• 51 772 online
  • 1 213 842 medlemmar
  • 62 620 819 inlägg
  • 1
  • 2
2012-01-02, 04:10
  #1
Medlem
Skvaller om den kända syndikalisten Ruben Tastas Duque?

radioreportage

tidningsartikel

Bild1 Bild2 Bild3
Citera
2012-01-02, 07:06
  #2
Medlem
NotTheFullQuids avatar
En hel bok är tillägnad stora delar av den här killens politiska gärning och författarna är mycket kritiska till denne person. Boken heter så mycket som "Syndikalisternas Nya Ansikte" av L-O Pettersson och Willy Silberstein. Visst det är en partsinlaga från LO men det är fanimig på tiden att någon försöker göra något åt det här jävla packet.

Han växte upp i Latinamerika och kom till Sverige 1977 enligt sidan 89 i boken ovan. (källhänvisningar går som s.XX hädanefter och syftar till boken ovan).

Han förefaller vara facklig förhandlare på heltid men uppbär ingen lön. Han har ett arbetsrum på sveavägen och där har folk ofta stått på kö för att få en audiens med den anarkistiska eminensen. s. 89.

Han har skaffat sig makt inom SAC genom att företräda fyra olika organisationer samtidigt, Västerorts LS, Skärholmens LS (som för övrigt är fyllt av en massa latinamerikanskt pack enligt min underrättelse), Stockholms Hotell och restaurangarbetarsyndikat och registret. s.91

hösten 2007 bildar han "Registret för papperslösa" som är kamporganisation inom SAC. s. 91

I mars 2009 avslöjade SVD att hela 64 personer har skrivit sig på hans lägenhet på 75 kvadrat. se artikel och s. 92.

Han hävdar också vidare på s.92 att han betalar ut ersättningar till strejkande ur egen ficka vilket är mycket lustigt då han hävdar att han har stora studieskulder.

Det har han dock inte, utan enligt kronofogdemyndigheten var han i januari 2011 skyldig 144658 kronor i allmänna mål. Skulder på 57410 kronor preskriberats vid årskiftet 2011 då han haft dem mer än 5 år och inte kunnat betala. Han har därmed drygt 98876 kronor att betala i skuld i underhåll till sina barn. tv-avgiften och studieskulder uppgick till 12587 kronor, böter på 5300 kronor och en skuld till brottsoffersfonden på 500 kronor. s. 92-93

2005 och 2006 deklarerade han runt 200000 kronor i inkomst men 2007 minskade hans inkomst betydligt till runt 35000. Kommer ni ihåg att han startade registret? 2008 och 2009 nolltaxerar han men verkar ändå vara småfet och vid välmåga... s. 93

Registret har sedan det startat drivit in runt 5 miljoner kronor och den bristfälliga redovisningen (myglandet? ) har tydligen kritiserats inom SAC. Han kallar "kamrater inom rörelsen" för "rättshaverister" när han får klagomål och t.ex. när de blockerat restaurangen josefina och inhöstat 600000 kronor så försvann 3/4 och de som faktiskt jobbat på josefina frågade honom vart de tog vägen... svaret? "NO SE", vilket betyder ingen aning. s. 93

Det företaget som han startat är också väldigt intressant, snuten och skattemyndigheten borde kolla upp följande bolag: http://www.allabolag.se/8024449004 företaget drivs som ideell förening och heter Initikilla.

Tydligen är priserna som följer: 200 kronor per timme och med RUT-avdrag blir det 100 kronor i timmen. Räknar man då på detta får man moms på drygt 40 kronor, 160 kronor återstår och avtalsenlig lön är 120 kronor i timmen och med sociala avgifter, semesterlön osv borde lönekostnaden ligga på 180 kronor i timmen snarare. Något stämmer ej här... s. 149

Företaget är vidare ej momsreggat och bedriver trots detta vad man kan kalla momspliktig verksamhet. s.149

Han och de flesta andra syndikalister är ett gäng smågangsters och brottslingar. Vissa mindre, andra större. Herr Tastas Duque är en riktigt stor och ful fisk. Frågan är varför snuten låter han hållas? Är han angivare eller uppgiftslämnare?

