2010-11-06, 02:28
  #25
Medlem
b0gfettos avatar
Citat:
Ursprungligen postat av sebnie
Har hittat problemet nu.
Det är tantvrist som sprider virus på Flashback.

Har verifierat att det är tantvrist som utlöser antivirusprogrammet:
Tantvrists profil: http://i56.tinypic.com/2ikz9t4.png
Tantvrists inlägg när jag ignorerat tantvrist och tryckt "visa inlägg": http://i55.tinypic.com/2u60bh1.png

Har nu rapporterat tantvrist till admin3 som får lösa detta.

= Du har ett värdelöst antivirusprogram + vet inget om internet så du påstår att någon annan gjort fel?
Citera
2010-11-06, 12:51
  #26
Medlem
sebnies avatar
b0gfetto: Hur kommer det sig då att mitt antivirusprogram löser på just tantvrist?
Jag har själv installerat antivirusprogrammet för att jag tycker det är bra.
Jag använder signaturer från ClamAV och http://www.malware.com.br

Slog in 164875 på http://www.malware.com.br

Här är resultatet:
These are the information stored in our database for MBL #164875:

URL status
Active Malware
MBL#
164875
Malware found
W32/Downloader.AJLL
Insertion date
23:14:04 30/Oct/2010 UTC
Host/Domain
d*ata.fusk*bugg.*se
Host country
- SE
Protocol
http
Extension
rar
Malware MD5
5df8287aa5866e997c5e1a7df9f86f16
Malware SHA1
4eeec448ddb736f3df6c91346ab5c2d677bb42a1
Last alert sent
Unknown

If you are the administrator of this domain/host, please take the apropriate measures to remove the Malware.




Lade in * i urlen för att förhindra att folk besöker den och blir infekterade.
Antagligen har tantvrist något sådant i signaturen som löser den.

Han har altså en länk till W32/Downloader.AJLL i sin signatur!
Citera
2010-11-06, 12:54
  #27
Medlem
R.Rs avatar
MBL_164875 är signaturen: 646174612e6675736b627567672e73652f736b6f6773747572 6b656e
Vilket i klartext ger: data.fuskbugg.se/skogsturken

En titt på tantvrists profil visar att denne länkar till just data.fuskbugg.se/skogsturken vilket förklarar varför ClamAV flaggar. Den som vill titta själv kan kolla här: http://www.malware.com.br/cgi/submit?action=list_clamav

Således bör ingen åtgärd vidtagas.

Edit: Sebnie hann något före, hittade inte samma sida som du gjorde. Felflaggad för malware kanske?
Citera
2010-11-06, 13:22
  #28
Medlem
brianmolkos avatar
Han PMar mig att mina inlägg ger virus och jag har det i min signatur.. är det fuskbugg sidan som hans/hons antivirus krånglar med
och nej jag sprider inga virus varken i mina bildlänkar, och har ingen skadlig kod eller script, Jag kan ju inte ens sådant
Citera
2010-11-06, 18:14
  #29
Medlem
adventure09s avatar
Vilket skit antivirus du har där! Kan ett antivirus verkligen klassa fuskbugg.se som ett hot?

EDIT: Är det inte ett falsk alarm?
__________________
Senast redigerad av adventure09 2010-11-06 kl. 18:26.
Citera
  • 2
  • 3

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Det är enkelt att registrera ett nytt konto

Bli medlem

Logga in

Har du redan ett konto? Logga in här

Logga in