Vinnaren i pepparkakshustävlingen!
2008-02-21, 10:09
  #1741
Medlem
CapsLockss avatar
I en av dom första intervjuerna som görs med Hans Holmer, frågar reportern

-Lisbet Palme har sagt att hon kände igen gärningsmannen, är det riktigt?

(H.H) - Näe.., jag vet inte hur (suck)... pass ..stort avseende man ska fästa vid detta, men,men att hon fällt detta yttrande är riktigt. Vi arbetar rätt förutsättningslöst på detta.
-------------------------------------------------------------------------

Holmer har som alla vet sagt


"Om sanningen om mordet på Olof Palme kommer fram, så kommer den att skaka Sverige i sina grundvalar ."
__________________
Senast redigerad av CapsLocks 2008-02-21 kl. 10:14.
Citera
2008-02-21, 10:21
  #1742
Medlem
Citat:
Ursprungligen postat av CapsLocks
I en av dom första intervjuerna som görs med Hans Holmer, frågar reportern

-Lisbet Palme har sagt att hon kände igen gärningsmannen, är det riktigt?

(H.H) - Näe.., jag vet inte hur (suck)... pass ..stort avseende man ska fästa vid detta, men,men att hon fällt detta yttrande är riktigt. Vi arbetar rätt förutsättningslöst på detta.

Ja man häpnar. Finns denna intervju på läs eller sebar plats?
I polisförhör 1 säger LP att hon inte sett mördaren mer än från snett bakifrån.
I förhör 2 obs med Hans Holmer finns nu plötsligt ett signalment.

Det här är en tredje variant och stöder min ide om att Lisbeth har mörkat vissa saker rörande den 28 februari . Hon skulle tvingats genomföra rekonstruktionen bland annat!
Lisbet har fått dribbla som hon vill av någon märklig anledning.
Hon om någon borde vara intresserad av att få slut på alla rykten i detta men agerar helt i motsatt riktning.
Det är verkligen mycket konstigt.
Hundar begravda här.
Citera
2008-02-21, 10:27
  #1743
Medlem
Diamantspåret del. 15. Gärningsmannens flykt

15 Gärningsmannens flykt

GM antas springa i militär språngmarsch med 165 steg per minut med 90 cm steglängd eller 2,475 m/s. Denna hastighet används som GM:s “medelhastighet” under flykten.

Gärningsmannens flykt sekund för sekund

23:21:20
GM skjuter Olof Palme till döds

23:21:25
GM flyr springande in på Tunnelgatan.
I polisförhör säger vittnet Leif Ljungqvist:

”F. Sen sa du här att gärningsmannen stod kvar en stund -,
L. Mm.
F. - Och tittade mot dom här personerna, har du någon uppfattning om hur lång stund det var?
L. Han stod nog och tittade på offret och kvinnan i fråga 3-4 sekunder innan han avvek alltså från platsen.”

I Tingsrättens dom som funnits utlagd på nätet (nu borttagen) anses det att det andra skottet avlossats inom en (1) sekund från det första skottet.
Därav tiden 23:21:25.

23:21:47
GM passerar Lars Jeppsson efter 55 meter (22 sek) på Luntmakargatan

23:21:55
Anders Delsborn avslutar sitt radiosamtal med Järfälla Taxi vilket uppfattas av Leif Ljungqvist något senare då han bryter sitt försök att få kontakt med LAC. Se nästa stycke.

23:22:05
I polisförhör med Leif Ljungqvist säger han att 90 000 svarar
”Han uppskattar att det tog allt som allt 43-45 sekunder från det första skottet tills att man svarade på 90 000. Han har gått igenom allt steg för steg och uppmätt tiden.”

Vid sammanfattning av i förhöret skrivs följande:

”Ljungkvist har efter anvisningar av fhl M 86-05-05 gjort tidtagningar av de olika momenten. Inknappningarna fram tills dess att man svarade 90 000 tog 33 sekunder
(LAC svarade efter 7 sekunder, se sep utredning ).”

(LAC svarar på Järfälla Taxis samtal på grund av Anders Delsborns radioanrop och inte på Leif Ljungkvists som framgår av att Leif Ljungkvist bryter samtalet innan LAC svarar, Se nedan. Min anm.)

