2019-05-21, 23:22
  #109
Medlem
Citat:
Ursprungligen postat av Fittahora
Detta är rent önsketänkande från din sida.

Dagens lithiumbatterier håller defentitivt inte längre än en förbränningsmotor, framförallt inte dieselmotorer som är väldigt hållbara.

Om kapaciteten skulle vara 90% efter 20-30k mil skulle inte batterierna behöva bytas ut.

Problemet med dom batterityper som idag används inom bilindustrin (bly-syra och lithium) är att dom tar skada av att laddas ur. Med andra ord förbrukas dom snabbare ju mer dom används. Jämför detta med nickel-järn och nickel-kadmium som bör laddas ur för att må bra. Med andra ord håller dom bättre ju mer dom används. Nickel-järn har en ungefärlig livslängd på 100 år, nickel-kadmium 30-50år, bly-syra 5-7 år (vid låg urladdning, mindre vid hög urladdning) och lithium 7-10 år (vid låg urladdning, mindre vid hög urladdning).

Teslas planer på tillverkning av lastbilar med lithiumbatterier är ren idioti. Lastbilar är till skillnad från sportiga personbilar inte beroende av låg vikt. Finns ingen som helst anledning att använda lithiumbatterier när nickel-järn eller nickel-kadmium både är billigare och mer lämpade för ändamålet. Dessa två batterityper kommer troligtvis att hålla längre än själva fordonet.

Nu kommer detta inte att ske eftersom Tesla's uppdrag inte är att göra bra fordon, utan att mjölka oss på pengar och ta ifrån oss den lilla frihet vi har i behåll.


Deep state's plan är att Kina skall överta positionen som världens mäktigaste land efter USA. Amerikanska militären håller dock på att sätta käppar i hjulen på den planen via Donald Trump. Mer än så kan jag nog inte skriva i det här ämnet. Mer info finns i Q-tråden i konspirationsforumet.


Ironiskt nog använde inte dessa mopeder och cyklar lithiumbatterier, utan *trumvirvel* nickel-kadmium eller nickel-metalhybrid.
Nu är det ju så att litiumjonbatterierna håller alldeles utmärkt har det visat sig. Nissan Leaf har haft en del bekymmer i varmt klimat men det beror på avsaknad av kylning.

Läste just om en taxitesla i sthlm som gått typ 50' mil, den hade tappat 7% batterikapacitet.
Citera
2019-05-22, 00:10
  #110
Medlem
Citat:
Ursprungligen postat av boilaggagg
Loppet är kört. Utan kärnkraft inga teslor.

Sverigemarknaden för elbilar, eller energikrävande teknologi överhuvudtaget är lite stympad.
Framtiden är förmodligen kollektivt i tätare metropoler, men det känns inte som att den är här imorgon.
Citera
2019-05-22, 01:05
  #111
Medlem
Snubchurps avatar
Citat:
Ursprungligen postat av Urtimating
Solceller precis som Teslabilar är kraftigt subventionerade. Hela vind, sol och elbilsvansinnet slösar bort miljarder av skattekronor.

Då är all teknikutveckling bortkastad. Med ny teknik kommer ny teknik.
Citera
2019-05-22, 01:31
  #112
Medlem
Citat:
Ursprungligen postat av george.sthlm
fyfan vilken tragiskt lågt inlägg. du påstår massor om kinesikika förhållanden som du har noll belägg för och skulle det finnas siffror så har dom noll betydelse för det publiceras endast possitiva data i kina.

el moppar på 90 talet drevs på bly mc batterier. noll relevans. din
idiot
pucko
miljöpartist

Okay George du har rätt i att Kina publicerar massa felaktig info. Men man måste inte gå på vad de publicerar enbart eller hur? Har du varit i Kina?

Du har rätt i att elmopeder på 90 talet hade bly batterier. Så det är mindre relevant såklart. Men faktum är att det finns rätt mkt erfarenhet av Li batterier och de ser livslängsmässigt bättre ut än många befarat.
Citera
2019-05-22, 01:55
  #113
Medlem
NorthernAngels avatar
Citat:
Ursprungligen postat av messiasibid
Ja det är en cykel som ofta finns med nya tekniker även om elbilar inte är så pass nytt. Det är väl egentligen heller inte så konstigt åtminstone inte ibörjan. Folk börjar drömma och ser framför sig en optimal slutgiltig version och sedan upplever de den befintliga versionen. Sedan utgår de ifrån att den inte kommer förbättras och dömer därmed ut det hela. Lite som när Kodak konstaterade att digitala foton var skit med dålig upplösning och aldrig kommer bli något.

Ja men digitalkameror, datorer, telefoner, drönare, internethastigheter etc etc har ofta gått mycket fort i utvecklingen, fortare än många trodde möjligt. 1842 byggdes den första elbilen. Till skillnad från mina exempel ovan så har man alltid varit överoptimistisk om när de skall slå igenom.

