Vinnaren i pepparkakshustävlingen!
2023-12-23, 00:18
  #1
Medlem
wwrs avatar
I tråden om Northvolt

(FB) Northvolt: Åtta orter slåss om batterifabrik (Skellefteå segrare)

varnades jag för att diskutera EU samt företaget H2 Green Steel. Det är fel. EU har initierat batterivurmen genom EIB:s bidrag till bl.a. Northvolt. Den gröna agendan är central för hur EU skapar en diktatur i Europa där företag som Northvolt kan förlora en miljard I månaden och ändå kastas mer av skattebetalares, bankkunders och pensionärers pengar in i katastrofföretaget.

EU och dess gröna agenda är orsaken att förlustprojekt drivs vidare utan rimliga gränser. Den förklaringen måste få ges i tråden.

Företaget H2 Green Steel drivs med samma gröna agenda och har samma finansiärer som Northvolt. Detta diskuteras ofta i tråden. Mitt inlägg citerar (har fallit bort i moderatorns citat av mitt inlägg) och svarar på ett annat inlägg som nämner bidrag till H2GS. Därför måste man även få diskutera H2GS.

Flashback har sålt ut till samma agenda som de stora tidningarna och förbjuder EU-kritik. Det omöjliggör en seriös diskussion av Northvolt. Man måste naturligtvis även få jämföra med andra, liknande företag.

Diskussion med moderatorn:

Citat:
Ursprungligen postat av wwr
Citat:
Ursprungligen postat av Gromgutten
Citat:
Ursprungligen postat av wwr
Citat:
Ursprungligen postat av Gromgutten
Du har fått en varning för brott mot 0.03. Trams och off-topic.
Ämne: Northvolt: Åtta orter slåss om batterifabrik (Skellefteå segrare)
Citat:
Ursprungligen postat av wwr
"Too big to fail". Man kommer att blöda det svenska folket på pengar utan ände. EU-projekt som t.ex. klimatprojekten får inte misslyckas till något pris.

Utanför EU:s skyddade verkstad hade detta lagts ned för länge sedan. Medan Storbritannien var med i EU beviljade finansminister Rishi Sunak pengar till Northvolts motsvarighet Britishvolt. Efter det att Storbritannien gått ur EU och samme Sunak blivit premiärminister så drog han bara ur kontakten på Britishvolt. De brittiska skattebetalarna behövde inte dela ut mer socialbidrag till batteriföretaget som konkade. "Low battery" skrev bara pressen och landets ekonomi slapp ta den smällen.

EU var initiativtagare till batterihysterin med en grundplåt på 3 miljarder euro till europeisk batteritillverkning. EU skyddas av storfinansen som försöker ta makten i Europa gemom att inrätta en grön diktatur. Därför får vi nu betala ännu mer till ett företag som förlorar en miljard i månaden!

Och H2GS skall vi inte tala om. Northvolt har även attackerat Scania (som i dagarna även angrips genom en mutskandal hos ett multinationellt rekryteringsföretag) och även Volvo kan drabbas.

H2GS står beredda att attackera SSAB genom en helt orimlig plan att göra grönt stål av malm från Sydamerika som bara genom fartygstransporten får 3-400 gram CO2/kg stål. De har pressat fram en utbyggnad av Lule hamn. De säger att de skall importera malm till det malmrika Norrbotten genom den!? Snarare kommer de troligen att manipulera situationen till att dränera Sverige på malm via hamnen. Göran Persson på LKAB bidrar till att tömma landet på resurser genom att försöka tvinga fram dubbelspår på Malmbanan. (Men planerna på snabbtåg så att vanligt folk kan nå kontinenten snabbt och miljövänligt, lades ned. Vi sågas av allt mer.) Även publicitet nyligen runt någon urspårning på Malmbanan. Mix jobbar naturligtvis åt EU med uppgift att attackera Sverige via Northvolt och H2 Green Steel.

De kallas riskkapitalister men är egentligen bidragskapitalister som bygger bidragskrävande socialfall till företag och riskerna som tas sker med våra pengar.

Svensk industri attackeras av EU. Man försöker slå ut Sverige för att EU helt skall kunna ta över oss.

Svensk ekonomi rasar ihop. Inte hade vi bara otur.

(FB) The Economist: Sveriges ekonomiska utveckling 2023 i bottenskiktet inom OECD. Plats 31 av 35 i ranking

Innan du kan skriva nya inlägg på forumet måste mottagandet av varningen bekräftas. Klicka på följande länk för att bekräfta att du har mottagit varningen: Länk

Inte Northvolt men säkert någon annan tråd som tar upp EUs styrande eller andra føretag som du vill diskutera om.

Du skriver i føretagsskvaller. Håll dig till ämnet.

/Mod
Hej,

Northvolt finansieras med EU-medel via EIB. Northvolt baseras på EU:s gröna agenda. Därför måste man få diskutera EU:s roll i hur Northvolt drivs vidare trots förlust.

H2GS drivs av samma investerare som Northvolt och är ett annat grönt projekt. Därför måste man kunna jämföra med det företaget.

Vänlig hälsning

wwr

Nej det måste man inte. Man kan däremot diskutera själva føretaget i tråden. Andra saker kan man däremot diskutera i andra trådar, och då på generell basis.

Har du inte fått detta førklarat før dig ganska många gånger nu? Det borde ju sjunka in vid det här laget kan man tycka?

Vennlig hilsen og god jul

Gutten

Hej

Jag kan lägga till att mitt inlägg svarar på ett annat inlägg som talar om bidrag till Northvolt och H2GS, men det framgår inte av det citat du ger. Andra i tråden diskuterar H2GS.

Ni förbjuder även att diskutera EU:s roll i Northvolt. Det är naturligtvis fel.

Vänlig hälsning, God Jul

wwr
__________________
Senast redigerad av wwr 2023-12-23 kl. 00:44.
2023-12-23, 00:34
  #2
Medlem
Inte ofta jag håller med trådstartaren i klagomål och kritik, men den här varningen ser onekligen mystisk ut. Väldigt krystad förklaring till varför detta skulle vara 0.03. Det blir ju snarast omöjligt att föra en diskussion om ett företag om det är begränsat till vad som exakt händer inom dess väggar.

Att lite bredare få kritisera finansiering av det berörda bolaget och även bolag runt detta borde tolereras. Allt för att få en större bredd i förståelsen av att allt inte står rätt till.
2023-12-23, 02:04
  #3
Medlem
Ja det var hårt, användaren försökte åtminstone skriva något konstruktivt och relevant.
2023-12-23, 02:20
  #4
Medlem
Ganonitos avatar
Tycker också det verkar vara en konstig varning.
2023-12-23, 09:30
  #5
Medlem
800kgs avatar
Ja, verkar vara en felaktig radering och varning. Bra att du lyfter det här.
2023-12-23, 20:34
  #6
Medlem
Sinestros avatar
Korrekt varning. Hutlösa konspirationsteorier, som vanligt.
2023-12-25, 23:39
  #7
Moderator
NewDeers avatar
Fortsätt PM-konversationen med modden ifråga, om du sedan inte är nöjd med svaren så kan tråden öppnas /mod

Stöd Flashback

Flashback finansieras genom donationer från våra medlemmar och besökare. Det är med hjälp av dig vi kan fortsätta erbjuda en fri samhällsdebatt. Tack för ditt stöd!

Stöd Flashback