Leif Ljungqvists egna ord visar att det inte var hans samtal som LAC svarade på.

”Och när vi svänger runt där, så samtidigt som jag svänger, så larmar jag alltså 90 000 och ropar då i min biltelefon att det är mord på Sveavägen. Då kopplar vi polisen säger damen i växeln och då går det fram ungefär en fem, sex signaler till polisen, där inget svar uppnås. Men då beslutar jag mig för och bryta samtalet, eftersom då taxin hade fått kontakt via Järfälla taxicentral tydligen. Det kanske hade varit bättre att jag hade kommit fram för då hade vi fått direktkontakt på brottsplatsen med larmcentralen, men det är för sent och spekulera om det nu.”

Däremot visar det att LAC fått ett samtal från mordplatsen 23:22:05 vilket exakt är Leif Ljungqvists egen uppskattning om när 90 000 svarade.

23:22:10
Leif Ljungqvist ringer LAC enligt Gösta Söderströms version

Svenska Politiska Mord
”Leif Ljungqvists mobiltelefonsamtal till länsalarmeringscentralen (LAC). Han slår larmnumret 90 000 samtidigt som han ser mördaren avlägsna sig springande från brottsplatsen. Samtalet finns lagrat i LAC:s dator där det efter en beläggningstid på 90 sekunder hos Televerket ska ha avslutats kl. 23.23.35 (Poutiainen s 22).”

23:22:11
GM når Malmskillnadsgatan 89 trappsteg och 59 meter längre fram (24 sek) och har i trapporna kastat en snabb blick nerför Tunnelgatan för att se om han är förföljd, vilket uppfattas av Lars Jeppsson.

23:22:36
GM möter paret Nieminen & Zahir 63 meter längre fram (25 sek) på David Bagares Gata några meter innan han passerar Johannesgatan. Nieminen & Zahir kommer från Johannesgatan 8 där de varit på en klubb och går på den södra trottoaren i riktning mot trapporna på Tunnelgatan. Detta vittnesmål gör teorin om att mördaren eller Christer Pettersson för den delen flytt in på Johannesgatan osannolik eller helt utesluter den.

23:23:08
GM passerar Regeringsgatan 77 meter längre fram (31 sek). Något senare kommer polispatrull 1520 med Christian Dahlsgaard som s.k. yttre befäl och Tomas E som förare att svänga vänster in på David Bagares Gata ner mot Malmskillnadsgatan.

Notering av GK:
SOU 1999:88 Polisspåret 369

“Värd att notera är Dahlsgaards uppgift att det tog högst 1 ½ - 2 min från det att larmet gick tills hans bil svängde in på David Bagares gata, liksom en iakttagelse beträffande vittnet Lars J: denne var inte det minsta andfådd (vilket alltså kan tolkas som att han inte hade sprungit hastigt efter mördaren, något som bestyrks av annan utredning).

För att hinna möta GM så skulle larmet till patrull 1520 (om man tar hänsyn till ovanstående notering som Granskningskommissionen gjort) ha nått patrullen i stort sett samtidigt med mordtidpunkten eller 23:21:30.

23:23:30
Paret Nieminen som här antas promenera i normal gånghastighet med 70 meter per minut eller 1,167 m/s möter Lars Jeppsson överst i trapporna från cirka 63 meter från mötet med GM (54 sek).

För Lars Jeppsson har det tagit 108 sek (1 min 48 sek) från det GM passerade honom att besluta sig för att förfölja GM och hinna uppför de 89 trappstegen.

23:23:48
GM har kommit nerför trapporna till Smala Gränd 100 meter längre
fram (40 sek) där en flyktbil väntar som för GM vidare ut på Birger Jarlsgatan.

23:24:20
Anders Delsborns uppskattning att första polisbil med Gösta Söderström kom till platsen

“Han hade tre yngre kvinnor i bilen som ville betala. Han fick jämna pengar 105 kronor och de steg ur bilen. Själv halvsprang han över gatan fram till brottsplatsen. Två flickor och en man försökte hjälpa den skjutne och andra personer stod runt omkring. Han fick vänta en liten stund innan den första polisbilen anlände. Själv uppskattar han tiden från första skottet till att första polisbilen var på platsen till c:a 3 minuter.”