När det gäller Tesla kanske de bara skall utveckla teknik till andra bilbolag som är bättre på att faktiskt producera bilar snabbt, billigt och med kvalitet. T.ex. Toyota skulle kunna bygga om Teslan så att den blev både bättre och billigare. Läste att själva konstruktionen och även produktionsmetoden av Teslan är onödigt komplicerad och har onödigt många olika delar.
Citera
2019-05-22, 01:58
  #114
Medlem
Det är ju inte någon chock. Man måste ge Musk en stor fet eloge för vad han gjort i sin historia. Att starta upp något som Tesla är fan enormt ...han var ju före. Men när bilindustrin vaknar med det kapitalet som finns så går det ju bara inte. Det är lite som att Sverige ska rusta upp till kamp mot ryssen.

Han är fan en hjälte endå !
Citera
2019-05-22, 02:01
  #115
Medlem
Citat:
Ursprungligen postat av BAB7
Problemet är att få lönsamhet med elbilstillverkning.
Det finns inte en enda biltillverkare idag som gör vinst med sina elbilar, inte en enda!
- det är en ren förlustaffär.

Pengarna tjänar man på bensin och dieselbilar och där finns även efterfrågan.
Elbilar står för mindre än 2% av försäljningen..


En viss procentandel elbilar vill ändå biltillverkarna få sålda, detta eftersom de behöver sänka sina snittutsläpp av CO2 för att undvika böter i EU inför kommande hårda avgaskrav.

På enkel svenska: med lite elbilar i sitt modellutbud kan man även i framtiden fortsätta koncentera sig på sin kärnverksamhet, nämligen att sälja diesel och bensinbilar!

Och internet är bara en fluga !
Citera
2019-05-22, 02:32
  #116
Medlem
Sam.Boyds avatar
Citat:
Ursprungligen postat av franticiality
Oväntad nyhet med tanke på att man verkar se en tesla runt varje hörn numera..

I börsenens ögon så går Tessla från att vara ett nytt tillväxtföretag till o bara vara ett litet bilmärke. Sånt märks alltid i aktiekursen.

Dessutom så är Tessla ett ganska smalt märke i den övre prisklassen. Som attraherar välbärgade personer som vill framstå som miljömedvetna.
En relativt begränsad grupp.

Gissar att den Svenska marknaden störtdyker just nu på grund av den svaga kronan. Likaså så är den starka dollarn ett problem för all export.

Det finns ytterligare en faktor o det är att bilförsäljningen är en konjunkturbarometer. Mycket tyder på att världen nu glider mot en lågkonjunktur.
Citera
2019-05-22, 02:52
  #117
Medlem
Drozds avatar
Redan när jag såg rubriken gissade jag att Bundesautobahn 7 låg bakom!

Även om Musks top-down-startegi med att först satsa på superlyxiga elsportbilar och sen överföra tekniken och stega ner mot mer betalbara modeller inte lyckas måste man ju ändå medge att han rört om i grytan ordentligt. Se bara vilken panik BMW, VW, Audi och Porsche fått när de kommer med nya elbilar på löpande band. Även om Tesla skulle gå i graven har de skakat om branschen ordentligt. Jag tycker det är värt all respekt....
Citera
2019-05-22, 02:57
  #118
Medlem
wwrs avatar
Larmrapporter från Musk, SpaxeX och Tesla kommer väl allt som oftast. Det handlar om att skapa rubriker. Dessutom helst negativa rubriker. Musk förefaller tillsatt av den traditionella bilindustrin för att få elbilar att verka omöjliga att få fungera.
Citera
2019-05-22, 05:01
  #119
Medlem
MeanMEs avatar
Varför bygger de inte en billig liten elbil som toppar typ 120, 0-100 på en 10-15 sekunder.
Behöver inte ha något som går så mycket snabbare än så inne i stan.

Hade köpt en på direkten och sålt av den ena av våra bilar direkt.
Fasiken lägga ut en mille på en bil som drar det mesta som går på bensin...
Vem behöver det i sitt vardagliga liv?

Lägg mer energi då på att utöka dess möjliga körsträcka det är väl där man behöver krutet inte i accelerationen och toppfarten.
Citera
2019-05-22, 05:18
  #120
Medlem
Citat:
Ursprungligen postat av MeanME
Varför bygger de inte en billig liten elbil som toppar typ 120, 0-100 på en 10-15 sekunder.
Behöver inte ha något som går så mycket snabbare än så inne i stan.

Hade köpt en på direkten och sålt av den ena av våra bilar direkt.
Fasiken lägga ut en mille på en bil som drar det mesta som går på bensin...
Vem behöver det i sitt vardagliga liv?

Lägg mer energi då på att utöka dess möjliga körsträcka det är väl där man behöver krutet inte i accelerationen och toppfarten.

Du är inte så insatt i deras strategi? Man tog ett bett på att attrahera lyxbilssegment för att få genomslag bland de som har nära till de stora besluten och har pengar att lägga på det bästa.

Det har man lyckats rätt bra med trots delvis dålig montering mm. De som gjort det du säger har inte lyckats få nåt stöd för elbilar. Nissan m.fl. har bara sementerat att elbilar är lite större golfbilar.

Nu är model 3 här och den är mer för massorna. Kostar visserligen en halv mille, men låga driftskostnader.
__________________
Senast redigerad av Sodan78 2019-05-22 kl. 05:21.
Citera

Stöd Flashback

Flashback finansieras genom donationer från våra medlemmar och besökare. Det är med hjälp av dig vi kan fortsätta erbjuda en fri samhällsdebatt. Tack för ditt stöd!

Stöd Flashback