2022-04-18, 21:35
  #1561
Medlem
Citat:
Ursprungligen postat av Ekronwo
Beror på vad de ville uppnå med kriget. Om de bara är ute efter luhansk och donetsk samt säkra krimhalvön så har de ju lyckats.
Sen så redovisas 0 siffror angående ukrainska förluster samt strider de förlorar. Eller finns källor som är långt ifrån pålitliga.
Därför blir det väldigt svårt att veta hur det egentligen går, tror inte någon som dig har den blekaste iaf.

Det redovisas sannerligen inte noll förluster för Ukraina. För ryssarnas del behövs dock inga siffror, fiaskot är monumentalt och fullt synligt för hela världen att se.
Citera
2022-04-18, 21:40
  #1562
Medlem
Citat:
Ursprungligen postat av Noobermench
Det redovisas sannerligen inte noll förluster för Ukraina. För ryssarnas del behövs dock inga siffror, fiaskot är monumentalt och fullt synligt för hela världen att se.
Ser främst medias bild av det hela och min upplevelse med vår media är att den alltid varit lång ifrån objektiv och sanningsenlig. De pushar agendor och den bild de vill folk ska tro på.
Citera
2022-04-18, 22:03
  #1563
Medlem
zergrushs avatar
Alltså: Putin är ju i full färd med att göra det absolut sista du vill göra som bananrepubliksdiktator?

Historien är full av enväldesrepubliker, men det var när folket som slavade under dessa inte längre kunde se en framtid för sina barn; när de dog i krig som inte hade något med fosterlandets tjänst att göra och föräldrarna inte ens fick svar på varför eller när dessa barn bara försvann, blev en anonym statistik för att de gjort sig obekväma för myndigheterna: Då har folket rest sig mot makten!
https://www.nytimes.com/2022/04/06/w...asualties.html
Citat:
More Russians Consider Costs of War in Ukraine as Casualties Mount
It was only with his brother’s death, Mr. Kononov, 32, said in a phone interview, that he started paying attention to the war raging just over 50 miles from his home. And he realized, he said, that his brother had died in a war that “no one needs.”
Några svar kommer ryska familjemedlemmar tyvärr heller aldrig att få i nuläget. För att yppa sanningen är i detta land belagt med 15 års fängelse.
https://meduza-io.translate.goog/fea..._x_tr_pto=wapp
Citat:
Missing in action on the high seas
"My conscript son, as I was informed by the direct commanders of the Moskva cruiser, is not among the dead and wounded and is included in the list of missing people. The conscript, who was not supposed to take part in the hostilities, is listed as missing. Guys, gone missing on the high seas?!

After my attempts to clarify the data on the incident, the cruiser commander and his deputy stopped communicating. I asked directly why you, officers, are alive, but my son, a conscript soldier, died?"


At the same time, the original post by Dmitry Shkrebets was deleted. Later, he posted the text again with the comment “Soon they will delete it again” and a call to copy it. Shortly thereafter, the original post became visible again, but then disappeared again.
Det är som bekant i direkt strid med rysk lagstiftning att sätta in värnpliktiga i krig... Så det finns många föräldrar till de 20.000+ döda ryssar i Ukraina som undrar vad fan det är som pågår? Varför "fosterlandet" helt plötsligt nu krigar mot ett så kallat "brodersfolk" och begår brott för att kunna göra detta. Putin kommer aldrig svara på det, för han är den som skickade ryska söner in i döden.
Citera
2022-04-18, 22:08
  #1564
Medlem
Citat:
Ursprungligen postat av Ekronwo
Ser främst medias bild av det hela och min upplevelse med vår media är att den alltid varit lång ifrån objektiv och sanningsenlig. De pushar agendor och den bild de vill folk ska tro på.

Så du menar att svensk media ska kopiera kremls utsagor? Varför då kan man ju undra?
Citera
2022-04-18, 22:10
  #1565
Medlem
Citat:
Ursprungligen postat av Noobermench
Så du menar att svensk media ska kopiera kremls utsagor? Varför då kan man ju undra?
Och det sa jag exakt i vilken mening? Påvisar vilken ofärgad och argumentsfattig person du är.
Citera
2022-04-18, 22:15
  #1566
Medlem
Citat:
Ursprungligen postat av Ekronwo
Och det sa jag exakt i vilken mening? Påvisar vilken ofärgad och argumentsfattig person du är.

