Citat:
Ursprungligen postat av ojho
De är globalister från varsitt håll helt enkelt. Detta ser vi inom hela västvärlden - globakapitalistisk hegemoni på det ekonomiska området(dock med varierande grad av nationella välfärdssystem) och olika former av post-moderna förhållningssätt till kulturen. Den viktigaste frågan för näringslivshögern är just frihandel och ekonomisk globalisering. Dels för att de ser det som sitt sätt att "rädda världen"(med viss rätt, kapitalism framstår alltmer som en nödvändig förutsättning för välstånd, och har i alla fall efter andra världskriget varit viktigt för att säkra freden), dels för att en ökad globalisering gör nationella experiment med diverse socialistiska produktionsformer och nationalistiska planhushållningsprojekt allt mer omöjliga. Eftersom det är homo economicus de ser för ögonen blir den relativistiska och akademiska postmodernismen en bra allierad, då den banar vägen för den från sitt samhälle frikopplade individen(i förlängningen konsumenten), samtidigt som den är för svag och oattraktiv för att uppnå något mer än just krossandet av det gamla. Feminismen lyckas kanske dekonstruera de gamla könsrollerna, men lyckas inte bygga speciellt mycket nytt. Ofta stannar det hela vid individualism och likhet inför lagen. Det samma gäller multikulturalisterna, vilkas idéer om ett nytt ottomanskt imperium i varje västland, med grupprättigheter och bibehållna kulturmönster, kollapsat under sin egen orimlighet. Kvar finns i princip individualism, med en mångkulturalistisk ideologisk överbyggnad. I båda fallen kan globalist-liberalerna sedan rusa till räddningen med sin individualistiska ideologi . Man drar nytta av feminister och multikulturalister som nyttiga idioter drar det hela för långt. Den egna positionen framstår då som en balanserad mittenposition istället för som en radikal en, vilket den var jämfört med den gamla ordningen.
Nu låter kanske detta väldigt konspiratoriskt, men för de flesta globalist-liberaler sker det säkert inte på ett medvetet plan, och man ogillar genuint radikalfeminister och multikulturalister. Sedan är det en grov skiss. "Individualism" leder inte alltid till acceptans inför globaliseringen på ett ekonomiskt plan. Frankrike kan tas som exempel. På det hela taget verkar dock strategin fungera ganska bra. Jag har inte något emot kapitalism(utom i dess mest utopiska former). Problemet är att man ensidigt fokuserar på ekonomin, och låter den styra synen på nästan allt i samhället. Jag vill se självständiga nationer som tar vara på sitt kulturella arv och lånar vissa traditionalistiska drag i synen på t ex utbildning och moral, men som idkar frihandel sinsemellan och ger sina medborgare liberala friheter. Jag vet inte vad jag ska kalla mig, liberalkonservativ, nationalliberal? Det jag är ute efter är väl en europeisk variant av den förda politiken i Sydkorea, Taiwan och Japan, typ.
Klarsynt analys. Mycken ideologisk förvirring kring dessa frågor handlar nog om att den svenska välfärdstatens moraliska/ideologiska försvar och grund har vikat på en mer eller mindre outtalad etnonationalism.
Per Albin Hanssons 'folkhem' avsåg ett specifikt folk. Det var inte kurderna Per-Albin hade i åtanke. Inte heller kongoleserna, perserna, afghanerna eller somalierna. Men det har glömts bort. Samma resa har Genevkonventionen för flyktingar gjort. Från att gälla europeiska flyktingar före 1951 utökades den till att gälla hela världen 1967.
När den svenska välfärdstaten och samhället plötsligt ska gå från att omfatta svenskar till att omfatta hela världen blir det ohållbart. Det är inget litet hopp för solidaritet och åtaganden, Sverige - hela världen.
Mediakriget om mångkulturen kommer först att stå mellan liberalism och mångkulturalism innan det står mellan liberalism och nationalism, förutspådde DogDylan i sin trådstart.
Underförstått att liberalerna kommer att krossa mångkulturalisterna. D.v.s. att integration istället för mångkultur skulle bli den nya i media dominerande åsiktshgemonin. Det kanske skulle kunna blivit så om invandringen stoppades och vi hade all tid i världen att diskutera de problem som finns.
Men nu fylls det på med invandrare i en omfattning som kommer få utvecklingen och opinionen att springa ifrån liberaler som tjafsar om huruvida hemspråksundervisning bör uppmuntras eller motarbetas.
Etablissemanget kommer att bli lika förvånade över folkets dom som de blev i emu-valet eller när SD kom in i riksdagen.
Jag förutspår inte ett mediakrig om mångkulturen utan snarare ett paradigmskifte. Någon Stenbeck-lik person som inser att typ Fria Tider lite nedtonad i pappersform och utökad med vanliga livsstilsreportage, kultur, nöjen, sport o.s.v. skulle kunna bli en väldigt bra affär.
Och vips....så har vi en helt ny mediasituation. I synnerhet om delar av den mer jordnära och oberoende landsortspressen hakar på och ratar PK-paradigmet och självcensuren.
Får vi en tv-kanal också som inte ljuger och censurerar så skulle hela det politiska landskapet i Sverige kunna ritas om ganska snabbt.