2010-07-21, 22:52
  #1
Medlem
brybjörns avatar
Tjena alla killar och tjejer!


Det är såhär att jag igår kväll satt vid datorn innan jag skulle sova. Då mottog jag ett ytterst ovanligt SMS från ett nummer som inte var något telefonnummer i alla fall. Jag citerar:


723093014808:
christer r:
<1/8>
jag hatar mig själv för att jag skriver det här.men som jag ...
http://m.mail.live.com/?mkt=SV-SE&cr=116
<Svara M för mer>


Jag sökte på numret på google och på hitta.se men hittade så klart inget. Länken gick till MSN Live inloggningssida vilket var väldigt konstigt eftersom min MSN är kopplad till g33k.se och jag har inte skrivit mitt nummer någonstans på Internet alls.


Jag tänkte inte så mycket mer på det utan jag tänkte att det måste ha blivit någon sorts jättekonstig bugg. När jag vaknade i morse däremot så hade jag fått ett till sånt där konstigt SMS, och här tätnar mystiken. Citerar:


723093014809: (notera att det är en nia och inte en åtta i slutet som på förra smset)
christer r:
vill du gifta dig med mig?
<1/5>
tager du martina christer att bli ...
http://m.mail.live.com/?mkt=SV-SE&cr=116
<Svara M för mer>


Det här gjorde mig mycket fundersam och jag har gått och grubblat på det hela dagen. Nu undrar jag om det är någon som har varit med om något liknande eller som har någon som helst förklaring på detta. Jag kommer bli galen om jag inte får reda på vad fan det är, det är det sjukaste som har hänt på länge.


Vem är denna Christer?
Varför i helvete friar han på SMS eller vad det är ifrån?
Fick han sin Martina till slut?


Tack på förhand, eder tillgivne brybjörn.

EDIT: Knäppte kort på smsen så ni inte tror jag hittar på bara.
http://data.fuskbugg.se/skalman01/----DSC00264.JPG
http://data.fuskbugg.se/skalman01/-----DSC00265.JPG
__________________
Senast redigerad av brybjörn 2010-07-21 kl. 23:04. Anledning: La till bilder.
Citera
2010-07-21, 23:02
  #2
Medlem
RWK1993s avatar
Telefonnumret är jättekonstig.

Kan det möjligtvis vara någon polare som vill driva runt litegrann?
Citera
2010-07-21, 23:06
  #3
Medlem
brybjörns avatar
Jo precis, har aldrig sett ett sånt nummer förut. Nej tror inte det är någon polare. Har ingen kompis med hjärnkapacitet nog att utföra detta, hur ska han ha kunnat få tag i ett sånt där nummer dessutom?
Citera
2010-07-21, 23:16
  #4
Medlem
mongokillers avatar
Det e tydligen fler som har fått det

http://www.ut.se/blogg/ingrid_saarva/varning-for-konstiga-sms%281629502%29.gm

Gissar på att det är ngt slags bedrägeri, skulle inte svara på dem och jag var du
Citera
2010-07-21, 23:31
  #5
Medlem
sviffets avatar
Sätter ett par slantar på att du får kontot kapat om du loggar in på den bifogade "live" adressen.
Citera
2010-07-22, 00:37
  #6
Medlem
brybjörns avatar
Citat:
Ursprungligen postat av sviffet
Sätter ett par slantar på att du får kontot kapat om du loggar in på den bifogade "live" adressen.

Dum som jag är så gjorde jag ju naturligtvis det... Dock så fungerade det att logga in, och mailen har inte blivit hackad, så det verkar inte vara något lurt med länken heller.
Citera
2010-07-22, 04:49
  #7
Bannlyst
Citat:
Ursprungligen postat av brybjörn
Dum som jag är så gjorde jag ju naturligtvis det... Dock så fungerade det att logga in, och mailen har inte blivit hackad, så det verkar inte vara något lurt med länken heller.

Förmodligen har någon eller några nu tillgång till ditt lösenord. Kan ju vara en polare som vill in och snoka i mailen och din facebook eller liknande.
Alltså, en falsk MSN-ruta som skickar logg på dina inloggningsuppgifter.

Syftet kanske inte ens är att sno ditt konto, utan bara gå in och kika.
Jag hade bytt lösenord omgående.
Citera
2010-07-22, 11:40
  #8
Medlem
brybjörns avatar
Citat:
Ursprungligen postat av Robinho82
Förmodligen har någon eller några nu tillgång till ditt lösenord. Kan ju vara en polare som vill in och snoka i mailen och din facebook eller liknande.
Alltså, en falsk MSN-ruta som skickar logg på dina inloggningsuppgifter.

Syftet kanske inte ens är att sno ditt konto, utan bara gå in och kika.
Jag hade bytt lösenord omgående.



Givetvis så har jag bytt lösenord på mail, MSN, facebook osv. för att vara på den säkra sidan.
Någon som har nån aning om ifall jag möjligtvis kan ha fått en keylogger eller liknande på mobilen nu? Den har Android 2.1.
Citera

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Det är enkelt att registrera ett nytt konto

Bli medlem

Logga in

Har du redan ett konto? Logga in här

Logga in