• 36 378 online
  • 1 146 808 medlemmar
  • 59 360 484 inlägg
Idag, 02:34
  #38593
Medlem
magiciadehexs avatar
Citat:
Ursprungligen postat av LOE2
"Låt mig bara göra ett rättvisande försök, så ska ni få se..."
https://www.skrattnet.se/sites/defau...rattnet-se.jpg

Fru Justitia, rättvisans gudinna, hånler nog när hon tänker på JM:s alldeles viktlösa alibin och lögner, som inte ger "rättvisans balansvåg" någon jämvikt, tvärtom så ökar vikten i vågskålen som talar till nackdel för JM. Att fru Justitia har blottat sitt ena bröst, får mig av någon anledning att tänka på den första häktesförhandlingen med JM och MR. Minns att jag tyckte det var så taktlöst av JM att komma till rätten med en svartvit-randig tajt top med bara axlar och utan bh för att framhäva silikontuttarna. Kanske var hon inledningsvis så självsäker att hon tänkte att solbränd, bar hud och en avslöjande top visade hennes "sex appeal" och skulle ge henne fördelar hos den manliga delen av domstolen. Fan vet?!
Citat:
Ursprungligen postat av LOE2
Jag tycker att Akis död rimligen måste fastställas som mord, medan JM:s roll kan komma att bedömas otillräckligt styrkt. Jag tycker att det är viktigt att mordfallet hålls öppet. Då finns teoretiskt möjligheter för senare fällande av de fysiskt skyldiga för mord, för fällande av JM för delaktighet/medhjälp till mord, för resning gällande JM:s friande från anstiftan. Det kan komma att ta tio år innan något avgörande händer, men det gör inte så mycket, det polisen behöver göra är i stort sett bara att vänta på förändringar i familjedynamiken.
Helheten i ett system är större än summan av dess beståndsdelar, det betonas inom systemteorin. Individerna inom en familj delar en gemensam kontext där man endera begränsas eller utvecklas, i relation till varandra. På grund av detta kan man sällan lägga ansvaret för en lyckad eller misslyckad utveckling på enbart en individ. Det handlar om ett komplext samspel där man ständigt anpassar sig till varandra. När nu JM låses in är hon utanför "familjesystemet", d.v.s hennes påverkan av de övriga minskar i rask takt. Har redan minskat betydligt. Hon försvinner inte bara fysiskt - utan även mentalt för barnen - gudskelov.
Familjedynamiken förändras, det har redan börjat. Hur man nu ska förhålla sig till varandra, till sig själva och slutligen till Mördar-Möller. Gissar att mycket hänger på hur JB agerar, hon som varit tajtast av alla med sin mor. Faller hennes fasad, att vara spela tuff och försvara JM, så tror jag att mycket kan hända. Det har bara börjat nu när hon vittnade ofördelaktigt för JM. När hon inte, som förr, ställde upp på lögnerna för mammas skull.
Eller, som JM skulle ha uttryckt det - för "familjens skull".

Citat:
Ursprungligen postat av zilvereko
Det har du helt rätt i, för lojaliteter kommer brytas i framtiden, hemligheter sippra ut om det finns några (vilket jag tror). Saker och förhållanden förändras. Kan bero på mycket, men utanför fängelset kan jag tänka mig allt från misshandel till skilsmässa, psykiskt breakdown, missbruk och en hel del annat.

Inifrån fängelset kan jag föreställa mig en superbitter JM som kommer släppa på sina hemligheter. Antingen för att hon vill hämnas på någon, eller för att hon inte vill falla ensam.Kan vara barnen eller någon annan i hennes nätverk.
Instämmer i allt du skriver här. Förändringar kommer att ske. Förändringar som inte skulle vara helt oväntade är t.ex att JB och JJ separerar och/eller att DB får ett psykbryt. Han såg mycket pressad ut där i hovrätten.

En självömkande, bitter, egoistisk och förbannad psykopat som JM - ja där kan man förvänta sig vad som helst om/när sanningen börjar komma fram från "familjen". Oj, vad det ska svida.
Och oj vilken frenesi hon kommer att uppvisa i brevskrivande m.m när hon inleder sin "hämnd-tour" mot de som valt att berätta sanningen, även om de då också avslöjat sig själva.
För Hikes skull så hoppas jag att hon tills dess avsagt sig uppdraget, så att hon slipper de kommande mentala och moraliska djupdykningarna.
Citera
Idag, 04:01
  #38594
Medlem
magiciadehexs avatar
Tänker tillbaka på när jag var i hovrätten och vilka "vibbar" jag fick av JB, JJ och DB.
Lite kvinnlig intuition kanske, eller helt enkelt för mycket fantasi. Vet inte?
Ibland lägger man märke till små detaljer och tänker på vad det beror på och vad det säger om personen.

