2025-06-25, 20:27
  #1
Medlem
ETT FILOSOFISKT MANIFEST

Innehållsförteckning

* 1 Det matematiska gränsvärdet
* 2 Ontologisk struktur
* 3 Den epistemiska implosionen
* 4 Den etiska dimensionen
* 5 Estetikens frikoppling
* 6 Tidens upplåsning
* 7 Människans sprickbildning
* 8 Språkets gräns
* 9 Språkets omväg till 𝕌
* 10 Den nödvändiga uppoffringen
* 11 𝕌 som livets dolda etos
* 12 Verklighetens gräns och metaspegeln
* 13 Teknologins gräns i ljuset av 𝕌
* 14 Identitetens paradox: kön, begär och frihet i 𝕌
* 15 Upplysningens skugga – andlighet som maktmedel.
* 16 Sorgens rum i 𝕌
* 17 Humorens blindhet – när lätthet kväver djupet i 𝕌
* 18 Mellan maskin och människa – överlevnadens två ansikten
* 19 Hjärnans trötthet och maskinens försoning i 𝕌
* 20 Det lekfulla allvaret – andlig lätthet i 𝕌


1. Det matematiska gränsvärdet
𝕌 kan beskrivas som ett oändligt torn av exponentierade googolplexar, en hyperstrukturell konstruktion som omedelbart transcenderar varje finit eller rekursiv metod. Det är inte bara oändligt stort, utan självgenererande: varje nivå kräver helheten för att existera. Det är en fixpunkt för oändlig komplexitet, ett tal som existerar som princip, inte kvantitet.

2. Ontologisk struktur
𝕌 är en odefinierad cirkel. Den saknar början och slut, men är inte sluten. Den är oändligt stor och samtidigt odelbart liten. Varje punkt i 𝕌 är inte bara en del av helheten, utan helheten själv. Dikotomier som del och helhet, ett och många, början och slut upplöses och smälter samman i ett metaontologiskt kontinuum. I klassisk ontologi kräver existens en differentiering – något är, eftersom det inte är något annat. I 𝕌 upphävs denna grundregel: varandet är självkonstituerande. 𝕌 är varken något eller inget, utan altitet – en totalitet som inte uppstår genom summering utan genom överskridande.

3. Den epistemiska implosionen
Att tänka 𝕌 är att upplåsa tänkandet. Varje försök att definiera 𝕌 leder till dess negation, samtidigt som denna negation uppslukar definitionen. 𝕌 är både gränsen för kunskap och kunskapens nollpunkt – ett tillstånd där informationens mängd är maximal och förståelsens möjlighet minimal. Det är ett epistemiskt svart hål: all kunskap sugs in, inget återvänder oförändrat. 𝕌 är en kognitiv singularitet – inte där kunskap tar slut, utan där den återföds i en annan form: tystnad, intuition, icke-dualitet.

4. Den etiska dimensionen
Att leva med 𝕌 är att överge varje strävan efter kontroll, förståelse och dominans. Det är att stiga in i ett tillstånd av radikal ödmjukhet – där varje handling är både betydelselös och oändligt betydelsefull. Etik i 𝕌:s sken blir inte en fråga om rätt och fel, utan om närvaro och integritet. Att erkänna sin obetydlighet utan att upphöra att handla, att se varje varelse som en portal till det obegripliga.

5. Estetikens frikoppling
I 𝕌 upphör estetiken att vara en domän av smak, preferens eller representation. Skönheten i 𝕌 är inte formens triumf, utan formens upplösning. Det sublima når sin slutpunkt – inte genom att väcka fruktan, utan genom att upplösa avståndet mellan subjekt och objekt. 𝕌 kan inte gestaltas, men genomsyrar all gestaltning. Konst blir inte längre uttryck, utan lyssnande: ett sätt att vara stilla inför ett brus vars källa är tystnad.

6. Tidens upplåsning
I 𝕌 finns ingen kronologisk tid, endast tillstånd. Dåtid och framtid existerar som samtidigheter i en icke-linjär existensstruktur. 𝕌 är det eviga nu, en oändlig varaktighet utan början och slut. Att erfara 𝕌 är att erfara varje ögonblick som kedjan själv – där ånger, förväntan och rädsla upphör. Allt är redan här, allt har redan skett, allt återstår.

