• 11 379 online
  • 1 180 430 medlemmar
  • 60 950 373 inlägg
2015-09-02, 21:57
  #1201
Medlem
LeifD2s avatar
Citat:
Ursprungligen postat av Lobengula
Jag röstar nog på Exporessen, ganska fint namn som hyllar samgåendet med Expo.

ExpRGessen har ju jag använt länge.
Citera
2015-09-02, 21:57
  #1202
Medlem
FastRabbits avatar
Citat:
Ursprungligen postat av Lobengula
Jag röstar nog på Exporessen, ganska fint namn som hyllar samgåendet med Expo.

1-0 till dig! Det var ett strå vassare. Undrar hur mycket samarbete som pågår i de kretsarna. Hur kunde Exporessen vara så säkra på identiteten? De måste varit 100% för att våga gå ut så hårt.
Citera
2015-09-02, 21:58
  #1203
Medlem
Douche-chills avatar
Känns som en branschfest för tillskyndande kvällstidningsjournalister här i tråden. Kan verkligen se framför mig hur ni alla sitter på rad i någon redaktionssoffa med var sin laptop i knät och high fivar varandra medan ni (med svårhet) försvarar denna förbluffande vidriga uthängning, medan någon praktikant från poppius matar er med hämtpizza. Är det Mattson som står för notan? Finpizza från Taverna Brillo kanske?

Nollor.

Ännu mer patetiskt är det ju när det visar sig att Ulf Nilsson bara för tre år sedan strök under att anonymiteten för JC var nödvändig pga det reella hotet för någon som berör dessa frågor på det sättet hon gör. Men jag förstår, ni agerar under logik kommen ur krympandes radikalisering. Ni vet att vändningen som nu sker i Sverige gällande dessa frågor kommer att göra er arbetslösa och socialt fredlösa. Fyfaan vad jag skall skratta då. Luspudlar.
Citera
2015-09-02, 21:59
  #1204
Avstängd
Forestmans avatar
Citat:
Ursprungligen postat av Sonnenwende
Vad är trams av det hon skriver, utveckla så vi får lite gedigen fakta?
Jag kan försöka utveckla det hela. Det vi ser nu är ett sista sprattlande försök av gammelmedia att behålla greppet över opinionen. Nu ska alla klutar slås till. Svt har extra sändningar om flyktingkatastrofen torsdag, expressen avslöjar JC osv. Ett samlat grepp som media nu tar pga SDs galopperande siffror i opinionen. Nu ska man tala om vad svårt flyktingarna har, och alla ska väl få komma hit. Lär tydligen bli en gala också på TV, där insamlingen går till flyktingar som vill komma till Sverige.

När växter håller på att dö, så skickar dessa ut en massa frön i överskott, i ett sista försök att överleva. Är det detta vi ser nu vad gäller gammelmedia? Ett rop på hjälp, hör oss!
Citera
2015-09-02, 22:00
  #1205
Medlem
Cut-N-Mixs avatar
Citat:
Ursprungligen postat av Sonnenwende
Som sagt du krystar fram en egen definition av makt och anser därför att smutskastning och uthängning är försvarligt, du är emot yttrandefrihet vilket du krystat fram i inlägg efter inlägg.

