• 11 973 online
  • 1 198 473 medlemmar
  • 62 088 200 inlägg
2010-05-01, 04:55
  #3349
Medlem
Tintomaras avatar
Citat:
Ursprungligen postat av Theron
Vem var det som trasade sönder Hélenes sinnelag och ansåg henne för att vara upprorisk ifall hon snarast inte ändrade och böjde sig inför Åsa. För annars kunde hon snabbt få komma hem?
Helge

Citat:
Inte mig emot ifall Helge lyckas skrapa ihop fem millar eller mer.

Citera
2010-05-01, 09:24
  #3350
Medlem
Therons avatar
Citat:
Ursprungligen postat av Tintomara
- Vem var det som trasade sönder Hélenes sinnelag och ansåg henne för att vara upprorisk ifall hon snarast inte ändrade och böjde sig inför Åsa. För annars kunde hon snabbt få komma hem?

Helge

Intressant att du tycker så. Kan du beskriva omständigheterna lite närmare så vi andra får en chans att förstå varför det är som du menar? Finns de något att ta på eller är det bara som du tror?

En sak vet jag och det är att Heléne med största sannolikhet till visshet gränsande berättigat var missnöjd med att Åsa tog så mycket tid från Helge att han nästan aldrig var hemma med henne och barnen. Och när Helge var det sov han.

Åsa höll flera själavårdssamtal med Heléne och var gång anklagade Åsa henne för att vara upprorisk och att Heléne måste böja sig för annars kunde hon få hembud. Åsa ville ha Helge för sig själv.

Det är inte första gången som en älskarinna är beredd att döda för sin inbillade rätt. Kort tid efter den olycksaliga badkarsvurpan lockade Åsa ned Helge i badkaret för att hon menade han måste kunna bada i det efter att Heléne fått hembud.

Åsa ville på riktigt ha gränsöverskridande sex med Helge i badkaret men han tyade inte av förklarliga skäl. Han hade heller inga Viagrakartonger undanstoppade i byrålådan.

Ungefär i den vevan hade Åsa släppt allt sitt intresse för PaWa för hon ville ha hans dyre broder Helge och hade inga känslor kvar för sin jordiske make.

PaWa kom därför att förälska sig i MaLa som han mötte på Emma och PeGe's bröllop. Åsa skrev ett överlåtelsebrev och på den vägen är det fortfarande även fast Åsa varken har fått hembud som förutspåtts eller ens skilt sig.

Åsa tvingades dock efter mycket om och men hoppa av från att vara sektens lögnaktiga frontfigur och tillika pastor.

Har jag missförstått något?
Citera
2010-05-01, 11:39
  #3351
Medlem
iakttagares avatar
Citat:
Ursprungligen postat av nabo
ÅW:s försök till nya kändisroller hör inte till knutbytrådskrivarnas intressesfär. Vårt uppdrag gäller Knutbybrotten som Theron och the saint säger. Vi glömmer inte Heléne och Alexandra.
The saint har rätt i att det är bättre att Gränstafolket inte har insyn i våra efterforskningar. Ändå väljer jag att kommunicera lite verklighetskontakt.

När Knutbytragedin förskjuts bakåt på tidsaxeln börjar situationen påminna om teman i Stieg Larssons berättelser. Han kände för övrigt professor Eva Lundgren. Stieg L har beskrivit hur människor med makt över andra kan dölja brott. Hur hållhakar, misskreditering och risk nya brott blir följden när de som delar hemlig skuld blir äldre.
Du behöver inte vara medlem i Knutby för att veta vad detta leder till. På en annan flashbacktråd menar signaturen utredaren att Milleniumserien är baserad på verkliga händelser. Hur det än ligger till med den saken så är sådana antisociala förvecklingar allmängiltiga. Därför gör böckerna världssuccé.

Ett sammanträffande: ÅW avgick som Knutbypastor i samma veva som Kapten Klänning begärde förtidspension från RPS. GL hade då kommit undan med sitt dubbelliv i många år. Offren har hållit tyst. Men nu är han gripen och brottsoffer stiger fram. Och apropå uppsalapolisen: Vem är "polisvännen" som signaturen Iakttagare berättar att knutbymedlemmar hade direktnummer till?
GL var polischef när hans medarbetare skulle ha utrett Helénes död och när de utredde mordet på Alexandra och mordförsöket på DaLi.
- GL visste INGENTING om Knutby! säger dåvarande spaningsledare sedemera polischef Kenneth Ågren.
Jaså.
Inte det?
Ågren är enligt nabos uppfattning en bra och hederlig uppsalapolis. Men frågan är: Hur mycket har Ågren vetat om GL när han påstår att GL ingenting vetat om Knutbyutredningen?

