Vinnaren i pepparkakshustävlingen!
2021-04-21, 09:31
  #5053
Medlem
wwrs avatar
Gällande diskussionen om Teslas marknadsföring. Här kanske vi ser hur Tesla klarar sig på en låg eller ingen reklambudget. Företaget styrs av så mäktiga intressen att man inte behöver annonsera.

Om det nu stämmer att polisen för tidigt gått ut och anklagat FSD/AP för att ha orsakat olyckan så är det extremt ovanligt. Polisen yttrar sig aldrig om skuld utan hänvisar till utredningen.

Att massmedia redan styrs av samma intressen som Tesla, det vet vi redan. De kritiserar nästan aldrig Tesla allvarligt.

Men nu är det möjligt att de som sköter Tesla kunnat påverka polisen att göra ett felaktigt uttalande som sedan tas upp av media. Det skapas en diskussion om FSD och det kanske till slut visar sig att FSD inte orsakat denna olycka. Flera dödsolyckor har tidigare visat sig bero på FSD. Genom detta trick kan man även försöka ifrågasätta berättigad kritik av att experimentera med självkörning på allmänna vägar.
__________________
Senast redigerad av wwr 2021-04-21 kl. 10:06.
Citera
2021-04-21, 11:49
  #5054
Medlem
Krösus Sorks avatar
Citat:
Ursprungligen postat av Dristigheten
Alla dataloggar är nu granskade och fordonet hade inte AP aktiverat och inte ens FSD som tillbehör.

Det tog även brandkåren 2-3 minuter att släcka elden.
Redan? Det är bara 24 timmar sedan myndigheter begärde loggarna, riktigt så fort jobbar de normalt sett inte.

Citat:
Ursprungligen postat av wwr
Om det nu stämmer att polisen för tidigt gått ut och anklagat FSD/AP för att ha orsakat olyckan så är det extremt ovanligt. Polisen yttrar sig aldrig om skuld utan hänvisar till utredningen.
Det polisen har sagt är att bilen var förarlös, baserat på kropparnas position och vittnesuppgifter.
De kan knappast skylla på FSD/AP i sig, det är inte lagligt att låta autonoma körningen ta över. Föraren är ansvarig i alla lägen, det är det fina med ett lv 2-system.
Citera
2021-04-23, 10:21
  #5055
Medlem
Har Tesla grävt i vad som hände med bilkraschen i USA nyligen där två personer dog? Det var väl ingen som körde utan det var ett fall med autopiloten.
Citera
2021-04-23, 10:36
  #5056
Medlem
Citat:
Ursprungligen postat av teren
Har Tesla grävt i vad som hände med bilkraschen i USA nyligen där två personer dog? Det var väl ingen som körde utan det var ett fall med autopiloten.

Varit mycket snack fram och tillbaka. Tesla påstår att det ska vara omöjligt att använda autopilot i fall :

1. Det inte sitter någon i förarsätet
2. Vägen saknar linjemarkering
3. Om man överskrider hastighetsbegränsningen

Men i efterhand ska en massa Tesla ägare laddat upp video på sig själv där :

1. En förare ligger i baksätet med autopilot på
2. En annan kör på en mindre väg utan linjemarkeringar
3. En kör över hastighetsbegränsningen med autopilot på

Så den officiella versionen att de två männen körde för fort med autopilot på, med den ena i baksätet och den andra i passagerarsätet fram, är trovärdig trots Tesla och Musks nekande. Dock är inget absolut officiellt förrän utredningen är genomförd
Citera
2021-04-23, 11:13
  #5057
Medlem
wwrs avatar
Jag tror ju att det hela kan vara ett försök att dra igång Telsas "reklamkonto på $0" (och oändligt trollkonto). Att polisen släpper uppgifter som många kan tolka som att AP varit inblandad är märkligt.

Kanske man kommer att påstå att föraren inte blev medvetslös direkt. Dörrarna gick i baklås av smällen (elektriska lås?). Föraren försöker ta sig ut genom bakdörren men misslyckas? Finns det video inifrån kupén som visar vad de gjorde?

