Vinnaren i pepparkakshustävlingen!
  • 1
  • 2
2022-08-22, 15:55
  #1
Medlem
wwrs avatar
Felaktig varning: Flashback klassar kritik av Northvolt och EU som "konspiration"

Citat:
Ursprungligen postat av Gromgutten
Du har fått en varning för brott mot 0.03. Trams och off-topic.
Ämne: Northvolt: Åtta orter slåss om batterifabrik (Skellefteå segrare)
Citat:
Ursprungligen postat av wwr
Northvolt kan vara en av de största svindelhärvorna i Sverige. Någon har fått loss miljardbelopp från EU. Man bygger en fabrik som påstår sig klar att starta produktion vid årsskiftet, men ännu sker inga regelbundna leveranser.

Media har ofta skildrat hur företaget attackerats av myndigheter och fack. Företaget har haft konflikt med elektrikerfacket, nu skildras konflikter med byggnads. Polisen har haft flera razzior mot företaget och bl.a. använt drönare och helikopter. Diskrimineringsombudsmannen har varit med i räd mot företaget. Miljömyndigheter har tvingat Northvolt att söka tillstånd för att flytta grodor! Företaget anser att Sverige måste ta emot fler invandrare för att företaget skall få arbetskraft. Andra företag skildras vanligen inte alls på detta sätt.

Man har startat ett företag i en mycket svår bransch där asiatisk industri är marknadsledande. Northvolt har små chanser att lyckas. Nu kan företaget komma att använda påståenden om hur svenska myndigheter angripit företaget för att skylla sitt misslyckande på.

Chefens aktier är värda 7 miljarder har det stått i tdiningarna. EU har inget emot att slösa våra pengar på dessa våghalsiga företag. Om ett misslyckade skylls på svenska myndigheter kan EU flytta fram ytterligare. Vi kan ha blivit blåsta på miljardbelopp.

Innan du kan skriva nya inlägg på forumet måste mottagandet av varningen bekräftas. Klicka på följande länk för att bekräfta att du har mottagit varningen: Länk

Men... Nu har vi varit snälla och har låtit dig dra in tämligen mycket OT. Men vi var väl øverens om att dina tankar, som i detta inlägg, passade bäst i konspirationsforumet.

Du drar tråden OT, du korspostar och du trollanklagar. Vi kommer att moderera hårdare framøver så jag hoppas du tar den här varningen till dig och skärper till dig.


----
Det blev ett långt inlägg. Här är den korta versionen för de som inte har tid med mer:

Northvolt har fått miljarder av EU och andra för att bygga en batterifabrik i Skellefteå. Fabriken blev klar till årsskikftet men har inte producerat något under 8 månader. Tidningarna skrev tidigare mycket om detta projekt, men skriver numera mycket lite om företaget, bortsett från att många märkliga händelser i relation till myndigheter beskrivs: Northvolt har varit tvungna att söka tillstånd för att flytta grodor. Företaget har haft kontroverser med både elektrikerfacket och Byggnads. Polisen har flugit drönare och helikopter vid inspektioner. Diskrimineringsombudmannen har deltagit i razzia. Northvolt anser att Sverige måste ta emot fler invandrare för att företaget skall kunna anställa rätt folk.

Företaget verkar inte producera något men har många kontroverser med myndigheter. Därför drar jag slutsatsen att företaget kan försöka använda myndighterna att skylla på för att dra sig ur ett misslyckat projekt. (Vi vet ännu inte hur det slutar, men så ser det ut nu.) Eftersom det sker en maktkamp mellan EU och Sverige så har EU inget emot att projekt misslyckas om misslyckandet går att skylla på svenska myndigheter.

Allt detta baseras på fakta. Ur dessa drar jag slutsatsen att det är möjligt att EU sprider pengar på misslyckade projekt under förutsättning att det går att skylla misslyckandet på myndigheterna i något medlemsland eftersom försvagade medlemsländer gynnar EU.

Detta kallar moderatorerna för konspiratonsteori, förvisar till ett forum med "tveksamt rykte" och ger mig varning. Vad man kallar konspiration är en ren bedömningsfråga. Man måste kunna ta in denna aspekt i diskussionen i huvudtråden.

----

Den längre versionen:

Jag erhöll varning för ett inlägg som kritiserar företaget Northvolt. Moderatorn anser att inlägget borde ligga i forumet för konspirationer. Men inlägget baseras på fakta:

-- 1 --
Företaget Northvolt har öppnat en fabrik för batteriproduktion i Skellefteå och hävdade i december att produktionen skulle starta före årsskiftet. Företaget har ettusen anställda men har under 8 månader inte presterat någon regelbunden produktion. Bara enstaka rapporter i media har förekommit som t.ex. en bisats i en tidningsartikel om att kansler Scholz provkörde en Scanialastbil med Northvoltbatterier. (Men Northvolt har inte redogjort för några leveranser till Scania.) Årsredovisningen för 2021 är fortfarande inte tillgänglig.

