Citat:
Ursprungligen postat av
Trumpetflugan
Spektrala analyser av energibalans och forcing är enligt mig "bevis" så gott som något öht kan kallas bevis.
De spektrala analyserna visar att atmosfären avger värmestrålning i en intensitet enligt sin genomsnittliga temperatur och att koldioxid reducerar strålningsintensitet i ett specifikt band. Vilket betyder att atmosfärens utstrålade energi minskar och det är, enligt strålningslagarna, alltid kopplat till sjunkande temperatur hos strålkroppen. Alltså visar spektral analys hur atmosfären svalnar av mer koldioxid, i den mån analysen visar att ökande halt koldioxid reducerar utstrålad värme från atmosfären ytterligare.
Vilket leder till
radiative forcing som beskrivs som förhållandet mellan solinstrålning och effektiv utstrålning. Enligt kända lagar och teorier så ska detta förhållande innebära en ökad värmekapacitivitet hos planeten om utstrålning minskar som det påstås i klimatteorin. Om utstrålningen för varje tillförd watt solvärme minskar så betyder det att den strålande kroppens temperatur stiger mindre för varje watt. Det är så värmekapacitivitet fungerar, desto högre kapacitivitet, desto lägre temperatur och desto mindre utstrålning, för en given mängd tillförd värme. Alltså innebär ökande
radiative forcing att temperaturen sjunker.
Begreppet
radiative forcing används inte i några andra sammanhang, och dess effekt på temperatur finns inte observerad någonstans. Ibland nämns solstrålning som forcing i klimatsammanhang, men i alla andra fall skulle det heta värme eller "heating".
Citat:
Och korrelation medför alltid kasualitet.
Givetvis inte. Korrelation kan indikera ett samband som är värt att undersöka, men eftersom både antalet stringtrosor och halten koldioxid har korrelation med den mycket lilla temperaturökning som man påstår har skett, så räcker inte korrelation. Då behöver man utreda om koldioxid kan orsaka temperaturhöjning. Det är redan gjort många gånger om, inte alltid med det syftet men med sådan data som resultat. Och det finns inget stöd för att koldioxid kan värma något, bara att gasen blir varm när man värmer den. Och dess temperatur avgörs helt och hållet av värmeflöde från en värmekälla, i detta fallet jordytan.