• 5
  • 6
2023-02-13, 00:32
  #61
Medlem
GhostofDemocracys avatar
Citat:
Ursprungligen postat av BuggaMigInte
Okej, vad synd...

Mm...
Citera
2023-02-20, 17:28
  #62
Medlem
Citat:
Ursprungligen postat av sueht1emorp0
När man talar om matrix filmen(-rna) så är det väldigt lätt att komma in på områden som konspirationsteorier då det försöks tolkas vad filmen egentligen handlar om. Handlar det om politik? Illuminati? NWO? Samhället? Kanske är det just meningen med filmen. Att försöka tolkas des innebörd. Så som mycket annat som kommer från Hollywood, vare sig det är tv- eller musikindustrin. Kanske även annanstans.

.....

Om vi följer några av karaktärerna i filmen så kanske vi kan hitta något spår. Morpheus namn kanske hävdar till, och kommer från den grekiska guden Orpheus, som enligt Manly P Hall menar är översatt "The dark one". Och då kanske det är menat att vara den aspekt som är först. För från 'Darkness' comes 'Light'. Neo? Anagram för 'One', eller, 'the one', som Morpheus säger. Den utvalde. Messiah principen, kanske? Vi finner även saker som Nebuchadnezzar. Skeppet som för dem på deras resa. Detta finns även att hämta i Bibeln och den mystiska texten 'Sefer ha Zohar' (översätt till engelskan 'The book of the Splendors') eller enbart 'Zohar'.

Tillfällighet? Långtgående? Kanske. Vem vet.

Namnet Nebuchadnezzar är givetvis hämtat från Bibeln. Liksom namnet på den underjordiska staden, Zion. Det som inte hänger ihop är att det den bibliska Nebuchadnezzar framför allt är känd för är att det var han som förstörde staden Jerusalem (som ju också kallas Zion i Bibeln) och gjorde alla dess invånare till slavar. Han var Zions största fiende. Men i filmen är Nebuchadnezzar namnet på "de godas" farkost, de som inte blev slavar...
Citera
2023-02-21, 15:56
  #63
Medlem
Psykonaut-s avatar
Det är en klockren metafor om de man talar med förstår vad man menar med den.

Tex
-De där inne i The Matrix kan inte se det uppenbara, eller inne i filterbubblan, beroende på lyssnare kan man skifta till en term som passar just den individen.

Medvetenhet är en annan term som både kan vara en metafor och en synonym till det förra.
Och det kan vara likt skalen på en lök lager på lager som skymmer sikten till sanningen, likt The Matrix
är vi alla fångar inne i våra osynliga fängelser.

Men jag ska hjälpa er ut, ut ur The Matrix.

David Icke, släng dig i väggen.
Citera
2023-02-27, 13:16
  #64
Medlem
Folk borde titta mindre på Hollywood-töntfilmer och läsa mer klassisk litteratur istället.

Är trött på allt jävla tjat om "white pills" och "black pills" och "red pills" av folk som tror det får dem att låta smarta.
Citera
2023-02-28, 20:17
  #65
Medlem
pantherTypeGs avatar
Finns ju en religion som Matrix är baserat på : Gnostikerna. Så det har åtminstone funnits folk som verkligen trodde på att världen var ett fängelse.
Citera
  • 5
  • 6

Stöd Flashback

Flashback finansieras genom donationer från våra medlemmar och besökare. Det är med hjälp av dig vi kan fortsätta erbjuda en fri samhällsdebatt. Tack för ditt stöd!

Stöd Flashback