Vinnaren i pepparkakshustävlingen!
2020-11-20, 15:35
  #541
Medlem
wwrs avatar
Vad jag förstår har paketet inte betalats ut ännu. Ungern och Polen påstås blockera paketet. Bra! Börsen har återhämtat sig. Lägg ned paketet. Men då skulle storfinansen få slaganfall eftersom de inte kunde kontrollera oss genom skuldsättning.
Citera
2020-11-21, 23:45
  #542
Medlem
Ubbe Cykelkedjas avatar
Jävla landsförrädare. Om jag hade en minst gnutta av hopp kvar för idioter som är folkvalda att fatta de bästa besluten för Sverige, så är de cementerade som permanent inkompetenta nu. Varje gång dessa landstrykare och fårskalliga dumhuvuden ska fatta ett beslut, så ska de göra precis tvärtom. Då skulle det gå oerhört mycket bättre för Sverige.

När våra politruker och propagandister i Pravdan tänker, så sprängs ett lik av ett geni i sin grav.
Citera
2020-11-22, 19:56
  #543
Medlem
1 vecka efter det att regeringen gått med på att stödja paketet valde Greklands försvarsminister att deklarera att de tänker satsa 100 miljarder på det grekiska försvaret.

Sveriges "bidrag" uppgår till 150 miljarder, varvid vi själva får tillbaka 40, och netto förlorar 110 miljarder vilket i princip innebär att vi subventionerar Greklands vapeninköp och soldatlöner. De tänker bl.a. köpa franska jaktflygplan och nya stridsfartyg och anställa 10 000 soldater över en period på 5 år.

Mycket har ojats från Bryssels sida att detta är ett "Corona-paket", men nej de har nyligen visat statistik vilka som ska få mest och det är de sketnaste länderna i EMU som är oförmögna att sköta sin egen ekonomi och statsbudget vilka oftast är Italien, Grekland, Spanien och Portugal. Corona har ingen relevans i detta. De sydeuropeiska länderna tackar och tar emot eftersom de inte avser att göra några politiska förändringar eller reformer till det bättre utan slipper betala lån eller lösa sina egna ekonomiska problem när de nu blir utcashade från EU.
Citera
2020-11-23, 00:54
  #544
Medlem
wwrs avatar
Citat:
Ursprungligen postat av teacher80
Sveriges "bidrag" uppgår till 150 miljarder, varvid vi själva får tillbaka 40, och netto förlorar 110 miljarder
Hur är detta beräknat? Paketet är på €750 bn, ungefär 5 EU-budgetar. Sverige betalar 40 miljarder kronor på budgeten. Därför antog jag att Sverige skulle betala 5 x 40 dvs ungefär 200 miljarder. Dessutom blir det mer när inte Storbritannien är med och betalar. Jag tror inte heller Norge eller Schweiz betalar. Jag hade trott över 200 miljarder i betalning.

Finns det någon officiell redovisning över vad Sverige skall betala?

Italien slog ut Sverige som OS-arrangör . Vi ansåg det för dyrt. Nu får vi betala på deras OS istället!
__________________
Senast redigerad av wwr 2020-11-23 kl. 01:01.
Citera
2021-01-14, 03:40
  #545
Medlem
wwrs avatar
Det här paketet är bara en del av det globala maktövertagandet i Europa genom bl.a skuldsättning. Tyvärr blev det framgångsrikt. Löfven och de andra ledarna lade sig platt för EU:s (globalisternas krav). Andra attacker mot Europa är flyktingar och klimat.

Så nu verkar det som om man försöker igen.
Citat:
Double-Dip Recession Beckons in Europe as Lockdowns Drag On

The euro-area economy is poised to shrink again
https://www.bloomberg.com/amp/news/a...kdowns-drag-on

Nog är mitt intryck att Europa drabbas hårdast av överdrivna Corona-bestämmelser. Europa attackeras hårdast eftersom i mindre länder har folk fler möjligheter att kontrollera sina regeringar. I t.ex USA och Kina befinner sig folk längre från de som styr, liksom i EU. Små, framgångsrika länder som Sverige drabbas hårdast av globaliseringen.

Man "satte fart" på Europa med detta paket. Men nu påstår man att allt rasar igen. Det är risk för nya paket. Vi måste kanske låna mer pengar av storfinansen och ge till företag som storfinansen kontrollerar. Pengarna går bara runt men vi blir skuldsatta och förlorar kontrollen över vårt land.
__________________
Senast redigerad av wwr 2021-01-14 kl. 03:59.
Citera
2021-01-19, 19:11
  #546
Medlem
Prinsessbakelses avatar
Det finns överhuvudtaget ingen anledning för att EU ska ha ett gemensamt "stödpaket", och än mindre skäl för att ett land som inte har euron som valuta att vara med i det.