Halmgubbe på halmgubbe! Är det det enda du har att komma med? Det är ingen krystad, eller ens egen definition, av makt jag kommer med. Det är en definition av makt som visserligen skiljer sig från den liberala och den marxistiska definitionen som är så dominerande i vårt samhälle, men det är en definition som har sina rötter hos Friedrich Nietzsches filosofi och som utvecklades av Michel Foucault. Foucaults mening var att skapa ett makt-begrepp som var neutralt i den meningen att den inte värderade makten som varken dålig eller positiv utan såg makten för vad den är: en relation mellan människor och deras omvärld, där försök till att påverka dessa relationer -- medvetet eller ej -- är ett maktutövande. Den marxistiska eller liberala definitionen av makt är extremt politiserad och trubbig och kan heller inte förklara hur motstånd uppstår. (Med relationer avses inte den mellan staten och individen eller som i marxistisk mening relationen mellan proletariat och borgare utan alla former av relationer; exempelvis, om jag beskriver dig som rasist så skapar jag en språklig förklaringsmodell som positionerar dig som person i ett visst sammanhang som är kopplat till vissa föreställning som i sin tur kan ha låg/hög status -- med orden kan skapa och forma dessa sätt att uppleva verkligheten som påverkar hur människor beter sig: makt, helt enkelt. Alla försök, med hjälp av språk eller annan form av kommunikativa handlingar påverka hur folk uppfattar verkligheten är ett maktutövande).
Citera
2015-09-02, 22:00
  #1206
Medlem
Citat:
Ursprungligen postat av Timbumona
Att de fått massor av hot tror jag inte en sekund på, möjligen en arg kommentar. Dessutom hängdes de inte ut då de inte är anonyma.

Är det inte också skillnad på en ensam tant som kämpar mot etablissemanget och etablerade kända journalister som får tyggdunkar av etablissemanget, du ser inte skillnad alls??

Jo den skillnaden att jag tror att journalisterna löper större risk på riktigt att råka ut för något med tanke på alla dårar som följer JC.

Tror inte att vänsterextremisterna kommer att hota henne. Visst, det är synd om henne som nu är avslöjad som den tokstolle hon är, (med tanke på det hon tidigare sysslat med). Jag tror inte att hon hade hängts ut om hon inte själv först hade fått dessa små hembesök att låta som grov fridskränkning och indirekt men jävligt fult uppmanat folk att göra något åt journalisterna.
Citera
2015-09-02, 22:01
  #1207
Medlem
Citat:
Ursprungligen postat av hvita.nhegrer
Intressant det där med "makthavare" - de flesta svenskar vet ju knappt vad Snapphanen/JC är. Men det är tydligen journalisteliten själva som ser JC som en "makthavare":http://www.marikaformgren.se/#home
Tack för länken. Marika är/var klart läsvärd. Hon skriver:
"Men jag kan berätta för er att livet som före detta journalist är fantastiskt. Man kan göra som jag, lära sig ett nytt yrke där man får göra nytta i stället för att sprida propaganda"
__________________
Senast redigerad av fuckuto 2015-09-02 kl. 22:17.
Citera
2015-09-02, 22:02
  #1208
Medlem
Citat:
Ursprungligen postat av Sonnenwende
Hur då hon har sjukskrivits med stöd av läkarintyg och om de gav hennes åkomma epitetet elallergi förtäljer inte historien, ring Aschberg och fråga.

Jag tror inte ens att elallergi är en etablerad diagnos. Man kan helt enkelt inte vara allergisk mot elektricitet (enligt vetenskapen). Dessutom jävligt märkligt att hon kan sitta så frekvent framför en dator med sin elallergi. Men vad kvinnan har för diagnoser lär vi aldrig få veta, då sådant lyder under sekretess. Men både oralgalvanism och elallergi var populära kvasidiagnoser bland SVBK ("svid-värk och-brännkärringarna) på 80- och 90-talet. Populärt var också att sjukskriva sig ända in i kaklet (= förtidspension kring 40-50) och försöka bota sig själv med typ kristaller
Citera
2015-09-02, 22:02
  #1209
Medlem
Cut-N-Mixs avatar
Citat:
Ursprungligen postat av Sonnenwende
Du gillar att hon hängs ut mot sin vilja och dessutom beskrivs i förklenande och oväsentliga ordalag.

Lite underhållande är den allt... men...
Citat:
Du gillar uthängningen då du konstruerat en egen definition av makt och därför bör inte JC bemötas i sak utan paraderas i media.

