Citat:
Ursprungligen postat av StigAllan
Är enbart intresserad av egennupplevda smaksensationer.
Så länkar till receptsidor är ej aktuella.
Men du kan gärna tipsa om de bästa spjällen på sidan du länkade till.
Om du har testat dom själv förståss!
Var ju därför jag skickade länken då den bygger på egenupplevda smaksenationer och inte allmänt vedertagna recept.
Alabamastilsribs är dock en grej jag testat, här receptet från den sidan på engelska
BARBEQUED SPARE RIBS ALABAMA STYLE
3-4 lbs. pork spare ribs
Barbeque sauce (below)
Cut in serving pieces. Sear in frying pan until browned well on both sides. Drain off all fat and pour on barbeque sauce and bake until ribs are tender.
BARBEQUE SAUCE:
2 med. onions, chopped
4 c. catsup
1/2 c. brown sugar
2 c. water
1/8 tsp. pepper
1/4 c. butter
1 1/3 c. vinegar
2 tbsp. prepared mustard
1/4 c. Worcestershire sauce
Notera att jag la till en glaze man penslar på (Honey Glaze, finns att köpa i en massa affärer innan jag hällde över såsen och det blev perfa)
Edit: En annan sydstatsklassiker jag testat är att grilla spjällen tills de får fin färg, och servera dem med en coleslaw som du gör på riven vitkål och rivna morötter (2 delar vitkål, 1 del morötter) tillsätt en rejäl dos majonnäs (Hellman´s helst, inte vanlig svensk, fransk senap, en stänk citon- eller koncentrerad apelsinjuice, salt och svartpeppar.