27 109 besökare online
1 087 715 medlemmar • 56 824 408 inlägg
Användarnamn 
Lösenord
Flashback Forum Kultur & Media Medier och journalistik
Svara på ämne
Ämnesverktyg
Trotteri
Avstängd
http://www.expressen.se/debatt/peter...n-springer-du/

Kajjan vems ärende springer du?

Karin Kajjan Andersson skriver i Expressen och vill misstänkliggöra Peter Springare
Citat:
Peter Springare är trött. Det skulle jag också vara om jag sprang de onyanserat främlingsfientliga krafternas ärenden och vägrade ta ansvar för det, skriver Karin "Kajjan" Andersson.
Upp med rasistkortet! Fy fan vad fult av dig Kajjan. Peter Springares vardag är fyllt med tung kriminalitet. Den grova brottsligheten har exploderat och DET ÄR invandrare som ligger bakom. Journalister och media vrålar rasist om någon vågar nämna det. Det har gått för långt! Det får vara slut på mörkläggningen nu! Äntligen en polis som talar ur skägget och vågar säga sanningen och så kommer "Journalist, debattör och bloggare" och talar om främlingsfientlighet.
Citat:
Se upp – här kommer ett skepp lastat med Sanningen! Problemet är bara att vi redan vet att invandrare är överrepresenterade i brottsstatistiken – det är inget nytt vare sig i debattklimatet eller i BRÅ:s statistik. Så mycket för det sanningssägandet.
Kajjan upprepar samma sak som Jerzi Sarnecki och alla andra som av någon anledning tror att BRÅ 2005 med statistik från slutet på 90-talet fortfarande är aktuell.

Hur jävla svårt skall det vara att begripa att något hänt de senaste åren. Det är inte BRÅ 2005 som gäller längre. Något har hänt de senaste åren och Sverige hemsöks nu av mängder med grova brott och de begås till mycket stora delar av invandrare. Det är detta Peter Springare pratar om inte om BRÅ 2005. Det är en ny sanning nu, nästa två decennium efter den senaste mätningen gjordes. PK-människorna verkar vara livrädda för en ny mätning, så de påstår att den inte behövs. När sedan Peter Springare tar bladet från munnen så skall han misstänkliggöras och tystas.
Citat:
Han vill inte lösa någonting

Tidigare har denna "sanning" - ja, den vi redan känner till - tydligen inte varit så viktig. Så modigt. Peter Springare är trött. Det skulle jag också vara om jag sprang de onyanserat främlingsfientliga krafternas ärenden och vägrade ta ansvar för det.
Kajjan skriver att Peter inte vill lösa någonting. Antingen är hon dum i huvudet eller så försöker hon bara smutskasta Peter! Det äl väl klart att Peter vill ha ett bättre Sverige, han jobbar ju varje dag för det. Till skillnad från våra journalister som inte ens vill att problemen skall uppmärksammas.

Så modigt av dig Kajjan att ställa in dig i ledet av PK-journalister som allt mer fjärmar sig från sina läsare. Vi är många nu som blir spyfärdiga av PK-journalism och censur, det märks tydligt på hastighetheten "Stå upp för Peter Springare" växer.

Vi behöver inte fler som talar om för oss vad vi får säga och inte säga. Vi behöver inte någon som kallar oroliga svenskar för rasister. VI BEHÖVER INTE DIG Kajjan, vi är dödströtta på er dom av någon anledning vill dölja sanningen, vi behöver fler Peter Springare.

Vad tycker ni om Kajjan? Behöver vi henne eller behöver vi Peter Springare?
__________________
Senast redigerad av Trotteri 2017-02-08 kl. 14:56.
 
Ratad
Medlem
Ratads avatar
Jag förstår inte hennes kritik om att han inte problematiserar en samhällstrend. Vad jag läst så ville han bara kort berätta om situationen på sitt jobb. Han har ännu inte skrivit något om lösningar.

Med det måttet så är det väl även så att de som bor i Rosengård och Biskopsgården och är oroliga för brottsligheten problematiserar när de berättar att de tycker att polisen och rättsväsendet inte plockar in hobbygangstrarna och halvfigurerna som säljer heroin och kastar sten på räddningstjänsten.

När hon börjar tala om system som gör män till olika sorters brottslingar tycker jag man kan analysera alla män som likt jag är arbetarklass, låginkomsttagare, heterofil som fan, har lite högskolepoäng och så vidare. Jag borde enligt hennes sätt att analysera data helt klart vara i en riskgrupp så varför gör inte jag samma sak. Jag skulle välkomna en sådan politiskt inkorrekt undersökning.
 
vigillarfitta
Medlem
vigillarfittas avatar
"Vi vet redan att invandrare är överrepresenterade" är nya PK-mantrat sedan Sarnecki sa det i Agenda för några veckor. PK-folket får det att låta som att man pratat öppet om denna överrepresentation väldigt länge. Men så det ju inte. För bara några veckor sedan hade Kajjan själv varit rasist tack vare dessa rader :
Citat:
Problemet är bara att vi redan vet att invandrare är överrepresenterade i brottsstatistiken

Med samma PK-logik kan man sluta forska på allt möjligt.

