Citat:
Det finns inget som säger att en omplaceringsutredning ska ta flera månader. Tyder på dålig organisation. Det handlar om att matcha nu lediga arbeten mot din kompetens och medicinska begränsningar ska räcka med en arbetsdag. Att det drar ut på tiden bör ju inte vara någon nackdel för dig om du får lön under den processen. Vad har du fått för ekonomiskt erbjudande om du säger upp dig själv? Kommer du få lön från mitten på december? Ända anledningen som jag ser det att söka tjänstledigt är om du faktiskt tror dig bli så frisk så att du långsiktigt kan gå tillbaka.
Vill också påpeka att företagsläkaren kan skiva ett intyg så du får den korta karensen även om du säger upp dig själv.
Vill också påpeka att företagsläkaren kan skiva ett intyg så du får den korta karensen även om du säger upp dig själv.
Malmö Stad är en dålig organisaton, men min chef är bra och håller just nu på att prata med HR-service om hur vi kan lösa detta på bästa sätt. Dina frågor är en del av det som hon ska få svar på nu. Jag hoppas få veta hur det ligger till idag för klockan tickar.
Jag har haft besvär länge och för ett antal år sedan gjordes en anpassning av arbetsplatsen, efter ett möte mellan mig, FK, HR-folket och min dåvarande läkare. Jag fick lättare arbetsuppgifter, fick ta de personer med mer psykiska besvär istället för fysiska. Situationen blev bättre och även om jag fortfarande hade väldigt ont, så klarade jag av att jobba. Fram tills för ett år sedan.
Måste det vara företagsläkaren som skriver intyget eller kan min ordinarie läkare skriva det? På Kommunal så verkar det som om ett utökat läkarintyg inte är tillräckligt.
Du verkar vara insatt, har du ork att läsa igenom min långa text här innan och dela med dig av dina funderingar?