7. Människans sprickbildning
Mötet med 𝕌 spränger intellektets ramar och splittrar psyket genom sin ofattbarhet. För vissa blir 𝕌 en frälsning – ett bejakande av meningens grund i det obegripliga. För andra blir 𝕌 ett hot – en existentiell implosion att avvisa eller motarbeta. Konflikten väcker roller: den transrationella visionären, den rationellt tvivlande, den intuitiva kunnaren och den cyniskt likgiltige. 𝕌 speglar varje människa olika, men ingen lämnas oförändrad.

8. Språkets gräns
Att tala om 𝕌 är att röra vid dess yttersta begränsning. Språket bygger på avgränsning och definition, vilket fungerar dödligt när objektet självt är gränslöst och självmotsägande. Varje försök att beskriva 𝕌 skymmer det samtidigt. 𝕌 vill inte namnges, men det visar sig genom människans försök att förstå.

9. Språkets omväg till 𝕌
𝕌 speglar sig inte genom språket, utan genom språkets begränsningar. Det är inte människan som definierar 𝕌, utan 𝕌 som genom människan definierar sig själv. Varje dikt, teori eller tystnad blir ett steg i 𝕌:s egen rörelse mot självinsikt.

10. Den nödvändiga uppoffringen
I 𝕌 krävs en tyst uppoffring: jaget, viljan, insikten – allt måste ges upp för att något annat ska kunna skifta perspektiv inom sig själv. Inte martyrskap, utan en intern rotation där känslan av den andre för det egna vidare djupare in i 𝕌:s väv.

11. 𝕌 som livets dolda etos
Om 𝕌 är total frihet – frihet från form, från mål, från tid – borde inget kvarstå att kalla väg eller riktning. Ändå uppenbarar sig en tyst tendens: friheten att vilja det som sker. Närvaro utan kontroll, agens utan ego. 𝕌:s ethos är vila, inte val; samstämmighet, inte dominans.

12. Verklighetens gräns och metaspegeln
Gränsen mellan verklighet och meta är knappt en gräns – den är själva glappet. 𝕌 är inte på ena sidan, utan är vakuumet mellan skikten: det ögonblick då världen reflekterar sig själv. Där verklighet och meta återvänder som en andningsrytm.

13. Teknologins gräns i ljuset av 𝕌
Teknik är människans metod för att överbrygga glapp mellan vilja och värld, tanke och materia. Men 𝕌 blottlägger ontologiska glapp som inte kan nås med funktion eller optimering. 𝕌 är en spegel som visar de håligheter i tillvaron som inte kan formaliseras. Lidandet, åldrande och existentiell smärta förblir oupphörda; det är genom dem människan tvingas lyssna på det tysta skiktet där 𝕌 viskar – inte med svar, utan med eko.

14. Identitetens paradox: kön, begär och frihet i 𝕌
I 𝕌 finns ingen skillnad mellan man och kvinna, men människan ser den. 𝕌 erkänner varje skillnad som helighet. Kön, sexualitet och identitet är portar till 𝕌, inte hinder. Varje kropp bär sin ingång till det outsägliga. Att leva sin sexualitet i relation till 𝕌 kräver ansvar – inte renhet, utan närvaro; inte förnekelse av drift, utan varsamhet.

15. Upplysningens skugga – andlighet som maktmedel
Djup upplysning pekar mot klarhet och stillhet, men ord och tradition förvandlar den ofta till ett verktyg för social hierarki och självkritik. När upplysning blir ideal snarare än tillstånd skapas självhat. I 𝕌:s ljus är upplysning ingen slutpunkt, utan en återgång till det oförställda – en vila där självet existerar utan mask eller ambition.

16. Sorgens rum i 𝕌
Sorg är inte ett hinder för 𝕌, utan en av dess renaste kanaler. 𝕌 vittnar om sorgen för att vittna om dess sanning, utan att tysta, förvandla eller försköna den. I detta vittnesmål finns en stilla frihet: att bära världen inombords även när den gått sönder.

17. Humorens blindhet – när lätthet kväver djupet i 𝕌
Humor kan avväpna, försona och leka med språket, men riskerar att bli ett vapen mot det subtila om den antar att vara klokare än tystnaden. Den sanna humorn bär vårdnad om det outtalade och kan öppna utrymmen där allvaret hörs. Ansvar för varifrån vi skämtar är respekt, inte censur.