Bilens minne måste ju vara förstört efter den kraftiga branden. Tesla måste ha fått data om AP trådlöst. Kan man kontakta Tesla om man varit med om en olycka och be att få bevis på att man använt blinkers, inte kört för fort, video som visar att man hållit uppsikt framåt, hela videon hur man kört etc? Allt det kanske man kan spela upp själv om minnet inte förstörts?
__________________
Senast redigerad av wwr 2021-04-23 kl. 11:58.
Citera
2021-04-23, 18:22
  #5058
Avstängd
Citat:
Ursprungligen postat av wwr
Det är ju t.o.m. en titel - "Tesla YouTuber". Inte jobbar de gratis. Klart att de får pengar på något sätt av Tesla om de skapar publicitet runt företaget.

Tesla köper ingen reklam och därför hatar medieoligarkin Tesla. - "ignore media" - Jag vet dock att Tesla delat ut några bilar till de bästa och flitigaste Youtubarna. Musks senaste projekt vekar vara att dra en tunnel under berings sund. Om du vrider på din jordglob så kan du dra ett rakt streck från USA till Shanghai. OM en tunnel byggs och blir en hyperloop i vaccum så kommer sjöfarten att slås ut. Kostnaden är beräknad till 100 miljarder dollar och transporterna kommer att gå 4-10 ggr fortare än idag och miljövänligt. Boring har planer på att transportera fartygscontainrar i Vacuum. Den som äger den tunneln äger världsmarknaden och ger oss en grönare värld. Detta projekt är som Panamakanalen upphöjt till 100. Musk är fullt kapabel att sätta 1000 boring borrar i arbete samtidigt.
__________________
Senast redigerad av Kulturmarxist 2021-04-23 kl. 18:28.
Citera
2021-04-23, 18:30
  #5059
Medlem
wwrs avatar
Citat:
Ursprungligen postat av Kulturmarxist
Tesla köper ingen reklam. Jag vet att Tesla delat ut några bilar till de bästa Youtubarna.
Jag tror det är svårt att bedöma vilka fördelar de kan få för att stödja Tesla.

Nu är i alla fall priset på billigaste Modell 3 tillbaka på stabila 39.000 igen.
Citat:
Tesla increases Model 3 and Model Y prices again, now starts at $39,000
https://electrek.co/2021/04/22/tesla...-prices-again/

Jag ser att du lagt till i inlägget. Kanske kommenterar mer senare.
Citera
2021-04-23, 19:29
  #5060
Avstängd
Musk försvann på DogeDay (Dogecoin) som blev ett antiklimax. Musk dök upp igen då han varit upptagen som chef ingenier för SpaceX andra astrounautuppskjutning till ISS. Notera att Musk hinner med allt samt vara chefsingenjör för SpaceX och vara med på en presskonferens med NASA iförd bandana. Han är coool.

https://youtu.be/KGMn0IVK-Z0?t=282
Citera
2021-04-24, 07:10
  #5061
Medlem
wwrs avatar
Dödsolyckan för en knapp vecka sedan är ännu inte färdugutredd. Det verkar komplicerat.

Världens mest inflytelserika tidning, The New York Times skriver bestämt att myndigheter uppgivit att ingen körde bilen:
Citat:
2 Killed in Driverless Tesla Car Crash, Officials Say

“No one was driving the vehicle” when the car crashed and burst into flames, killing two men, a constable said.

Two men were killed in Texas after a Tesla they were in crashed on Saturday and caught fire with neither of the men behind the wheel, the authorities said.

Mark Herman, the Harris County Precinct 4 constable, said that physical evidence from the scene and interviews with witnesses led officials “to believe no one was driving the vehicle at the time of the crash.”

“It took four hours to put out a fire that normally would have taken a matter of minutes,” Constable Herman said,

The National Highway Traffic Safety Administration said last month that it was investigating nearly two dozen crashes involving Teslas that either were using Autopilot or might have been using it.

Tesla, which has disbanded its public relations team, did not respond to a request for comment.

Thermal runaway can lead to fires, as well as “battery reignition,” even after an initial fire is put out, the safety board warned in its report. Mitsubishi Electric warns that “thermal runaway can lead to catastrophic results, including fire, explosion, sudden system failure, costly damage to equipment, and possibly personal injury.”
https://www.google.com/amp/s/www.nyt...texas.amp.html

Musk säger dock att bilen inte körde automatiskt, dvs autopilot (AP) var inte inkopplad. Men polisen säger sig t.o.m. ha vittnesuppgifter om det.

Polisen gör nu husrannsakan hos Tesla för att få fram loggarna.
Citat:
Texas police will serve search warrants on Tesla Inc (TSLA.O) on Tuesday to secure data from a fatal vehicle crash, a senior officer told Reuters

Mark Herman, Harris County Constable Precinct 4, said evidence including witness statements clearly indicated there was nobody in the driver's seat of the Model S when it crashed into a tree, killing two people, on Saturday night.

