2015-11-17, 18:44
  #1
Avstängd
53280s avatar
Lunds universitet använder ordet "massinvandring" för att marknadsföra en debatt. Ordvalet får kritik av den Vänsterextrema Brottsydikantet Expo.
– Det är inte alls ett neutralt begrepp. Det är ett väldigt använt begrepp inom den främlingsfientliga och rasistiska idévärlden, säger politisk kommissarier Sara Duarte på vänsterextrem Expo.


http://www.sydsvenskan.se/lund/unive...ntligt-ordval/
Citera
2015-11-17, 18:54
  #2
Medlem
Rent spontant tycker jag att man ska kunna använda sig i grunden värdeneutrala begrepp oberoende av hur andra använder det. Har de inte bättre självförtroende än såhär, att de anpassar sig helt efter den "högerextrema" sidan?

Sen kan jag tycka att det, rent objektivt, är konstigt att "massinvandring" som begrepp skulle vara negativt för mångkulturalisterna. De borde väl vara positiva till begreppet eftersom de älskar invandring.

Oavsett vad tycker jag "guilt by association" är unket och det är synd att det i praktiken är ett såpass starkt fenomen som folk, vare sig de vill eller inte, måste förhålla sig till i den offentliga debatten.
Citera
2015-11-17, 18:58
  #3
Avstängd
Genast underkastar sig "vetenskaps"-institutionen Lunds universitet sig den mäktiga sionistiska förföljarorganisationen Expo, som är en underorganisation till ADL.

Så mycket objektiv och trovärdig är vetenskapen idag, när "Storebror" med sina "teleskärmar" och "Tankepoliser" a la Expo, jagar alla som inte använder "Nyspråks"-ordboken och påverkar vetenskapen i en viss manipulerad riktning.

George Orwell vänder sig i graven.
Citera
2015-11-17, 19:46
  #4
Medlem
Pansarhyenas avatar
Intressant är att man ibland kan se begreppet "massinvandring" användas i historiska sammanhang, som t.ex. i kombinationen "massinvandringen till USA på 1800-talet", men den relativt sett större invandringen till dagens Sverige får man alltså inte benämna så...

Men, för att citera mig själv i ett annat sammanhang:

Citat:
att referera till dagens svenska invandring som enbart "invandring" är ungefär som att kalla både Haparanda och New York "stad". Formellt sett helt korrekt, visst, men av goda skäl brukar den förra benämnas "småstad" och den senare "storstad", eller rent av "världsmetropol". Skillnaden är helt enkelt för stor för att inte uppmärksammas i språket. Och på samma sätt är skillnaden mellan det genomsnittliga EU-landets och Sveriges invandring allt för stor för att inte uppmärksammas i språket.

Vilket såklart är huvudorsaken till varför Expo och dess likar är så måna om att försöka undertrycka termen "massinvandring"! Man vill ju ge sken av att situationen är normal, att det inte finns något exceptionellt med våra invandringsvolymer (eller ville i alla fall så länge det var möjligt...).

Dessutom vill man väl hellre att folk säger sig vara kritiska mot "invandringen" än mot "massinvandringen" eftersom det senare antyder att man har problem med volymer snarare än med främlingar. Vänstern värnar ju hårt sin svartvita världsbild där meningsmotståndarna alla är smygnazister...
Citera
2015-11-17, 20:41
  #5
Moderator
Ruskigbusss avatar
Trams raderat. Rubrik justerad.
/Mod
Citera
2015-12-12, 13:11
  #6
Moderator
Ruskigbusss avatar
Där fick man för att man var snäll.

Forumet ni befinner er i handlar om Censur och yttrandefrihet, INTE invandring.

Alltså diskuteras inte hurvida massinvandring existerar eller inte, inte heller VAD massinvandring är för sorts djur, eller något annat som kan diskuteras i Invandringsforumet eller andra politiska forum.

Alltså diskuteras i den här tråden hurvida Expo skall få ha åsikt om hur Lund Universitet skall få skriva som de vill, eller om LU skall få göra det oavsett vad Expo tycker, och annat som har med censur och yttrandefrihetsaspekten att göra.

För att vara tydlig: Det spelar ingen roll om Expo har rätt eller fel, eller om LU har rätt eller fel - frågan handlar HÄR om vem som skall kunna hindra vem från att skriva vad.

/Mod
Citera
2015-12-12, 15:27
  #7
Medlem
Det är skrämmande att universitetet inte vågar stå upp mot Expo. Nog för att begreppet "massinvandring" har brukats flitigt av bland andra Sverigedemokraterna, men i grunden är det ett neutralt ord. Engelskans "mass immigration"/"mass migration" är helt okontroversiella och används av bland andra Cameron och Theresa May. Som Ulrika Oredsson i redaktionskommittén för Debatt i Lund påpekar är ju invandringen till Sverige idag större än vad den någonsin varit. Mot bakgrund av det borde begreppet inte vara särskilt laddat.

Märkligt är också att universitetet inte väljer någon likvärdig term som exempel "storskalig invandring" om det nu är nödvändigt att byta. Nej, istället väljer man att tala om "flyktingkris". Inte "migrantkris", utan "flyktingkris". Vips har alla migranter förvandlats till flyktingar. Det är ju missvisande om något.

Den här överdrivna anpassligheten vittnar om rädsla. Expo är ingen myndighet. Expo har ingen rätt att censurera ord och bestämma vad forskare och studenter ska diskutera på sina seminarier och debatter. Hela den här historien får en att undra om de sitter med hållhakar på folk.
Citera

Stöd Flashback

Flashback finansieras genom donationer från våra medlemmar och besökare. Det är med hjälp av dig vi kan fortsätta erbjuda en fri samhällsdebatt. Tack för ditt stöd!

Stöd Flashback