Vinnaren i pepparkakshustävlingen!
2019-04-09, 10:07
  #1
Medlem
https://polisen.se/aktuellt/handelse...pplands-vasby/

Citat:
09 april 02:18, Mord/dråp, försök, Upplands väsby

Den man som är misstänkt för försök till mord greps av polisen. Mordförsöket skedde inne i en lägenhet i Upplands Väsby.

Den skadade mannen fördes till sjukhus med ambulans med stickskador, hans skadeläge är oklart. Lägenheten kommer undersökas av tekniker.

De andra två personerna som fanns i lägenheten hämtades till förhör, de förhören är avslutade och personerna är inte längre frihetsberövade.

Vet någon mer om händelsen?

Vad kan sägas om området?
Citera
2019-04-09, 10:13
  #2
Medlem
Upplands Väsby har spår av bebyggelse redan från förkristen tid på ett flertal ställen. De första spåren av mänsklig odling har påträffats vid utgrävningar av Hammarbyåsen, cirka 400 meter söder om nuvarande Glädjens trafikplats, där man vid utgrävningen av Ekebo gravfält hittade en bronsyxa från tiden omkring 600-700 år före Kristi födelse. Upplands Väsby låg då vid havet och befolkningen levde av fiske, säl- och sjöfågeljakt. Flera fynd av utländska mynt vittnar om den omfattande handeln med främmande länder. Man har bland annat funnit arabiska mynt på Stora Väsby slotts ägor.

Vid Runsa och Skavsta finns förhistoriska befästningar, så kallade fornborgar. Spåren efter urinvånarnas begravningsplatser finner man på många ställen i form av gravhögar, stensättningar, resta stenar eller obetydliga upphöjningar. Gravarna har ibland formen av ett skepp, som vid Runsa, en av Sveriges mest kända skeppssättningar. Den är 56 meter mellan för och akter och är från 400- eller 500-talet. Andra begravningsplatser finns i form av stora gravhögar nära Löwenströmska sjukhuset och i Runby, vilken kallas "Zamoras kulle" efter pukslagaren Antonin Zamore, en nordafrikan som kom till Sverige i slutet av 1700-talet och som bodde på Runby Nedre gård, nuvarande hembygdsgården. Det största gravfältet är Stora Väsby slotts ättebacke med cirka 200 vackert formade gravkullar.

I början av 1900-talet var Upplands Väsby ett litet stationssamhälle. Järnvägen mellan Stockholm och Uppsala byggdes 1863–1866; stationshuset i Väsby stod färdigt 1865. Runt stationen växte sedan ett samhälle upp. Anton Tamm hade köpt upp all mark som det nuvarande samhället är uppfört på. 1903 etablerade Tamm, som vid den tiden var verkställande direktör i Optimus, den första stora industrin, Väsby Werkstäder. Företaget tillverkade mässingsrör och kopparrör, bland annat till Optimus produkter. Väsby Werkstäder köptes 1917 av Finspongs Metallverk AB. Under årens lopp bytte företaget namn många gånger, men kom i folkmun hela tiden att kallas "Messingen". De blev senare Svenska Metallverken och Gränges-Weda med pressgjutning och plasttillverkning.
Citera
2019-04-09, 11:11
  #3
Medlem
Känns som att Väsby är på väg att bli nästa No-Go zon. Två personrån förra veckan med diverse vapen inblandade.
Citera
2019-04-09, 11:22
  #4
Medlem
Citat:
Ursprungligen postat av apalle
Känns som att Väsby är på väg att bli nästa No-Go zon. Två personrån förra veckan med diverse vapen inblandade.
Väsby stort, det är som Botkyrka och Sollentuna. Det ökänt för kriminalitet, men 90 % av Botkyrka är hur lugnt och fint som helst. Det är nog så att det är gängen ifrån Märsta som lockar.
Citera

Stöd Flashback

Flashback finansieras genom donationer från våra medlemmar och besökare. Det är med hjälp av dig vi kan fortsätta erbjuda en fri samhällsdebatt. Tack för ditt stöd!

Stöd Flashback