2022-04-30, 13:41
  #13
Medlem
Citronitas avatar
Citat:
Ursprungligen postat av stoltsvenskfitta
jag tror inte att putin skyndsamt skulle börja förhandla om fred ifall omvärlden slutar stötta ukraina. jag tror att han i så fall tar hela skiten.

därför är min personliga åsikt att det är värt lite svidande i min plånbok för att internationellt markera mot detta samt hjälpa ukraina försvara sig.

jag hade ju hoppats att världen skulle sluta upp i stöd om det var sverige som hade främmande tanks på vägarna.

Håller med fullständigt. Att vissa här inne låtsas vara neutrala visar bara att de antingen ljuger eller är lovligt naiva. Eller mer troligt, just deras plånbok tar just nu mycket stryk.
Självklart stoppar inte Putin om väst drar dig ur, han tar hela Ukraina och sen Moldavien, precis som avslöjades av Lukashenko i krigets tidiga skeende. Efter det kommer han att fortsätta hota väst (inkl oss) och motar vi inte olle vid grind nu kommer vi få ångra oss senare. Ju längre Putin får hållas desto mer kommer det att kosta oss. Att gå all-in för Ukraina nu är den bästa investering vi kan göra.
Citera
2022-04-30, 13:44
  #14
Medlem
Vanligt folk blir fattigare. De rika rikare. Krig drabbar folk olika.
Citera
2022-04-30, 13:44
  #15
Medlem
wwrs avatar
Citat:
Ursprungligen postat av Caballero
Europa har redan förstört sig själv.. på 30 år. Bulgariens president vet inte om det ännu bara.
Han vet nog om det, därför varnar han för det. Bulgarien är med i EU och utgör pit-stop på vägen från Syrien men verkar inte lika drabbat som Sverige. Annat är de oskuldsfulla människorna i Ukraina som bara väntar på att få "europeiska löner". Resten av EU har nog många av dem inte insett vad det betyder.

Men de kommer att bli varse. Förra året blev de tvungna att importera dyra rödbetor till nationalsoppan bortsch från EU. EU har börjat slå sönder det legendariska ukrainska jordbruket ("Sovjets kornbod") för att skydda de franska bönderna (orsaken till EU:s bildande) inför Ukrainas EU-inträde.
__________________
Senast redigerad av wwr 2022-04-30 kl. 13:49.
Citera
2022-04-30, 13:51
  #16
Avstängd
Citat:
Ursprungligen postat av TheGretaReset
Att folk inte tröttnat eller förstår konsekvenserna av dessa eu-sanktioner (som ingen bryr sig om) framgår väl av flashback?
Instämmer, och Bulgariens president har rätt i sak (har inte hunnit kolla upp hans uttalanden i detalj men jag går på rubriken och TS). Det är helt absurt att Europa ska kastas in i ett krig som kan vara i minst ett år till, förlama stora delar av handel och kommunikationer, skada energiförsörjningen och dessutom skapa en djup recession (på många håll, särskilt i Europa) och svält (i t ex Afrika pga rubbad handel och dyrare livsmedel) - detta alltså för Ukrainas skull.

Vem hade någonsin trott att vi skulle få se ett slags repris på första världskriget hundra år senare, med konventionella medel, mitt i Europa? Visserligen i mindre skala, men dock ett krig som kan harva på i åratal och där båda sidor strävar efter att pumpa in vapen på en front som de flesta av oss inte bryr oss om. Bisarrt.
Citera
2022-04-30, 13:56
  #17
Medlem
Enoch.Thulins avatar
Citat:
Ursprungligen postat av Hero1n
Din dumme fan fattar du inte att vi alla får betala för detta krig ? Detta är bara början. Horungarna usa vill förgöra Europa. Dom är på en bit vägen.
"Förgöra" vet jag inte. Men att USA vill försvaga Europa råder det ingen tvekan om.
US State department officials leak that when asked what benefit we gain from freezing and starving the EU with Russia sanctions Victoria Nuland responded "less Europeans."
Citera
2022-04-30, 14:02
  #18
Medlem
Revejs avatar
Det går såklart att förhandla fred med Ryssland men först måste deras ledning avgå och alla ryska trupper dra sig ur Ukraina.

