• 1
  • 2
2006-02-28, 21:52
  #1
Medlem
StigAllans avatar
Köpte på mig ett spjäll och vill nu veta hur ni lagar till era favoritspjäll.
Brukar inte laga till revbensspjäll så ofta så tipsa gärna.
Citera
2006-02-28, 22:15
  #2
Medlem
Blanda olja, honung, senap, salt och peppar (och ev. grillkrydda). Dela upp revbensspjällen i mindre delar. Pensla på marinaden. Ta ut revbensspjällen ur ugnen och pensla på i omgångar mellan varven. Ät dem som de är, serverade med några kalla bärs framför tvn.

Mumma!!
Citera
2006-02-28, 22:16
  #3
Medlem
glyos avatar
Citat:
Ursprungligen postat av StigAllan
Köpte på mig ett spjäll och vill nu veta hur ni lagar till era favoritspjäll.
Brukar inte laga till revbensspjäll så ofta så tipsa gärna.
Måste erkänna att revbensspjäll inte är någon höjdare att göra själv som jag upplevt det. Den enda gången det riktigt varit så man inte kan sluta äta var på legoland med en varm liten macka på sidan av

annars brukar väl sånnahär funka:

http://www.ica.se/FrontServlet?s=mat...evbensspj%E4ll
Citera
2006-02-28, 22:28
  #4
Medlem
StigAllans avatar
Tackar så länge!
Honung brukar vara vanligt i spjällrecept, soja ibland.
Fortsätt gärna att upplysa mig om ert eller mormors favoritrecept.
Citera
2006-02-28, 23:04
  #5
Medlem
Madchilds avatar
Det här receptet är tagen från nån tv-kock, minns dock inte vilken. Jag har gjort det 3-4 ggr och kan garantera att det är gruvligt gott!

Chillispjäll:

* Revben - 1 sida
* Torkad, rökt chili - 3 st
* Färsk chili - 3 st
* Vitlök - 6 klyftor
* Limeskal + saft - 2 st
* Citronskal + saft - 2 st
* Honung
* Paprikapulver
* S o P

Blanda allt, förutom citrussafterna och honungen, till en rejäl och slät gegga. Smeta på den geggan på revbenen och låt det stå i nån timme. In i ugnen på ca 175-180 grader i ca 80 minuter med folie på. Ta ut och krama på citron och limesaft, pensla på honung och kör in igen i ca 30 min utan folie. Klart. Gör ganska starkt, käka med rostad potatis och BBQ-sås.
Drick öl.
Citera
2006-02-28, 23:33
  #6
Medlem
buffalos avatar
.
Citera
2006-03-01, 00:30
  #7
Medlem
StigAllans avatar
Citat:
Ursprungligen postat av buffalo
ICA har fina färdiggrillade revbensspjäl som är riktigt goda.

Vad fan ska jag göra med mina som väntar på marinad i kylen?
Ska jag lämna tillbaka dessa och få färdigrillade i utbyte?
Läs för helvete trådstartarens inlägg innan du kommenterar!

PS:
Madchilds recept har den hittills trevligaste innehållsförteckningen!

Öka nu matfreaks som inte är muslimer!
Citera
2006-03-01, 00:43
  #8
Medlem
Mysonoxens avatar
Citat:
Ursprungligen postat av StigAllan
Köpte på mig ett spjäll och vill nu veta hur ni lagar till era favoritspjäll.
Brukar inte laga till revbensspjäll så ofta så tipsa gärna.

Jag hämtar ofta inspiration från denna sida, men varning den är GIGANTISK men en guldgruva för alla receptintresserade, tyvärr är den på engelska men dess omfång gör att man ej får underskatta den om man är seriöst intresserad av att göra något av sina spjäll, hoppas bara att det inte blir för mycket för dig

http://www.cooks.com/rec/search/0,1-...e_ribs,FF.html

Edit: bry dig inte om de första en och andra recept som inkluderar färdig sås, det finns massor med såsrecept i de klickbara länkarna
Citera
2006-03-01, 01:06
  #9
Medlem
buffalos avatar
Citat:
Ursprungligen postat av StigAllan
Vad fan ska jag göra med mina som väntar på marinad i kylen?
Ska jag lämna tillbaka dessa och få färdigrillade i utbyte?
Läs för helvete trådstartarens inlägg innan du kommenterar!

PS:
Madchilds recept har den hittills trevligaste innehållsförteckningen!

Öka nu matfreaks som inte är muslimer!
Ursäkta för att jag tipsade dig om revbensspjäll då.
Citera
2006-03-01, 01:20
  #10
Medlem
CrazyCopKillers avatar
E det tjocka revben så är Rosmarin gott

Tunna e nog godare med nån bbq variant
Citera
2006-03-01, 01:36
  #11
Medlem
StigAllans avatar
Citat:
Ursprungligen postat av Mysonoxen
Jag hämtar ofta inspiration från denna sida, men varning den är GIGANTISK men en guldgruva för alla receptintresserade, tyvärr är den på engelska men dess omfång gör att man ej får underskatta den om man är seriöst intresserad av att göra något av sina spjäll, hoppas bara att det inte blir för mycket för dig

http://www.cooks.com/rec/search/0,1-...e_ribs,FF.html

Edit: bry dig inte om de första en och andra recept som inkluderar färdig sås, det finns massor med såsrecept i de klickbara länkarna

Är enbart intresserad av egennupplevda smaksensationer.
Så länkar till receptsidor är ej aktuella.
Men du kan gärna tipsa om de bästa spjällen på sidan du länkade till.
Om du har testat dom själv förståss!
Citera
2006-03-01, 01:57
  #12
Medlem
Mysonoxens avatar
Citat:
Ursprungligen postat av StigAllan
Är enbart intresserad av egennupplevda smaksensationer.
Så länkar till receptsidor är ej aktuella.
Men du kan gärna tipsa om de bästa spjällen på sidan du länkade till.
Om du har testat dom själv förståss!

Var ju därför jag skickade länken då den bygger på egenupplevda smaksenationer och inte allmänt vedertagna recept.

Alabamastilsribs är dock en grej jag testat, här receptet från den sidan på engelska

BARBEQUED SPARE RIBS ALABAMA STYLE

3-4 lbs. pork spare ribs
Barbeque sauce (below)

Cut in serving pieces. Sear in frying pan until browned well on both sides. Drain off all fat and pour on barbeque sauce and bake until ribs are tender.

BARBEQUE SAUCE:

2 med. onions, chopped
4 c. catsup
1/2 c. brown sugar
2 c. water
1/8 tsp. pepper
1/4 c. butter
1 1/3 c. vinegar
2 tbsp. prepared mustard
1/4 c. Worcestershire sauce

Notera att jag la till en glaze man penslar på (Honey Glaze, finns att köpa i en massa affärer innan jag hällde över såsen och det blev perfa)

Edit: En annan sydstatsklassiker jag testat är att grilla spjällen tills de får fin färg, och servera dem med en coleslaw som du gör på riven vitkål och rivna morötter (2 delar vitkål, 1 del morötter) tillsätt en rejäl dos majonnäs (Hellman´s helst, inte vanlig svensk, fransk senap, en stänk citon- eller koncentrerad apelsinjuice, salt och svartpeppar.
Citera
  • 1
  • 2

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Det är enkelt att registrera ett nytt konto

Bli medlem

Logga in

Har du redan ett konto? Logga in här

Logga in