Vi vet redan att jorden blir varmare och varmare. Det visste vi redan på 80-talet. Helt meningslöst med dyrbar miljöforskning.

Och ja, cancer är dödligt. Det har vi vetat redan då vi sade "kräfta" om dessa sjukdomar.

För fan lägg ner all forskning och alla statistikuttag på sånt vi redan vet!

Lägg ett stort jävla lock över allt som är jobbigt. Vi kan börja med Kajjan.

__________________
Senast redigerad av vigillarfitta 2017-02-08 kl. 16:34.
 
praktjakt
Medlem
Citat:
Ursprungligen postat av Trotteri
http://www.expressen.se/debatt/peter...n-springer-du/

Kajjan vems ärende springer du?

Karin Kajjan Andersson skriver i Expressen och vill misstänkliggöra Peter SpringareUpp med rasistkortet! Fy fan vad fult av dig Kajjan. Peter Springares vardag är fyllt med tung kriminalitet. Den grova brottsligheten har exploderat och DET ÄR invandrare som ligger bakom. Journalister och media vrålar rasist om någon vågar nämna det. Det har gått för långt! Det får vara slut på mörkläggningen nu! Äntligen en polis som talar ur skägget och vågar säga sanningen och så kommer "Journalist, debattör och bloggare" och talar om främlingsfientlighet.Kajjan upprepar samma sak som Jerzi Sarnecki och alla andra som av någon anledning tror att BRÅ 2005 med statistik från slutet på 90-talet fortfarande är aktuell.

Hur jävla svårt skall det vara att begripa att något hänt de senaste åren. Det är inte BRÅ 2005 som gäller längre. Något har hänt de senaste åren och Sverige hemsöks nu av mängder med grova brott och de begås till mycket stora delar av invandrare. Det är detta Peter Springare pratar om inte om BRÅ 2005. Det är en ny sanning nu, nästa två decennium efter den senaste mätningen gjordes. PK-människorna verkar vara livrädda för en ny mätning, så de påstår att den inte behövs. När sedan Peter Springare tar bladet från munnen så skall han misstänkliggöras och tystas.Kajjan skriver att Peter inte vill lösa någonting. Antingen är hon dum i huvudet eller så försöker hon bara smutskasta Peter! Det äl väl klart att Peter vill ha ett bättre Sverige, han jobbar ju varje dag för det. Till skillnad från våra journalister som inte ens vill att problemen skall uppmärksammas.

Så modigt av dig Kajjan att ställa in dig i ledet av PK-journalister som allt mer fjärmar sig från sina läsare. Vi är många nu som blir spyfärdiga av PK-journalism och censur, det märks tydligt på hastighetheten "Stå upp för Peter Springare" växer.

Vi behöver inte fler som talar om för oss vad vi får säga och inte säga. Vi behöver inte någon som kallar oroliga svenskar för rasister. VI BEHÖVER INTE DIG Kajjan, vi är dödströtta på er dom av någon anledning vill dölja sanningen, vi behöver fler Peter Springare.

Vad tycker ni om Kajjan? Behöver vi henne eller behöver vi Peter Springare?

Min vän, hon sätter ju fingret på problemet. Kajjan uppmärksammar ju en polis som även han är rasist.
Tänk dig Reva, Polisrazzian i Kviberg Gbg där polisen i rasistisk anda enbart valde ut mörkhyade.
Vi ser en poliskår som blivit väldigt rasistiska mot ickevita. Polisen måste rensa bort dessa SD/Rassepoliser.


#vistårinteut

Rymdkram.
 
Enydrion
Medlem
Enydrions avatar
Hon nämner att springa andras ärenden, ja det lär ju vara hennes paradgren, genom sig själv känner man andra... Man förstår ju inte var tidningarna får tag på alla judasfigurer som älskar judaspengar?
 
Jelloh
Medlem
Jellohs avatar
Verkligen onödigt av Springare att lyfta invandrare som förövare då forskning visar att brottslighet som rasifieras bara är en protest mot att vita medelålders cis-män kan göra allt de vill utan att ställas till svars annat än av några få modiga feminister som lever under patriarkala dödshot. Anmälningsbenägenheten är också viktig att komma ihåg, vita män hänger alltid med 11414 färdigt inslaget på luren ifall de skulle se en pigmentsvensk bryta mot någon norm.

Att skribenten använder ett smeknamn som mellannamn är ett kvalitetstecken, jmfr. Ekis Ekman så hon har nog rätt i allt hon säger.
 
GabrielN
Medlem
Haha man läser folk som är på hennes sida i detta kommentarsfält ^^ Inse att ni är under 4%.

