Citat:
Ursprungligen postat av
r4ll3
Lågt kolhydratsintag är väl kopplat till låga testosteronnivåer? Menar du att Carb-backloading skulle förhindra detta?
http://www.anabolicmen.com/carbohydrates-testosterone/
Oj oj oj, jaså du är pä den nivån?! Nej de et är det verkligen inte. Däremot är lågt fettintag kopplat till låga testostereonnivåer. Det finns sanslöst många studier på det.
Det första man måste göra är att kolla vilka som står bakom eller finansierat studien. Livsmedelsindustrin har oändligt med pengar, är förrädisk och sponsrar många studier.
Sen måste man verkligen lära sig att tolka och analysera datan från studierna. Vad säger den egentligen. Har de tagit andra variabler i betraktelse, och vilka är försökspersonerna osv.
Fett (speciellt mättat animaliskt) och kolesterol är helt fundamentalt för testosteronproduktionen. Insulinnivåer skall dessutom hållas låga så mycket det är möjligt, annat än efter man tömt glygenet.
Skulle kunna påstå att det är det bästa, mest fundamentala och effektivtaste sättet att höja både testosteronet och tillväxthormonet, och samtidigt sänka östrogenet och få en aktiv köldkörtel. Det är tveklöst steg ett. Det är det faktumet folk har mest problem att inse.
Däremot kan testosteronnivåerna sjunka drastiskt om glykogenet töms (typ träning) och inte fylls på. De fylls på fortast med glukos (kolhydrater som omvandlas).
Så efter träning, speciellt högintensiv, så är det mycket klokt att äta kolhydrater, speciellt snabba. Så ja visst finns det koppling till för lite kolhydrater och låga nivåer under vissa förutsättningar om man hårddrar det, men då måste allt det andra förklaras.
Annars fylls glykogenet på via en s.k glykogenolys väldigt effektivt utan kolhydrater. Då bildas ketoner, vilket har många fördelar och ger mycket energi.
Kroppen blir dessutom effektivare att fylla på glykogenet efter en tid ju längre man har en fettrik kost istället för kolhydratrik.
Annars rekommenderar jag att inte äta några som helst kolhydrater innan träning av flera anledningar. Dels så kommer du lättare att få adrenalinpåslag och dels kommer adrenalinetreceptorerna att vara mer mottagliga när insulinnivån är låg.
Du får en s.k hulkeneffekt och kan ta träningen till en helt ny nivå.
Men detta min vän, är bara början.