• 14 363 online
  • 1 180 288 medlemmar
  • 60 942 488 inlägg
2008-12-23, 11:14
  #1
Avstängd
Diskmaskinens avatar
Var hemma hos Pappa igår och ströläste lite i Sundsvalls tidning och just i insändardelen så var det en som hade skrivit en insändare om Flashback.

Artikeln finns inte på internet, utan endast i tidning. Är det någon som kan scanna in artikeln, eller berätta vad den handlar om? För jag kommer inte riktigt ihåg. Insändaren stod i Sundsvalls tidning Måndag den 22/12-08.

__________________
Senast redigerad av Diskmaskinen 2008-12-23 kl. 11:16.
Citera
2008-12-23, 11:20
  #2
Medlem
R.Rs avatar
Jag läste den, och tänkte posta tråd om det men glömde.
Bra insändare tycker jag.
Har tyvärr ingen scanner men kan knacka in texten då den inte var superlång senare idag om ingen annan har hunnit före...
Citera
2008-12-23, 11:20
  #3
Medlem
micaeles avatar
Får tag på den tidningen senare idag. Har jag möjlighet lägger jag upp det.
Citera
2008-12-23, 11:21
  #4
Medlem
Läskigs avatar
Ingen som kan skriva vad insändaren handlade om mer specifikt, tills vidare?
Citera
2008-12-23, 11:24
  #5
Medlem
bluemoons avatar
ja berätta mer om den
Citera
2008-12-23, 12:18
  #6
Avstängd
Diskmaskinens avatar
Citat:
Ursprungligen postat av R.R
Jag läste den, och tänkte posta tråd om det men glömde.
Bra insändare tycker jag.
Har tyvärr ingen scanner men kan knacka in texten då den inte var superlång senare idag om ingen annan har hunnit före...

Tänkte det också. Skuggade igenom den och tyckte den var bra skriven faktiskt.

Jag skickade ett mail till hon som är ansvarig på ST och debatt-avdelningen där jag fick till svars att insändare publiceras inte på internet utan endast i tidningen.

Det jag kommer ihåg är att personen skrev om reglerna 1.03 och 1.06 nämnde han/hon i texten. Sen att lite om moderatorerna och admin och lite kort information om Flashback. Det är vad jag kommer ihåg nu. Hoppas någon kan skriva in texten här på Flashback så vi kan läsa.
Citera
2008-12-23, 16:28
  #7
Avstängd
Folkpartiets avatar
Jag hittade insändaren i ST:s pappersupplaga söndag 21/12 -08 på sidan 30.

Citat:
Flashback värnar yttrandefriheten

Jag är en kille som fick smak av Flashback när jag blev avstängd från ett annat forum när inte mina åsikter passade där. Till min häpnad fanns en tråd i just detta forum som jag blev avstängd ifrån och tråden heter ”galet forum”. Jag läste lite i tråden om att Flashback var ett ”tokigt” forum och alla olika sorters människor passande in där, oavsett vilka åsikter man hade.

Allting började med att jag såg hur invandringspolitiken eskalerade i Sverige och hur mina åsikter skilde sig från många. Då klev jag in i Flashback, läste igenom en hel del trådar om integration, invandring, Nationalsocialism, fascism och nationalistiska ideologier. När jag skuggade igenom dessa ämnen så märkte jag genast att detta kunde vara något för mig, där jag kunde få prata av mig och följa hur invandringen sker i Sverige och se efter om det finns fler som har samma åsikter som mig. Det finns väldigt många där inne, som fattar sig kort om invandringen med väldigt grova ord. Just rasister samlas inne på Flashback för där kan de inte bli dömda för hets mot folkgrupp eftersom Flashback ligger i England, men de följer svenska lagar så gott det går, ser man tydligt på en regel som Flashback har som väcker en del starka reaktioner är regel 1.03 som ser ut såhär;
”Att hota eller medvetet misskreditera en grupp personer med anspelning på etnicitet, religion eller sexuell läggning utifrån påståenden som inte kan styrkas är förbjudet.”
Just detta klarar sig många kring, man kan öppet tala om hur mycket man ogillar invandrare så länge man har ett påstående att uppvisa för moderatorerna, så går man undan denna regel.
Flashback är Sveriges största forum med över 260 000 medlemmar och sidan snittar mellan 8-15 som är inne på sidan dagligen. År 2002 blev Flashback uppdragna i Marknadsdomstolen för piratkortsdiskussioner, vilket slutade med att Flashback fick byta namn på sitt bolag och forumet stängdes ner under en kort stund men öppnades senare under ett annat namn och bolaget drivs nu av ägaren Jan Axelsson, som startade forum 1983. Flashback har varit i blåsväder många gånger, men klarat sig undan.

I forumet finns över 70 moderatorer som håller ordning och reda, och en admin. Det finns en skyddad avdelning som heter ”Outlaw” som bara moderatorer och admin har tillgång till, där inne sker alla diskussioner som inte vi medlemmar ska höra. Finns även en annan avdelning som är till för oss medlemmar, en lite mer stillsam sådan, där vi kan umgås och prata tillsammans efter alla hetsiga diskussioner som vi möts av ute i forumet.
Jag kan spendera upp mot 6 timmar varje dag på Flashback, finns alltid något för någon att läsa eller skriva om. Allt från bildhantering till religion. Flashback har totalt 86 olika ämnen som kan diskutera med andra om och hela 9 delar där dessa 86 ämnen är uppdelade.
Moderatorerna på forumet är oerhört duktiga, de rensar flitigt inlägg som inte har med ämnet att göra. Vill man ha kontakt med en Moderator så går det väldigt fort, man skickar ett PM och sen har man svar inom några minuter om man har tur. Ska man ha däremot ha tag på admin så kan det ta några dagar innan man får svar.
Flashback är mycket speciellt på en punkt som jag ser. Det är anonymiteten och denna håller dem väldigt hårt på. Finns en regel som heter 1.06 och lyder under ord som detta;
”Anonymiteten garanteras på Flashback. Den som publicerar andra användares personuppgifter, IP-nummer, eller inlägg med tydligt uppsåt att avslöja en annan användare riskerar avstängning. Hot om avslöjande, i inlägg eller i PM, är också förbjudet, med undantag för användare som själva publicerat dessa uppgifter i forumet. Att publikt sammankoppla användares alternativa konton är inte tillåtet och kan leda till varning, undantaget då admin, moderator eller användaren själv tidigare meddelat uppgiften publikt.”

Som medlem tycker jag att det är oerhört skönt. Man kan skriva vad som helst och läsa om vad som helst och fortfarande gå säker där inne och inte behöva oroa sig för att människor ska spekulera i vem jag är och vad jag gör där inne. Det finns även mycket kändisar som läser inne i forumet, som Filip och Fredrik och främst Aftonbladet. När det handlar om narkotika kommer källorna från Flashback, allt som oftast.
En liten sammanfattning om vad är Flashback är.

Trogen medlem
Citera
2008-12-23, 16:30
  #8
Avstängd
Folkpartiets avatar
Här är antagligen tråden som åsyftas i insändaren.

http://forum.bodycontact.com/viewtopic.php?pid=65205
Citera
2008-12-23, 19:17
  #9
Medlem
Förstår inte meningen med insändaren om jag ska vara ärlig...
Citera
2008-12-23, 22:27
  #10
Medlem
Flytande_argots avatar
Citat:
Ursprungligen postat av N-Gage
Förstår inte meningen med insändaren om jag ska vara ärlig...

Kändes som någon sorts kombinerad hyllning/informationstext?
Citera