Vad hände i Gränsta den långa hösten 1999 innan Knutbys point of no return? Och hur åsamkades Heléne den dödande skallskadan? En rättsläkare visade vid Knutbyrättegången jämförande bilder på en man som dött av liknande rund impression i tinningbenet som Heléne hade. Mannens huvud hade krossats av en tegelsten. Ändå var impressionen rund. Fick Heléne egentligen dödsstöten av badkarsvredet? Det hade polisen kunnat ta reda på om inte pastor PeGe skurat och skurat och skurat badrummet där Heléne drogs upp ur vatten. Vem bad PeGe skura? Eller var skurandet hans eget initiativ medan ÅW, HF, KiWi for till Uppsala för att lämna Helénes kropp på Akademiska? Och sedan tapetserades det om i sovrummet.
Det finns kriminaltekniker och rättsläkare som håller för troligt att Heléne dödades med ett hammarslag mot tinningen. Dessa diskussioner pågår nu. Inte på flashback men bland oss härute.
Kriminaltekniker och rättsläkare diskuterar också vem som tryckte av det påsittande skottet mot Alexandras huvud. Vem eller vilka ville att DaLi skulle dö?

Sara ville varken att Alexandra eller DaLi skulle dödas. Sara stirrade in i det sista mot mobilens display i hopp om att Knutbys gud skulle ge henne kontraorder så som Mosebokens Gud gav Abraham.
”… i en skogsdunge nära Bandhagen när vapenförsäljaren och hans kompanjon instruerade Sara hur hon skulle skjuta…. De upplevde henne som liten och förskrämd nästan apatisk. ’Jag trodde först att hon var drogad’, säger en av männen till Expressen.”
http://www.expressen.se/Nyheter/1.10...-pa-mordvapnet

Nej Quertysan, vi backar inte. Vi glömmer inte Heléne och Alexandra. Vi glömmer inte heller Saras förvandling från troende skönhet med klockren sångröst till en söndertrasad självmordsmässig torped.
I varje sprickbildning flyttar vi fram pjäserna.

Efter detta informativa inlägg bör tilläggas att Kapten Klänning/Göran Lindgren hade fått information om Knutbyförsamlingens interna maktfördelning och hur styrningen av församlingen gick till redan i jan.2004.
Professor/Docent Sigbert Axelsson meddelade polischefen hur viktigt det var att känna till hur mord i en sådan församling kan bli konsekvensen när människor har fått ge upp sitt eget tänkande och lever i rädsla för varandra och för sina ledare.
Citera
2010-05-01, 13:18
  #3352
Medlem
nabos avatar
Sigbert Axelson svek de drabbade i Knutbyhaveriet

Citat:
Ursprungligen postat av iakttagare
Efter detta informativa inlägg bör tilläggas att Kapten Klänning/Göran Lindgren hade fått information om Knutbyförsamlingens interna maktfördelning och hur styrningen av församlingen gick till redan i jan.2004.
Professor/Docent Sigbert Axelsson meddelade polischefen hur viktigt det var att känna till hur mord i en sådan församling kan bli konsekvensen när människor har fått ge upp sitt eget tänkande och lever i rädsla för varandra och för sina ledare.
På sidan 269 (##3219-3227) i den här tråden diskuterade nabo 2010-02-01 Sigbert Axelsons brev om Knutbybrotten till länspolismästaren Göran Lindgren.

Citat:
nabo:
Docent Sigbert Axelson, religionsvetare i Uppsala, skrev faktiskt till länspolischefen Göran Lindberg 2004 och förklarade att utredningen gick snett när poliser och åklagare trodde att det rörde sig om ett relationsdrama. Läs gärna Axelsons analys i Tro och Liv, 2005/1: "En apokalyptisk kunskapssyn. Fyra apokalyptiska beteenden".
Göran Lindgren och åklagarna lämnade Axelsons sakkunskap utan avseende.

Citat:
Sigbert Axelson:
»Hinder« är ett mycket starkt laddat ord i apokalyptisk terminologi, som signalerar dödsfara. »Hinder« återkommer i olika sammanhang. De eller det som utgör hinder måste lyftas undan, röjas ur vägen. Det är så apokalyptiker på kristet håll i allmänhet ser på saken. De må själva som medmänniskor ogilla tanken på folkfördrivning eller förintelse, men eftersom de anser att Gud själv har planerat och förutsett detta, så fogar de sig snällt i sagda Guds uppenbarade
vilja...
Ur Tro och Liv, 2005/1: "En apokalyptisk kunskapssyn. Fyra apokalyptiska beteenden".

