• 10 928 online
  • 1 172 203 medlemmar
  • 60 443 121 inlägg
2016-11-20, 21:51
  #1
Medlem
cerealtubemans avatar
Jag lade nyss märke till denna grupp. Vad är det för grupp, vad är syftet. Verkar vara en journalist som varit verksam för SVT som är moderator. Handlar det om att tysta meningsmotståndare? Eller få till cencur nu när det lättare går att anmäla artiklar som påstås vara falska. Enbart individer med rätt värdegrund släpps in i gruppen Är det ett sista desperat försökt för etablissemanget att försöka få till en förändring i opinionen.

http://www.svt.se/opinion/varfor-tar...-fran-facebook

Jag får en känsla av att det inte handlar om att få bort hatet utan tysta obekväma åsikter. Annars kan gruppen börja med hatet från media.
__________________
Senast redigerad av cerealtubeman 2016-11-20 kl. 22:42.
Citera
2016-11-20, 22:49
  #2
Medlem
godboys avatar
Jag tror knappast det kommer bli något vettigt av den gruppen. Den kommer bara klia sig själv på ryggen. Den verkar ju enkom bekämpa just "fel" åsikter om vissa grupper.

Folk börjar se igenom PK tramset allt mer. De gräver bara sin egen grav.
Citera
2016-11-20, 22:54
  #3
Medlem
cerealtubemans avatar
https://m.facebook.com/story.php?sto...19615201531626

Jag hoppas det. Fann en artikel från SVT. Inget nämns om att det är en gammal arbetare för SVT som ligger bakom gruppen Något hon själv skriver på sin FB. Går att söka på medlemmar. Fann Loan Sundman som medlem.
Citera
2016-11-20, 22:59
  #4
Medlem
cerealtubemans avatar
https://m.facebook.com/jagarharsidan/#_=_

Citat:
Ursprungligen postat av #jagärhär
Tänker du vad du borde säga eller vad du önskar att andra sa när du läser kommentarsfälten på nätet? Skulle du våga dela din åsikt oftare om du visste att det fanns andra i samma tråd som stöttade dig? Går du redan in och stör dem som sprider hat på nätet och önskar att du hade stöd från fler som sa ifrån?

Jag är här! är ett stöd till dem som aktivt vill gå in och bryta och störa dem som sprider hat. Vi säger vad vi själva tycker och tänker, vi kommer inte alltid att vara överens i sakfrågor, men vi står enade för öppenhet, respekt och det goda samtalet.

Jag är här! handlar inte om att få andra att ändra sin åsikt. Det handlar om att våga och orka säga sin egen. Att visa att jag är här, och kanske är det någon annan därute som får kraft och hopp av min närvaro.

När modet sviktar eller orken att gå in i ett samtal saknas, hjälper vi varandra att vässa argumenten med kalla fakta. Men vi behöver inte alltid tänka ut något smart att säga, det viktiga är att vi tar plats och finns där i flödet. Är närvarande.

Det kanske är självklart men bör ändå sägas; när vi kommenterar är det av yttersta vikt att vi inte själva sprider fördomar, hat, skvaller, rykten eller nedlåtande kommentarer. Så om argumenten tryter räcker det med att bara skriva: Jag är här! (Och jag håller inte med...)

Tagga gärna dina inlägg och kommentarer med #jagärhär Det markerar att vi varit där, och är även ett sätt för oss att hitta varandra och varandras inlägg.

Läs i det fastnålade inlägget om hur du kommer igång. Vi har även samlat en del info under Filer.

ATT BLI MEDLEM
Du kan själv ansöka om medlemskap eller bli tillagd av en vän.
Om du har en tydlig och trovärdig offentlig profil på temat antirasism och/eller antisexism så blir du insläppt. Just nu är det tusentals medlemsansökningar för oss att granska så det kan ta upp till en eller flera veckor att bli medlem. Men vi tänkte kämpa på till valet 2018 minst så det finns gott om tid att vara med även för den som får vänta. Tack för din förståelse.
Snart ses vi i gruppen!
__________________
Senast redigerad av cerealtubeman 2016-11-20 kl. 23:02.
Citera
2016-11-21, 06:53
  #5
Moderator
Ruskigbusss avatar
Diskutera gruppen, deras mål etc, men inga jävla diskussioner kring hur man saboterar andras yttrandefrihet.
/Mod
Citera
2016-11-22, 12:32
  #6
Medlem
Är ju inte ovanligt med slutna grupper på Facebook.
Citera
2016-11-22, 14:02
  #7
Medlem
pejoris avatar
Citat:
Ursprungligen postat av gato12
Vem?