Fram tills dess får Ryssland fortsätta blöda.

Europeisk industri kommer få ett hårt slag så stökigt kommer det bli men vi finner lösningar och om fem år eller så kan vi börja skissa på en mur mot Ryssland.
Citera
2022-04-30, 14:05
  #19
Medlem
Black-butts-matters avatar
Citat:
Ursprungligen postat av AktuellaAmnen
Det jag beskrev i mitt inlägg handlar inte om massmedia utan det som skrevs i tråden jag länkade, av krigshökarna. Ex på ett inlägg (citerar inte hela) :
Att förlänga en konflikt genom att konstant förse ena sidan med vapen är inte att vilja åstadkomma fred.
Vi lever på 2000-talet. Fred kommer bara komma av diplomati - inte av markstrid.
Det är med diplomatiska påtryckningar freden kommer segra.
Sanktioner fungerar inte. Det har aldrig fungerat tidigare mot länder producerar råvaror som andra länder behöver, och det kommer givetvis inte fungera mot Ryssland heller.
Det är helt verklighetsfrånvänt att ens tänka tanken, och som sagt i denna tråden, i slutändan är det bara EU-länderna som skadar sig själva.
Rubeln är redan starkare än den varit på ett år, och Rysslands ekonomi har visserligen fått sig en utmaning, men den var värre 2015. EU å andra sidan befinner sig i den värsta ekonomiska krisen sen EU grundades, enskilda länder har aldrig haft en så dålig ekonomi sen 1900-talet.
Den politik som förs "mot Ryssland" är helt enkelt främst en förlust för EU.
Det är ett självskadebeteende.Istället?
Det har aldrig slagit dig att det som behövs är förhandlingar mellan de två länderna?
Konflikten kommer inte lösas förrän fredsförhandlingar har ägt rum, så enkelt är det.
Alltså är lösningen att trycka på för att förhandlingar ska ske - diplomati.
Så enkelt är det.

Ta denna nyhet som ex, som kom för en månad sedan:


https://www.dn.se/varlden/ukraina-oc...forhandlingar/

Hur tänker du när du läser den här nyheten?
För mig är det uppenbart att man genom fredsförhandlingar fick Ryssland att dra ner på den militära aktiviteten i vissa delar av Ukraina.
Är det så svårt att tänka att med ännu fler fredsförhandlingar kan man dra ner på den militära aktiviteten ytterligare?
Tillslut med tillräckligt mycket förhandlingar kan man få ner den militära aktiviteten till noll.
Då är kriget över.
Precis som med alla andra krig som tagit slut.

Jag fattar ärligt inte talat varför jag behöver förklara det här för en annan vuxen.
Signalpolitik, att förstöra sin egen ekonomi och skada sitt eget folk betyder ingenting, och det är ett under för mig varför så många svenskar tror att det faktiskt har någon som helst betydelse i det stora. Ni som tycker självskadebeteende är konstruktivt får väl ägna er åt det, men staten ska inte tvinga in folket i det. Det är bara sjukt.

På Flashback hittar man högljudda minoriteter som förfäktar allt från utplåning av ryssar till legalisering av barnporr. Det är väl måttligt relevant. I övrigt förstår jag inte riktigt vad du menar, annat än att det är allt och alla andra än Ryssland som är problemet. Jag ser inte att någon uttryckt att de är emot diplomati och ”fredsförhandlingar”. Är det problemet enligt dig? Putin vill fredsförhandla men västvärlden vill hellre pumpa in vapen i Ukraina?
Det dunkelt sagda är det dunkelt tänkta.
Det dina inlägg egentligen handlar om är egennytta ställt mot solidaritet. Om vi tänker oss en glidande skala så står du närmare Ungern, Kina etc än västvärlden. Det är en begriplig ståndpunkt om än inte så klädsam i vissas ögon.
Citera
2022-04-30, 14:06
  #20
Medlem
Citat:
Ursprungligen postat av wwr
Detta krig innebär som oftast att regimerna tillsammans krigar mot folken. Folken vill ha fred och förhandlingar, inte höga energipriser. Bulgariens president verkar vara ett undantag och ställer sig på folkets sida. Han vill söka fred och påpekar att EU:s insatser i kriget med sanktioner, kraschar hela Europas ekonomi. Han vill fortsätta köpa billig rysk gas. Försvarsministern fick sparken sedan han vägrat kalla Rysslands militära operation för "krig". Bulgarien är med i NATO och EU.