Vad detta handlar om är att EU tvingar sina medlemmar att låna massor av pengar och skicka dem till EU, som sedan omfördelar pengarna efter eget huvud.

Dessutom lånar EU också pengar på egen hand – skulder som alla medlemsstaterna blir ansvariga för – och givetvis är också detta pengar som EU fördelar ut efter eget gottfinnande.

Det är nu inte nödvändigtvis fel att låna pengar för att stimulera ekonomin. Faktum är att det sannolikt kommer vara nyttigt att göra det när väl farsoten stoppats med massvaccinationer – men det finns ingen som helst anledning att gå omvägen via EU.

Varje enskilt land som känner ett behov att stimulera sin ekonomi har redan i dag varje möjlighet att göra detta på egen hand.

Vad detta egentligen handlar om är en jättelik maktöverföring från nationalstaterna till Bryssel, utan någon omfattande folklig debatt i frågan. Det är rimligen det största kliv i federalistisk riktning som genomförts sedan eurons införande. Och det drabbar alla medlemstaterna.

Sveriges regering förtjänar all kritik för att den inte skaffat Sverige en opt-out från detta monstrum.
Citera
2021-02-03, 10:15
  #547
Medlem
wwrs avatar
Citat:
Eurozone on course for double-dip recession

Eurozone national income, or GDP, fell by 0.7% from October to December as governments introduced new restrictions and lockdowns to try to curb the virus.

With lockdowns likely to persist through much of the first quarter of 2021 and the EU commission struggling with its vaccine rollout programme, analysts said the currency block would almost certainly suffer a second bout of declining economic activity during January to March. A recession is defined as at least two consecutive quarters of negative growth.

The euro tumbled to a nine-month low against the pound in response to the figures and the prospect of double-dip recession. Sterling rose to €1.1365 for the first time since last May, meaning one euro is worth 88p.
... vissa positiva rapporter...
Citat:
The gloomy outlook for the eurozone was tempered by the shallowness of the fourth quarter dip,...
https://amp.theguardian.com/business...ssion-covid-19

De kommer kanske att försöka veva "recovery"-pengarna ett varv till. Vi skall låna av storfinansen och ge tillbaka till de företag storfinansen kontrollerar. Det funkade tydligen inte alls förra gången, nu blir det krasch igen.

EU redovisar sina utgifter extremt dåligt. De verkar ge till vad som helst. Elbilsåkande fungerar inte alls. Nyss gick 35 miljarder till "batteriforskning". Nyligen 80 miljarder till "superdatorer". Bara vi tvingas låna till projekt med diffusa målsättningar är allt bra.

För varje varv de vevar runt pengarna blir vi skyldiga mer och våra barn föds skuldsatta för att vi inte klarade av en vanlig influensa.

Små länder där folk har viss kontroll över politikerna är framgångsrika. Därför attackeras Europa. De hade andra världskriget och Marshallplanen. Nu har de flyktingar, klimat, EU och Corona. Europa står under konstant attack.

Vi håller helt på att förlora kontrollen till politbyrån i Bryssel. Finns det inga unga politiker som förstår vad som händer och kan ta tag i det?

Det är inte omöjligt att de är så fräcka att de kommer att försöka köra ett nytt liknade paket.
__________________
Senast redigerad av wwr 2021-02-03 kl. 10:18.
Citera
2021-02-09, 14:23
  #548
Medlem
Här har vi nya EU krav för att få del av pengarna vi betalar :
Citat:
EU: KOMMISSIONEN VILL ATT SVERIGE INFÖR FASTIGHETSSKATT
BRYSSEL (Nyhetsbyrån Direkt) EU-kommissionen trycker på för att Sverige ska införa en fastighetsskatt eller andra åtgärder som bromsar hushållens höga skuldsättning.

En annan åtgärd kunde vara att gradvis minska ränteavdragen för bolån.

Det uppger EU-källor för Nyhetsbyrån Direkt.

Kommissionen diskuterar nu med Sverige och nästan alla andra EU-länder hur regeringarna ska utforma sina ekonomiska återhämtningsplaner.

Planerna är nödvändiga för att EU-länderna ska få del av coronafondens 672,5 miljarder euro under 2021-2026. 312,5 miljarder euro är rena bidrag, resten lån. Mest pengar går till de värst coronadrabbade länderna i Sydeuropa.

Sveriges del är preliminärt 3,3 miljarder euro i bidrag. Tilldelningen beror delvis på hur hårt varje EU-land drabbas av coronakrisen i slutändan.