Är inte alla som har Facebook vettu.

Lite screenshots vore inte heller dumt.

https://www.facebook.com/helagotland...3051874391979/
https://www.facebook.com/nyheter24/p...39225686113442

https://www.facebook.com/expressen/p...54265331800345
Citera
2016-11-22, 17:58
  #8
Medlem
Citat:
Ursprungligen postat av JetSociety
Är det bara GP som drabbats?.

Tycker detta märks så snart det skrivs om utvisningarna till Afghanistan - där verkar det kraftsamlas och så är det "barn/ungdomar", "dödas av talibaner" och "vi har råd" för hela slanten.

Citat:
Ursprungligen postat av psflax
Du Pejori

Nu var det ju så att gato12 INTE har Fejsbuck, och inte jag heller.

En dump/länk. Inläggen gäller ny afghanprotest på Gotland (det är bara när aktivisterna samlas man får ett sådant stöd för detta som här), någon kille i förorten om att bara 1% där är kriminella, samt bilbränning i Göteborg.

https://minfil.org/x4ucqeb6b7/helago..._Tidslinje.png
https://minfil.org/zauaqab8b0/Nyheter24___Tidslinje.png
https://minfil.org/11udq3b4bf/Expressen___Tidslinje.png

/sekreteraren
Citera
2016-11-22, 18:12
  #9
Medlem
psflaxs avatar
Citat:
Ursprungligen postat av Maria.bokklubben
Tycker detta märks så snart det skrivs om utvisningarna till Afghanistan - där verkar det kraftsamlas och så är det "barn/ungdomar", "dödas av talibaner" och "vi har råd" för hela slanten.En dump/länk. Inläggen gäller ny afghanprotest på Gotland (det är bara när aktivisterna samlas man får ett sådant stöd för detta som här), någon kille i förorten om att bara 1% där är kriminella, samt bilbränning i Göteborg.

https://minfil.org/x4ucqeb6b7/helago..._Tidslinje.png
https://minfil.org/zauaqab8b0/Nyheter24___Tidslinje.png
https://minfil.org/11udq3b4bf/Expressen___Tidslinje.png

/sekreteraren


Stort tack
Citera
2016-11-23, 16:52
  #10
Medlem
ImMcGyverLOLs avatar
Har sett några godhetsrunkare och Värdepågrundare som använt den, några PK-hjon i mitt fb-flöde och så Ernman. Det känns som ett svagare slag än vanligt i luften och ytterligare en virtuell säkerhetsnål att hänga på sig för att skylta med hur God och Fin man är.

Med andra ord: Trams som snart är bortglömt i floden av PK-tårar och hashtaggar
Citera
2016-11-24, 12:21
  #11
Medlem
Koyaks avatar
Har sett på nästan varenda facebook artikel gällande invandrare, näthat eller SD så är det vänstertomtar som skriver hashtaggen jagärhär.

Jag är ganska säker på att i denna slutna grupp så dirigerar man omkring sina soldater till vissa artiklar (spec invandrar artiklar tex snyfthistorier om utvisning etc) där dom skriver hur mycket dom vurmar om vår nya adel bla bla bla och avslutar med ett #jagärhär.
Citera
2016-11-24, 12:54
  #12
Medlem
Knullkungens avatar
Mina skapade Facebookgrupp (#jagärhär)– för att stoppa rasism på internet

http://www.aftonbladet.se/svenskahja...cle23967515.ab

"När de rasistiska rösterna på internet blev för högljudda bestämde sig Mina för att nog var nog.

Hon startade en Facebookgrupp – och nu är kollektivet starkare än någonsin.

– Den här empatilösheten, den sprider sig som ett gift, säger hon."

"Mina menar att en viss typ av rasistiska yttranden förr var vanliga bland vissa extrema grupper – men nu blivit något som lite vem som helst slänger sig med.

– För ett år sedan stod vi på tågstationerna och nere i hamnen och ropade "Väkomna!", alla hjälpte till, och sen bara svänger det. Det är läskigt. Nu säger samma människor som tidigare hjälpte flyktingarna att det är fullt, säger Mina.

– Men det är nu det verkliga arbetet börjar. Vi måste kunna prata med varandra och inte sitta på hatsidor och sprida rasism."

" Idag är närmare 10 000 personer organiserade i gruppen som utför aktioner på kommentarsfält. När en gruppmedlem ser ett inlägg på internet där det uppstår exempelvis rasistisk eller sexistisk stämning i kommentarerna kan de säga till. Då ger sig hundratals medlemmar in och skriver stöttande kommentarer."

Är Mina en svensk hjälte?
Citera