Angående färg så ser jag däremot direkt vilken nyans du har
Citera
2022-04-18, 22:21
  #1567
Medlem
Citat:
Ursprungligen postat av Noobermench
Angående färg så ser jag däremot direkt vilken nyans du har
Tvivlar på det.
Citera
2022-04-18, 23:41
  #1568
Medlem
RustyShacklefords avatar
Citat:
Ursprungligen postat av mossadmartin
Trams och åter trams. Stora spelare inom NATO såsom Frankrike och Turkiet är verkligen inte USAs strumpdockor. Dom har sin egen agenda och sin egen syn på Ryssland.
Tyskland är också en joker i leken.

Dock står anglosaxarna UK och USA varandra nära och därigenom de klassiska medlemmarna Benelux, Danmark, Norge.
Men i övrigt är det stor skillnad mellan NATO-länderna.
Det finns inte en chans i helvetet att alla dessa 30 länder gemensamt skulle attackera Ryssland. Däremot gemensamt försvara sig mot Ryssland. Men det är en annan sak.

Precis som alla stora, långlivade organisationer så är NATO många saker på en gång. NATO av idag är något annat än NATO när det bildades. NATO av idag är en beskyddarverksamhet där fattiga länder i fd järnridån får köpa svindyra, ineffektiva vapensystem av USA i utbyte mot att inte gå samma öde tillmötes som forna Jugoslavien. NATO av idag är också ett verktyg för att sätta en nagel i ögat på Ryssland.

NATO är USAs sock-puppet. Att EU och Davos, och individuella länder som Tyskland, säkerligen också har sina egna agendor ändrar inte på det. Att Turkiet spelar under täcket med allt och alla ändrar inte heller på det.

Självklart skulle inte NATO gå till samlad attack mot Ryssland utan provokation. Ett angrepp mot Ryssland skulle föregås av en "false flag", på samma sätt som USA har gjort i princip alla sina tidigare krig. Och du skulle gå på det, som du säkerligen gjort vid alla tidigare krig USA har startat.


Citat:
Ryssland vet att NATO inte hotar Ryssland. Östexpansionen används som ett svepskäl för att attackera Ukraina.

Ja men absolut, du har så rätt. Och Sovjetunionen och Kubas försvarspakt användes som ett svepskäl för USA för att nästan ställa till med kärnvapenkrig, och lägga sanktioner mot Kuba. Den försvarspakten hade aldrig varit nåt hot mot USA såklart. Det hör man ju på namnet: Försvarspakt. Du håller så klart med mig på den punkten?


Neo-cons i USA har en uttalad politik som syftar till en unipolär världsordning. Man upprätthåller inte en sådan världsordning genom att sköta sig själv och låta potentiella uppstickare hållas. Tvärtom. En sådan politik kräver regelbundet sina blodiga offer.

Om jag ska behöva påpeka det uppenbara så blir det väldigt ofta krig i länder som är rika på råvaror, särskilt olja. Och USA har alltid ett finger med i spelet. Ryssland är bara nästa man till rakning. Det är fullständigt uppenbart vad som händer nu, och vad motiven är. Att spela oförstående, som du gör, blir närmast parodiskt.

Om du behöver nära fantasier om att Putin har planer på att invadera Europa, för att rättfärdiga din önskan om ett besegrat Ryssland så kan knappast jag övertyga dig om något annat. Du behöver din känslomässiga snuttefilt helt enkelt. Det är begripligt.

Jag bara påpekar än en gång att det här med Ukraina som svepskäl för Rysk aggression är en överflödig förklaringsmodell. I själva verket är det precis tvärt om. Ukraina är bara det senaste steget i en två decennier lång amerikansk aggression. Och det slutliga steget som leder oss till ett världskrig. Enda missräkningen från neo-cons var att de trodde att de skulle knäcka Ryssland med ekonomiska medel. Nu när det misslyckades så får vi av allt att döma ett hett krig på halsen istället.
Citera
2022-04-18, 23:46
  #1569
Medlem
Citat:
Ursprungligen postat av Bajsolle1
Känns som detta kommer att sluta med att Ryssland går med i NATO dom är nämnligen jätterädda för Kineserna "gula faran "

Ej troligt.

