Citat:
Ursprungligen postat av
Methos
Som sagt, står du och häckar på en lastplats som inte tillhör dig är det ett trafikförhållande. Således varken parkerar eller stannar jag.
Sedan kan man alltid se till att butiken inte får leveranser på en vecka så skall vi se att du får smisk. För ni verkar tro att butikerna inte behöver ha sitt gods.
Methos, jag har sett att du pratat om lastzoner tidigare, och jag antar skillnaden mellan lastzon och lastplats är diffus för dig. Lastzon är något som finns på tomtmark, men parkerar någon där så går det inte att skriva ut en kontrollavgift på det. Vid infarten till Tomtmarken sitter det vanligen ett områdesmärke E20 som säger att det råder parkeringsförbud i området, fordonet rapporteras på E20, och i anteckningarna skriver man ”Uppställd i Lastzonen, eller uppställd i Vändzonen”.
Lastplats är något helt annat, den kan bara ägas av kommunen, den kräver LTF, och felparkeringsavgiften ligger på 1300 kronor, och den har en längre övervakningstid än parkeringsförbud, om man tror att det kan handla om tungt eller skrymmande gods, det är inte ovanligt att man låter DHL lastbil vara på platsen, man går vidare bara, men personbilar rapporteras på Lastplats, vägmärke måste finnas, meterantal och tidsangivelse skrivs i anteckningarna typ;
7 – 19
0 – 15 meter
Fordonet står på 7.5 meter från stolpen
Mätt med lasermätare
Foton Taget
Gågator lika så, dom ägs av kommunen och måste ha en LTF, dom finns bara på Gatumark, det är rapporteringspunkt 26.
Förordning (2001:651) om vägtrafikdefinitioner
Gågata En väg eller en vägsträcka som enligt en lokal trafikföreskrift ska vara gågata och som är utmärkt med vägmärke för gågata
https://www.riksdagen.se/sv/dokument...r_sfs-2001-651
LTF Här på Lästmakargatan i Stockholm, en Gågata som är en parallell gata till Kungsgatan, där får man inte leverera gods klockan 10.00 - 06.00 alla dagar i veckan. Det är hårt för Transportörerna och andra att bara få leverera gods från 6 på morgonen till 10 på förmiddagen, men den bedömningen är politisk, inte juridisk!
https://rdt.transportstyrelsen.se/rd...NoNavigation=1
Vi har undantag i Trafikförordningen som gör att parkeringsvakter på Gatumark får Stanna eller parkera på vissa plaster där allmänheten inte får, Lastplatser är en av dom!
Trafikförordningen 11kap
9 § Trots 3 kap. 49 a § första stycket, 53 § första stycket 10, 54 § eller 55 § första stycket 3, 8 kap. 1 § första stycket 2 eller förbud som har meddelats genom lokala trafikföreskrifter får fordon stannas eller parkeras när det används
1 vid parkeringsövervakning som avses i lagen (1987:24) om kommunal parkeringsövervakning m.m.,
https://www.riksdagen.se/sv/dokument..._sfs-1998-1276
Man eftersträvar under en rimlig söktid, att hitta den minsta parkeringsöverträdelsen, och att fordonet ställs upp under kortast möjliga tid!
Att du inte har stannat eller parkerat i cykelfältet för att någon står i vägen på lastplatsen, lycka till med det bestridandet eller överklagandet hos Polisen, om du fått en parkeringsanmärkning på det!
Polisen redogör för att dom inte har några juridiska möjligheter att göra undantag för ömmande fall, dom frågorna ligger på politikernas bord, några citat;
Citat:
Polisen har nämligen ingen rätt att göra så kallade skälighetsbedömningar. Vi kan därför inte ta hänsyn till ömmande omständigheter som du berättar om i ditt bestridande. Det enda undantaget för detta är om du stannat ditt fordon på grund av att en nödsituation uppstått. Nöd tolkas i enlighet med 24 kapitlet 4 § i brottsbalken. Det ska alltså vara en situation där det har varit fara för liv, hälsa eller egendom. Bedömningen av vad som utgör nöd är väldigt snäv.
Att det inte fanns några lediga parkeringsplatser när du skulle till läkaren eller att biljettautomaten inte fungerade när du skulle betala din parkeringsavgift är alltså inte nödsituationer och inte heller situationer som Polisen kan ta hänsyn till. Vi kontrollerar bara om parkeringsvakten har gjort rätt eller inte.
https://www.svtstatic.se/image-cms/s...nm%C3%A4rkning