2007-01-14, 19:32
  #13
Medlem
Citat:
Ursprungligen postat av Chepo
Sämre rykte? Skitsnack. I dina kretsar möjligen, men endast där.

Vore intressant att veta hur det här med rykte avgörs och i vilka kretsar har Östra Torn dåligt rykte? Kommer bo i Sofiaparken för övrigt. Hoppas inte det har Ghettorykte.
Citera
2007-01-14, 23:32
  #14
Bannlyst
Citat:
Ursprungligen postat av Oliver123
Eller hur, jag tänkte också vafan babblar han om? Och att Klostergården är lite finare? pff... det är bara soclägenheter... Linero, KG och N Fäladen är typ dåligt att bo i... men Östra Torn? Ok att det är mest barnfamiljer o så men det är fan ett av Lunds finare områden...

Linero dåligt att bo på? Herregud.. det finns busungar på varje område, det enda som skiljer linero åt resten är att vi har lite betonghus nära motorvägen, dvs Vikingavägen.. sen ska vi inte snacka om den fina internethastigheten som finns där borta ;D Förresten, det tar cirka 10 minuter med buss eller cykel in till stan från Linero / Östra-torn.. så det är inte så "jävla" långt som folk säger.
Citera
2007-01-14, 23:38
  #15
Medlem
Citat:
Ursprungligen postat av Svante2k
Är i situationen att jag tyvärr inte har någon novischförtur hos AFB och ska börja i Lund nu i januari. Var är bäst att bo om man inte vill hamna helt öde? Tittar lite på bostadsrätter och sånt då det verkar vara det enda som fungerar om man vill kunna få boende med en gång.

Så länge du undviker Linero och allt bortom det så borde vad som helst funka relativt väl tills du fått en studentlägenhet. Bor på Delfi i studentkorridor just nu, och det är jävligt kul!
Citera
2007-01-15, 00:49
  #16
Medlem
Not_mes avatar
Jag står i kö hos AFB, men det tar ju fan hur lång tid som helst innan man får nåt bra.

Var finns de lägenheter med eget pentry? Jag känner till Kämnärsrätten? MEn vad mer?
Citera
2007-06-05, 16:58
  #17
Medlem
Distorteds avatar
Hur fixa studentbostad i Lund?

Flyttar förmodligen till Lund i höst, för att studera teoretisk filosofi, och jag undrar hur man gör för att fixa bostad där. Tänker då främst på korridorrum.

Står i bostadskö på flera andra orter, men i Lund måste man ju ha blivit antagen för att få göra det och eftersom väntetiderna tydligen ska vara fett långa blir man ju lite orolig.

Men jag har hört att de lottar ut typ "novischbostäder", som bara nya studenter kan anmäla sig till, under sommaren. Hur gör man för att fixa sig en sådan? Är det ett säkert kort? Har nämligen ingen större lust att bo i Malmö, eller inneboende, utan skulle helst flytta in i en korridor direkt.

Någom Lundastudent som har en aning? Är tacksam för all hjälp!

Sen undrar jag också var man bör bosätta sig i mitt fall. Har ingen aning om var mina föreläsningar skulle vara, men är det så att folk ofta bor med de som studerar liknande (samma?) ämnen? Typ teknologer, humanister, naturvetare, osv. Eller är det helt utspritt? Är det väldigt uppdelat skulle jag helst bo med folk som har mina intressen (humanister alltså), men annars kanske det bara är bäst att försöka komma så nära institutionen som möjligt?
Citera
2007-06-05, 17:14
  #18
Medlem
om du vill undvika teknologer, så bör du hålla dig undan från delphi iallafall, det ligger precis bredvid lth och är populärt i sådana kretsar.

filosofiska institutionen ligger mitt i lundagård i lunds centrum, så närmast ligger nog områdena parantesen och ulrikedal. där brukar det vara ganska uppblandat, med folk som läser lite av varje.

lund är en liten stad så även om du skulle bo utanför centrum så är du inne i stan på knappt 10 min på cykel.
Citera
2007-06-05, 17:21
  #19
Medlem
Ernst_Buschs avatar
Kolla AFbostäder (iofs antog jag att du redan hade gjort det, men det ändrar sig ofta snabbt när det gäller tillgång på rum m.m.)
http://www.afbostader.se

Generellt så har trycket på Lund minskat de senaste åren så det är inte lika svårt att få tag i korridorsrum som det var för 5-10 år sedan. Det har dessutom byggts en del nytt ute på Östra Torn och på Norra Fäladen, men det ligger ute vid åkrarna ca 3-4 km ifrån centrum med motlut ifrån staden. Sen beror det på vilken nation du skriver in dig i, vissa nationer har enormt många bostäder och vissa har nästan inga alls till förfogande. Fast där gäller oftast att man måste ha tagit x antal poäng (beror på hur lång tid man varit där, om man varit tjänsteman osv osv i nationen) för att få bostad. Man måste dock inte nödvändigtvis vara inskriven på Kalmar för att få bo på Kalmar, om jag inte minns fel. Kommer du inte från Lund så har du förtur i kön dock, så i ditt fall skulle jag inte vara särskilt orolig.

