2022-05-25, 13:21
  #1
Medlem
wwrs avatar
Ukraina - Det nya Korea?

1. Ryssland har erövrat en hel del ukrainskt territorium, men "bara" halva Donbas. Den västra halvan kontrolleras fortfarande av ukrainska trupper.

2. Fronten har inte rört sig mycket de senaste två veckorna.
22/5 https://bbc.com/news/world-europe-60506682.amp
5/5 https://ichef.bbci.co.uk/news/640/cp..._map-2x-nc.png

Jag är rädd för att stormakterna vill placera ett nytt Korea i Europa för att sprida konflikt och kallt krig. Därför har man skapat en front i Donbas. Därigenom kommer vi i de mindre länderna att bli beroende av stormakterna när vi lär oss hata "fienden" och måste söka skydd i olika allianser.

Biden har redan varit i Tokyo och försökt aktivera liknande konflikter om öar i Sydkinesiska sjön.
(FB) Den stora samlingstråden om Joe Biden

1. Stämmer detta? Kommer detta att bli det nya Korea med dagliga tidningsrapporter om ryssarnas illdåd i Donbas (och motsvarande i ryska medier om oss)? Extrem misstänksamhet mellan folken kommer att odlas. Alla Europas problem förklaras som orsakade av den onde diktatorn i öster.

Eller
* Kommer Ukraina att kasta ur ryssen?
* Kommer ryssen att mangla Ukraina ända ned till Moldavien eller mer?
* Fred sluts i försoningens tecken. Alla krigsbrott klaras ut, våldet i Donbas upphör, fria val utlyses och Ukraina och Ryssland kommer överens om hur området skall administreras 🧚

2. Om Ukraina blir ett nytt Korea, hur bör och kommer vi att reagera?
* Bra med en rejäl upprustning så vi kan känna oss säkra på att kunna kriga ned fienden eftersom den onde diktatorn snart kommer att försöka invadera oss igen.
* Motverka polariseringen genom att hålla så normala kontakter vi kan med Ryssland och kritisera de politiker som försöker behålla makten genom att sprida hat mellan folken (och inom folken).
__________________
Senast redigerad av wwr 2022-05-25 kl. 14:19.
Citera
2022-05-25, 13:35
  #2
Avstängd
Om kriget fortsätter ungefär som de senaste veckorna så är det ett troligt utfall att fronten alltmer stelnar - i alla fall stora delar av den - och då får man ett läge som motsvarar Koreakriget efter typ de första 5-6 månaderna den gången. Ukraina är inte starkt nog att kasta tillbaka Ryssland till de gränser som rådde före 2014, inte ens med hjälp av massiva vapenleveranser från NATO/USA - och Zelensky vägrar ju blankt att diskutera vapenstillestånd eller fred på några villkor som erkänner några ryska landvinningar.

Det som kan bryta dödläget vore att USA får någon annan tung konflikt att tänka på, så att de inte kan fokusera lika hårt på att backa upp Ukraina som nu (EU följer i slutändan USA:s prioriteringar här) - eller att vanligt folk i Europa gör klart att de inte är beredda att gå i gisslartåg, frysa och offra allt de har för bananrepubliken Ukrainas skull.
Citera
2022-05-25, 14:42
  #3
Medlem
Arcanes avatar
Ett stilleståndsavtal, eller ett eldupphör som sedan övergår i ett stilleståndsavtal, är inte helt osannolikt. Dock inte något jag ser hända i närtid. Det kommer dock vara hela Ryssland som i så fall får iklädda sig Nordkoreas, eller snarare gamla Sovjetunionens, roll. Inte några i sig rätt ointressanta Donbass-regioner.

Frågan är dock om inte Ryssland redan nu har fått samma roll som gamla Sovjetunionen? Har väldigt svårt att se ett scenario där Ryssland kan återgå till samma relationer som man hade med västvärlden innan invasionen, oavsett krigets utgång. Det är därför redan nu ett nytt kallt krig som pågår mellan västvärlden och Ryssland. Det kalla kriget är nog här för att stanna om det inte sker ett radikalt regimskifte i Ryssland.
Citera

Stöd Flashback

Flashback finansieras genom donationer från våra medlemmar och besökare. Det är med hjälp av dig vi kan fortsätta erbjuda en fri samhällsdebatt. Tack för ditt stöd!

Stöd Flashback