Citat:
Henrik Johansson:
Som högsta ansvarig var Göran Lindberg den som utformade polisarbetet i Uppsala. Det var han som satte agendan för vilka prioriteringar som myndigheten skulle göra. Och Lindberg visste precis vad han skulle satsa på för att bli den hyllade hjälten i massmedia, som fick ta emot rosor och hedersutmärkelser av höga politiker.
Karriären inom polisväsendet byggde han nämligen inte på att bekämpa brott. Men istället på att göra politiskt korrekta utspel.

Sigbert Axelson skrev alltså ett personligt informativt brev till länspolismästare GL. Där analyserade Axelson kontexten / miljön som möjliggör sektrelaterade brott i apokalyptiska grupper. Inspelade predikningar, undervisningar av Knutbyledarna visar att Knutby filadelfia var 2003 en sådan apokalyptisk grupp.

Tyvärr gick inte Axelson ut i media med sin analys av Knutbysekten.
Varför gjorde han inte det? Varför överlät docenten åt sin vän (bl a från polisstyrelsen) polischefen (som visat sig vara kriminell) att bestämma över Axelsons vetskap? Andra med sakkunskap bidrog till debatten (S-G Hedin, K-E Nylund, Runar, Helena Löfgren, R Robèrt, Eva Lundgren, Sennerstam, mfl).

Som universitetslärare i Uppsala ingick det i Sigbert Axelsons uppdrag att delge allmänheten sin sakkunskap.

Axelson ska inte bara hyllas för sina insikter utan också kritiseras för att han inte förde fram dem i media. Hans vinkling hade fördjupat debatten och kunde ha påverka FU och rättegångar. Åklagare, poliser och domare är del av samhället med dess kunskapsnivå och rådande opinion.
__________________
Senast redigerad av nabo 2010-05-01 kl. 13:24.
Citera
2010-05-01, 13:36
  #3353
Medlem
nabos avatar
Citat:
Ursprungligen postat av the saint
1. Du för fram ett tydligt önsketänkande om att vi skulle ha "tröttnat".
Jag kan lugna dig med att det kommer inte att hända.

Nej, det kommer inte att hända.
Vårt ärende gäller Gränstaledarnas gärningar i det förflutna. Deras missbruk av förkunnelse och själavård kan inte skyllas på HF.
Hemligheter kommer inte att förbli dolda, Heléne och Alexandra kommer inte att bli glömda.
Men eftersom Knutbytråden hamnat på skvallersidan:

DaLis och AnLi:s tik har valpat. Det blev sju små raringar som ska bli tuffa vaktare.

Vid valborgsbrasan lyste sektledningen med sin frånvaro. Gränstabilar med eskort hade setts rulla iväg. Enligt småfolket är det knutbyträff hos tirsasystern utanför Örebro.
Citera
2010-05-01, 14:06
  #3354
Medlem
Therons avatar
Citat:
Ursprungligen postat av nabo
På sidan 269 (##3219-3227) i den här tråden diskuterade nabo 2010-02-01 Sigbert Axelsons brev om Knutbybrotten till länspolismästaren Göran Lindgren.

Sigbert Axelson skrev alltså ett personligt informativt brev till länspolismästare GL. Där analyserade Axelson kontexten / miljön som möjliggör sektrelaterade brott i apokalyptiska grupper. Inspelade predikningar, undervisningar av Knutbyledarna visar att Knutby filadelfia var 2003 en sådan apokalyptisk grupp.

Tyvärr gick inte Axelson ut i media med sin analys av Knutbysekten.
Varför gjorde han inte det?
Andra med sakkunskap bidrog till debatten (S-G Hedin, K-E Nylund, Runar, Helena Löfgren, R Robèrt, Eva Lundgren, Sennerstam, mfl).

Som universitetslärare i Uppsala ingick det i Sigbert Axelsons uppdrag att delge allmänheten sin sakkunskap.

Citat ur Kommunikationspolicy för Uppsala universitet / Diarienr: UFV 2005/57

Varje forskare ansvarar för att
kommunicera med omvärlden om sin forskning.

Samverkan med det omgivande samhället är en av Uppsala universitets uppgifter
. Genom att delta i samhällsdebatten och aktivt dela med sig av kunskap bidrar universitetet till en samhällsutveckling som främjar bildning, mångfald och kritiskt tänkande.