-- 2 --
Förra året skrev media om Northvolt och presenterade projektet mycket positivt. I år har mediabevakningen avtagit kraftigt. De artiklar som skrivs handlar oftast om märkliga relationer mellan företaget och svenska myndigheter och organisationer. Northvolt har varit tvungen att ansöka om tillstånd att flytta grodor. Northvolt har haft konflikter med både Byggnads och elektrikerfacket. Polisen har gjort räder mot företaget med drönare och helikopter, Diskrimineringsombudsmannen har deltagit. Företaget är kritiskt mot svensk invandringspolitik. Företaget vill öka invandringen för att kunna anställa rätt personer! etc

Att Northvolt har konflikter med facket är att förvänta eftersom företagets chef arbetat för Musk som också haft konflikter med facket. Musk har bl.a. Twittrat olagligt att han inte ämnar ge bonus till fackanslutna arbetare.

-- 3 --
Northvolt har erhållit miljarder från EU (EiB) och våra pensionsfonder. Företaget har även erhållit stora belopp från VW och Goldman Sachs. Northvolt kommer att ha extremt svårt att slå sig in i branchen i tävlan med marknadsledande företag i Kina, Japan och Korea med hårt driven asiatisk arbetskraft. Northvolts chef kommer från Tesla som inte har rutinmäsig produktion av batterier utan köper dem från Asien. (Volvo påstods nyligen ämna starta en batterifabrik i Belgien men det visade sig vara montering av batterier framställda i Korea.) Det är helt enkelt svårt att tillverka batterier. Northvolt måste dessutom konkurrera med t.ex. VW:s och Volvos egna batterifabriker. Medieuppgifter gör även gällande att fyra batterifabriker skall byggas i Mo i Rana och två i Vasa samt ett flera i andra delar av Europa. Batteritillverkning baseras dessutom på att "den gröna omställningen" kommer igång. Många menar att den inte kommer att genomföras. Den stora förvaltaren BlackRock uttryckte sig t.ex. tveksamt om den den gröna omställningen i sitt årsbrev. För ett par år sedan släppte EU helt det gröna och krävde in 7500 miljarder för att sätta fart på produktion och koldioxid.

-- 4 --
Ur dessa fakta måste man överväga slutsatsen att EU har beviljat anslag till ett extremt riskfyllt projekt. Om projektet går trögt eller misslyckas så kommer det ändå att gynna EU eftersom massmedia kan skapa en bild av att de svenska myndigheterna har stoppat ett lovande projekt, när i själva verket projektet varit extremt riskabelt från början. Om de svenska myndighterna svartmålas gynnar det EU i den "dragkamp" om kontrollen av Sverige, som sker mellan EU och svenska myndigheter.

----

När jag nämner att jag kan komma att överklaga varningen säger moderatorn att varningen också baseras på andra inlägg som inte tidigare nämnts. Men det kan komma att grumla bilden.

Det väsentliga är att Flashback inte tillåter att man skriver att ett storföretag kan försöka smita ur en felsatsning genom att skylla på svenska myndigheter. Det är mycket rimligt att EU gärna ger pengar till dylika felsatsningar eftersom de kommer att smutskasta svenska och andra nationella myndigheter. Om Northvolt visar sig vara en felsatsning kommer EU att gynnas i sin strävan att kontrollera Sverige genom att de svenska myndigheterna försvagas när de i media presenteras som småsinta, rigida paragrafryttare. Northvolt kan vara ett projekt där EU och storföretagen försöker attackera de myndigheter som Sverige har för att kontrollera dem.

Det väsentliga är att argumentationen är baserad på fakta. Flashback stryper nu kritik av storföretag och EU. I detta fall genom att klassa den som "konspiration" vilket gör att kritiken hamnar i ett annat underforum tillsammans med trådar om att jorden är platt, det finns utomjordingar i Norrland, månen existerar inte etc. Det är ett fult sätt som Flashback försöker stoppa undan relevant kritik. Samma sak har t.ex. skett med tråden om Assange som under lång tid har speglat fallet med fakta i detalj. Om man sedan väljer att tro att CIA har lagt ut en fälla för Assange måste var och en få bedöma. Samma gäller Northvolt. Fakta motiverar att man har rätt att kritisera Northvolt starkt och ifrågasätta företagets motiv.

Flashback skall inte dela upp diskusioner om ämnen så att inlägg som stöder en företeelse läggs i en "huvudtråd" i det "egentliga" forumet och inlägg som kritiserar samma företeelse klassas som konspiration och stoppas undan i ett annat underforum.

Så varningen måste tas tillbaka och det måste vara tillåtet att diskutera de politiska effekterna av detta mångmiljardprojekt.
__________________
Senast redigerad av wwr 2022-08-22 kl. 16:44.
Citera
2022-08-22, 15:56
  #2
Medlem
wwrs avatar
Diskussion med moderatorn

Citat:
Ursprungligen postat av wwr
Citat:
Ursprungligen postat av Gromgutten
Hej!

Jag ser att bara ett av inläggen som røk i raderingsrundan kom med i varningen. Vill du ha de andra också? Eller skall jag komplettera en eventuell trådstart.

Beklagar, det blev lite fel där.

Vennlig hilsen

GuttenCitat:
Ursprungligen postat av wwr
Citat:
Ursprungligen postat av Gromgutten
Hej!

Jag førstår att du inte är øverens, men du blandar in saker som är Off Topic och inte minst driver tråden ännu mer Off Topic. Gør inte det så får dina inlägg vara kvar.