OM Ryssland förlorar kriget mot Ukraina och stora delar av sin militära styrka (risken är större ju längre kriget pågår) så kanske Rysslands maktelit och Putin förlorar sina positioner. Politiska förändringar kanske sker i en sådan omfattning att det blir reella förändringar.
Kanske Ryssland även besegras såpass att de accepterar en avmilitarisering.

(jag skulle förresten med tanke på naturtillgångar och annat gärna se att Ryssland lär sig av Norge)

I ett sådant läge kan man hoppas på att Ryssland blir EU-medlemmar och en fullskalig ekonomiskt partner till hela världen. Då är det ju fredstider seriöst alltså i Europa.

Men då tappar NATO i betydelse. NATO har ju byggts upp nästan enbart för att bekämpa Sovjetunionen och Kina är inte på samma sätt en fiende till Europa eller ett direkt hot.

Även om de bråkar om Taiwan...
Citera
2022-04-18, 23:58
  #1570
Medlem
Citat:
Ursprungligen postat av zergrush
Vilket gör det så beklämmande att människor som lever i sin egna fantasivärld och bubbla av önsketänk ska försöka vara med (mest för att sprida Kreml-propaganda, egentligen?) och diskutera vad som pågår i den faktiska verkligheten. För det är inte svårt att se:
https://www.americanprogress.org/art...r-the-kremlin/

Nu kommer till och med Kremls husorgan RT (Russia Today) med en skarpt kritisk artikel som bekräftar allvaret i den ryska ekonomin:
https://www.rt.com/business/554058-r...ficult-period/

Citat:
Russian economy entering ‘difficult period’ – central bank
The country’s businesses will need to adapt to the sanctions reality


The Russian economy is entering a period of major adjustments to cope with the impact of the sanctions placed on Moscow by the US and its allies, Elvira Nabiullina, the head of the country’s central bank, says.

“Our economy is entering a difficult period of structural changes associated with sanctions. As I said, sanctions primarily affected the financial market, but now they will begin to increasingly affect the economy,” Nabiullina said, speaking in the State Duma on Monday.

According to the official, Russia still has reserves to support the economy, but they won’t be able to sustain it much longer, especially after roughly half of them were frozen abroad by sanctions.

“The period when the economy can live on reserves is over. And already in the second – beginning of the third quarter, we will enter a period of structural transformation and the search for new business models,” she said.

Nabiullina noted that while Russia still has the opportunity to use about half of its reserves (around $300 billion), these consist largely of gold, yuan, and IMF drawing rights, which is of no help in managing the situation with the currency on the domestic market.

The official praised the measures that Russia has already introduced to support the economy amid sanctions, including switching to its own financial messaging system, SPFS, after the country was cut off from SWIFT in March.

Mycket hårda ord från Elvira Nabiullina, chefen för Rysslands centralbank.

Det framgår ju att Putin nu tänker: - Vi såg det inte komma ?
Nej, det här kriget kanske var genomtänkt på något enstaka plan, men det är väldigt mycket som saknas i planeringen.
Att Ryska Centralbanken flaggar för svårare tider låter inte bra.

Det är ju rena vansinnet att bomba stålverk och andra fabriker, som de behöver ifall de ska kunna återstarta ekonomin.

Det är mycket troligt att Putin kan införa en ny kommunistisk planekonomi. Troligen för att undvika pris-ras eller pris-ökningar i alltför snabb takt.
Nationaliserar han viktiga områden med hänvisning till krigstillståndet så kan han åtminstone undvika totalt kaos.

Det är intressant det som andra ekonomer har skrivit om att oligarkekonomin i Ryssland nästan är som ett slags komplicerat pyramidspel. Putin har komplicerat sitt 3D, 4D, 5D eller 99D-schackspel alldeles för mycket.