23:24:21
Nieminen & Zahir har nu med en normal gånghastighet 1,167 m/s hunnit nerför trapporna till Luntmakargatan 59 meter ( 51 sek) där de möter de fyra polismän som Gösta Söderström skickat att förfölja GM. Då befinner sig GM i en bil på Birger Jarlsgatan.

23:23:59 (OBS Börja nu räkna “baklänges” med tiden (minus) för att få utgångstiden.)

Med samma hastighet som GM (språngmarsch 2,475 m/s) så skulle de fyra polismännen utgått från mordplatsen 22 sekunder tidigare eller 23:23:54 på order av Gösta Söderström som då var förste polis på plats.

Därav kan följande slutsats dras:

Ingen polispatrull, vare sig patrull 3230 eller 1520 var ens i närheten av att påträffa GM.

Ett sådant flyktscenario kan sättas i samband med observationer på Enköpingsvägen.

Compu-Text Veckans Diskussion

23.30-23.40
Ett par promenerade intill motorvägen vid ESSO motorhotell i Bergshamra, när de såg en ljus fyradörrars Volvo komma backande nedför uppfarten till motorvägen mellan Stockholm och Uppsala. Uppfarten är ifrån Enköpingsvägen. Bilen stannade på uppfarten och släckte lysena.

Efter en stund kom en mellanstor, mellanblå bil i hög fart på Enköpingsvägen och stannade på uppfarten bakom Volvon. En storvuxen, ljus man klev ur Volvon och öppnade bagageluckan. När han gjort detta steg en man med grön sportjacka och uppfälld kapuschong ut ur den blå bilen, slängde in en röd-svart-rutig väska av garderobtyp, i Volvons bagageutrymme. Sedan ropade han "ajle" (troligen det tyska Eile vilket betyder skynda) till den blonde och satt sig i passagerarsätet i fram på Volvon. Den ljuse stängde bagageluckan gick fram och satt sig vid förarplatsen i Volvon. Först åkte den blå bilen iväg i hög fart mot Enköping, och strax efter startade Volvon och åkte med hög fart mot Uppsala.

( Det är möjligt att åka ifrån Snickarbacken, via Birger Jarlsgatan ut på Roslagsvägen, för att svänga av på Enköpingsvägen innan Stocksundsbron och komma fram till Ulriksdal på 7-8 minuter. (...) ).

http://p.m.nu/computext_jamt-monitor...on_536_570.txt

SOU 1999:88 Utredningen avseende Christer P 791
Sigvard C
”Det första förhöret med Sigvard C hölls redan den 19 mars 1986. Han redogjorde då för vissa iakttagelser han hade gjort i mordkvarteren under mordkvällen. Han hade tillsammans med en annan man åkt
Luntmakargatan norrut i bil, men hejdats av en vit Volvo som spärrat vägen. På det aktuella stället var gatan enkelriktad och Sigvard C körde i otillåten riktning. Han hade så småningom kunnat köra vidare och parkerat ungefär i korsningen Tegnergatan-Luntmakargatan. Då hade han sett en man komma springande Luntmarkargatan i samma riktning som han själv åkt. Han beskrev mannen. Vid tillfället hade Sigvard C hört ljudet av sirener.”
http://www.regeringen.se/content/1/c...4/9bb90f1c.pdf

Min kommentar:
Volvon skulle kunna vara Dekorimamannens flyktbil som ger sig iväg efter att ha hört skott/sirener och som fortsätter till ”mötesplatsen” för vidare färd mot Upplands-Väsby och Uppsala. Dekorimamannen har därför tvingats ta till flykt utefter Luntmakargatan.

Se Diamantspåret 3. Berättelsen om “Dekorimamannen”.
http://www.flashback.org/showthread...86#post9582186

Sammanfattning:

En tanke jag haft tidigare att en fd legosoldat från krigen i södra afrika som antingen rekryterats av en av Craig Williamsons rekrytörer då sådana funnits enligt GK (se nedan) eller som han haft kännedom om kan ha anlitats som backup och som på grund av tillfälligheternas spel kom att bli GM. Det vore ingen större prestation för en stridserfaren fd legosoldat att genomföra en sådan språngmarsch. Målet för hans flykt är nog att komma hem och ett antagande är att han kanske bor i Enköping eller Västeråstrakten.