Vennlig hilsen

Gutten

Citat:
Ursprungligen postat av wwr
Citat:
Ursprungligen postat av Gromgutten
Du har fått en varning för brott mot 0.03. Trams och off-topic.
Ämne: Northvolt: Åtta orter slåss om batterifabrik (Skellefteå segrare)
Citat:
Ursprungligen postat av wwr
Northvolt kan vara en av de största svindelhärvorna i Sverige. Någon har fått loss miljardbelopp från EU. Man bygger en fabrik som påstår sig klar att starta produktion vid årsskiftet, men ännu sker inga regelbundna leveranser.

Media har ofta skildrat hur företaget attackerats av myndigheter och fack. Företaget har haft konflikt med elektrikerfacket, nu skildras konflikter med byggnads. Polisen har haft flera razzior mot företaget och bl.a. använt drönare och helikopter. Diskrimineringsombudsmannen har varit med i räd mot företaget. Miljömyndigheter har tvingat Northvolt att söka tillstånd för att flytta grodor! Företaget anser att Sverige måste ta emot fler invandrare för att företaget skall få arbetskraft. Andra företag skildras vanligen inte alls på detta sätt.

Man har startat ett företag i en mycket svår bransch där asiatisk industri är marknadsledande. Northvolt har små chanser att lyckas. Nu kan företaget komma att använda påståenden om hur svenska myndigheter angripit företaget för att skylla sitt misslyckande på.

Chefens aktier är värda 7 miljarder har det stått i tdiningarna. EU har inget emot att slösa våra pengar på dessa våghalsiga företag. Om ett misslyckade skylls på svenska myndigheter kan EU flytta fram ytterligare. Vi kan ha blivit blåsta på miljardbelopp.

Innan du kan skriva nya inlägg på forumet måste mottagandet av varningen bekräftas. Klicka på följande länk för att bekräfta att du har mottagit varningen: Länk

Men... Nu har vi varit snälla och har låtit dig dra in tämligen mycket OT. Men vi var väl øverens om att dina tankar, som i detta inlägg, passade bäst i konspirationsforumet.

Du drar tråden OT, du korspostar och du trollanklagar. Vi kommer att moderera hårdare framøver så jag hoppas du tar den här varningen till dig och skärper till dig.
Hej,

Jag protesterar mot varningen. Det som beskrivs i inlägget är fakta. Man måste tillåta kritik mot företaget i dess tråd.

Vänlig hälsning

wwr
Men vi är alltså inte alls överens om varningen. I det läget kommer jag kanske att ta upp den i kategorin klagomål. Nu när vi utväxlat PM i frågan är det grönt att göra det, vad jag förstår?

Vänlig hälsning

wwr
Om jag startar en tråd så skickar jag PM till dig så kan vi ta diskussion där.

Vänlig hälsning

wwr
Citera
2022-08-22, 18:34
  #3
Medlem
Citat:
Ursprungligen postat av wwr
Flashback skall inte dela upp diskusioner om ämnen så att inlägg som stöder en företeelse läggs i en "huvudtråd" i det "egentliga" forumet och inlägg som kritiserar samma företeelse klassas som konspiration och stoppas undan i ett annat underforum.
Håller verkligen med om detta rent principiellt. Diskussionen i en tråd ska tillåta flera perspektiv!
Citera
2022-08-23, 12:48
  #4
Medlem
Giant Squids avatar
Samtidigt så har du en benägenhet att i alla trådar du skiver mynna ut i samma tema. Att EU förstör Sverige osv,.
Konspirationsforumet är nog rätt lekplats för dig.
Citera
2022-08-23, 16:13
  #5
Moderator
Gromguttens avatar
De borttagna inläggen i senaste svepet som utlovat:

Trollanklagelser och gränsande till 1.06:

Citat:
Ursprungligen postat av wwr
Northvolt verkar också använda sina anslag till att sätta in klassiska troll som personligen attackerar skribenter som ifrågasätter företaget. De hoppas att kunna få tråden att övergå i någon slags personlig vendetta, för att ta fokus från vad som händer med företaget. Det ger också en märklig bild av ett mångmiljardföretag. Det skall man bara hoppa över.

Företaget var mycket omskrivet under förra året. Chefen var t.ex. sommarpratare i radio. Men numera kommer bara enstaka "pseudonyheter" om att t.ex. brandlarmet gått eller en bisats i en tidningsartikel som påstår att Scholz skulle ha kört en lastbil från Scania med Northvoltbatterier. Fabriken i Tyskland blev inget av med. Frågan är om Northvolt kan bevisa att företaget genomför några regelbundna leveranser. Har företaget självt redogjort för leveranser till Scania?

Företaget har fått miljarder i statsanslag. Det lovade starta produktion vid årsskiftet. Men nu förefaller över ettusen anställda i Skellefteå inte kunna prestera någon regelbunden produktion. Då skall myndigheterna titta efter vad som sker, inte bara skicka mer av våra pengar. Fortfarande finns inte årsredovisningen för 2021 tillgänglig.

Men Northvolt verkar ha satt in troll i tråden. Så jag låter nog detta vila ett tag.

