• 38 157 online
  • 1 203 925 medlemmar
  • 62 297 587 inlägg
2008-12-22, 01:25
  #13
Medlem
Citat:
Ursprungligen postat av evolute
Jag har en kompis som pluggade gymlinjen och hela havet stormar-linjen parallellt. Då skrattade man åt att han var en så überseriös streber men nu har han fått en topptjänst på ett äldreboende i Borås där han är ansvarig för HELA boendets rehabträning och han får ibland hoppa in som bingoutropare på frälsningsarméns julbasar. Vem skrattar nu.

Kan tänka mig att Johan 26, nyexad läkare som gör 7:e nattskiftet i rad på akuten är den sista som skrattar...
2008-12-22, 01:31
  #14
Medlem
Efter att ha läst denna tråd betvivlar jag å det starkaste att TS är vad man skulle kunna kalla "gymvärldsmaterial".

https://www.flashback.org/showthread.php?t=809091

Tre dagars träning per vecka
2008-12-22, 01:40
  #15
Medlem
toMishs avatar
Citat:
Ursprungligen postat av Jassja
Är det mycket "plugg" skillnader?
Nej, det är samma. Du kan gå en snabbkurs där du både får lära dig att hjälpa datanördar med musarm att lyfta vikter och att utföra bypassoperationer. Du har förmodligen en chans att bli läkare.
2008-12-22, 15:53
  #16
Medlem
Visste inte att det var så svårt att jobba på gym. Det som drar mig är att kunna hjälpa andra (som på läkar yrket) och att jag har gymmet som arbetsplats och kan träna själv.

Men som ni säger är det alltså i princip lika mycket plugg? Men läkare har väll dock mer lön ändå?
2008-12-22, 16:04
  #17
Medlem
micaeles avatar
Citat:
Ursprungligen postat av Jassja
Visste inte att det var så svårt att jobba på gym. Det som drar mig är att kunna hjälpa andra (som på läkar yrket) och att jag har gymmet som arbetsplats och kan träna själv.

Men som ni säger är det alltså i princip lika mycket plugg? Men läkare har väll dock mer lön ändå?
Ditt svar har gjort min, och många andras, dag. Tack, på riktigt.
2008-12-22, 16:13
  #18
Medlem
Xtfrs avatar
Haha, TS är för skön.
Du kan inte jämföra ett jobb på ett gym med läkaryrket.

Vad kommer härnäst? Veterinär vs receptionist?

- Xtfr
2008-12-22, 16:21
  #19
Medlem
Citat:
Ursprungligen postat av Xtfr
Haha, TS är för skön.
Du kan inte jämföra ett jobb på ett gym med läkaryrket.

Vad kommer härnäst? Veterinär vs receptionist?

- Xtfr

Varför inte? Undrar bara hur länge man pluggar och hur mkt lön man får.
2008-12-22, 17:35
  #20
Medlem
abathingapes avatar
Jag känner en snubbe, sjukt ambitiös genom hela skolgången, som efter gymutbildningen specialiserat sig på aerobics. Vet ej vad han har i lön, men han har iallafall en stuga i skärgården, våning i stan och en Bayliner. Å andra sidan är det tydligen rätt slitigt med sena arbetspass och jobbiga kunder.

Vad har du för betyg och hur mycket är du villig att jobba?
2008-12-22, 17:48
  #21
Medlem
Tack för den här tråden, ren och skär glädje att läsa. Dock köper jag inte att TS är på riktigt, men om han verkligen är det, och är lika korkad som den här tråden antyder så måste jag be h*n ge upp drömmarna om gymmet och inse sina begränsningar, men misströsta icke kära TS, läkaryrket är inte fy skam det heller!
2008-12-22, 19:33
  #22
Medlem
Pilsnerkorvens avatar
Om TS nu bestämmer sig för att sikta mot stjärnorna och söka sig mot gymbranschen, så vill jag höja ett varningens finger: det är inte för alla. De psykiska påfrestningarna tar knäcken på otroligt många. Av de som påbörjade gymutbildningen på SU förra året, har nästan 40% hoppat av då de helt enkelt inte kunde hantera trycket.

Du måste fråga dig själv om du är av rätt virke innan du ens tänker tanken. Kan du hantera död och raserade liv? Dödsfall på gym är betydligt vanligare än man skulle kunna tro, både direkt och indirekt. Många är de som helt enkelt tar i för kung och fosterland i bänkpressen och avlider i processen. Vidare finns det legioner av nedgångna hemmafruar som går till gymmet i hopp om att fixa degmagen, hängpattarna och celluliterna för makens skull - men som misslyckas kapitalt och helt sonika begår självmord. Allt detta spiller naturligtvis över på gympersonalen. Sjukskrivningstalen för nämnda yrkesgrupp är bland de högsta i landet. Depressioner, drogmissbruk och skilsmässor är en realitet för det stora flertalet anställda i gymbranschen.

Så gör både mig och dig en tjänst innan du bestämmer dig: tänk dig för, både en och två gånger! Låt dig inte förblindas av pengar och status.
__________________
Senast redigerad av Pilsnerkorven 2008-12-22 kl. 19:36.
2008-12-22, 20:54
  #23
Medlem
relativs avatar
Citat:
Ursprungligen postat av Jassja
EDIT: Vad är det också för skillnad på Underläkare, Specialistläkare och Överläkare?

Det är egetligen inte fackspråk utan mer slang inom sjukvården. Alla större sjukhus har flera våningar och beroende på var man jobbar får man olika informella titlar. Man börjar som underläkare och får jobba på entréplanet och även nere i källaren (där finns oftast rehab och sånt crap). Sen jobbar man sig uppåt och blir vanlig läkare (vån 2-5, beroende på hur många våningar som finns). När man jobbat i några månader blir man överläkare och får husera på den översta våningen. Lönen höjs även med varje våningsplan. Specialistläkare kallas de läkare som specialiserat sig på att jobba på alla våningar + mobila enheter (ambulanser, husvagnar etc).

Men ärligt talat kan man inte komma speciellt långt som läkare. Det finns inget utrymme för utveckling och påbyggnadsstudier. På gymlinjen har du ju mängder med inriktningar och kan plugga hur länge du vill, beroende på vad du vill bli och hur mycket du vill dra in.

Vissa här i tråden har överdrivit ordentligt, ingångslön på 29 är inte troligt, 25 kanske (efter skatt). Däremot är det väldigt stora steg i lönetrappan, tack vare gymfackets hårda förhandlingar. Efter första året höjs lönen med 2700, efter andra 3700 osv.

Vissa gymlinjer har även arbetsgaranti, alltså att man är garanterad arbete efter avslutade studier. Det kan inte läkarprogrammen skryta med.
2008-12-22, 21:24
  #24
Medlem
abathingapes avatar
Någon som vet hur mkt en pilatesinstruktör tjänar?