• 46 453 online
  • 1 202 838 medlemmar
  • 62 244 821 inlägg
  • 1
  • 2
2018-09-07, 18:06
  #1
Medlem
"De poserar med automatvapen, sprider antisemitiska bilder och har stått bakom en massaker på skolungdomar.

V-ledaren Jonas Sjöstedt kritiseras nu för sitt möte med organisationen Grupp 194 – och kopplingarna till den militanta samarbetspartnern DFLP.

Grupperna har delvis finansierats genom svenska skattemedel.

Den tidigare terrorklassade organisationen DFLP är mest kända för Ma'alot-massakern 1974. Då tog gruppen 85 judiska skolungdomar som gisslan i Ma'alot, i norra Israel, och krävde frisläppandet av politiska fångar.

När så inte skedde öppnade DFLP soldater eld – och sköt ihjäl 21 av ungdomarna.

DFLP, Demokratiska fronten för Palestinas befrielse, har också kritiserats för att de så sent som 2014 deltog i raketskjutningar mot civila mål i Israel.

Gruppen har också en svensk samarbetspartner – i den pro-palestinska organisationen Grupp 194 som finns i Malmö och Landskrona. Facebook-bilder visar bland annat hur medlemmar från DFLP håller möten med sina flaggor och symboler i Grupp 194:s lokaler.

Svenska Dagbladet avslöjade redan 2016 att Vänsterpartiet mellan 2012 och 2016 gett bistånd till väpnade DFLP. Totalt rörde det sig om över en miljon kronor i bistånd, som DFLP fick dela på tillsammans med två andra palestinska vänsterpartier.

Rapporter från Sida visade också att det colombianska kommunistpartiet (PCC) fått närmare 1,3 miljoner kronor. Partiet har hammaren och skäran i partisymbolen och pengarna ska ha gått till "marxist-leninistisk träning". Det revolutionära Arbetande massornas parti (PLM) på Filippinerna fick också över en miljon kronor.

Partiledaren Jonas Sjöstedt hänvisar genom sin pressekreterare till Vänsterpartiet i Skåne. Emma Eliasson Åström, politisk sekreterare på Vänsterpartiet i Skåne, säger i ett skriftligt uttalande om kopplingarna till Grupp 194 och DFLP:

– Vi i Vänsterpartiet Skåne har inget formellt samarbete med Grupp 194, men det finns medlemmar i Grupp 194 som är också är engagerade i Vänsterpartiet. Det vi har gemensamt är våra ställningstaganden för ett fritt Palestina och mot antisemitism. Vänsterpartiet Skåne har inga band till DFLP.

V-riksdagskandidaten och Grupp 194-ledaren Said Hadrous har avböjt att kommentera.

Magnus Utvik, författare och tidigare litteraturkritiker i SVT:s Gomorron, har granskat Vänsterpartiet i en ny bok och lyfter fram problematiken med en grupp av revolutionära röster inom partiet.

– De menar att V gått för långt åt höger och att de måste få Vänsterpartiet på en revolutionär linje. Det har varit en fråga om de ska uteslutas men ännu är de kvar och de har en extremt revolutionsromantisk syn på ryska revolutionen och pratat öppet om en socialistisk revolution och maktövertagande.

Han säger att partiledaren Jonas Sjöstedt är en mästare på att tillfredsställa alla dessa olika läger inom partiet och ändå ge en bra bild utåt.

– Sjöstedt är en sammanhållande länk, en mästare på att tona ned allt som är stötande. I SVT fick han nyligen frågor om socialism och kunde inte riktigt svara på det. Men i sitt linjetal sa han att han strävar efter en demokratisk socialism. Tvivla inte på nåt annat, kamrater, sa han. Han är en mästare på att glida på allting.

https://www.expressen.se/nyheter/val...kopplad-grupp/

Vänstern och Sjöstedt kommer naturligtvis undan igen eftersom de tillhör de goda. Vänstern precis som miljöpartiet verkar ha nio politiska liv i media. Tänk er om det varit SD som hade sådana kontakter med militanta högergrupper.