Konspiration

Citat:
Ursprungligen postat av wwr
Detta utvecklas precis som jag har förutspått sedan mycket länge. Konflikter med facket beskrivs.

https://da.se/2022/06/nar-blir-det-o...-pa-northvolt/

Storföretagen har startat ett jätteprojekt som är mycket vanskligt och riskabelt. Vi européer skall försöka konkurrera ut marknadsledande asiatisk industri.

När projektet går trögt eller kanske helt misslyckas kommer man att skylla på fack och myndigheter i avsikt att smutskasta de instanser som skall kontrollera storföretagen. Storföretagen kommer att försöka smita ur detta projekt genom att skylla på fack och myndigheter.

Tidigare har uppgivits att polisen har flugit helikopter och drönare mot företaget. Northvolt har varit tvunget att ansöka om tillstånd att flytta grodor etc, dvs överdrivna myndighetsåtgärder.

Våra miljarder används för att skapa ett extremt osäkert projekt som används för att sprida hat mot de myndigheter som skall kontrollera storföretagen. Storföretagen använder detta projekt för att motarbeta de myndigheter och organisationer Sverige har för att kontrollera dem.

Korruption, Konspriation och OT. Det är byggarna av lokalerna som undersøks, inte uppdragsgivaren, det kan om ønskvärt diskuteras i egen tråd om inblandade føretag:

Citat:
Ursprungligen postat av wwr
Northvolt kan vara en av de största svindelhärvorna i Sverige. Någon har fått loss miljardbelopp från EU. Man bygger en fabrik som påstår sig klar att starta produktion vid årsskiftet, men ännu sker inga regelbundna leveranser.

Media har ofta skildrat hur företaget attackerats av myndigheter och fack. Företaget har haft konflikt med elektrikerfacket, nu skildras konflikter med byggnads. Polisen har haft flera razzior mot företaget och bl.a. använt drönare och helikopter. Diskrimineringsombudsmannen har varit med i räd mot företaget. Miljömyndigheter har tvingat Northvolt att söka tillstånd för att flytta grodor! Företaget anser att Sverige måste ta emot fler invandrare för att företaget skall få arbetskraft. Andra företag skildras vanligen inte alls på detta sätt.

Man har startat ett företag i en mycket svår bransch där asiatisk industri är marknadsledande. Northvolt har små chanser att lyckas. Nu kan företaget komma att använda påståenden om hur svenska myndigheter angripit företaget för att skylla sitt misslyckande på.

Chefens aktier är värda 7 miljarder har det stått i tdiningarna. EU har inget emot att slösa våra pengar på dessa våghalsiga företag. Om ett misslyckade skylls på svenska myndigheter kan EU flytta fram ytterligare. Vi kan ha blivit blåsta på miljardbelopp.

Trollanklagelser

Citat:
Ursprungligen postat av wwr
Företaget verkar alltså ha proffstroll anställda som personligen attackerar de som kritiserar företaget. Den här "femåringsnivån" av diskussion använder nästan ingen annan.

Företaget sade att produktionen skulle starta 2021.
Korruption och konspiration:
https://www.nyteknik.se/energi/north...n-nyar-7026392 (17/12 2021)

Korruption och OT

Citat:
Ursprungligen postat av wwr
Northvolt har ettusen anställda. De sade att produktionen skulle starta för 8 månader sedan, men ingen regelbunden produktion sker ännu.

EU kan ha slösat bort miljardbelopp och det gör organisationen gärna om misslyckandet skylls på svenska eller andra nationella myndigheter. Då stärks EU. En mängd nyheter har kommit om Northvolts konflikter med fack och myndigheter.

Northvolt kan komma att försöka smita från ett misslyckande genom att skylla på svenska myndigheter och fack. Det är en ny form av företagssvindel.

Jag har för ögonblicket inte tid att upprepa mina argument mer. Det hela förklaras i mina senaste inlägg. Ha en trevlig dag.

Korruption och trollanklagelser

Citat:
Ursprungligen postat av wwr
Här trollas det vidare om vad olika skribenter har för industrierfarenhet eller hur andra projekt försenats. Det lämnar jag.

Northvolt, med ettusen anställda, lovade starta produktion vid årsskiftet och har ännu inte kommit igång. Det ser ut som om de kan komma att skylla bakslaget på svenska myndigheter och fackföreningar.

Tyvärr bryr sig inte EU om detta när de strör våra pengar över företaget eftersom om skulden hamnar på svenska organisationer så kan EU flytta fram sina positioner.

Troll och ännu ett inlägg som gränsar till korspostning, något som genomsyrar många inlägg i tråden.


Citat:
Ursprungligen postat av wwr
Denna tråd handlar inte om andra postare. Det är vad troll diskuterar.

Detta handlar om ett miljardföretag med ettusen anställda som inte producerar något under 8 månader. Ett batteri räknas naturligtvis inte som produktion. Inte heller sporadiska rapporter om något batteri till ett kulturhus etc
__________________
Senast redigerad av Gromgutten 2022-08-23 kl. 16:16.
Citera
2022-08-23, 16:13
  #6
Moderator
Gromguttens avatar
Jag har rekommenderat wwr att antingen posta sina hypoteser om ”Falseflag”, EU-korruption, svindel eller liknande – där hen anser att Northvolt är ett exempel på sådant, men inte problemet i sig, i antingen konspirationer eller korruption i offentlig verksamhet så att inte tråden drivs OT från att diskutera själva føretaget.