SOU 1999:88 Enskilda uppslag 449
”W inledde, efter att ha tjänstgjort som FN-soldat i Kongo och på Cypern, en karriär som legosoldat eller som rekrytör av legosoldater. Hans ”track record” skulle omfatta Sydafrika, Biafra och Sydvietnam. (...) Sedan 1970-talet skulle han ha lagt sig till med ett rykte om att vara ”a gun for hire” (...) Flera källor hade påstått att W i huvudsak arbetat för den sydafrikanska säkerhetspolisen BOSS sedan 1970-talet ...”

http://www.regeringen.se/content/1/c...4/295e5712.pdf


/U
Citera
2008-02-21, 10:27
  #1744
Medlem
CapsLockss avatar
Citat:
Ursprungligen postat av rattelsnake
Ja man häpnar. Finns denna intervju på läs eller sebar plats?
I polisförhör 1 säger LP att hon inte sett mördaren mer än från snett bakifrån.
I förhör 2 obs med Hans Holmer finns nu plötsligt ett signalment.

Det här är en tredje variant och stöder min ide om att Lisbeth har mörkat vissa saker rörande den 28 februari . Hon skulle tvingats genomföra rekonstruktionen bland annat!
Lisbet har fått dribbla som hon vill av någon märklig anledning.
Hon om någon borde vara intresserad av att få slut på alla rykten i detta men agerar helt i motsatt riktning.
Det är verkligen mycket konstigt.
Hundar begravda här.


http://svt.se/svt/play/video.jsp?a=520754


Rätt intressant att kolla , särskilt på Holmers intervjuer. Märks tydligt hur han agerar märkligt.


Även intervjuer med några vittnen b.la Taxichauffören, mm,mm

Finns mycket intressant i svt´s arkiv.
__________________
Senast redigerad av CapsLocks 2008-02-21 kl. 10:30.
Citera
2008-02-21, 10:44
  #1745
Medlem
Ja Holmer ger ett föga trovärdigt intryck.
Citera
2008-02-21, 13:53
  #1746
Medlem
Frank_the_LLaMas avatar
jag sköt palme, satte christer i klister , om flashbackarna bara visste,det var gjort av terrorister...


Citera
2008-02-21, 16:02
  #1747
Medlem
Ny bok!!!

Lagom till 22-årsdagen har Anders Leopold skrivit en ny bok! Kul!

http://www.leopoldreport.com/LRsajt47.html
Citera
2008-02-21, 19:54
  #1748
Medlem
En länk att läsa och begrunda,
http://www.leopoldreport.com/LRsajt29.html
Citera
2008-02-22, 01:15
  #1749
Medlem
Oliveiras avatar
Citat:
Ursprungligen postat av L.R.
Du pratar imot dej själv annars skulle väl inte du lägga ner din dyrbara tid på att kommentera det.


Jag roar mig mest som på Fritz-träffarna.

Ögonvittnen i allmänhet är opålitliga och just Björkmans ger jag inte heller så mycket för. Visst var det onödigt av gänget runt Holmér att titulera honom "fyllot" men att hänga upp sig på om han tyckte sig se att gärningsmannen rörde sig spänstigt, kännetecknas inte av någon intellektuell spänst.

Citat:
Ursprungligen postat av Utredaren
Att Hovrätten friade Christer Pettersson är inte lätt att vifta bort med en rad på Flashback.

Christer Pettersson friades för att bevisen inte räckte till, vilket var juridiskt korrekt. Det var i sin tur resultatet av en undermålig utredning samt att hovrätten konstaterade just hur osäkra ögonvittnen är, bland annat åberopande fallet med ungraren i Storbritanien.
__________________
Senast redigerad av Oliveira 2008-02-22 kl. 01:30.
Citera
2008-02-22, 03:24
  #1750
Medlem
Efter Putianens bok som belyst de märkliga skillnaderna av alarmtider med mera ringde jag upp FOA och pratade med en expert på radiotrafik.
Det här är ett antal år sedan.

Min fråga var enkel.