Fast för att få några pengar måste kommissionen och andra EU-länders finansministrar godkänna varje lands återhämtningsplan.

Sedan betalas pengar ut vartefter delmål uppnås.

Därför förhandlar kommissionen nu parallellt med EU-länderna. Planerna ska innehålla investeringar i grön omställning och digitalisering, samt nyttiga strukturreformer.

Kommissionen är kritisk eftersom nästan alla EU-länder betonar investeringar för mycket och strukturreformer för lite.

Förklaringen är att nyttiga reformer ofta är politiskt smärtsamma.

I Italien har striden om innehållet i återhämtningsplanen lett till regeringsombildning.

Kommissionens utgångspunkt är de årliga landspecifika rekommendationerna.

För svensk del har kommissionen i många år rekommenderat Sverige att ta itu med problemklustret kring bostadsmarknaden.

I rekommendationerna från 2019 radade kommissionen upp problemen: Hushållens skuldsättning är hög och stigande. Bostadsmarknaden fungerar dåligt. Det byggs för lite bostäder. Bostäder är övervärderade. Och ett oordnat prisfall på bostäder skulle skada finanssektorn på grund av den stora exponeringen mot bolån.

Sverige har under flera år fått rekommendationen att höja fastighetsskatten (utöver fastighetsavgiften) eller stegvis begränsa ränteavdragen för bolån. Syftet är att få stopp på de stigande priserna.

Sverige borde också avreglera hyresmarknaden och ta bort strukturella hinder för byggande, ansåg kommissionen.

På andra områden uppmanades Sverige att investera i forskning, innovation, utbildning och hållbara transporter, särskilt järnväg. Kampen mot penningtvätt betonades efter svenska bankers skandaler i Baltikum.

När kommissionen nu har uppmanat Sverige att införa fastighetsskatt och andra reformer i återhämtningsplanen har svaret blivit att det är politiskt omöjligt.

Kommissionens motargument är att alla EU-länder måste driva igenom svåra reformer. Det går inte att begära att Italien och Spanien genomför mycket smärtsamma strukturreformer om Sverige och andra relativt välskötta ekonomier i norr slipper helt.

Regeringens tanke är att den svenska planen ska bestå av åtgärder som redan har presenterats i vår-, höst- och extrabudgetar med fokus på grön omställning, ökad digitalisering och utbildningssatsningar.

Tidigare har Sverige betraktat EU:s årliga rekommendationer till medlemsländerna (som alltid får stöd av EU:s finansministrar gemensamt) som icke-tvingande goda råd.

Skillnaden nu är att kommissionen har kontrollen över stora stödbelopp som påtryckningsmedel.

Diskussionerna fortsätter. Huvudregeln är att de nationella återhämtningsplanerna ska lämnas in senast den sista april. (Nederländerna har val och blir sen.)

Ett förskott på 13 procent av beräknad tilldelning ska kunna betalas ut under tredje kvartalet.

På tisdagen väntas Europaparlamentet rösta ja till reglerna för coronafonden.

Bengt Ljung +32 22 30 74 56

https://twitter.com/Direktbryssel

Nyhetsbyrån Direkt

Hur kan man som svensk vilja vara med i detta. Kan inte begripa det.
Fred och frihandel, jo tjena.
Citera
2021-02-09, 14:28
  #549
Medlem
Dessa pengar gör ingen nytta för Sverige får vi anta att han och hans beslutsfattare tycker.

Sjukvården klara inte av en liten så kallad epidemi. . Dessa pengar kan inte göra skillnad? Sverige har inte brister? Järnvägen? Infrastruktur? Hemlöshet?
Brottslighet?

Annars är det lagligt rån som sker.
Citera
2021-02-09, 14:31
  #550
Medlem
Citat:
Ursprungligen postat av wwr
Det här paketet är bara en del av det globala maktövertagandet i Europa genom bl.a skuldsättning. Tyvärr blev det framgångsrikt. Löfven och de andra ledarna lade sig platt för EU:s (globalisternas krav). Andra attacker mot Europa är flyktingar och klimat.

Så nu verkar det som om man försöker igen.

https://www.bloomberg.com/amp/news/a...kdowns-drag-on

Nog är mitt intryck att Europa drabbas hårdast av överdrivna Corona-bestämmelser. Europa attackeras hårdast eftersom i mindre länder har folk fler möjligheter att kontrollera sina regeringar. I t.ex USA och Kina befinner sig folk längre från de som styr, liksom i EU. Små, framgångsrika länder som Sverige drabbas hårdast av globaliseringen.