En tidigare situation raderades en rad EU-korruptions- och konspirationsinlägg vilket utmynnade i føljande PM-runda, den som nu tas upp hør ihop med denna så den har därfør relevans i den här tråden.

Citat:
Ursprungligen postat av wwr
Citat:
Ursprungligen postat av Gromgutten
Citat:
Ursprungligen postat av wwr
Citat:
Ursprungligen postat av Gromgutten
Citat:
Ursprungligen postat av wwr
Citat:
Ursprungligen postat av Gromgutten
Citat:
Ursprungligen postat av wwr
Citat:
Ursprungligen postat av Gromgutten
Citat:
Ursprungligen postat av wwr
Hej,

Vad jag kan se så har jag fått minst två inlägg borttagna i tråden om Northvolt.

(FB) Northvolt: Åtta orter slåss om batterifabrik (Skellefteå segrare)

Det ena handlar om hur trögt det går för företaget och hur små möjligheter Northvolt har att lyckas, det andra om hur myndigheter förefaller skydda dem genom att angripa dem om detaljer så att företaget kan komma att använda dessa angrepp för att försöka förklara bort ett misslyckande.

Detta är viktigt att diskutera. Jag ber att inläggen läggs tillbaka.

Vänlig hälsning

wwr

Hej!

De var mestadels OT om någon form av konspiration. Du får fokusera på själva føretaget i den här tråden och ta konspirationsteorierna i avsett delforum, här kommer de att raderas.

Vennlig hilsen

Gutten, moderator.

Ett av inläggen handlar om att svenska myndigheter kan vara mutade eller påverkade att angripa Northvolt om små, obetydliga detaljer. Northvolt kan sedan hänvisa till dessa angrepp när/om företaget misslyckas pga en ren felsatsning med skattemedel. VD påstås även ha blivit stenrik och kan försvinna med våra pengar. Dessutom kommer våra politiker att gynnas eftersom EU gärna ser att de misslyckas.

Det föreligger starka korruptionsmisstankar, inte någon oklar konspiration.

Men om du vidhåller så har vi alltså diskuterat detta och jag kan ta upp modereringen i tavlan för klagomål, vad jag förstår?

Har du möjlighet att skicka de borttagna inläggen så jag kan hänvisa till dem om jag tar upp detta i tavlan för klagomål.

Jag antar att jag kan använda text från inläggen om ämnet till slut ändå hänvisas till tavlan för "konspirationer"?

Moderatorerna från inte skydda myndighetskorruption genom att klassificera den som "konspiration"!

Vänlig hälsning

wwr

Tavla? Du menar delforum? Ämnet ligger rätt, det är du som är off topic i tråden bara när du tar upp egna teorier om bakomliggande orsaker till något som inte det føreligger grund att misstänka har skett.

Korruption kan du gärna ta upp i det här forumet: (FB) Korruption och missförhållanden i offentlig verksamhet

Klart att du kan ta upp det i klagomål om du vill, men bättre att du skriver i rätt delforum och rätt tråd.

Vennlig hilsen

Gutten
OK, tack för svaret.

Jag har några minnesanteckningar från de borttagna inläggen. Vad jag förstår är det alltså OK att jag använder mig av valda delar av den texten om jag skriver i delforumet för "Korruption och missförhållanden i offentlig verksamhet" eller i delforumet för klagomål?

Vänliga hälsningar

wwr

Hej!

Ja, jag kan ju inte svara på hur Korruption uppfattar det men den delen som avhandlar offentlig korruption borde kunna passa där. Delen som avhandlar att allt detta är en false flag bør du nog lägga i konspirationsteorier. Du ser, där är plats før det mesta, det gäller bara att ta det på rätt plats.

Lycka til!

Vennlig hilsen

Gutten

Men då tror jag att jag provar i KoAT. Detta projekt har inte möjligheter att bära sig enligt min uppfattning. Det är en "false flag". Sedan får jag lägga till att det enda sättet de har att komma ur knipan är att myndigheterna slår till mot dem, sannolikt under påverkan.

Det verkar väl rimligt?

Vänlig hälsning

wwr

Det låter som ett intressant upplägg - och på rätt ställe.

Ha en fin kväll!

G

Tack för svaren. Du kommer att förstå när Norge blir intvingade som fullvärdiga medlemmar i EU
I min ungdom fick jag tipset att åka till Norge och jobba, borde ha lyssnat på det, men få insåg då vad som skulle komma att ske. Ni har än så länge klarat er betydligt bättre än vi. Grattis!

Ha det fint.

wwr

Vill før øvrigt passa på att tacka wwr før den fina ton vi, trots meningsskiljaktligheter i sak, kan hålla i våra PM. 😊
__________________
Senast redigerad av Gromgutten 2022-08-23 kl. 16:44.
Citera
2022-08-24, 08:15
  #7
Medlem
wwrs avatar
Citat:
Ursprungligen postat av Gromgutten

KonspirationKorruption, Konspriation och OT. Det är byggarna av lokalerna som undersøks, inte uppdragsgivaren, det kan om ønskvärt diskuteras i egen tråd om inblandade føretag:
Troll och ännu ett inlägg som gränsar till korspostning, något som genomsyrar många inlägg i tråden.


