• 1
  • 2
2007-12-29, 14:45
  #1
Medlem
Fiskmånglarens avatar
Blev så jävla sugen på revbensspjäll och vill ha era marinadtips.
Brukar själv köra chilimarinad men känner att det är dags att testa en ny.
Citera
2007-12-29, 15:01
  #2
Medlem
dePauls avatar
Citat:
Ursprungligen postat av Fiskmånglaren
Blev så jävla sugen på revbensspjäll och vill ha era marinadtips.
Brukar själv köra chilimarinad men känner att det är dags att testa en ny.
Din chilimarinad är säkert OK. Brukar köra med en sådan själv.

Ibland brukar jag använda min universalmarinad som ser ut såhär:

3 msk soja
2 tsk Colman’s senapspulver
2 stora finhackade vitlöksklyftor
1 tsk socker
1 tsk ättiksprit
1 tsk glutamat
2 tsk krossad, stark paprika (Cayennepeppar, chilipulver och liknande)

Ifall du tycker att denna marinad är för tjock så kan du späda ut den med lite vatten. Testa den och berätta vad du tyckte .

~Paul~
Citera
2007-12-29, 15:01
  #3
Medlem
Marinera inte. Glasera i ugnen i stället.

Rivet citronskal, citronsaft, socker och lite olja kokar du ihop så det blir
lagom tjockt, klibbigt och balanserat söt/surt. Förkoka revbensspjällen
och kör dem i ugn på slutet med glasyren på.
Citera
2007-12-29, 15:07
  #4
Medlem
Fiskmånglarens avatar
Citat:
Ursprungligen postat av dePaul
Din chilimarinad är säkert OK. Brukar köra med en sådan själv.

Ibland brukar jag använda min universalmarinad som ser ut såhär:

3 msk soja
2 tsk Colman’s senapspulver
2 stora finhackade vitlöksklyftor
1 tsk socker
1 tsk ättiksprit
1 tsk glutamat
2 tsk krossad, stark paprika (Cayennepeppar, chilipulver och liknande)

Ifall du tycker att denna marinad är för tjock så kan du späda ut den med lite vatten. Testa den och berätta vad du tyckte .

~Paul~

När du skriver glutamat, menar du köttglace el. dyl?
Citera
2007-12-29, 15:13
  #5
Medlem
FNGs avatar
Han menar natriumglutamat en smakförstärkare som återfinns i många människors hem under annat namn. Det är en av huvudingredienserna i bland annat Aromat och Grillkrydda. Så kör på aromat om du har det.
Citera
2007-12-29, 15:22
  #6
Medlem
Fiskmånglarens avatar
Citat:
Ursprungligen postat av FNG
Han menar natriumglutamat en smakförstärkare som återfinns i många människors hem under annat namn. Det är en av huvudingredienserna i bland annat Aromat och Grillkrydda. Så kör på aromat om du har det.

Ok.
Jag vet vad det är (E621) det var därför jag tänkte på köttbuljong.
Tack ändå.
Citera
2007-12-29, 15:32
  #7
Medlem
FNGs avatar
Coolio, rent generellt kan man köra på thailändsk fisksås också, molto MSG in that shit! Tyvärr så får ju antagligen revbenspjällen en ganska fiskig smak om man skulle göra det.
Citera
2007-12-29, 15:38
  #8
Medlem
Fiskmånglarens avatar
Citat:
Ursprungligen postat av FNG
Coolio, rent generellt kan man köra på thailändsk fisksås också, molto MSG in that shit! Tyvärr så får ju antagligen revbenspjällen en ganska fiskig smak om man skulle göra det.

Jag skippar nog fisksåsen.
Du har inget recept själv månne?
Citera
2007-12-29, 16:38
  #9
Medlem
redbull72s avatar
Såg Nigella göra en marinad som passade till det mesta, kött, korv, o fågel, hittar inte receptet på recept.nu, men har för mig att det innehöll något av följande:
Sweet chilisås, den söta varianten.
tranbärssylt
mandariner
lime

tycker det fattas något, nån som såg programmet på 4:an den 25:e??
Citera
2007-12-29, 16:50
  #10
Medlem
klybans avatar
Jag kokar mina rebenspjäll med lök,morot,kryddor och liquid smoke i ca 1h
Där efter lägger jag någon favorit glace på och grillar, nu på vinterhalvåret så blir det i ungen annars i grillen ute.

Liquid smoke gör så man får man grill/BBQ smak, mycket användbart till rätter som man normalt grillar ute.
Men tag för guds skull inte för mycket för då blir det inte ätbart, när man kokar så har man 1del liquid smoke och 9delar vatten.
När jag gör hamburgare så tar jag 1 tsk i 50ml olja som jag då penslar med under stekning.

Liquid smoke finns i de flesta affärer och då bland tabasco,tigersås och starkasåser.
Flaskan är väldigt dryg om man nu inte skall koka revbensspjäll var och varannan vecka
Citera
2007-12-29, 17:02
  #11
Medlem
Bultmans avatar
Jag kör med ungefär lika stora delar tomatpure, soja, honung och vinäger. Sedan kryddar man med något riktigt starkt som chili, cayennepeppar eller tabasco.
Citera
2007-12-29, 17:59
  #12
Medlem
FNGs avatar
Citat:
Ursprungligen postat av Fiskmånglaren
Jag skippar nog fisksåsen.
Du har inget recept själv månne?

Hmm, jag skulle nog hellre göra en 'dryrub', jag har lite svårt för flytande marinader av någon anledning. Chili, paprikapulver, peppar, havssalt, kummin. Mixa eländet ordentligt, gnid in det i köttet ordentligt, strö på över så att det blir ett lager. Lägg i ett par plastpåsar över natten eller ännu hellre i ett par dagar så att det riktigt får safta in sig. sen lågtempar du ribborna på galler i ugnen läääänge! Proportionerna på kryddorna är inte speciellt viktiga. Man ska ta vad man tycker om.
Citera
  • 1
  • 2

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Det är enkelt att registrera ett nytt konto

Bli medlem

Logga in

Har du redan ett konto? Logga in här

Logga in