Man "satte fart" på Europa med detta paket. Men nu påstår man att allt rasar igen. Det är risk för nya paket. Vi måste kanske låna mer pengar av storfinansen och ge till företag som storfinansen kontrollerar. Pengarna går bara runt men vi blir skuldsatta och förlorar kontrollen över vårt land.

Bra strategi från deras sida.
Citera
2021-02-09, 15:03
  #551
Medlem
wwrs avatar
Citat:
Ursprungligen postat av leera
Här har vi nya EU krav för att få del av pengarna vi betalar :
Citat:
EU: KOMMISSIONEN VILL ATT SVERIGE INFÖR FASTIGHETSSKATT
BRYSSEL (Nyhetsbyrån Direkt) EU-kommissionen trycker på för att Sverige ska införa en fastighetsskatt eller andra åtgärder som bromsar hushållens höga skuldsättning.

En annan åtgärd kunde vara att gradvis minska ränteavdragen för bolån.

Det uppger EU-källor för Nyhetsbyrån Direkt.

Kommissionen diskuterar nu med Sverige och nästan alla andra EU-länder hur regeringarna ska utforma sina ekonomiska återhämtningsplaner.

Planerna är nödvändiga för att EU-länderna ska få del av coronafondens 672,5 miljarder euro under 2021-2026. 312,5 miljarder euro är rena bidrag, resten lån. Mest pengar går till de värst coronadrabbade länderna i Sydeuropa.

Sveriges del är preliminärt 3,3 miljarder euro i bidrag. Tilldelningen beror delvis på hur hårt varje EU-land drabbas av coronakrisen i slutändan.

Fast för att få några pengar måste kommissionen och andra EU-länders finansministrar godkänna varje lands återhämtningsplan.

Sedan betalas pengar ut vartefter delmål uppnås.

Därför förhandlar kommissionen nu parallellt med EU-länderna. Planerna ska innehålla investeringar i grön omställning och digitalisering, samt nyttiga strukturreformer.

Kommissionen är kritisk eftersom nästan alla EU-länder betonar investeringar för mycket och strukturreformer för lite.

Förklaringen är att nyttiga reformer ofta är politiskt smärtsamma.

I Italien har striden om innehållet i återhämtningsplanen lett till regeringsombildning.

Kommissionens utgångspunkt är de årliga landspecifika rekommendationerna.

För svensk del har kommissionen i många år rekommenderat Sverige att ta itu med problemklustret kring bostadsmarknaden.

I rekommendationerna från 2019 radade kommissionen upp problemen: Hushållens skuldsättning är hög och stigande. Bostadsmarknaden fungerar dåligt. Det byggs för lite bostäder. Bostäder är övervärderade. Och ett oordnat prisfall på bostäder skulle skada finanssektorn på grund av den stora exponeringen mot bolån.

Sverige har under flera år fått rekommendationen att höja fastighetsskatten (utöver fastighetsavgiften) eller stegvis begränsa ränteavdragen för bolån. Syftet är att få stopp på de stigande priserna.

Sverige borde också avreglera hyresmarknaden och ta bort strukturella hinder för byggande, ansåg kommissionen.

På andra områden uppmanades Sverige att investera i forskning, innovation, utbildning och hållbara transporter, särskilt järnväg. Kampen mot penningtvätt betonades efter svenska bankers skandaler i Baltikum.

När kommissionen nu har uppmanat Sverige att införa fastighetsskatt och andra reformer i återhämtningsplanen har svaret blivit att det är politiskt omöjligt.

Kommissionens motargument är att alla EU-länder måste driva igenom svåra reformer. Det går inte att begära att Italien och Spanien genomför mycket smärtsamma strukturreformer om Sverige och andra relativt välskötta ekonomier i norr slipper helt.

Regeringens tanke är att den svenska planen ska bestå av åtgärder som redan har presenterats i vår-, höst- och extrabudgetar med fokus på grön omställning, ökad digitalisering och utbildningssatsningar.

Tidigare har Sverige betraktat EU:s årliga rekommendationer till medlemsländerna (som alltid får stöd av EU:s finansministrar gemensamt) som icke-tvingande goda råd.

Skillnaden nu är att kommissionen har kontrollen över stora stödbelopp som påtryckningsmedel.

Diskussionerna fortsätter. Huvudregeln är att de nationella återhämtningsplanerna ska lämnas in senast den sista april. (Nederländerna har val och blir sen.)

Ett förskott på 13 procent av beräknad tilldelning ska kunna betalas ut under tredje kvartalet.

På tisdagen väntas Europaparlamentet rösta ja till reglerna för coronafonden.