Citat:
Ursprungligen postat av Gromgutten
Jag har rekommenderat wwr att antingen posta sina hypoteser om ”Falseflag”, EU-korruption, svindel eller liknande – där hen anser att Northvolt är ett exempel på sådant, men inte problemet i sig, i antingen konspirationer eller korruption i offentlig verksamhet så att inte tråden drivs OT från att diskutera själva føretaget.

En tidigare situation raderades en rad EU-korruptions- och konspirationsinlägg vilket utmynnade i føljande PM-runda, den som nu tas upp hør ihop med denna så den har därfør relevans i den här tråden.Vill før øvrigt passa på att tacka wwr før den fina ton vi, trots meningsskiljaktligheter i sak, kan hålla i våra PM. 😊
Jag inriktar mig i detta inlägg på det väsentliga, dvs att Flashback inte tillåter att kritik mot Northvolt får skrivas i den tråd om Northvolt som länge funnits, utan skall skrivas i egna trådar, i andra underforum. Dels klassas kritiken som konspiration och hänvisas till ett underforum där folk skriver tokigheter som att utomjordingar finns i Norrland eller att månen inte existerar. Kanske går det att starta ytterligare en tråd om Northvolt i underforumet för korruption. Men då måste alltså hela historien om Northvolt upprepas där och två trådar med liknande innehåll uppstår.

I vilket fall försöker Flashback ta bort relevant kritik mot Northvolt och EU genom att inte tillåta den i huvudtråden om Northvolt. Det är absolut fel. EU skyddas maximalt av större tidningar och högre politiker som praktiskt taget aldrig kritiserar EU allvarligt. Nu rättar ett större forum som Flashback in sig i ledet och flyttar bort allvarlig kritik till andra underforum. Det får inte ske, vi måste ha en öppen debatt. Det går inte att förstå historien om Northvolt om man inte tar med turerna runt dess finansiering och mediabevakning.

Detta är inte konspirationer. Detta är fakta. Om de myndighetsaktiviteter som pressen beskriver riktar sig mot Northvolt eller dess underleverantörer har ingen betydelse. De faller tillbaka mot Sverige i vilket fall. Företagen nämns inte heller vid namn utan bara som "Northvolts underleverantörer".
Citat:
Ursprungligen postat av wwr
Northvolt har fått miljarder av EU och andra för att bygga en batterifabrik i Skellefteå. Fabriken blev klar till årsskikftet men har inte producerat något under 8 månader. Tidningarna skrev tidigare mycket om detta projekt, men skriver numera mycket lite om företaget, bortsett från att många märkliga händelser i relation till myndigheter beskrivs: Northvolt har varit tvungna att söka tillstånd för att flytta grodor. Företaget har haft kontroverser med både elektrikerfacket och Byggnads. Polisen har flugit drönare och helikopter vid inspektioner. Diskrimineringsombudmannen har deltagit i razzia. Northvolt anser att Sverige måste ta emot fler invandrare för att företaget skall kunna anställa rätt folk.

Företaget verkar inte producera något men har många kontroverser med myndigheter. Därför drar jag slutsatsen att företaget kan försöka använda myndighterna att skylla på för att dra sig ur ett misslyckat projekt. ...

Allt detta baseras på fakta. Ur dessa drar jag slutsatsen att det är möjligt att EU sprider pengar på misslyckade projekt under förutsättning att det går att skylla misslyckandet på myndigheterna i något medlemsland eftersom försvagade medlemsländer gynnar EU.
...
Ja. Tack för en trevlig ton i diskussionen. Nordisk enighet vinner i längden.
__________________
Senast redigerad av wwr 2022-08-24 kl. 09:07.
Citera
2022-12-26, 06:47
  #8
Medlem
wwrs avatar
Flashback skyddar Northvolt och EU genom extrem och felaktig moderering

Trådens titel:

Flashback skyddar Northvolt och EU genom extrem och felaktig moderering.

Jag fick ånyo varning i tråden om Northvolt. (Den förra diskuteras här.)

Kritiken mot modereringen sammanfattas i det PM jag skickade till moderatorn igår, efter den senaste varningen. Det återges nedan, tillsammans med moderatorns motivering för varningen.

Moderatorn inleder med att säga att jag upprepar vissa åsikter. Det är riktigt.

På senaste tiden har jag betonat två saker:

1. Northvolt har 1500 anställda och sade för ett år sedan att man skulle starta produktionen. Nu ett år senare säger man samma sak igen. Produktionen verkar inte ha kommit igång. (FB) Northvolt: Åtta orter slåss om batterifabrik (Skellefteå segrare)

2. I somras sade en tidning att Northvolt hade lämnat sin stora investering i Tyskland. Men den senaste veckan har chefen Carlsson uppträtt i TV och tidningar och hotat med att flytta den tyska fabriken till USA om han inte får mer pengar av EU (Han har redan fått 6 miljarder av EU/pensionsfonder och påstått ett otal miljarder av andra storföretag för att grunda fabriker i Europa.) Han verkar alltså hota med att flytta en investering som han inte är delaktig i ?!

