Citat:
Ursprungligen postat av JkpgLarsBanan
Han försökte blåsa mig med. Riktigt välgjord bluff..
Det sista mailet var ifrån detta ip nr:
Received: from 109.58.23.164
(SquirrelMail authenticated user jobb@polisensugerkuk.net)
by emailmg.ipage.com with HTTP;
Thu, 14 Jun 2012 10:38:37 -0400
Som spåras till stockholm nånstans..
Kollade upp polisensugerkuk.net hittade ett mobilnr till människan som registrerat domänen. Han heter Daniel Sundkvist, 34år, bor i vasastan Stockholm. Kan detta va bedragaren?
Jag vet inte, men det faktum att personen kallar domänen just för polisensugerkuk.net känns som en hint om att det
inte är så lätt att identifiera hen på den vägen...
Anyway, kan du polisanmäla också, 11414?
Jag kan nämligen lova dig att de inte kommer utreda mitt ärende om de inte får in ett antal anmälningar till, särskilt som jag inte betalade in pengarna. Om du påpekar att vi är fler som anmält kanske de intresserar sig för det du hittat.
Jag är förresten besviken på blockets respons:
Citat:
Hej,
Tack för din anmälan.
Eftersom vi inte driver Internetgirots verksamhet kan det vara lite känsligt att varna för bedrägerier som förekommer i samband med användandet av deras tjänst.
Jag vet dock att man har relevant information om var pengar ska betalas in på internetgirot.se's ärenderegistreringssida.
Hälsningar,
Stefan - Blocket Kundsäkerhetscenter
Bedrägeriet är ju egentligen i samband med
deras tjänst, inte med internetgirot.se, så en varning hade de kunnat slänga upp. Just för att folk som letar lägenhet säkert fortsätter att kolla blocket samtidigt som de mejlar med personer som scammaren. Nu lär det dock vara försent.