• 5
  • 6
2017-04-22, 08:54
  #61
Medlem
forts

Stöttar Kinberg-Batras SD-strategi
Vänsterpartisten Rosanna Dinamarca har kallat dig för ”Moderaternas länk till SD”. Är du det?
– Jag vet inte hur jag är en länk till SD.
Kanske att man kan tycka att du spelar Sverigedemokraternas rasistiska bas i händerna när du till exempel kallar Muhammed för en pedofil?
– Jag tycker inte att det är något fel att vinna SD-väljare, tvärtom vill jag det. Det är fruktansvärt dumt att sju partier har haft som policy att inte vinna väljare från SD, det är ganska logiskt att de växer då. Men det gör man inte genom att slänga ur sig några okvädningsord mot Muhammed. Vi kan vinna SD-väljare genom att föra en seriös ekonomisk politik och en stabil migrationspolitik, och att visa att vi tar fajten mot vänstern.
Vad säger du om att Anna Kinberg-Batra har öppnat upp för ett samarbete med SD?
– Det vi har gjort är att öppna upp för att ha ett samtal med dem. Jag har inga problem med det. Jag stöttade den förra policyn, att man skulle isolera SD politiskt. Men det kommer till en punkt när man måste ställa sig frågan ifall det funkar, och det gör det ju inte. Då är det dags att ompröva det.
Var befann du dig när du hörde talas om terrorattacken i Stockholm?
– Jag satt hemma i Solna. Den kvällen skulle jag ha min födelsedagsfest, och jag funderade ett tag på att ställa in. I slutändan blev det kanske inte lika mycket drag som det var tänkt, men jag bestämde mig för att inte låta den där jävla terroristen förstöra planerna så vi körde på.
Fredrik Reinfeldts uppmanade svenska folket att öppna sina hjärtan för flyktingar inför valet 2014. Hur ser du på hans tal tre år senare?
– Jag tyckte det var bisarrt redan då. Det var ett extremt egoistiskt drag av honom. Under de åtta år jag följde Fredrik Reinfeldt brydde han sig otroligt lite om flyktingfrågor, han ville inte ha det på agendan. Att då inse att ”vi kommer att torska valet, men jag vill göra en exit som en good guy” och ställa sig där och säga ”öppna era hjärtan” var bisarrt och väldigt egoistiskt.
Hanif Bali ser sig inte som en framtida partiledare.
Hanif Bali ser sig inte som en framtida partiledare.Foto: LOTTE FERNVALL
M måste hitta sin ”selling point”
Vill du själv bli partiledare på sikt?
– Nej, för jag är en specialistpersonlighet. En partiledare måste vara en generalist. Den måste klara av att ha ett intresse för allt, och särskilt för människor. De områden som jag främst brinner för är integration, migration, och lite utbildning också.
Moderaternas opinionssiffror dalar, och ligger just nu kring 17 procent. Vad har gått fel?
– Det är flera faktorer. Delvis är vi ”between a rock and a hard place”; de som svingar åt SD går till SD, och de som inte gillar det går istället till Centerpartiet just nu. Vi måste hitta vår unika ”selling point”. Moderaterna har haft en tid av sanering bakom sig; vissa frågor har gjort det snudd på omöjligt för vissa väljare att rösta på oss – till exempel vår migrationspolitik. Nu har vi löst det, nu är det dags att gå tillbaka till vår unika politik.
Anna Kinberg-Batra har sagt att du stundtals har ”varit över gränsen”, och att hon för en ”dialog” med dig om detta. Det låter som att hon skäller ut dig med jämna mellanrum?
– Nej, jag har aldrig blivit utskälld av henne. När hon var gruppledare var det någon gång vi pratade om de här sakerna, men det var inte så att jag blev inkallad till henne utan det var under ett samtal.
Hanif Bali skrattar till:
– Och det är fascinerande när folk säger att Anna ska ”agera” mot mig. Vad ska hon göra – ta ifrån mig min mobiltelefon? Jag är en riksdagsledamot, som sitter här på ett eget mandat.
FAKTA
Citera
2017-04-22, 08:57
  #62
Medlem
53280s avatar
Som Vänsterpartiet Kommunisterna skulle hylla det offer som deras väpnade gren lätt skjuta ihjäl på Tyska ambassaden.. Hycklare av värsta sort. Nu gör muslimerna copy cat på detta hyckleri
Citera
2017-05-05, 23:13
  #63
Medlem
Kan ni fittor bestämma er?
När muslimer inte ställer terrordåden i dålig dager eller visar stöd, då håller de med om det som hänt och är lika dåliga som terroristerna själva.
Kommenterar de däremot och säger att det är dåligt? ja då är de hycklare som döljer sin plan.

Det är tur att flashbackare är som möss, de sitter och gnager o håller på när man inte kan se dem men så fort de exponeras i dagsljus är de helt plötsligt puts väck.
Citera
  • 5
  • 6

Stöd Flashback

Flashback finansieras genom donationer från våra medlemmar och besökare. Det är med hjälp av dig vi kan fortsätta erbjuda en fri samhällsdebatt. Tack för ditt stöd!

Stöd Flashback