Bara på vad som står här, borde de kunna bura in honom för grovt skattebrott m.m.
Citera
2013-03-01, 10:14
  #3
Medlem
spoilers avatar
"Ekot kan i dag avslöja att medlemmar i fackföreningen Syndikalisterna har sålt erbjudanden om anställning i Sverige för mellan 20 000 och 40 000 kronor. Nu säger Syndikalisternas generalsekreterare att hela den lokala avdelningen, Västerorts LS, har uteslutits.

Det handlar om medborgare i länder utanför EU som betalat för att komma hit och arbeta på tillfälliga arbetstillstånd inom städ-, restaurang- och byggbranschen.

Ruben Tastas Duque, ordförande för Syndikalisternas lokala fackförening Västerorts LS, bekräftar att medlemmar tagit betalt för erbjudanden om anställning.

– Det finns folk som har tagit betalt, jag kan säga namnen på personerna som har tagit betalt för att sälja anställningserbjudande, säger Ruben Tastas Duque, ordförande för Syndikalisternas lokala fackförening Västerorts LS.

/.../

Ekot har tagit del av ett mötesprotokoll från Västerorts LS i oktober förra året, som visar att ordförande Ruben Tastas Duque har känt till den illegala handeln under en längre tid. Mötet hölls på Syndikalisternas huvudkontor i centrala Stockholm. Flera personer berättar också att de under hösten uppmärksammat Syndikalisterna på vad som pågått inom Västerorts LS.

Ruben Tastas Duque förnekar att han skulle ha medverkat till att sälja anställningserbjudanden, och fördömer de inblandade.

– Ja, det är skamligt, det är det värsta som finns.

/.../

Har du polisanmält dem?

– Nej, vi har inte polisanmält dem.

Varför inte?

– För att det skulle ha drabbat de som fick arbetstillståndet, säger Ruben Tastas Duque, ordförande för Syndikalisternas lokala samorganisation Västerorts LS.

Syndikalisternas generalsekreterare Liv Marend säger till Ekot nu på morgonen att Syndikalisternas lokala samorganisation, Västerorts LS, uteslöts ur fackföreningen i lördags.

– Vi har uteslutit dem på grund av att stora delar av deras verksamhet strider mot våra principer och värderingar. De har haft en bristande intern demokrati och det är stora luckor i deras redovisning. Vi har sett att det har förekommit oegentligheter, säger Liv Marend."

http://sverigesradio.se/sida/artikel...rtikel=5459164
Citera
2013-03-01, 19:42
  #4
Medlem
spoilers avatar
"Medlemmar i fackföreningen Syndikalisterna har tagit betalt för anställningserbjudanden och godkännande av Migrationsverkets blanketter om arbetstillstånd. Det har ekot berättat om under dagen.

Oftast är det oseriösa företag som administrerar jobberbjudanden och underlag till fackförbund, med till exempel löneuppgifter.

Ruben Tastas Duque, ordförande för Syndikalisternas lokala fackförening Västerorts LS, som i dag uteslöts från Syndikalisternas centralorganisation bekräftar att medlemmar tagit betalt för erbjudanden om anställning.

Det framkommer också av interna dokument, som Ekot läst, att medlemmar i Västerorts LS tagit betalt för de fackliga remissyttranden till Migrationsverket som är en förutsättning för att en person från ett icke EU-land ska få tillfälligt arbetstillstånd i Sverige.

Ruben Tastas Duque anser att han inte gjort något fel när han tagit ut en avgift för att de remissyttranden han skickat till Migrationsverket. Han kallar det en medlemsavgift till syndikalisterna.

– Det är lagligt att ta betalt för ett medlemskap i en fackförening.

För en person som inte ens är i Sverige?

– Det är lagligt att ta ut en avgift för medlemskap i en fackförening ja.