Humanisterna håller till i närheten av UB, så mitt tips om du vill bo i närheten är antingen Delphi, Sparta eller (om du har äckeltur) Thomanders som ligger på Sandgatan in mot stan.


Det är uppdelade boenden, jo. Som humanistajävel är det bara att inse att sannolikheten att du får en äckligt rationell ingenjörsstudent på LTH som granne är hög.
Citera
2007-06-05, 17:45
  #20
Medlem
Distorteds avatar
Just det ja, det där med nationerna är något jag inte alls fattat. Studerar i Sthlm nu och där finns inga nationer så jag har ingen aning om dess funktioner osv. Förutom att man måste vara inskriven på någon, och att man då får dess förmåner i någon grad.

Men hur fungerar det angående bostad? Ska man skriva in sig på en nation så fort man blivit antagen? Är det nationerna som lottar ut novischbostäder? Vilken nation bör man satsa på?

Har iof för mig att jag läste någon genomgång av nationerna här tidigare; ska söka och kolla, men ett aktuellt svar skulle ändå vara nice. Speciellt i samband med bostadsfrågan eftersom jag som sagt inte riktigt har koll på det. AFB har jag dock redan konto på.

Citat:
Det är uppdelade boenden, jo. Som humanistajävel är det bara att inse att sannolikheten att du får en äckligt rationell ingenjörsstudent på LTH som granne är hög.

Haha, ok, men det kan väl bli rätt intressant ändå, antar jag. Sen är det väl så att korridorsboendet är mycket av ett lotteri; dvs, att det kan vara fett soft om man hamnar med skönt folk, men ett helvete om det blir tvärtom.

Är som sagt ändå öppen för tips om var olika folk bor i Lund. Så att jag kan försöka hitta ett område som passar mig.
Citera
2007-06-05, 17:53
  #21
Medlem
buyzabas avatar
Glöm inte BoPoolen: http://www.lus.lu.se/bopoolen/

Citat:
Men hur fungerar det angående bostad? Ska man skriva in sig på en nation så fort man blivit antagen? Är det nationerna som lottar ut novischbostäder? Vilken nation bör man satsa på?
Nationer har också bostäder men som novisch har du förtur hos AF-bostäder, om du bott utanför pendlingsområdet, vilket är nästan hela Skåne. Man skriver in sig på nationen i samband med att man börjar sina studier.


Citat:
Är som sagt ändå öppen för tips om var olika folk bor i Lund. Så att jag kan försöka hitta ett område som passar mig.
På Ulrikedal bor massa sköna studenter.

Annars är kanske Landskrona ett alternativ? Lär ju vara enkelt att få bostad där?
Citera
2007-06-06, 14:51
  #22
Medlem
för en liten genomgång av nationerna så rekommenderas
http://www.lundagard.se/?p=5709

vilken nation man skriver in sig i spelar dock inte speciellt stor roll om man inte tänkt engagera sig, man kommer in på alla nationers klubbar och så ändå. tänk bara på att om du skriver in dig på smålands (den enda nationen som har en officiell politisk hålling, socialistisk) så får du inte bo hos AF-bostäder, eftersom smålands har valt att inte vara med i akademiska föreningen som äger AF-bostäder.
Citera
2007-06-08, 10:34
  #23
Medlem
Älska älska blått!

Malmö nation är bäst! Flest bostäder av alla nationer, fantastiskt läge (centralt) samt mkt billig hyra. Dessutom festar vi bäst! PUSS
Citera
2007-06-08, 10:45
  #24
Medlem
Citat:
Ursprungligen postat av buyzaba
Glöm inte BoPoolen: http://www.lus.lu.se/bopoolen/

Japp, det är väl det bästa stället om man inte lyckas fixa boende genom AFB. Problemet med andrahand genom AFB (vilket det för det mesta rör sig om när man hittar något genom BoPoolen) är att man i princip måste kunna visa upp någon slags inkomst och sina CSN-pengar får man ju inte förrän efter att man börjat studera. Så i praktiken måste man kunna ligga ute med en del tusenlappar då.

Citat:
Ursprungligen postat av buyzaba
Annars är kanske Landskrona ett alternativ? Lär ju vara enkelt att få bostad där?

Det är inte så värst enkelt att få bostad i Landskrona numera heller. Staden har inget vettigt utbud av någonting. Dessutom tar AB Landskronahem som har visst studentboende i staden ut ockerpriser för ett par ruttna rum i ett mindre fashionabelt invandrarghetto där inbrott är vardag. Vet inte riktigt vad ett pendelkort mellan Landskrona och Lund kostar, men det är väl ändå omkring 800 kronor? Sedan måste man passa tågtider och sista tåget hem går alltid alldeles för tidigt när man är ute i Lund en onsdag och så vidare.

Inte ens som B-alternativ för en Lundastudent skulle jag rekommendera Landskrona. Men det är väl bättre än att vara hemlös förmodar jag...
Citera

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Det är enkelt att registrera ett nytt konto

Bli medlem

Logga in

Har du redan ett konto? Logga in här

Logga in