Detta är de två överskuggande problemen med Northvolt just nu. (Punkt 1 har jag fått stöd i från vissa andra. Men detta är bara som jag ser det. Det kan självklart ses på annat sätt. Men det måste få framföras.) Därför betonar jag detta ur olika synvinklar. Jag skriver inte bara detta i inläggen utan återommer till det ur olika aspekter. Man måste fokusera diskussionen runt det man anser viktigt. Det finns ingen regel mot att upprepa åsikter. Om inte åsikter fick upprepas, kunde väsentlig kritik enkelt kunna döljas av perifert "småprat".

Moderatorn säger även att jag "duckar" och inte diskuterar. Det stämmer att jag inte svarar på alla motfrågor som ställs. Det går inte att göra. Då kan argumenteringen hamna helt snett. Det finns ingen regel om att man måste svara på alla motfrågor. Vem som representerar vad i denna tråd ger jag ingen åsikt om. Men ett storföretag skulle lätt kunna dränka all kritik om företaget anställde några influencers som mest ställde motfrågor och tog upp perifera aspekter av ett företag i Internetforum, om det funnes regler om att man måste svara på alla motfrågor som ställs.

Moderatorn anför även att det citerade inlägget är OT. Det stämmer inte. Inlägget diskuterar hur chefen Carlsson, som förra året var en mediastjärna nu inte ens förekom i artikel eller på bild när statsministern besökte företaget. Det är mycket anmärkningsvärt. Det har jag även tidigare framhållit. (Kristersson besökte inte ens den omtalade jättefabriken i Skellefteå utan en annan avdelning av Northvolt, i Västerås.)

Inlägget jämför även med Elon Musk. Det är en självklar jämförelse att göra. Musk är Carlssons tidigare chef och driver även han "gröna" projekt som Tesla. Men Musk verkar närmast ha släppt Tesla (hans avgång har begärts av en stor aktieägare) och hoppat vidare till Twitter. De gröna aktörerna lanseras ofta hårt i media när de är på "uppgång". Men när deras förutsägelser skall slå in eller planer skall förverkligas minskar ofta informationen. I Northvolts fall verkar media ha lagt locket på när fabriken öppnades, efter riklig uppmärksamhet i media 2021.

En av Carlssons främsta meriter som presenterades förra året var att han jobbat hos Musk, på Tesla. Det måste man få anföra. Mycket tyder på att Musk är en skojare, anser jag. Han lovar och lovar, men uppfyller inte. Denna länk är ett exempel. Andra får gärna ha andra åsikter, men jämförelsen är relevant och måste få framföras.

https://www.e-rabbit.org/global/othe...robottaxis.mp4

Hela den gröna agendan handlar om hur förutsägelser ges stor uppmärksamhet i media medan dessa sedan glöms bort. Eftersom så lite information om Northvolt numera i media måste man dra slutsatser av andra liknande projekt.

Av denna orsak måste man får jämföra med Musk och andra gröna aktörer som försvunnit ur media (som Greta Thunberg). Man måste sätta Northvolt i sammanhang med andra gröna projekt för att förstå hur Northvolt skulle kunna vara ännu ett grönt projekt som kostar stora pengar och ges stor publicitet under uppbyggnaden, men sedan faller i glömska. Därför måste man göra jämförelser med andra gröna projekt.

Se t.ex. hur FN:s miljöchef redan 1972 påstod hur vi hade "10 år på oss att stoppa katastrofen". De gröna dogmerna bara upprepas men fakta kontrolleras aldrig. Det måste man få påpeka när man diskuterar Northvolt.

http://www.snowleopard.info/global/w...rs_climate.png

De inlägg jag skrivit sedan den 22/12 verkar nu raderade. Flashback försöker döda kritken av Northvolt över julhelgen när förmodligen många användare har tid att besöka forumet.

----

Jag har även fått senare inlägg raderade som jag skall ta upp till diskussion med moderatorerna.

Jag har även tagit upp den senaste varningen till diskussion med moderatorn, vilket ju krävs enligt reglerna. Min kommentar följer nedan. Moderatorn har inte svarat på ungefär ett dygn vilket är ovanligt, men jag har i alla fall följt reglerna på denna punkt, innan jag nu gått vidare med disussionen hit.

Citat:
Ursprungligen postat av wwr
Citat:
Ursprungligen postat av Gromgutten
Du har fått en varning för brott mot 0.03. Trams och off-topic.
Ämne: Northvolt: Åtta orter slåss om batterifabrik (Skellefteå segrare)
Citat:
Ursprungligen postat av wwr
Jag kommenterar eller svarar inte på alla inlägg i tråden. Ibland beror det på att jag vill försöka hålla kvar diskussionen vid det jag anser vara väsentligt. Carlsson sade för ett år sedan att produktionen just skulle starta, men nu säger han samma sak igen. Bara det är så anmärkningsvärt att företaget bör utredas, anser jag.

(FB) Northvolt: Åtta orter slåss om batterifabrik (Skellefteå segrare)

Vi måste få reda på vad som produceras. I hårda data.