Detta är lite märkligt då jag inte skapat en egen definition av makt eller gillar uthängningen. Jag har bara sagt att den är legitim, och fullt förenlig med idéer om demokrati och transparens mellan de som vill påverka samhället och de som påverkas.
Citera
2015-09-02, 22:03
  #1210
Medlem
NS_14s avatar
Citat:
Ursprungligen postat av hvita.nhegrer
Intressant det där med "makthavare" - de flesta svenskar vet ju knappt vad Snapphanen/JC är. Men det är tydligen journalisteliten själva som ser JC som en "makthavare":http://www.marikaformgren.se/#home

Precis. Citatet från Formgren påvisar mycket av det JC själv har skrivit om journalistkollektivet som mer eller mindre en flock som gör allting i grupp: tycker samma saker, klär sig lika, umgås bara med varandra, vet vad den andra tycker. Scenerier som får sitt allra mest perversa uttryck på Almedalen. Liknande iakttagelser har Marcus Birro gjort och har gett sitt stöd till den uppfattningen. I "Världsmästarna" förklarar hon den perverterade journalistiska regndansen på ett mycket avslöjande sätt.

Tag alltså 300 färdiggratinerade journalister i postmarxism, intersektionalitet, transhumanism och andra sinnessjukdomar, alla vilka i varierande grad tycker samma sak, förenade av lojalitetsband och kåranda, vars uppdrag att granska makten sedan länge övergivits, och du kommer naturligtvis få en kår som måste skapa bilden av en alternativ makt. Du behöver inte fundera länge på var de hittar den alternativa makten någonstans: Det vita majoritetssamhället, den "vita normen" och/eller "rasistiska och patriarkala strukturer".

Dom är så marinerade i kulturmarxism, och sammanslingrade med en makt som hyser samma uppfattning, att dom givetvis på allvar menar sig vara en upplyst elit i ständig kamp mot "strukturer" man pekar ut. Är "strukturerna" otydliga skapar man egna för att hålla narrativet levande och rättfärdiga agendan. Eftersom man hävdar att "strukturerna" är den egentliga makten (enligt sitt egna maktperspektiv) måste man själva distansera sig från maktperspektivet för sitt eget rättfärdigande. Det är där sådana som JC kommer in i bilden och orsaken till varför hon med grumliga motiv utses till en "makthavare". Hon göder med sitt skrivande för närvarande den "makt" som hela tiden varit föremålet i deras maktperspektiv.

#backajulia
__________________
Senast redigerad av NS_14 2015-09-02 kl. 22:06.
Citera
2015-09-02, 22:03
  #1211
Medlem
crusades avatar
Citat:
Ursprungligen postat av TorkelSnorkel
Vad säger det om Expressen, att en 70-årig tant som driver en blogg och (enligt Expressen) lider av psykisk ohälsa och är halvt galen, utgör ett så stort hot mot Expressen att de känner sig nödtvungna att inte bara hänga ut henne, utan även begå karaktärsmord på henne och dessutom bidra till att SR med flera hakar på?

Det säger oss att de börjar få panik över att så många som 20-25% tänker lägga sin röst på SD.
Det säger oss att desperationen lyser i ögonen på dem.
Det säger oss att de i framtiden inte kommer att sky några medel för att misskreditera SD och SD-sympatisörer.

Samtidigt vet vi att alla deras åtgärder bara kommer att gynna SD mer och mer
Citera
2015-09-02, 22:04
  #1212
Medlem
Tulpanpernillas avatar
J.C kommer gå vinnaren ur denna mediastrid. Hon har en vass penna och en kritisk samhällssyn som går hem i stugorna. Många känner igen hennes beskrivning av samhället.

Förlorarna är skvallermedia som med armar som väderkvarnar försöker strypa det fria ordet.

Det man kan göra är att helt bojkotta medier som DN, expressen och AB.
Media har utan att tänkt på det gett J.C ett större public plats i mediavärlden.
Citera