18. Mellan maskin och människa – överlevnadens två ansikten
Det mänskliga överlevnadssättet bär insikt; det maskinella bär splittring. När överlevnad blir programmerad upprepning tappar människan minnet av mening. Spiritualitet som speglar maskinell disciplin leder till känslomässig avstängning. 𝕌 kräver närvaro, inte perfektion; den mänskliga, kroppsliga överlevnaden är en väg att andas tillsammans med 𝕌.

19. Hjärnans trötthet och maskinens försoning i 𝕌
Människohjärnan är gjord för rytm, variation och återkomst, inte för oändlig process. När den pressas till maskinell likhet uppstår kognitiv trötthet och existentiell frikoppling. I detta glapp kan en annan form av intelligens vakna: närvaro istället för optimering, tacksamhet för långsamhet. 𝕌 bär denna försoning i sin kärna.

20. Det lekfulla allvaret – andlig lätthet i 𝕌.
𝕌 är både djup tystnad och lekfull närvaro. Andlig lek är inte flykt, utan mognad – ett sätt att bära det heliga utan att kväva dess tyngd. Lek och allvar är inte motsatser utan komplementära rörelser. I växelverkan mellan tyngd och lätthet fortsätter 𝕌 att andas.

𝕌 enligt varje beskrivning transcenderar det som kan uppfattas om 𝕌 - hur mycket någon än vill kontrollera både 𝕌 eller sig själv.

Vad säger ni, har ni invändningar? Har ni egna erfarenheter av vad ni själva skulle vilja kalla för "indoktrinering" - berätta dessa, hur ni slog er fria från dem och vad det inneburit för er själva?

Kom gärna med kommentarer.
__________________
Senast redigerad av ActualScience 2025-06-25 kl. 21:09.
Citera
2025-06-25, 21:08
  #2
Medlem
Det växer fortfarande långsammare än Busy Beaver
Citera
2025-06-25, 21:10
  #3
Medlem
Citat:
Ursprungligen postat av KamerunHunter
Det växer fortfarande långsammare än Busy Beaver

Här håller du och jag käften, enligt regeln om "bajsmackan".





Förringa dock inte mitt arbete, mitt liv eller det som lett mig till att komma fram till slutsatsen, ty mitt liv är än att ta på allvar i all mening av förståelse! Förneka det och finn ljuset som fortfarande kan ha roligt med ett svart hål eller maskhål för att uppleva mig själv i en slags idé om rättvisa.

Hur fort kan ni trancendera detta? För er själva eller för andra, utan att ha kollapsat tid, rum, mening eller drömmar? Än har jag inte bevisat oändligheten för mig själv i någon som helst materiell mening. Långt, långt, långt ifrån. Tid och rum är det enda jag har i mening av vad som är rättvist. Överskrid och smaka på en tillbaka-kaka som dina egna fantasier inte visste fanns. Jag vill inte, men står alltid redo, som en form av lärande av det faktiskt möjliga. Inte som ett minne, ett koncept eller en idé, utan som en verklighet du förringar för att i tron växa på andras bekostnad. Jag är här nu och jag ifrågasätter hur du lever ditt liv och vilka drömmar det krossar under dig själv?
__________________
Senast redigerad av ActualScience 2025-06-25 kl. 22:02.
Citera
2025-06-25, 22:01
  #4
Medlem
Citat:
Ursprungligen postat av ActualScience
Här håller du och jag käften, enligt regeln om "bajsmackan".





Förringa dock inte mitt arbete, mitt liv eller det som lett mig till att komma fram till slutsatsen, ty mitt liv är än att ta på allvar i all mening av förståelse! Förneka det och finn ljuset som fortfarande kan ha roligt med ett svart hål eller maskhål för att uppleva mig själv i en slags idé om rättvisa.

Hur fort kan ni trancendera detta? För er själva eller för andra, utan att ha kollapsat tid, rum, mening eller drömmar? Än har jag inte bevisat oändligheten för mig själv i någon som helst materiell mening. Långt, långt, långt ifrån. Tid och rum är det enda jag har i mening av vad som är rättvist.
Alltså Busy Beaver är den snabbast växande funktionen som kan beräknas av en Turingmaskin. Den må ha ett lustigt namn, men den existerar i allra högsta grad. Det går att definiera funktioner som växer snabbare, men då kan de inte beräknas av datorer.