Carlsson syntes inte till i text eller bild i artikeln om statsministerns besök, det är också märkligt. Men nyligen var han i en tidning och föreföll behöva mer statsbidrag. Jag misstänker att det hela kan handla om förhalningstaktik. "Ge oss mer pengar, vänta bara, så blir det storvinst." Det liknar Nigeriabrev där mottagaren kan "vinna mycket pengar" om den bara betalar avgifter eller sol-och-våraren som måste ha pengar till advokaten för att få ut "mosters miljonarv". Europa svälts nu på energi för att vi skall provocera fram en ny rysk revolution. "Håll ut bara så faller Putin snart." Men han blir bara rikare.

Globala aktörer utnyttjar att massmedia inte längre ifrågasätter stora aktörer som EU. En slags variant på "too big to fail". I Northvolts fall skall vi acceptera förlust och kanske fler inbetalningar i mer än 10 år, tror vissa i tråden. Carlsson har 1500 anställda och verkar bara ha kommit till "fintrimning" efter ett år, trots att det har funnits en pilotfabik. Det kräver ingående förklaringar.

Eftersom informationen är så sparsam får man försöka dra slutsatser från t.ex. Musk som är Carlssons tidigare chef och också driver gröna projekt. Musk fick stora bonusar av Teslas aktieägare och blev världens rikaste person. Nu leker han med Twitter och den tredje största individuelle aktieägaren i Tesla har begärt hans avgång. Aktien faller. Musk har sålt många aktier i företaget och Tesla går på REA nu i USA. Den som tar ut bilen före årsskiftet får rabatt, trots att Musk liksom Carlsson sagt att "allt vi producerar är redan sålt". Jag avslutar med denna video där Musk sedan snart 10 år förutsäger att de självkörande bilarna snart är verklighet, men man ligger inte ens nära ännu. Passa på att titta om ni inte sett den, den är svår att hitta på nätet numera.

https://www.e-rabbit.org/global/othe...robottaxis.mp4

God Jul!

Innan du kan skriva nya inlägg på forumet måste mottagandet av varningen bekräftas. Klicka på följande länk för att bekräfta att du har mottagit varningen: Länk [borttagen]

Du postar återigen i stort sett samma sak om och om igen. Eller går off topic, eller driver tråden off topic. Du kunde fått betydligt fler inlägg med som orsak till den här varningen

Førsøk att diskutera istället før att ducka.

Vi har just plockat bort +30 inlägg som är off topic eller upprepningar, det borde inte behøvas.

God jul!

Gutten
Hej,

Jag protesterar mot varningen. Det måste vara tillåtet att diskutera det man betraktar som viktigt gällande företaget. Northvolts förespråkare försöker hela tiden dra diskussionen från att företagets produktion fortfarande inte är känd. Det måste man få betona. Jag skriver det oftast i anslutning till annat material.

Det finns inget krav att man måste svara på alla inlägg. Många postare sätter motfrågandet i system och troll slutar som bekant aldrig att fråga. Dessa motfrågor är avsedda att dra diskussionen till mindre känsliga områden.

Carlsson har jobbat för Musk. Båda sköter "gröna" företag inom liknande branscher. Därför är det relevant att jämföra deras metoder.

Man måste sätta företagens verksamhet i ett vidare perspektiv. Detta är nödvändigt för att förstå varför de arbetar som de gör. Att motivera sin argumentering är naturligtvis tillåtet.

Vänlig hälsning,

God Jul!

wwr
__________________
Senast redigerad av wwr 2022-12-26 kl. 07:35.
Citera
2022-12-26, 07:13
  #9
Medlem
wwrs avatar
Här är senaste meddelandet till moderatorerna:
Citat:
Ursprungligen postat av wwr
Hej igen,

Jag ser att du inte haft tid att svara. Det har jag inga problem med. Ni kanske har mycket över jul.

Jag vill bara meddela att jag tagit upp tråden om Northvolt och denna varning i en tråd i underforumet för kritik.

(FB) Flashback skyddar Northvolt och EU genom extrem och felaktig moderering.

Jag tror också ni tagit bort två senare inlägg. Jag har inget kvar i tråden sedan 22/12, verkar det. Jag vill även ha tillbaka de senaste två inläggen, de var relevanta.

Vänliga hälsningar, God Fortsättning

wwr
Citera
2022-12-26, 10:54
  #10
Medlem
Lobbar Flashbacksmodsen åt Northvolt?
Citera
2022-12-26, 11:38
  #11
Medlem
HaveFuns avatar
Förstår inte hur du menar att det blir fel om du duckar frågor? Du får väl argumentera för din sak?

Inväntar moderators svar i tråden med spänning.
Citera
2022-12-26, 11:55
  #12
Medlem
Eponumoss avatar
Citat:
Ursprungligen postat av HaveFun
Förstår inte hur du menar att det blir fel om du duckar frågor? Du får väl argumentera för din sak?

Inväntar moderators svar i tråden med spänning.
Ja, ska bli spännande. Man ska inte varnas för att man inte svarar på frågor. Någon sådan plikt finns inte i regelverket.
Citera
  • 1
  • 2

Stöd Flashback

Flashback finansieras genom donationer från våra medlemmar och besökare. Det är med hjälp av dig vi kan fortsätta erbjuda en fri samhällsdebatt. Tack för ditt stöd!

Stöd Flashback