5 023 besökare online
993 235 medlemmar • 51 874 198 inlägg
Användarnamn 
Lösenord
Flashback Forum Samhälle Juridik
Svara på ämne
Ämnesverktyg
lardest
Medlem
Citat:
 Ursprungligen postat av musttomte
Vad händer om man åker på reducerat pris ? får man betala fulla böter eller kan man skylla ifrån sig lite.. oj jag tog sonens kort eller nått ?

Åkt på reducerat pris bra länge nu utan problem

Åker du på reducerat pris utan att ha rätt till det saknar du giltig biljett och en tilläggsavgift kan skrivas ut. Argument som att du tog sonens kort är inget som friar dig från en sådan eftersom det är en ursäkt som vem som helst kan komma med.
 
Kafferasten
Medlem
Kafferastens avatar
Att dom nu oftare får hjälp av ordningsvakter och ibland även poliser vid kontroller är ganska oroande. Har haft tur och bara stött på vanliga kontrollanter vid spärrarna och civila sl-pack i tuben och det är ju som vanligt bara att ignorera dom. På tuben får man höra moralsnack fram tills man kan byta vagn stationen efter och vid spärrarna går man bara förbi som vanligt. Dom är inte lika aggressiva som förr då man ibland fick knuffa bort en kontrollant och sedan springa för att ta sig ut vid spärrarna.

Ordningsvakter? Ja det är ju inte lönt att ens tjafsa emot om man skulle stöta på dessa. Det man väl kan göra är att försöka dra helt enkelt. På ett tåg ta lång tid på sig att hitta kortet och sticka när dörrarna öppnas. Man ska ju alltid stå vid dörrarna så att man inte kan bli omringad plus att man har nära ut. De där "luta er ej mot dörren" är väl bara för att dom lättare ska kunna haffa folk.

Det måste ju kosta en del det dom håller på med nu också? Det är uppenbart när man dagligen kollar twitter att dom är väldigt aktiva just nu och många. Tyvärr får det väl flera att börja betala så det kanske lönar sig ändå? Hoppas inte. Utgår från att detta bara är en period dom kör så här hårt för att senare som vanligt återgå till att mer eller mindre försvinna. Det har ju varit så förr också. Även om man åker varenda vardag så har det ibland dröjt flera år mellan gångerna man stött på kontrollanter. Nu som sagt är djuren aktiva. Som springmaskar om natten.
 
--aa--
Medlem
Känns som SL (ISS) har börjat köra massiva kontroller nu. Har aldrig sett så många blåjackor som nu. Ibland står dem ca 10-15 pers i klungor och kollar alla som kliver av bussar m.m.
 
Svara på ämne
Svara Topp Dela