Börjar inte folk tröttna på dessa motåtgärder från EU och EU-vänliga politiker? Ställer inte EU:s sanktioner mest till problem i Europa? Ryssland säljer ju bara sin gas till andra länder. Vi får bara dyrare el. Även bensinpriser och inflation kan vara en följd när företag i monopolställning tar möjligheten att höja priser med krig som förevändning.


https://www.novinite.com/articles/21...ests+it+Serves


https://www.novinite.com/articles/21...to+Russian+Gas

Här står mer:
(FB) Ryssland stänger av gasen till Polen och Bulgarien
Bulgarien är fria att lämna EU.
Citera
2022-04-30, 14:06
  #21
Medlem
Citat:
Ursprungligen postat av Simora
100% fel analys. Europa kommer gå stärkta ur detta, uppslutningen bakom Ukraina är enorm och kriget har förtydligat att demokratier måste hålla ihop mot den typ av totalitära hot som psykopat-Ryssland och dess gelikar utgör mot allt som är gott och rätt. Ukraina är frontlinjen mellan civilisation och barbari, och civilisationen kommer gå samman och segra, precis som den gjort tidigare under 1900-talet.
Ja det viktigaste är ju att inte krigsherren i Kreml får för sig att vi skulle krypa för det ondskans imperium som ju Putin leder och nu visar upp i all sin vedervärdighet. Då blev nog krig det naturliga tillståndet i Europa om ryssen fick blodad tand. Nej vi skall ha en trygg framtid värt namnet och då ingår inte Ryssland så länge man inte kan uppföra sig civiliserat. Och Ryssland är svagt så vad oroa sig för.

Och Europa med sina välmående demokratier skulle ju riskera förstöra sig själva om vi började buga för lille diktatorn Putin så det kommer inte att hända. Ingen vill ha ryssen nästgårds om man kan slippa, och det gäller givetvis även Bulgarien.
Citera
2022-04-30, 14:13
  #22
Medlem
Omtankes avatar
Citat:
Ursprungligen postat av Tuor
Till vilket pris? Är du beredd att förstöra Europa så länge Ryssland går under?
Frågar du verkligen mig om det? Vad sägs om att ställa frågan som den bör ställas, är Ryssland/Putin beredd på att förstöra Ryssland genom att starta och bedriva ett krig som de inte kan vinna? Är drömmarna om ett storryssland så starka hos Putin att han offrar sitt land som lammet på altaret?
Citera
2022-04-30, 14:17
  #23
Medlem
Omtankes avatar
Citat:
Ursprungligen postat av Hero1n
Din dumme fan fattar du inte att vi alla får betala för detta krig ? Detta är bara början. Horungarna usa vill förgöra Europa. Dom är på en bit vägen.
Imbecill, hur bygger du dina meningar egentligen, kom ut ur heroindimmorna!
Ja vi får alla betala för detta krig, tack vare Ryssland. Eller lever du i sådan förnekelse att du inte begriper vem som startade kriget?
Citera
2022-04-30, 14:18
  #24
Moderator
GreffueAnthoniuss avatar
ÄMNET ÄR ALLTSÅ EFFEKTERNA PÅ EUROPA AV ÅTGÄRDERNA MOT RYSSLAND; INTE EFFEKTERNA PÅ RYSSLAND. KRIGET I SIG SJÄLV OCH PUTIN ÄR OT/MOD
Citera

Stöd Flashback

Flashback finansieras genom donationer från våra medlemmar och besökare. Det är med hjälp av dig vi kan fortsätta erbjuda en fri samhällsdebatt. Tack för ditt stöd!

Stöd Flashback