vad som bara är rykten/aningar i texten.

Med tanke på att det är en admin som har skrivit och tråden är klistrad högst upp på första sidan är det nog skarpt läge.
Citera
2019-06-02, 18:16
  #6
Medlem
SickSickSicks avatar
Finns det något vi Flashbackare kan göra?
Citera
2019-06-02, 18:18
  #7
Medlem
Vilken soppa.

Är gruppen ett omedelbart hot mot Flashback och i så fall hur? Slår deras verksamhet mot annonsintäkterna så det märks?

Utgör de ett omedelbart hot på något annat sätt som fungerar att skriva i tråden?

Finns det något konkret att göra som flasbackanvändare och yttrandefrihetsvän?
Citera
2019-06-02, 18:19
  #8
Administrator
admins avatar
Citat:
Ursprungligen postat av next-chapter
Varifrån har du/ni fått all information? Känns som att källkritik är A och O här. Jag säger inte att det som står är BS, men jag är skeptisk till hur pass mycket sanning och vad som bara är rykten/aningar i texten.

Jag förstår din fråga. Är själv av åsikten att ifall man påstår något så bör man också kunna verifiera det man påstår. Jag kommer senare att publicera mera ingående saker, så jag tror ingen behöver fundera på om detta verkligen stämmer eller inte. Men den som är intresserad att dubbelkolla saken redan nu, kan kontakta Runar Sögaard, Emilio Ingrosso eller Andreas Kleerup. De är alla tre medlemmar.

Inom kort kommer jag att avslöja fler medlemmar, och vad de sysslar med för att tysta sina kritiker.

admin
Citera
2019-06-02, 18:20
  #9
Moderator
Ancistruss avatar
Så beträffande detta forum, vad har denna grupp hitintills gjort för något? Finns det någon information (eller spekulationer?) om vad de kan tänkas göra framöver? Och vad har Flashback gjort/kommer göra för att försöka motverka detta?
Citera
2019-06-02, 18:22
  #10
Medlem
ladiciuss avatar
Vilket järngäng! Gillar speciellt nekrofilen, en oväntad tvist. Hur dessa individer lyckats skrämma upp Flashback's admins gör mig dock lite konfunderad.. Skyddas de av kändisarna på något vis? Har de stöd av personer "högre upp"?

Edit: Eller det är klart, att arbeta aktivt för att skrämma bort annonsörerna gör förstås att kassaflödet sinar (eller åtminstone blir lidande), så då väl denna motreaktion inte så konstig.
__________________
Senast redigerad av ladicius 2019-06-02 kl. 18:29.
Citera
2019-06-02, 18:24
  #11
Medlem
9797s avatar
Årets tråd. Sjukt laddad inför fortsättningen! Räknar med tyngre namn än redan nämna klappmongon, Runar liksom...
Citera
2019-06-02, 18:27
  #12
Medlem
Vilken brain-trust. Gillar Patrik som själv propagerar för tredje riket men ogillar Flashback eftersom det finns rasister här.

Helt rätt att hänga ut dem Admin, det förtjänar de gott och väl. Kanske får de själv ta emot lite trakasserier nu.
Citera

Stöd Flashback

Flashback finansieras genom donationer från våra medlemmar och besökare. Det är med hjälp av dig vi kan fortsätta erbjuda en fri samhällsdebatt. Tack för ditt stöd!

Stöd Flashback