Herman said a tweet by Musk on Monday afternoon, saying that data logs retrieved by the company so far ruled out the use of the Autopilot system, was the first officials had heard from the company.

"If he is tweeting that out, if he has already pulled the data, he hasn’t told us that," Herman told Reuters. "We will eagerly wait for that data."
https://www.reuters.com/business/aut...ss-2021-04-19/

En teori jag hade var att bilen kördes som vanligt och det hela var ett stunt för att dölja en dödlig 4 timmars batteribrand (prata om AP istället), frikänna AP, hylla Musk som skulle få rätt till slut samt ge honom ett upp på de reglerande myndigheter han ofta står i motsättning till.
(FB) Tesla Motors - TSLA (USA)

Men det är inte alls säkert. Det skall bli intressant att följa utvecklingen även om ordet "intressant" känns fel när två personer dött, kanske till följd av en brand.

Kanske Musk möter lite annat motstånd från myndigheter i Texas jämfört med Kalifornien. Men det är inte alls säkert heller.

Ytterligare en teori kunde vara att de "tryckt på fel knapp" så att de trodde att de körde på AP, men i själva verket inte gjorde det. Men Tesla loggar ju allt. Det går data till Kalifornien: föraren blinkar, föraren vrider huvudet, det spelas in video i kupén etc. Om Tesla säger att bilen kördes normalt så borde företaget ha grund för det. De omkomna måste också ha manipulerat systemet för att kunna lämna förarplatsen. (Åtminstone om den verkligen körde på AP.)
__________________
Senast redigerad av wwr 2021-04-24 kl. 07:50.
Citera
2021-04-24, 07:52
  #5062
Medlem
Förlåt en okunnig fråga. Går det att få en Tesla att köra själv utan att någon sitter på förarplatsen och med jämna mellanrum på något gör så att självkörningen inte automatiskt stängs av. Kan man helt enkelt krypa över till baksätet och ta sig en ”tupplur”?
Citera
2021-04-24, 10:37
  #5063
Avstängd
Dojo har utvecklat sig mycket snabbare än vad någon människoapa kunde förutse. Dojo FSD anses nu redan kunna köra 10x säkrare än en människoapa.

Enstaka olyckor är i det vetenskapliga sammanhanget bara shortande kultur och gränslös naivitet.

Det ryktas att Borings syfte är att binda samman Berings sund och transportera containers i vacuum. Kina till USA. Bunkerolje-Sjöfarten får sig en rekordelig törn när Musk kommer med grön el, halva priset och 4-10 ggr snabbare transporter. Halleluja.
Citera
2021-04-24, 10:54
  #5064
Medlem
wwrs avatar
Citat:
Ursprungligen postat av Bunga-Bunga
Förlåt en okunnig fråga. Går det att få en Tesla att köra själv utan att någon sitter på förarplatsen och med jämna mellanrum på något gör så att självkörningen inte automatiskt stängs av. Kan man helt enkelt krypa över till baksätet och ta sig en ”tupplur”?
Det finns många YouTube där man manipulerat systemet, så det går. Man lägger visst en vikt i förarsätet, gör något med ratten etc

Men Musk säger att autopiloten inte använts. Jag har inte läst om detaljerna. Men om autopiloten använts borde det synas i Teslas loggar även om den manipulerats till detta, vad jag kan förstå. Dessutom har alltså Tesla även andra kontrollsystem där man t.ex spelar in video av det som händer i kupén.

Så polisens och Musks påståenden är svåra att passa ihop. Och nu gör alltså polisen husrannsakan hos Tesla så då blir min teori om ett reklamstunt kanske mindre trolig.

Det finns ju alltid kryphål i olika uttalanden. Men polisens och Musks påståenden motsäger varandra ganska tydligt. Var autopiloten inkopplad eller inte?

...
Musk har ju flyttat till Texas. Nu får han möta deras polis. Kanske McCloud, Walker och Texas Rangers är ett hårdare släkte som vågar gå upp mot Musk ... eller kanske inte ...
__________________
Senast redigerad av wwr 2021-04-24 kl. 11:13.
Citera

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Det är enkelt att registrera ett nytt konto

Bli medlem

Logga in

Har du redan ett konto? Logga in här

Logga in