JB känns som en ganska sorglig varelse som styrts och påverkats alldeles för mycket av JM.
Genom JM:s prägling, dålig självkänsla samt missbruksproblematik så har hon försökt att ha ett hårt yttre, ett tufft skal fast hon egentligen bara är som en osäker tonårstjej fortfarande i sitt inre.
Hon verkar ju ha vissa drag av JM i personligheten tyvärr, men tror inte att dessa drag sitter så djupt inne som hos JM. Kom in "hel och ren" med lite tonårsstajl på kläderna. Kort jacka med fuskpälskrage, naturvit, tajt stickad tröja, ljusa kängor och en märkesbag. Slitet hår som ser hemmafärgat ut för det var ojämnt färgat med mörkare ton längst ut. Hårt sminkad med lösögonfransar och tatuerade bryn.
Tror varken hon eller JJ går till frisören, återkommer till det.
Jag tror att det var uppgjort dessa tre vittnen emellan - att JB skulle ensam vittna och vittna mot JM:s påstådda mörkerkörningsproblem och även tala om att hon tycker att det verkar som att JM är inblandad.

Att hon skulle vittna kan betyda att hon har minst att förlora, att hon är "minst" inblandad i Aki-mordet av dessa tre. Behöver inte oroa sig lika mycket för JM:s hämnd som övriga två.
Sen så är det väl också så, av vad jag minns, att JM aldrig pratat skit om JB i förhören som hon gjort om de övriga två. JB är ganska säker alltså, förmodligen för att hon har för många hållhakar på JM som också vet att om JB vänder sig mot henne så följer de andra med. Skulle kunna vara så.
Jag har hela tiden tänkt att JB verkligen är inblandad i Aki-mordet men efter hennes sista vittnesmål här så får det mig att tro att hon är inblandad men till en mera "passiv" del som t.ex att ha passat tvillingarna, kört JJ eller liknande.

DB kommer in, "hel och ren" och ser lite prydligare ut än jag förväntat mig, även fast jag vet att han inte är "prydliga" typen. Han är ganska lång, har jeans och rutig skjorta, kortklippt mörkt hår.
Har många drag av JM i ansiktet, de är väldigt lika. Tänkte på allt hemskt JM sagt om honom i förhören, när hon försökte skylla ifrån sig på honom. Hur känns det, att veta att ens mor gjort det?
Måste vara helt förödande. Sammanbiten, allvarlig, ser verkligen spänd ut och som att han bara vill iväg därifrån, så fort som möjligt. Undrar om det bara är rädsla inför rätten (och vad som komma skall) eller känslan av att ha tvingats dit pga sin mördande, förtalande, ljugande mamma och att han helst inte vill befinna sig i samma rum som hon. En kombination av detta kanske.

JM gör inga gulligullande försök till att få hans uppmärksamhet och hälsa i alla fall, vilket hon gjorde när JB kom in. Han, liksom de andra två, har ju varit med förr och vet att det ibland kan löna sig bäst att inte vittna. Han ger lite känslan av att vara psykiskt instabil, att man kanske kan förvänta sig ett psykbryt - om han blir tillräckligt hårt pressad. Måste säga att jag inte är hundra på att han är direkt inblandad i Aki-mordet men att han däremot vet hur allt gått till. Men, inte heller en omöjlighet att hans mor fått även honom att hjälpa till i dådet. Om så är fallet tror jag att han kommer att börja prata.

När JJ kommer in får i vart fall jag väldigt dåliga vibbar. Obehaglig snubbe med "fuck you"-utstrålning.
Klädd som förorts-trash/slyngel/gangster. Prålig svart skinnjacka som han ej tar av, jeans med en massa "fejkslitningar"/revor/hål. Kortsnaggat hår, rakat med vissa ställen där skallen syns igenom, som om rakningen/klippningen misslyckats. Utstrålningen säger: skyldig. Eller så är jag väldigt fördomsfull när det gäller hans stil.
Citera