Men det låter ju som att du har tagit 1 500 kronor för en stämpel som de behöver.

– Nej."

http://sverigesradio.se/sida/artikel...rtikel=5460440
Citera
2013-03-01, 21:21
  #5
Medlem
urverksapelsins avatar
Så djuret har äntligen blivit sparkad ur syndikaliströrelsen? Det var bara en tidsfråga. Gött att det äntligen hänt. Hoppas man burar in denne ondskefulle gris på hundra år.
Citera
2013-03-05, 00:50
  #6
Medlem
Clint Ruins avatar
Bättre sent än aldrig Fast något säger mig att vi inte har sett det sista av RTD än
Citera
2013-03-08, 09:45
  #7
Medlem
Jag hörde att dom avstängde Ruben T och hanns org eftersom dom vill inte ha problem med Den Kriminella Organisationen Pocos pero locos även kallad PPL.

http://www.facebook.com/REDandBLACKS...00544323375016
Citera
2013-03-11, 00:07
  #8
Medlem
urverksapelsins avatar
Citat:
Ursprungligen postat av Kalle456
Jag hörde att dom avstängde Ruben T och hanns org eftersom dom vill inte ha problem med Den Kriminella Organisationen Pocos pero locos även kallad PPL. http://www.facebook.com/REDandBLACKS...00544323375016
Stämmer nog inte. Men visst skulle SAC vara för fega för att stå upp mot någon som vågar slå tillbaka. Hursomhelst, hitta på socialism.nu och motkraft att det faktiskt var RBT som blev överallen i sin bostad. Inlägg 654:
Citat:
I början av juli 2012 attackerade Rolando Terans maffiagrupp min bostad och förutom att misshandla och mordhota mig tog med sig datorerna med all information. Jag blev tvungen att gå en tid under jorden.
Maffiagänget fick med sig alla datorer och all info om medlemmarna. När stackars Ruben fick dem tillbaka var de tömda. Snyft snyft.
Citera
2013-03-11, 00:50
  #9
Medlem
Så han blev först sönder slagen sen tog dom hans datorer??? Och sen lämnade dom tillbaka datorerna??? Fattar ingenting ??
Kan någon förklara eftersom allt detta låter som en riktigt dålig historia okej att han fick stryk men varför lämna tillbaka datan när dom tagit den först??😶
Citera
2013-03-11, 22:09
  #10
Medlem
urverksapelsins avatar
Citat:
Ursprungligen postat av Kalle456
Så han blev först sönder slagen sen tog dom hans datorer??? Och sen lämnade dom tillbaka datorerna??? Fattar ingenting ??
Kan någon förklara eftersom allt detta låter som en riktigt dålig historia okej att han fick stryk men varför lämna tillbaka datan när dom tagit den först??😶
Bäst du frågar honom själv:
vasterortsls@yahoo.se

http://motkraft.net/2013/03/10/vaste...iva-klasskamp/
Citera
2013-03-12, 23:56
  #11
Medlem
Citat:
Ursprungligen postat av Kalle456
Så han blev först sönder slagen sen tog dom hans datorer??? Och sen lämnade dom tillbaka datorerna??? Fattar ingenting ??
Kan någon förklara eftersom allt detta låter som en riktigt dålig historia okej att han fick stryk men varför lämna tillbaka datan när dom tagit den först??😶

Dom åkte väl dit på det och var säkert så dumma att dom hade kvar stöldgodset, men dom hade tömt datorn på information. Fattar du nu?
Citera
2013-03-14, 06:51
  #12
Medlem
urverksapelsins avatar
Citat:
Ursprungligen postat av phuw
Dom åkte väl dit på det och var säkert så dumma att dom hade kvar stöldgodset, men dom hade tömt datorn på information. Fattar du nu?
Jag gör det inte. Varför gjorde de sig inte av med stöldgodset/beviset? Sålde dem? Slängde dem? Varför skulle de tömma datorerna? Hur kunde RTD bevisa att de tömda datorerna var hans?
Citera
  • 1
  • 2