Ni delar verkligheten med mindre än 4%. Den vita mannen ja. Konstigt att alla människor vill gotta sig i den vita mannens vardag fast utan konsekvenser. Varje gång man ser en feminazi i en seriös interjvu så slutar det alltid med 100-0 åt personen som argumenterar om varför ni har fel. Vad exakt kan en normal person som är vit göra i Sverige som inte du eller ngn med utländskt påbrå kan göra. Vill verkligen veta hur verklighetsfrånvända ni är i detta ärende. Tycker ni att det är okej att en person rövknullade en 13 åring i rumpan och sedan får ett par månaders fängelser för han ljög om sin ålder när han kom in och när lagen ska ta han ljuger han igen. Det är såna kräk ni skyddar och som tur är så växer vi varje dag medans ni krymper. Det är fakta och sanning och det som är bäst är att ni tror vi är typ 10% ^^ Haha fyfan vad ni kommer slå sönder saker när ni ser SDS frammarsch 2018 ^^
 
turtletoad
Medlem
Citat:
 Ursprungligen postat av Trotteri
http://www.expressen.se/debatt/peter...n-springer-du/

Kajjan vems ärende springer du?

/---text---/

Karin Kajjan Andersson skriver i Expressen och vill misstänkliggöra Peter Springare
Vad tycker ni om Kajjan? Behöver vi henne eller behöver vi Peter Springare?
Tack för bra trådstart med rolig rubrik och tillräckliga citat, så jag slipper klicka in på skräpmedia.

Det blev dessutom lite humor med allt "springande", haha.

Svar: Polisen Peter S. har ett viktigt, praktiskt jobb att sköta: att bevaka vår möjlighet att leva i samhället utan rädslor.
Kajjans åsiktsväkteri är helt överflödigt och utan de lösningar hon kräver av andra.
 
-Info-
Medlem
-Info-s avatar
Citat:
"Problemet är bara att vi redan vet att invandrare är överrepresenterade i brottsstatistiken"
Citat:
 Ursprungligen postat av vigillarfitta
"Vi vet redan att invandrare är överrepresenterade" är nya PK-mantrat sedan Sarnecki sa det i Agenda för några veckor. PK-folket får det att låta som att man pratat öppet om denna överrepresentation väldigt länge. Med samma PK-logik kan man sluta forska på allt möjligt.

Vi vet redan att jorden blir varmare och varmare. Det visste vi redan på 80-talet. Helt meningslöst med dyrbar miljöforskning.

Eller "Vi vet redan att det förekommer arbetslöshet i Sverige. Vi behöver ingen mer statistik eller forskning här."

Det finns många fel i Karin Kajjans Andersssons argument och ytterligare ett, förutom det som skrevs ovan, är att begreppet "överrepresentation" är tämligen meningslöst utan siffror. Överrepresentationen kan vara 1,1 eller 20 eller 100. Och det är det som är intressant. Inte att en sådan finns utan hur stor är den.

Och här har Peter Springare hjälp till att öka vår kunskap.

Hur många visste att folk med utländsk bakgrund tar upp nästan 100% av polisens resurser i Örebro förut? Troligen inte många. Men idag är det många som vet om det.
 
chicki
Medlem
Citat:
 Ursprungligen postat av praktjakt
Min vän, hon sätter ju fingret på problemet. Kajjan uppmärksammar ju en polis som även han är rasist.
Tänk dig Reva, Polisrazzian i Kviberg Gbg där polisen i rasistisk anda enbart valde ut mörkhyade.
Vi ser en poliskår som blivit väldigt rasistiska mot ickevita. Polisen måste rensa bort dessa SD/Rassepoliser.


#vistårinteut

Rymdkram.

Eller så kan det vara så att 99% av dem kriminella är just mörkhyade? Vilken sten bor du och våra politiker under?
 
Rasande-Rose
Medlem
Rasande-Roses avatar
Tänk när jag radar upp att alla namn är namn på människor från planeten Jorden

Hur länge ska dessa knepiga typer förneka det som vanligt folk som är normalt skapta i skallen vet sedan länge? Att man särskiljer grupper utefter etniskt ursprung är något alla gör. Svenskar är ett folk, irakier är ett annat folk. Och självklart ska man kunna kritisera specifikt den brottslighet som invandringen faktiskt för med sig.

Slutligen så borde Karin "Kajjan" Andersson använda mindre fet foundation i ansiktet, det ser nämligen riktigt ofräscht ut. Likaså borde hon plocka ögonbrynen så det ser naturligt ut. Skärpning.
 
Jordkraft
Medlem
Kajjan privat
https://m.facebook.com/karinkajjan

Kajjan journalist
https://m.facebook.com/karinkajjanandersson/

Enligt hennes blogg var hon ett tjockt barn med en pappa som var oroliga för hennes fetma. Kajjan blev smal med knäckt självkänsla. Idag är hon fet och stolt istället.

Hon följer den klassiska mallen.
 
Svara på ämne
Svara Topp Dela