Vad tror Flashback? Får detta överhuvudtaget någon påverkan på V:s röster i valet?

Kan man som parti, partiledare och riksdagspolitiker ha denna typ av kontakter?
Citera
2018-09-07, 18:20
  #2
Medlem
Vad fan är frågan om med vänsterns samröre med terrorgrupper och islamism, gång på gång bland Miljöpartiet och nu med självaste Sjöstedt också.
Citera
2018-09-07, 18:23
  #3
Medlem
Captinheros avatar
Bra att sådant skit kommer upp. Hoppas alla övriga partier får en hårdgranskning . Speciellt V C Mp och S

Får hoppas att det också når den stora massan
Citera
2018-09-07, 18:23
  #4
Medlem
Låt oss hoppas att detta kommer upp i kvällens slutdebatt. Att det rådande regeringsalternativet S+MP gjort sig beroende av ett extremistparti som stödjer och subventionerar dödandet av judar är inget som allmänheten förstått. Vill 10% av befolkningen rösta på V efter detta?
Citera
2018-09-07, 18:27
  #5
Medlem
Citat:
Ursprungligen postat av Slentrin
Vad fan är frågan om med vänsterns samröre med terrorgrupper och islamism, gång på gång bland Miljöpartiet och nu med självaste Sjöstedt också.

Jag tror att om de hårdgranskades som SD skulle man hitta mycket mycket mer skit.

Man skrapar nog bara på ytan här.
Citera
2018-09-07, 18:29
  #6
Medlem
GeneralRuskendruls avatar
Hoppas Åkesson tar upp det ikväll som svar på Sjöstedt rasistanklagelser.
Citera
2018-09-07, 18:31
  #7
Medlem
Finns väl inget att se egentligen.
Kommunister är ju terrorister,det vet varenda normalt funtad människa.Historien är full av avgrundsvänsterns brott emot mänskligheten.
Att runt tio-tolv procent av den svenska valmanskåren är så naiv eller rent ut sagt dumma i huvudet att de kan rösta på Jonas Sjöstedt med hantlangare är ju bara barockt på ett sätt som en hyggligt intelligent person knappt kan greppa.

Vänsterpartiet Kommunisternas valopinion är ett bra bevis för att röstbehörighet bör kopplas till någon form av vedertagen verklighetsuppfattning.Fakta är att kommunister borde sitta i fängelse...som allra bäst för dem.
Citera
2018-09-07, 18:43
  #8
Medlem
EnGodForlorares avatar
Självklart stödjer man DFLP precis som man stödde ANC på 1980-talet. Även en pacifist begriper att om någon blir angripen med våld har denne rätt att försvara sig med det våld som nöden kräver.
Citera
2018-09-07, 18:46
  #9
Medlem
2big4yous avatar
En sensation att media kör ett avslöjande om Vänstepartiet i elfte timmen... men sen slog det mig att Miljöpartiet riskerar att åka ur och många av deras väljare har gått till just Vänsterpartiet.
Är avslöjandet taktik från media i ett försök att få tillbaka Mp väljare så att dom hänger kvar???
Eller för att rädda Sossarna kvar som största partiet?
__________________
Senast redigerad av 2big4you 2018-09-07 kl. 18:56.
Citera
2018-09-07, 18:59
  #10
Medlem
lillapaddingtons avatar
Skandal minst sagt! Har terroristen Jonas kommenterat detta? Har han begått ett brott?
Citera
2018-09-07, 19:01
  #11
Medlem
För sent för att påverka valet skulle jag tro
Citera
2018-09-07, 19:03
  #12
Avstängd
Är det bättre om han hade poserat med terrorgruppen IDF, ts?
Citera
  • 1
  • 2