• 10 789 online
  • 1 134 974 medlemmar
  • 58 834 530 inlägg
Resultat: Skumt eller inte?
Skumt
77,60%
4021 röster
Inte skumt
22,40%
1161 röster
Idag, 01:57
  #80497
Medlem
kurrekottes avatar
Citat:
Ursprungligen postat av Nickelodion
Scoopet var att hela nätverket av IT-experter knutna till statskuppen kunnat nystas upp av polisen på grund av att IT-experterna använt appen Signal som JA rekommenderat dem att använda.
Jag trodde det var en taskig default-inställning i appen som var problemet och att det då i sin tur är bra av Assange att varna andra för faran med den saken när han blivit medveten om den. Men det känns ganska off-topic så vi behöver inte gräva djupare i det för min skull.
Citera
Idag, 02:15
  #80498
Medlem
duqus avatar
Så 7 år senare börjar det läcka fram mer om personer som blev indragna i JA:s äventyr i augusti 2010.

På Klara Näpo fanns då en Peter Enell, som år 2010 var vice ordförande i samma brf-förening där Sofia Arkelsten var med i, hon blev moderaternas partisekreterare i oktober 2010. Hon hade redan då "väldigt nära" kontakt mellan Expressen-journalisten Niklas Svensson som inte bara handlade om politik, och ska också ha varit med på Harpsund den kväll när storyn kom ut.

Sofia Arkelsten var redan på hal is under Almedalen 2010 efter denna lilla grej:
http://webcache.googleusercontent.co...&ct=clnk&gl=uk

Hon hade också ouppklarade affärer med Aftonbladet efter Littorin-affären den 9/7-2010. Hon kunde alltså få en fin hämnd på AB genom att outa Assange som skulle bli AB:s krönikör. Redan i slutet av oktober samma år 2010 hamnade hon sen själv i skiten efter en omtalad mutresa med Shell.

Sett i backspegeln hann det inte ens gå en vecka från det att Aftonbladet publicerade detta:
http://bloggar.aftonbladet.se/janhel...i-aftonbladet/

De källor som nu vågat snacka lite pekar mer på att Arkelsten var den som gav Bildt info om besöket på Klara Näpo, och att Bildt gav henne full välsignelse att läcka ut info utan att själv kunna bli misstänkt på festen i Harpsund av sina närmaste, där Niklas senare försökte styran läckan till Diamant som satt på redaktionen. Arkelsten fick hämnden och Bildt fick stort plus av Obama som dagarna innan begärt hjälp i att nagla Wikileaks.

Eftersom Ardin rörde sig i dessa kretsar innan händelsen ägde rum, (politiskt aktiv samt med i Almedalen samma år), insåg hon att ett besök på Klara Näpo skulle läcka ut direkt. Och eftersom samma reporter bara 2 månader tidigare fått full inside i Ship to Gaza som Ardin var koordinator för, kan man nu belägga till 100% att Ardin ville hämnas genom att släpa en ovetandes SW till Klara Näpo, där Ardin även hade en kvinnlig polis som "närstående", vilken dock polletterades bort kvick av de andra på stationen.

Exempel på artikel med Enell:https://www.aftonbladet.se/nyheter/article12565266.ab.

Både Gehlin och Krantz på Klara Näpo har i princip varit i u-läge sedan augusti 2010, så de kan ev vara läge att ge Gehlin upprättelse gällande Assange, med en poliskår i upplösning med alla andra problem är det bara en tidsfråga innan mer skit dyker upp i detta ärende.
__________________
Senast redigerad av duqu Idag kl. 02:20.
Citera