Massmedia är en effektiv kanal för att nå universitetets samtliga målgrupper.
Generös service till representanter från massmedier och aktivt deltagande i den forsknings- och utbildningspolitiska debatten är därför en viktig faktor i Uppsala universitets kommunikation.
Axelson ska inte bara hyllas för sina insikter utan också kritiseras för att han inte förde fram dem i media. Hans vinkling hade fördjupat debatten och kunde ha påverka FU och rättegångar. Åklagare, poliser och domare är del av samhället med dess kunskapsnivå och rådande opinion.
Förvånar det någon längre att troll inte tar troll? Det var inte för inte som Eva Lundgren pratade högt om patriarkatets hemliga sexnätverk och satsade hela sin forskarkarriär.
__________________
Senast redigerad av Theron 2010-05-01 kl. 14:11.
Citera
2010-05-01, 14:13
  #3355
Moderator
JumpingJacks avatar
Citat:
Ursprungligen postat av Theron
Förvånar det någon längre att troll inte tar troll? Det var inte för inte som Eva Lundgren pratade högt om patriarkatets hemliga sexnätverk och satsade hela sin forskarkarriär.


Eva Lundgrens påståenden om hemliga sexnätverk med höga herrar har jag alltid avfärdat som rena fantasierna från hennes håll. Det har jag ju fått ändra på efter GL-härvan.
Nu undrar jag snarare vad mer som väntar på att komma fram.
Citera
2010-05-02, 12:51
  #3356
Medlem
Therons avatar
Citat:
Ursprungligen postat av JumpingJack
Eva Lundgrens påståenden om hemliga sexnätverk med höga herrar har jag alltid avfärdat som rena fantasierna från hennes håll. Det har jag ju fått ändra på efter GL-härvan.
Nu undrar jag snarare vad mer som väntar på att komma fram.
Hoppas du på att någon av Åsas tärnor börjar skvallra om vad som gömmer sig i tvättkorgen? Med tanke på vanan med det flitiga torktumlandet. Eller är det som vanligt bara en Helgegrej, något som han hittade på omgiven av alla villiga kvinnor i sekten? Vi får inte i sammanhanget glömma PeGe's "Ligg inte som en pinne-predikan".
Citera
2010-05-02, 14:54
  #3357
Moderator
JumpingJacks avatar
Citat:
Ursprungligen postat av Theron
Hoppas du på att någon av Åsas tärnor börjar skvallra om vad som gömmer sig i tvättkorgen? Med tanke på vanan med det flitiga torktumlandet. Eller är det som vanligt bara en Helgegrej, något som han hittade på omgiven av alla villiga kvinnor i sekten? Vi får inte i sammanhanget glömma PeGe's "Ligg inte som en pinne-predikan".

Den som vet mer än det som redan kommit fram hoppas jag har mod och kurage att tala så småningom. Inte ens de som endast läser kvällstidningar kan väl tro att Helge allena ligger bakom det som hänt och händer i Knutby. Jag är övertygad om att fler från den byn borde sitta bakom lås och bom.

Det skulle vara intressant att få reda på vilken polis det var som Knutbymedlemmarna ringde till i Uppsala.
Citera
2010-05-05, 21:47
  #3358
Medlem
Therons avatar
Ny rekonstruktion i Kalamarksfallet pga bristfällig polisutredning kan fria den livstidsdömde Kalamarksmannen.
Aftonbladet rapporterar mer.

Med tanke på alla polisiära brister som framkommit i den långa Knutbytråden, kan man säga annat än att förundersökningen är bristfällig?

- Hur är det med skottvinklarna som inte riktigt passade med polisens tekniska undersökning?
- Tidpunkten för Alexandras död?

Det var ju inget nytt som hade hänt enligt de första poliserna som kom till Fossmovillan. Ingen färsk krutrök hängde i luften. Förutom alla övriga märkliga omständigheter i Gränstasekten.
Citera
2010-05-07, 11:04
  #3359
Medlem
iakttagares avatar
På tal om bristfälliga polisutredningar. Kenneth Ågren var chef över Knutbymordet 2004 med Kapten Klänning över sig.
Vem var chef när Helene dog/med största sannolikhet mördades. Kapten Klänning var väl högsta chefen men vilken chef gjorde den klantiga utredningen där allt bara var en olycka.
Helene förgiftades dödligt/ slogs i huvudet dödligt och om det inte skulle hjälpa för säkerhets skull dränktes hon också.
Vad hette chefen som inte visste vad toxisk dos var?
Citera
2010-05-08, 22:49
  #3360
Medlem
Therons avatar
Apropå Helges dystra läge: Aftonbladets krönikör.
Citat:
... Utvecklingen mot hårdare straff bromsades något då Högsta domstolen 2007 i ett utomordentligt klokt beslut slog fast att endast de allvarligaste morden skulle ge livstids fängelse. Resten skulle få tio år. Regeringen kontrade med att införa ett tidsbestämt straff på upp till 18 år. I och för sig rimligt, då avståndet mellan tio år och livstid blivit för långt.
Kommer Helge därmed snart ut för han har ju inte begått något mord?
Citera