Är det teoretiskt möjligt att på något sätt manipulera en fördröjning i raditrafiken?
Radiomasten borde sitta på polishusets tak samt övrig utrustning i samma hus, vilket iofs inte är viktigt.

Svaret var intressant.

Enklaste är att helt sonika stoppa trafiken och ca 45 sek. skulle knappast märkas.
Likaså med lite avancerad utrustning som ine behövde vara skrymmande skulle det vara möjligt att "deleya" radiotrafiken.
Enda sättet att upptäcka detta skulle vara analys av banden som var Fröken Ur stämplade.
Om jag inte missminner mig försvann just dessa band.
Detta skulle förklara allt i detta och polisen blev helt enkelt lurade av en operatör på polisens tak...
Bara för att röra till soppan ytterligare..
'
Citera
2008-02-22, 10:56
  #1751
Medlem
Surt sa räven om rönnbären.

Citat:
Ursprungligen postat av Oliveira


Christer Pettersson friades för att bevisen inte räckte till, vilket var juridiskt korrekt. Det var i sin tur resultatet av en undermålig utredning samt att hovrätten konstaterade just hur osäkra ögonvittnen är, bland annat åberopande fallet med ungraren i Storbritanien.


Hej Oliveira

Att bevisen ”inte räckte till” beror nog på att det enligt en objektiv bedömning inte fanns bevis och då kan flera spaningsledare oberoende av varandra som satsat flera hundra miljoner kronor på att utreda detta inte komma längre än vad de gjort. Eller hur ?

Men inte nog med det, det finns tunga argument för att det inte kan vara CP som det som Tommy Lindström framför

”När Tommy Lindström, gamle chefen för rikskrim, besökte Lions Club Vinslöv hade han en hel del saker att förtälja. Här är några citat.

* Om Palmemordet:
”Jag tror inte Christer Pettersson kunde hantera skjutvapen. Han klarar inte av att skjuta Olof, få stöten i armen och sänka armen och sen rikta mot Lisbeth.”

http://www.kvp.se/nyheter/2.1261/ulf...-morka-smaland

Tingsrätten bedömer att de två skotten avlossades inom en sekund och det är en mycket rimlig invändning Tommy Lindström framför. Redan detta borde fått TR att avvisa åtalet mot CP.

/U
Citera
2008-02-22, 19:02
  #1752
Avstängd
Citat:
Ursprungligen postat av Oliveira
Jag roar mig mest som på Fritz-träffarna.

Ögonvittnen i allmänhet är opålitliga och just Björkmans ger jag inte heller så mycket för. Visst var det onödigt av gänget runt Holmér att titulera honom "fyllot" men att hänga upp sig på om han tyckte sig se att gärningsmannen rörde sig spänstigt, kännetecknas inte av någon intellektuell spänst.



Christer Pettersson friades för att bevisen inte räckte till, vilket var juridiskt korrekt. Det var i sin tur resultatet av en undermålig utredning samt att hovrätten konstaterade just hur osäkra ögonvittnen är, bland annat åberopande fallet med ungraren i Storbritanien.Märkliga jämförelser minst sagt.

Jag brukade roa mig med att gå på Fritz G Peterssons träffar i ABF-huset, men att det finns folk som yrar om mordet så här långt efteråt är inte ens komiskt längre - bara sorgligt.

Hur svårt är det att ta till sig att Christer Petterson sköt Palme?


Du får väll läsa Lisbeth Palmes förhör:
http://www.itdemokrati.nu/page36ar.html Lisbeth Palme har ordet!
och även Björkmans
http://www.itdemokrati.nu/page36e.html Björkman har ordet!

Hur seriöst tycker du LP.s vittnesförhör är, jag ger inte mycket för det, gör du?
Björkman upprepar sin berättelse vid ett hypnosförhör i december 1987.
LP ville inte vara med vid en rekonstuktion av mordet, varför tror du? Obs hennes man.
Cp faller och står på hennes ord.
Citera

Stöd Flashback

Flashback finansieras genom donationer från våra medlemmar och besökare. Det är med hjälp av dig vi kan fortsätta erbjuda en fri samhällsdebatt. Tack för ditt stöd!

Stöd Flashback