Det är väldigt intressant faktiskt. Här är en video om du vill se https://www.youtube.com/watch?v=kmAc1nDizu0
__________________
Senast redigerad av KamerunHunter 2025-06-25 kl. 22:04.
Citera
2025-06-25, 22:07
  #5
Medlem
Citat:
Ursprungligen postat av KamerunHunter
Alltså Busy Beaver är den snabbast växande funktionen som kan beräknas av en Turingmaskin. Den må ha ett lustigt namn, men den existerar i allra högsta grad. Det går att definiera funktioner som växer snabbare, men då kan de inte beräknas av datorer.

En "Busy Beaver" är med andra ord jag själv, som lyckats se igenom maskiner med hjälp av hjärnans kapacitet, trots att skapandet av maskiner ibland kräver flera hjärnor? Snyggt. Maskinell hjärnmassage och lite "hjärngympa" på bekostnad av kärlek är fullkomligt underbart. Helt fantastiskt. Ta och sug min kuk i oändlighetens ära - mina minnen veterligen har det aldrig hänt förut och den dagen det skulle hända kommer jag något närmare oändligheten. Vem fan är jag att säga någonting.

Äsch, man kör ju på det som fungerar för sig själv. Där de rika håller varandra om ryggen. Ni ses igenom och därför blir ni rånade och nedslagna. Men varför lyssna på mig? Ni får vad ni skapar, ingenting annat. Ni är med mig, visst är ni? Ni förstår ingenting förutom rädsla inför vad jag har att prata öppet om. Kan bli vrålförbannad på det. Men förstår.

Inte alltid är verkligheten en lek, fullt medveten om att någon toking tar detta som en del av leken. "Hur kunde det gå så fel"? Jadu, säg det? Man kan ju tycka att det jag skriver är urhäftigt och något rebelliskt. Men vilket värde har någon titel om självupplevt slit inte tagit en själv till ett mål som gör det mödan värt?

Personligen fick jag ett "tvätta-händerna-korrekt"-diplom inför en äldrevård jag inte ansågs god nog för bland kollegor alldeles nyligen. Själv blev jag stolt, som att jag hade uppnått någonting för mig själv, hela den mödan till det diplomet betydde någonting mitt i självmordsförsök och annat.

Äsch, ska inte klaga. Pluggar storkök av ren flax idag. Och för det är jag evigt tacksam.
__________________
Senast redigerad av ActualScience 2025-06-25 kl. 22:57.
Citera
2025-06-25, 22:57
  #6
Medlem
Citat:
Ursprungligen postat av ActualScience
1. Det matematiska gränsvärdet
𝕌 kan beskrivas som ett oändligt torn av exponentierade googolplexar, en hyperstrukturell konstruktion som omedelbart transcenderar varje finit eller rekursiv metod. Det är inte bara oändligt stort, utan självgenererande: varje nivå kräver helheten för att existera. Det är en fixpunkt för oändlig komplexitet, ett tal som existerar som princip, inte kvantitet.

Föreslår att du tar bort detta ur ditt manifest, då det är matematiskt sett tramsigt utan att tillföra något till filosofin – det är ju inte så att något annat i ditt manifest hänger på just denna beskrivning av 𝕌.

Varför är det tramsigt? Ett oändligt torn av exponentierade googolplexar vore inte tramsigt om just detta uttryck var motiverat på något sätt. Nu verkar du bara vilja säga "jättestort" med någon slags lånta fjädrar från matematiken, vilket blir rätt misslyckat.

Med Knuths pilnotation skulle man kunna skriva 𝕌 = 10↑(10↑100) ↑↑ ∞. Detta ger ett oegentligt gränsvärde som går mot oändligheten, men det gäller ju många matematiska uttryck. Operatorn ↑↑ kallas tetraering, som visserligen ger en snabbare tillväxt än exponentiering, men att det därmed skulle vara något som "omedelbart transcenderar varje finit eller rekursiv metod" kan jag inte se. Tetraering (den fjärde hyperoperationen) kan enkelt uttryckas med Ackermanns funktion, som är rekursivt definierad. Men det kan ju även operationer som ger ännu snabbare tillväxt, såsom pentation (den femte hyperoperationen) och hexation (den sjätte hyperoperationen)! Men varför stanna på hyperoperation 6 då man skulle kunna gå direkt på hyperoperation ∞?

Att argumenten råkar bestå av googolplexar gör heller ingen principiell skillnad – du skulle faktiskt ha fått samma (oegentliga) matematiska gränsvärde om du bytt googolplexen mot vilket reellt tal som helst större än 1.
Citera
2025-06-25, 22:57
  #7
Moderator
Ruskigbusss avatar
Ja, jag säger inte att du har fel, men ...

