• 4
  • 5
2022-11-15, 12:04
  #49
Medlem
Notis i VG i dag.

https://direkte.vg.no/nyhetsdognet/n...df-86-dbeebcdf
Vollen-drapet: Forvaring gjøres om til tvungent psykisk helsevern

Den tiltalte for drapet på en ansatt ved en barnevernsinstitusjon i Vollen i Asker er i lagmannsretten dømt til overføring til tvungent psykisk helsevern.

Kjennelsen, som er avgjort av Eidsivating lagmannsrett, er i tråd med aktor og forsvarers påstand.

Bakgrunnen for at saken igjen har vært oppe for retten, er at det nå er enighet om at den da 15-årige jenta var psykotisk under drapet på miljøarbeider Anna Kristin Gillebo Backlund på barnevernsinstitusjonen Små Enheter i Vollen i Asker tirsdag 28. oktober 2014.
De ordner visst opp i gamle justismord for tiden.

Det er hårreisende å dømme et barn til forvaring. (I det ligger at barnet skal lide av alvorlige personlighetsforstyrrelser. Hvilket rett og slett er helt umulig, da det ikke skal gå an å sette personlighetsforstyrrelser på barn. Barn er under utvikling. Barn skal møtes på følelsene sine og lære seg å regulere følelser på normal måte. Ikke straffes og drives inn i psykoser. Barnevernet tilbyr ofte en "hjelp" som egentlig er nye overgrep og påfører barn nye og verre skader. Måtte bare si det.)

Og dette barnet (tror jeg) skal ha mottatt "hjelp" fra barnevernet i mange år, før drapet skjedde. En "hjelp" som mest sannsynlig har vært feilbehandling og direkte skadelig for barnet.
Citera
  • 4
  • 5

Stöd Flashback

Flashback finansieras genom donationer från våra medlemmar och besökare. Det är med hjälp av dig vi kan fortsätta erbjuda en fri samhällsdebatt. Tack för ditt stöd!

Stöd Flashback