Precis som rubriken tyder så undrar jag hur stor skillnaden är när det kommer till hur svår läkarlinjen är om man jämför med sjuksköterska. Jag vet ju att det är stor skillnad på längden av utbildningarna, men när det kommer till tentor och undervisningen, hur mycket mer krävande är läkarlinjen då i jämförelse?
Baserat på många av de sjuksköterskor jag träffat i mitt yrke så skulle jag säga extremt stor skillnad i svårighetsgrad. Vissa är jag bara förvånad över att de över huvud taget tagit sig igenom en högskoleutbildning alls. Eller ens blivit antagen. Det kan jag inte säga om de läkare jag träffat.
Mina fördomar: sjuksköterskor har mest omvårdnad på schemat och ingen "tyngre" medicin. Kurserna är tillrättalagda för att passa studenter i klass med socionomerna, d.v.s. med stort engagemang men klen begåvning.
Sjuksköterskeutbildningen är mer i klass med polisutbildningen än en riktig akademisk utbildning, även om sjuksköterskor efter avlagda "studier" numera tillåts forska om t.ex. bra lyftteknik i geriatriken, blöjor som inte ger eksem och automatiska doseringshjälpmedel.
Flashback finansieras genom donationer från våra medlemmar och besökare. Det är med hjälp av dig vi kan fortsätta erbjuda en fri samhällsdebatt. Tack för ditt stöd!