• 1
  • 2
2008-04-04, 22:03
  #1
Bannlyst
Kommer inte ihåg om det är provat, men billigt, smakar det bra?
Citera
2008-04-04, 22:15
  #2
Medlem
Jadå smakar gott, smakar vit fisk!
Citera
2008-04-04, 23:09
  #3
Medlem
nivamans avatar
Jag använder pangasius till fiskgratäng.
Däremot har jag dålig erfarenhet av panering + stekning, eftersom fisken är ganska fast.
Citera
2008-04-04, 23:15
  #4
Medlem
rayraviolis avatar
Mina erfarenheter av pangasius säger att den i bästa fall har en liten bismak av sjöbotten, i sämsta fall smakar den bara dypöl. Ingen fisk jag rekommenderar.
Citera
2008-04-04, 23:27
  #5
Medlem
klybans avatar
Allt handlar om hur bra dom har sumpat den då.
Och dom som är snåla och vill ha mest kilo iväg till kund är dom som smakar sump.

Kommer inte ihåg siffror men i sumpning tappar fisken rätt så mycket vikt.


Har själv en sån där påse i frysen, det är la dags snart och se vad man kan göra med den
Citera
2008-04-04, 23:40
  #6
Medlem
wiiiilis avatar
pangasius är helt ok vardags mat med rätt smaksättning dvs kraftig.

men det är inget jag skulle bjuda på till någon mer formell måltid.

som någon tidigare skrev så smakar den dy.

men det är mycket protein för pengarna
Citera
2008-04-05, 00:16
  #7
Medlem
Vidrigt!
Smakade asiatiskt sumpmark i käften i 2 dagar
Citera
2008-04-05, 09:04
  #8
Medlem
Citat:
Ursprungligen postat av Kiwisen
Vidrigt!
Smakade asiatiskt sumpmark i käften i 2 dagar


OJ, du måste ha varit med om nåt riktigt hemskt för att ha fått smaka på asiatisk sumpmark!
Citera
2008-04-05, 09:11
  #9
Medlem
rayraviolis avatar
Citat:
Ursprungligen postat av klyban
Allt handlar om hur bra dom har sumpat den då.
Och dom som är snåla och vill ha mest kilo iväg till kund är dom som smakar sump.

Kommer inte ihåg siffror men i sumpning tappar fisken rätt så mycket vikt.

Jo, det är förstås pengarna som styr här. För jag kan tänka mig att pangasius skulle smaka finfint om den var uppväxt i friskt vatten, på naturlig föda och i lite långsammare tempo. För själva köttkvaliteten är inte så tokig.

Detsamma kan sägas om den odlade röding och regnbågslax som säljs i Sverige. Har provat dansk regnbåge ett par gånger och den har varit i klass med pangasius (från dypöl) och en och annan röding jag har köpt har haft en lite väl stark smak av sjöbotten. Synd på så fina fiskar.
__________________
Senast redigerad av rayravioli 2008-04-05 kl. 10:05.
Citera
2008-04-05, 09:31
  #10
Medlem
dePauls avatar
Har liknande erfarenhet. Köpte 2,5 kg pangasiusfilé för några år sedan, när den började bli poppis.

Bjöd hem ett gäng vänner och tänkte överraska med något nytt. Stort misstag!

Efter att ha stått och panerat skräpet i över 1 h så åkte allt i bingen pga den utpräglade dysmaken och konsistensen på köttet som påminde om uppblött tidningspapper. Faktum är att pangasius påminner om karp i smaken, fast sämre .

Det fick bli en snabb räddningsaktion. Fixade en snabb soppa och lite småtilltugg i stället.

~Paul~
Citera
2008-04-05, 10:26
  #11
Medlem
Morticians avatar
Jag tycker den är väldigt ojämn i smaken ibland smakar den kanon ibland kan man få ett paket som smakar gammal sjöbotten. Gjorde faktiskt sjötunga Walewska på nyåret och alla tyckte det var det bästa de ätit. Jag hade tur som fick tag på ett bra paket. Däremot funkar den inte att panera.
Citera
2008-04-05, 10:39
  #12
Medlem
dePauls avatar
Citat:
Ursprungligen postat av Mortician
Däremot funkar den inte att panera.
Hmm, det har man minsann lärt sig den hårda vägen .

~Paul~
Citera
  • 1
  • 2

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Det är enkelt att registrera ett nytt konto

Bli medlem

Logga in

Har du redan ett konto? Logga in här

Logga in