• 34 095 online
  • 1 183 653 medlemmar
  • 61 172 216 inlägg
  • 1
  • 2
2018-03-13, 14:55
  #13
Medlem
125 cc kommer aldrig funka. Den som skrev det behöver inte mer belägg än så, du borde istället ha tittat på andra konstruktioner innan du kom med idén. Du behöver nog iaf ha 30-40 hästar, tänk på att en motor med den effekten i marin miljö iaf är på 400-500 cc. Den videon du visar på surfbrädan är lika rimlig jämförelse som att jämföra mot en bil, till och med sämre. Surfbrädan flyter av egen kraft, jetskin ligger under vatten mer eller mindre och kommer först upp över ytan vid en viss fart. Precis som en bil krävs det en vis kraft och fart att sedan hålla sakerna över ytan, att det planar med andra ord. Du måste ha en motor stark nog att vrida runt impellern i ditt fall.

Epoxy kostar ungefär 10 ggr så mycket som polyester och är helt överlägset. Till att börja med så måste du efterbehandla polyester då det annars suger åt sig vatten. Epoxyn är sluten i sig. Att jobba med epoxy är enklare för att du har längre potlife (tid innan det gel:ar).

Ska du bygga något seriöst så bör du göra en sandwich-konstruktion, vilket även gör det ganska lätt för dig egentligen att skapa det du vill. Sandwich innebär att du bygger med ett kärnmaterial, t.ex. divinycell eller plywood.

Köp 3-4 mm björkplywood. såg ut dina delar, limma ihop de med trälim och sedan draperar du in och utsidan med 400 gram glasfiberväv som du laminerar med epoxy. Sedan, varje hål du gör får du pensla epoxy i alternativt vara väldigt noga med sikaflex.

Det finns ingen anledning att jobba med kolfiber här. Viktbesparingen blir så liten och styrkan i träet i förhållande till de påfrestningar vi pratar om är långt över tillräckligt. Viktigare är att du har lite reglar här o var, så du får olika boxkonstruktioner som spänner. Det är förövrigt det viktigaste oavsett, det gör att du bygger upp styvhet utan att lägga på så många lager väv.

Googlea "plywood boat construction".

Det fina med epoxyn är att den tränger in i träet och försluter, är du noga med att impregnera alla hål och sånt du gör så kommer du aldrig få problem med att träet ruttnar eller ändrar form av fukten.
Citera
  • 1
  • 2