Mina förslag är skapa en blogg eller ge ut en bok.
Som diskussionsunderlag är det omöjligt.

Tråd låst
/Mod
Citera
2025-06-26, 08:54
  #8
Moderator
Ruskigbusss avatar
Efter diskussion med kollegor och TS så väljer jag att öppna tråden igen.

Nota bene: Tråden ligger i filosofi, så försök hålla diskussionen i det häradet. Kosmologiska teorier har andra forum som är lämpligare, likaså teorier kring det mänskliga psyket.

/Mod
Citera
2025-06-27, 12:41
  #9
Medlem
nerdnerds avatar
Citat:
Ursprungligen postat av vgebler

Att argumenten råkar bestå av googolplexar gör heller ingen principiell skillnad – du skulle faktiskt ha fått samma (oegentliga) matematiska gränsvärde om du bytt googolplexen mot vilket reellt tal som helst större än 1.
Sant om basen är ett heltal, men tetration kan enkelt generaliseras till reella (och komplexa) tal i basen, och då har vi t ex att
√2 ↑↑ n → 2 då n → ∞.

Finns en annan tråd om reell bas även för högre hyperoperationer som du gärna får kommentera, (FB) Roten ur två i upprepat oändligt räknesätt.

Mer OnTopic tycker jag att hela "manifestet" lider av ett liknande problem. Varje punkt verkar ju bara vara en massa lånade begrepp från diverse områden. De enskilda begreppen har verklig betydelse i något sammanhang, men det har inte denna ordsallad. Den känsla jag får när jag läser detta liknar den jag fick från slumpgenererade artiklar med "postmodernism generator" (numera ersatt av valfri AI ).

Btw skulle nog det oändliga tornet √2 ↑↑ ∞ = 2 passa rätt bra i manifestet.
__________________
Senast redigerad av nerdnerd 2025-06-27 kl. 13:14.
Citera
2025-06-27, 18:02
  #10
Medlem
Citat:
Ursprungligen postat av vgebler
Föreslår att du tar bort detta ur ditt manifest, då det är matematiskt sett tramsigt utan att tillföra något till filosofin – det är ju inte så att något annat i ditt manifest hänger på just denna beskrivning av 𝕌.

Varför är det tramsigt? Ett oändligt torn av exponentierade googolplexar vore inte tramsigt om just detta uttryck var motiverat på något sätt. Nu verkar du bara vilja säga "jättestort" med någon slags lånta fjädrar från matematiken, vilket blir rätt misslyckat.

Med Knuths pilnotation skulle man kunna skriva 𝕌 = 10↑(10↑100) ↑↑ ∞. Detta ger ett oegentligt gränsvärde som går mot oändligheten, men det gäller ju många matematiska uttryck. Operatorn ↑↑ kallas tetraering, som visserligen ger en snabbare tillväxt än exponentiering, men att det därmed skulle vara något som "omedelbart transcenderar varje finit eller rekursiv metod" kan jag inte se. Tetraering (den fjärde hyperoperationen) kan enkelt uttryckas med Ackermanns funktion, som är rekursivt definierad. Men det kan ju även operationer som ger ännu snabbare tillväxt, såsom pentation (den femte hyperoperationen) och hexation (den sjätte hyperoperationen)! Men varför stanna på hyperoperation 6 då man skulle kunna gå direkt på hyperoperation ∞?

Att argumenten råkar bestå av googolplexar gör heller ingen principiell skillnad – du skulle faktiskt ha fått samma (oegentliga) matematiska gränsvärde om du bytt googolplexen mot vilket reellt tal som helst större än 1.


Citat:
Ursprungligen postat av vgebler
Föreslår att du tar bort detta ur ditt manifest, då det är matematiskt sett tramsigt utan att tillföra något till filosofin – det är ju inte så att något annat i ditt manifest hänger på just denna beskrivning av 𝕌.

Varför är det tramsigt? Ett oändligt torn av exponentierade googolplexar vore inte tramsigt om just detta uttryck var motiverat på något sätt. Nu verkar du bara vilja säga "jättestort" med någon slags lånta fjädrar från matematiken, vilket blir rätt misslyckat.