Bengt Ljung +32 22 30 74 56

https://twitter.com/Direktbryssel

Nyhetsbyrån Direkt
Hur kan man som svensk vilja vara med i detta. Kan inte begripa det.
Fred och frihandel, jo tjena.
Mycket bra inlägg. EU tar naturligtvis in pengarna för att skaffa sig makt. Ekonomin har ju återhämtat sig och det borde inte behöva betalas ut något alls.

Fred och samarbete kan man ha utan att vi betalar dessa vansinnesavgifter. Det blir inget mer fred för att vi betalar kanske 220 miljarder och får tillbaka 33 (eller var det 47?) om vi gör som EU säger.

Frihandel är dessutom gratis. Det har Storbritannien bevisat genom att sluta betala och fortsätta frihandla.

Ingen svensk skulle vilja vara med i detta om de visste vad som skedde och inte själva tjänade på det, som t.ex politikerna vilka får välbetalda styrelseposter av de företag som ofta får pengarna.

Bra att se att folk orkar gräva i detta. Själv brukar jag bara skriva till Europa Direkt och till EU-ministern ibland, med varierande resultat.
Citera
2021-02-19, 00:40
  #552
Medlem
wwrs avatar
Sverige betalar visst in runt 200 miljarder och får tillbaka 33. Det skall tydligen bl.a gå till att montera kameror i äldres lägenheter. Man smyger förmodligen in mer övervakning genom att börja med de äldre. Någon debatt i Sverige vad man skall göra med pengarna har inte skett.
Citat:
I dag öppnar EU:s rekordstora corona-återhämtningsfond med bidrag och lån på 7 500 miljarder kronor. Största delen ska gå till grön omställning och digitalisering i EU-länderna. Sverige vill satsa på digital äldreomsorg i sin plan.

Svenska regeringen ska snart lämna in sin återhämtningsplan till EU-kommissionen. Förutom digitalisering av äldreomsorgen vill regeringen också satsa på bland annat utbyggt bredband, fler utbildningsplatser på högskolorna och på att ställa om industrin till mer klimatvänlig produktion.

Jag har haft den ett tag, men jag har inte brytt mig”, säger Nils Lindhammar om kameran som satts upp i hans hem.
https://amp.svt.se/nyheter/utrikes/n...talt-och-gront

Jag undrar om nedanstående stämmer. Om Sverige brukar betala cirka 3% av EU-budgeten skulle vi betala 117 miljarder av de 3900 i bidrag samt 108 miljarder av lånen. (Gissningsvis kommer många lån att avskrivas.) Totalt får vi bara tillbaka 30-40 miljarder.

Löfven blev ju helt överkörd i juli. Han krävde 100% lån men större delen blev bidrag. Rabatten på 11 mdr som han skröt om verkar ha blivit 9.
Citat:
Coronaåterhämtningsfonden består till hälften av lån och hälften bidrag. Sverige kommer bara söka bidragsdelen som innebär 30-40 miljarder kronor fram till 2023. Fonden är uppbyggd med lån som medlemsländerna tagit tillsammans i EU:s namn med låga räntor och lång återbetalningstid. Sveriges andel av lånet uppskattades i juli till 190 miljarder kronor av statsminister Stefan Löfven (S).

Sverige förlorar mycket pengar och de pengar vi får tillbaka måste vi fördela som EU godkänner.
Citat:
Före sommaren, då första utbetalningen sker, ska EU-länderna godkänna varandras planer. Detta skiljer den här fonden från andra EU-fonder där det är EU-kommissionen som godkänner utbetalningar.
Jag vet inte vad man menar med detta. Det torde tolkas som att EU:s ministerråd godkänner utbetalningarna. Dvs alla 27 EU-ministrarna måste vara överens för att vi skall få tillbaka 33/200 dvs cirka 17% av vad vi betalar in. Om vi sedan får tillbaka något mer av lånedelen är osäkert.

Pengarna kommer till sommaren. Då borde väl både Corona och de ekonomiska effekterna av den vara över för länge sedan. Sverige hade kunnat sköta detta mycket smidigare själv, naturligtvis. Framförallt hade man kunnat diskutera bland svenskar vad som görs för pengarna. Nu är regeringen låst av att EU skall godkänna. Vi hade dessutom kunnat använda 100% av beloppet inte bara 17%.
__________________
Senast redigerad av wwr 2021-02-19 kl. 00:51.
Citera

Stöd Flashback

Flashback finansieras genom donationer från våra medlemmar och besökare. Det är med hjälp av dig vi kan fortsätta erbjuda en fri samhällsdebatt. Tack för ditt stöd!

Stöd Flashback