Det finns också ett stort antal ryssar anställda som spioner i Chisinau, Moldavien
https://it.insideover.com/reportage/...pie-russe.html

Ingen vet riktigt vad dessa spioner gör, men de arbetar tydligen på klassiskt KGB-vis, fast med moderna hjälpmedel:

Citat:
Thus Chisinau became the European capital of Russian spies

Daniele Dell'Orco, Francesco Giubilei
APRIL 11, 2022


The Russian Foreign Intelligence Service, known as the SVR , is one of the spy agencies born from the ashes of the KGB. Despite the name change, however, its mission remains the same, namely to collect secret information from targets outside the Russian Federation and deliver it to the president. Since the epic of Vladimir Putin began in the Kremlin, one who knows a lot about espionage, his Russian intelligence headquarters, in Yasenevo , has tripled its airspace. A clear sign that with the dissolution of the Soviet Union, Russian spies did not retire, on the contrary, they had to reshape their way of working based on the new social and cultural contexts born in the 1990s, especially in the countries of the former Pact of Warsaw.

It is no great secret, for example, that Russia has been running a regional intelligence center in Sofia , Bulgaria, since Soviet times. The "Balkans Center" (or Center B) was, and for a time has even remained, the most important center from which the Soviet spy network throughout the Balkan Peninsula was directed.
Over the years and with the expansion of NATO eastward, however, the nerve center of the coordination of Russian agents has become that of Chisinau , the capital of Moldova. Or rather, those of Chisinau.

In the various sensitive points of the city used by Center B (villas, offices, apartments used with the coverage by landlords, local branches in Tiraspol, in Transnistria, etc.), from the north wing of the center of Yasenevo (the one delegated to the eastern dossiers Europe), more and more agents have been deployed, taking advantage of the strategic position that Moldova has acquired in the last 20 years: the external border of the European Union, a country close to the eastern front of NATO, a thorn in the side of western Ukraine.

Artikeln följer upp med att Chisinau är centrum för en mycket stor svindelhärva med tvättade pengar.
Och att SVR som innan hette KGB på kommunisttiden är en slags front för kriminella verksamheter i huvudsak byggd på att gömma och investera stora summor pengar.
SVR står inte riktigt för traditionell spioneri-verksamhet precis, utan något betydligt större ?
Citera
2022-04-19, 00:13
  #1571
Medlem
MasterBaits avatar
Ryssland uppnår nu sitt viktigaste delmål att totalt eliminera Ukrainas nazistiska elitförband i Mariupol. Det är inte att misslyckas.

Ryssland har också förstört alla Ukrainas militära depåer. Så Ukraina har inga ställen att fylla på sina tanks med drivmedel och arméerna har inte mera vapen och ammunition än de har med sig. Så de håller inte särskilt mycket längre i strid. Ryssland har med andra ord inte bråttom.

Så det är ingen fråga om Ryssland kommer att vinna eller inte utan snarare en fråga om hur länge USA och Europa kan få Ukraina att dra ut på kriget och hur många tusen fler som man här vill ska sätta livet till i onödan.
Citera
2022-04-19, 00:50
  #1572
Medlem
Citat:
Ursprungligen postat av MasterBait
Ryssland uppnår nu sitt viktigaste delmål att totalt eliminera Ukrainas nazistiska elitförband i Mariupol. Det är inte att misslyckas.

Ryssland har också förstört alla Ukrainas militära depåer. Så Ukraina har inga ställen att fylla på sina tanks med drivmedel och arméerna har inte mera vapen och ammunition än de har med sig. Så de håller inte särskilt mycket längre i strid. Ryssland har med andra ord inte bråttom.

Så det är ingen fråga om Ryssland kommer att vinna eller inte utan snarare en fråga om hur länge USA och Europa kan få Ukraina att dra ut på kriget och hur många tusen fler som man här vill ska sätta livet till i onödan.

Så 2dagars -operationen, reträtten från Kiev, sänkningen av pansarkryssaren Moskva, enorma materialförluster är inget att orda om ? Grattis till att ha knäckt ett gäng nazis samt bombat Mariupol till grus antar jag
Citera

Stöd Flashback

Flashback finansieras genom donationer från våra medlemmar och besökare. Det är med hjälp av dig vi kan fortsätta erbjuda en fri samhällsdebatt. Tack för ditt stöd!

Stöd Flashback