Citat:
Ursprungligen postat av
Bortamatchen
Du vet uppenbarligen inte vad du pratar om. Många fåglar håller sig undan om det ligger döda fåglar. Därför är det viktigt att plocka in fåglar man skjuter vid lockjakt. Alla fåglar reagerar dock inte på samma sätt. Svartfågel ser en måltid medan de flesta andra ser en fara. Effekten är dock avtagande och fåglarna kan vänja sig efter ett tag.
Vissa fåglar försöker jaga bort en rovfågel och andra håller sig undan. Man använde falsk rovfågel för att locka fram kråkfåglar att skjuta.
Ett par gummi ormar på min båt gör enorm skillnad på mängden fågelskit. Skiten i detta fall produceras mest av småfåglar.
Träd och buskar skyddas också effektivt genom att hänga upp blanka blanka föremål. Men det kan vara svårt att genomföra på ett stort träd. Användas vanligtvis på bärbuskar.
Det finns en hel vetenskap
https://www.slu.se/centrumbildningar...och-barriarer/
Du verkar leva i något annat, för mig okänt, universum, för i mitt finns det inga småfåglar som kvittrar och småskiter på några joller. Allt utrymme så långt ögat når är paxat av oskygga invasiva främmande sjöfågelarter som väger upp till 1,8kg och har vingspann på upp till 1,8meter. Det vet jag säkert för jag har skjutit, vägt och mätt några av de största exemplaren.
Mars-augusti tar de allt utrymme i besittning. Alla landfåglar och smådjur bara försvinner. Kvar finns några skator och en duva. En koltrast hörde jag senast 2017. Ibland kan någon uggla eller hök av misstag titta förbi. Då jagas de kollektivt och måste söka skydd i träd. Ljudnivån ligger då på ca 90dB/A på 10m avstånd, medan det kan låta över 100dB/A på 1meter, när de störtdyker och attackerar människor. En kollega blev en gång plötsligt angripen på väg till jobbet. Hon går i PSD-terapi ännu idag.
Avskräckning med gummiormar och rovfågelattrapper fungerar inte alls. Döda fåglar, ljus och ljud fungerar inledningsvis. Efter högst ett par timmar är alla måsfåglar tillbaka. Det vet Anticimex om. På deras lista med tänkbara åtgärder finns enbart sådana som fysiskt förhindrar måsfåglarna från att "landa/slå sig ner". En enda metod räcker sällan, utan det måste vara en kombination av t ex piggar, nät, vajrar, ellister, aluminiumfingrar samt elektromagnetisk navigationsstörning.
Problemet växer med tiden, för varje år som går, eftersom måsfåglar som bosätter sig i bebyggelsen blir fler och häckar längre och längre bort från vattendrag. De blir samtidigt mer och mer fräcka. De återvänder till samma platser och tar med sig erfarenheter från tidigare år. "Mina" trutar reagerade inledningsvis på starkt ljus, sedan röd laser, därefter grön laser. Nu skiter de i alla ljus och lasrar. Några träd och buskar behöver inte skyddas, för sjöfåglar har inga klor utan simfötter, dvs kan inte sitta/häcka i träd eller buskage. På nätet kryllar det av vittnesmål om det växande problemet, så du får be dina personliga assistenter om att googla och förklara åt dig.
Att måsfåglar är ett problem på land, vet alla om, utom Naturvårdsverket med stöd av "vetenskap" från SLU. Det var länge sedan som SLU bedrev någon forskning. Sedan ca 2 decennier är den kapad av fascistoida miljöaktivister. Exakt som Naturvårdsverket. Så låt bli att hänvisa till SLU i vetenskapliga sammanhang.
Mycket ytlig men korrekt problembeskrivning:
https://www.aftonbladet.se/nyheter/a...e-vara-ihardig
Så här ser det ut på blecket utanför mitt köksfönster. Ugglan kostade 199sek på Jula:
https://postimg.cc/Yj5zF9hF