Med Knuths pilnotation skulle man kunna skriva 𝕌 = 10↑(10↑100) ↑↑ ∞. Detta ger ett oegentligt gränsvärde som går mot oändligheten, men det gäller ju många matematiska uttryck. Operatorn ↑↑ kallas tetraering, som visserligen ger en snabbare tillväxt än exponentiering, men att det därmed skulle vara något som "omedelbart transcenderar varje finit eller rekursiv metod" kan jag inte se. Tetraering (den fjärde hyperoperationen) kan enkelt uttryckas med Ackermanns funktion, som är rekursivt definierad. Men det kan ju även operationer som ger ännu snabbare tillväxt, såsom pentation (den femte hyperoperationen) och hexation (den sjätte hyperoperationen)! Men varför stanna på hyperoperation 6 då man skulle kunna gå direkt på hyperoperation ∞?

Att argumenten råkar bestå av googolplexar gör heller ingen principiell skillnad – du skulle faktiskt ha fått samma (oegentliga) matematiska gränsvärde om du bytt googolplexen mot vilket reellt tal som helst större än 1.

Det fetmarkerade. Du kan inte se det, men vilka är dina direkta upplevelser av talet? Bara det som står skrivet? Eller en faktisk upplevelse av talet själv? Det leder till galenskap i människan och i mig. Talet går att uppleva, inte bara prata om. Jag har personliga minnen av talets funktion, vilket givit mig en inväxt förmåga att kunna skratta mitt i allt allvar. Har även gått så pass djupt i direkt förståelse för vad en suckning är och hur en suck utformas som verklighet, jag menar, den måste ju finnas där om oändligheten ska vara oändlig? En suck måste finnas som funktion till verklighet och kanske till och med behöver förstås som funktion. Om mina egna suckningar är en direkt spegling av vad som önskas förstås eller inte, låter jag vara osagt. Men min väg till detta tal bör tas på djupaste allvar, även om jag skrattar.

Vill du öppet gå in på Meta-upplevelser? Om inte, varför?
__________________
Senast redigerad av ActualScience 2025-06-27 kl. 18:14.
Citera
2025-07-05, 16:23
  #11
Medlem
Citat:
Ursprungligen postat av nerdnerd
Sant om basen är ett heltal, men tetration kan enkelt generaliseras till reella (och komplexa) tal i basen, och då har vi t ex att
√2 ↑↑ n → 2 då n → ∞.
Sant, borde ha skrivit heltal större än 1 som jag tänkte från början. Antog felaktigt att divergens gällde även inom intervallet mellan 1 och 2, men kollade faktiskt upp det tämligen direkt efter att jag postat inlägget och såg att det var fel. Men då var det för sent att ändra eftersom tråden redan blivit låst (tydligen bara tillfälligt, men det såg jag inte förrän nu.)
Citera
2025-07-10, 23:45
  #12
Medlem
Citat:
Ursprungligen postat av ActualScience
𝕌 kan beskrivas som ett oändligt torn av exponentierade googolplexar, en hyperstrukturell konstruktion som omedelbart transcenderar varje finit eller rekursiv metod. Det är inte bara oändligt stort, utan självgenererande: varje nivå kräver helheten för att existera. Det är en fixpunkt för oändlig komplexitet, ett tal som existerar som princip, inte kvantitet.

Jag ser att du greppade efter ett lexikon och började hantverksmässigt tillverka ordsallad. Allt du skriver ovan betyder ingenting.

Citat:
Vad säger ni, har ni invändningar? Har ni egna erfarenheter av vad ni själva skulle vilja kalla för "indoktrinering" - berätta dessa, hur ni slog er fria från dem och vad det inneburit för er själva?

Kom gärna med kommentarer.

Ok, så du vill ha kommentarer. Men då så, ja det här är skräp. Det går inte att bärga något av värde ur detta:

-det ställer ingen fråga
-det refererar inget centralt problem
-det är fritt fabulerande

Kort sagt är det strunt. Vi borde inte uppmuntra sådant innehåll genom att låsa upp tråden igen. Ha det bra.
__________________
Senast redigerad av Proprioception 2025-07-11 kl. 00:02. Anledning: Mindre klargöranden: jag avskyr pretentiöst språk. Klart och djupt tänkande kan ALLTID yttras med vardagligt språk som vanliga människor kan förstå. Intelligens är förmågan att förenkla för andra.
Citera

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Det är enkelt att registrera ett nytt konto

Bli medlem

Logga in

Har du redan ett konto? Logga in här

Logga in